Įkraunama...
Įkraunama...

Kur švęsti Kūčias?

Pritariu ingakyca. Mano su buvusiu vaikinu viena is nedaugelio issiskyrimo priezasciu ir buvo tokie protestai pries jo tevus. Pasimokiau blush2.gif Mano nuomone tokia-per vienas sventes reikia pabuti pas vienus tevus, per kitas pas kitus. Arba per Kucias pas vienus tevus, per Kaledas pas kitus, o kitais metais atvirksciai. MAno tevai labai vertina Kuciu vakara. Kadangi mano vaikino mamyte serga sunkia liga, tai ja pasiima vaikino brolis pas save per tokias sventes. Kadangi tikriausiai musu jie siais metais nekvies pas save, tai ir Kucias ir Kaledas sutiksime pas mano tevus. wub.gif KItais metais galvoju surengti Kaledas pas mus namie ir pakviesti draugo mama. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Invincible: 08 lapkričio 2007 - 14:26
o mums reikia 3 kartus atsilankyt, kadangi vyro tėvaii išsiskyrę ir kiekvienas su savo šeima. tai nėr ramybės nei per Kūčias, nei per Šv. Kalėdų abi dienas blush2.gif bet gal ir nieko visai - maisto ruošt nereik, dovanų gauni biggrin.gif cool.gif ir šiaip šventiška nuotaika tokia būna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katalike: 08 lapkričio 2007 - 14:42
QUOTE(ingakyca @ 2007 11 08, 12:53)
Nepatarčiau protestuoti šitaip, su vyru santykiai pablogės  mirksiukas.gif Manau vyras irgi turi teisę su savo tėvais pabūti per šventes, kad jie ir teliką žiūri. O kai bus vaikas, tai ir tie ir tie seneliai vienodai turi teisę pabūti su anūku ir nesvarbu, kad tau jie nepatinka  biggrin.gif

As suprantu, kad as taip grieztai nukirsti negaliu, tada reiks sutart, kad kucios pas mano tevus, kaledos - pas jo. ir taip kiekvienais metais, nes man pas vyro tevus kuciu vakariene - tai kazkoks kosmaras. Man asmeniskai kucios - tai rami svente, net ne svente, o susikaupimo metas, visi ramiai valgom vakariene, lauzom kaledaicius, mama paskaito maldele, zodziu, ramu, sventa, jauku sirdy. o pas vyro tevus per kucias suvaziuoja kruva giminiu, vaikai selsta, po visus namus metosi plotkeles, po vakarienes ateina kaledu senelis, vyksta dovanu dalybos, nu ne kucios - o kazkoks karnavalas. visa tai butu linksma ir labai tiktu per kaledas, bet ne per kucias. nu cia irgi gincytinas dalykas, kas kaip iprate, bet vyro tevai nesupranta kuciu, kaledu reiksmes, jiems visa tai kaip baliukas koks.
Atsakyti
QUOTE(samiene @ 2006 12 11, 15:13)
Mes per Kucias aplankome mano tevus. Pasisveciuojam, pavalgom.... ir vaziuojam pas vyro tevus (jauciu, kad jau paprasciau visus i viena buri surinkti  tongue.gif ).
O velai vakare vaziuojame pas draugus, kur susirenka nemazas draugu burys, ir keiciames dovanelemis.  mirksiukas.gif

Mes laikysimes tradicijos lotuliukas.gif
Atsakyti
Namie 4u.gif O Kalėdas pas močiutę
Atsakyti
Na kol kas pas mus toks susitarimas: Kūčias pas vienus tėvus, Kalėdas - pas kitus, o sekančiais metais atvirkščiai, kad nei vieni nebūtų nuskriausti mirksiukas.gif
Atsakyti
Mums kiekvienos sventes lengvas galvos skausmas, nes atstumas tarp tevu namu 250km ir susisiekimo normalaus nera doh.gif . O dar kai gyvename ne Lt, patys norim buti ir cia, ir cia, ir tevai nori buti su mumis. Mano seimoje svarbesne yra kuciu vakariene, o vyro - Kaledos. Taip ir padalinsim manau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2007 11 11, 20:36)
Na kol kas pas mus toks susitarimas: Kūčias pas vienus tėvus, Kalėdas - pas kitus, o sekančiais metais atvirkščiai, kad nei vieni nebūtų nuskriausti mirksiukas.gif

Mes tai paprastai Kaledas (ir Kucias) svenciam pas vyro tevus (tiksliau mama, nes tevo jau nera...). aisku situacija sudetinga, kadangi mes tai Vilniuj gyvenam, o musu tevai skirtingose Lietuvos vietose (iki vienu 300 km, iki kt. 150 bet nepakeliui...) taciau religiniai dalykai ir nenoras palikt jo mamos vienos Kuciu vakara lyg ir vercia vaziuot i uosvija ax.gif Naujuosius iki siol sventem visad Vilniuje- nei pas vienus, nei pas kt. tevus nevaziuojam, svenciam su draugais. kartais galvoju kad reiktu visus tevus i viena vieta suvest per sventes... galbut taip ir darysiu ateityje...

beje kadangi simet kaledos pirmadieni-treciadieni, tai nusprendem daryt taip-savaitgali pries Kaledas vaziuosim pas mano tevus, o jau pacioms Kaledoms pas jo mama mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes tai susitarem su tevais, kad vienus metus busim pas mano o kitus pas jo ir taip nebus tevams liudna smile.gif
Radome kompromisa smile.gif
Atsakyti
Mes iki šiol per Kūčias važiuodavom ir pas vyro, ir pas mano šeimas. Bet šiemet, paaugo mažiukė ir jau noriu pirmą kartą Kūčias sutikti namie, o svečiuotis per Kalėdas. Aišku, gal tėvukams bus liūdniau, bet norisi turėti savų namų tradicijas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 21 lapkričio 2007 - 14:07
Jau kokius 3 metus iš eilės per Kūčias pas vienus tėvus pabūnam porą valandikių, o paskui pas kitus...Šiemet turbūt tas pats bus (bet neatmetu galimybės jog žadu suorganizuoti pas save kūčias, jau gidėjau namiokų jog pasilgo mano ir vyro šeimų susibūrimo).Kol kas trise dar nešvenčiam vieni, bet su laiku manau norėsiu jog pas mus šeimoj įsivyrautu tradicija....
Atsakyti
Man sios dienos irgi sioks toks galvos skausmas... Tikriausiai problema tame, kad mes dar neesame vyras ir zmona ir kol kas dar nesusizadeje. Taciau jau antrus metus nezinau kaip bus su Kuciomis ir Kaledomis... As gyvenu su tevais, o draugo tevai uz 250 km ir juos jis retai mato. Ir tikrai suprantu, kad per Kucias nori buti su savo seima, nes turi savo tradicijas ir pan. O man Kaledos yra graziausia metu svente ir per jas norisi buti su mylimu zmogumi...
Praeitais metais Kucias valgeme atskirai, o per Kaledas as vaziavau pas ji ir jo seima... Siemet irgi gali taip nutikti... As su jo tevais labai gerai sutariu, bet nesinori kievienais metais pas juos lekti, o norisi, kad pas mane atvaziuotu. Taip pat buvo ir per Velykas... Todel zinau, kad per tokias sventes abu norime buti su savo seimomis, bet kartu norime ir kartu buti. O budami atskirai pradedam, galima sakyti, pyktis kalbedami telefonu, kad neesame kartu...
Vat stai tokia mano istorija... Patarkit kaip galeciau isspresti tokia situacija... g.gif
Atsakyti