Įkraunama...
Įkraunama...

Kur švęsti Kūčias?

Mes vienais metais pas mano tevus,kitais pas vyro.Aisku pas maniskius smagiau,bet ir uosvijoj stengiames patys susikurti tokia atmosfera,kad nereiketu pavalgyt ir knapsot i telika.Buvo pora metu,kai sventem tik tryse,nes man reikejo dirdti per Kucias ir Kaledas.
Simet vaziuosim pas mano tevus.Jie jau ruosiasi.Tevas zada didele egle paredyt.O mes ruosiames pasekti Kaledine pasaka .
Jau dabar laukiu wub.gif newyear.gif
Atsakyti
mes svenciam pakaitom, tai sie metai pas mano tevus eile, Kucios tai man visada asociajuodavos su seimos svente, nes visada budavom tik seima, pas nieka i svecius neidavom ir niekas pas mus neateidavo, KUciu ryta su teciu puosdavom eglute, na zodziu budavom seimos rate, o pas anyta tai ne taip smagu, nera pas juo sto Kuciu pakilumo, susedom pernai, pavalgem ir issiskirstem
Atsakyti
QUOTE(alkaponė @ 2008 12 01, 13:47)
Mes svenciame visi kartu musu seima ir dar seneliai visi su mociutem smile.gif

Oho kaip smagu rolleyes.gif Bet labai daug zmoniu turbut gaunasi is viso, kur visi sutelpat? pas ka renkates? ax.gif
Papildyta:
Pas mus tai per sitas nuostabias sventes amzina itampa verziasi pro sukastus dantis.. verysad.gif Tevai niekaip negali apsispresti kur svesti: ar pas vieno tevus, ar pas kito.. verysad.gif tai pakuciavojam namie su netikrom sypsenom veiduose mega_shok.gif o kaledu ryta kiekvienas savo keliais.. mama pas saviskius, tevas pas saviskius... O tu, dukryt, nors persiplesk, nei pas viena nei pas kita. mega_shok.gif cry.gif
Greiciau tureciau savo namus... newyear.gif 000054.gif 000059.gif
Atsakyti
QUOTE(LEMINAKE @ 2008 12 04, 19:20)
Pas mus tai per sitas nuostabias sventes amzina itampa verziasi pro sukastus dantis..  verysad.gif  Tevai niekaip negali apsispresti kur svesti: ar pas vieno tevus, ar pas kito..  verysad.gif tai pakuciavojam namie su netikrom sypsenom veiduose  mega_shok.gif o kaledu ryta kiekvienas savo keliais.. mama pas saviskius, tevas pas saviskius... O tu, dukryt, nors persiplesk, nei pas viena nei pas kita.  mega_shok.gif  cry.gif
Greiciau tureciau savo namus...  newyear.gif  000054.gif  000059.gif

Šventimo problema sena kaip pasaulis doh.gif Sunku, kai reikia blaškytis ir kai nei vieni tėvai to nesupranta. Gerai, kai abiejų pusių tėvai gyvena netoli, o kai skiria 300 km doh.gif Nors persiplėšk unsure.gif
Atsakyti
sias kucias svesim su mano tevais ax.gif
Atsakyti
Pagrinde švenčiam mano tėvų namuose(kitaip ir negali būti).O pas uošvienę-prabėgom tongue.gif
Atsakyti
Mes irgi daugiausia savo namuose, su mano tėvais, nes Kūčios man labai svarbi ir neeilinė šventė, ypač svarbios tradicijos. O pas mus visada taip buvo, kai dar seneliai buvo gyvi, visi susirinkdavom, maldelės prieš Kūčių vakarienę, mes abi su močiute dar giesmę sugiedodavom, kryželis, šventinta žvakė ir lėkštelė mirusiems-viskas būtinai būdavo ir dabar lygiai taip pat darom,tik giesmės nebegiedam(močiutės buvo labai gražus balsas).
Nuvažiavom praėjusiais metais pas anytą švęsti ax.gif Ten dar vyro sesuo su šeima gyvena. Tai vaizdas toks-visi laksto kas kur-pas draugus,dar kažkur, nėra tos šeimos dvasios namie nors tu ką, nei žvakutės, nei kryželio, nei maldelės, iš vis viskas taip buvo, kaip per paprastą vakarienę-pavalgė,ir išsilakstė unsure.gif Buvom nusivylę, daugiau ten nevažiuosim Kūčioms schmoll.gif Vyras sakė, kad jie taip visą laiką švęsdavo...Bet kai paklausiau, kur jam geriau, sakė namuose, ir nebenori daugiau ten kūčiavoti ax.gif
Atsakyti
Kūčios-pas anytą,o kalėdos pas mano tėvus,arba pas mus g.gif Dar neapsisprendėm galutinai rolleyes.gif
Atsakyti
preitais metais tai vaziavom pas mano tevus. tai buvo pirmosios mano ir MB Kucios.
Siemet man vel norisi pas savus tevus, bet kai pagalvoji nesmagu, kad MB ir vel per Kucias bus pas mano tevelius, o Kaledos pas jo. nu zodziu- dilema ir man. g.gif
Atsakyti
Dažniausiai važiuodavome pas vieno arba kito tėvus, o porą metų ruošiau kūčių stalą savo namuose, nes prisikalbinau atvažiuoti mamą thumbup.gif mums labai patiko. O šiemet nežinau dar, norėčiau namuose, dviese, bet tikriausia reiks važiuoti pas uošvius g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapiukas: 07 gruodžio 2008 - 20:55
Kūčios visada namuose wub.gif Ateis mano mama ir visi švęsime, o vyro mama bus pas dukrą smile.gif Abi mūsų mamos našlės, tai gaunas taip, kad Kūčias švenčia pas dukras 4u.gif

Pas mus ant stalo visada būna kryželis, maldaknygė, lėkštutė mirusiems. Prieš valgymą sukalbam maldeles. Pavalgius taip pat, o po to į bažnyčią Bernelių mišių klausyt. Tik šiemet aš nebūsiu, nes namie mažiukė wub.gif
Kai dar buvau netekėjusi, visada su mama ir broliu tik prieš valgymą sukalbėdavm maldelę, o kai ištekėjau, vyras iš savo šeimos atsinešė kiek ilgesnį pasimeldimą prieš ir po valgio. Bet nemanau, kad tai kažkas tokio...
Ir dar... ant palangės uždegam žvakę, kad mirusieji matytų kur jie yra laukiami. Taip pat kūčių stalas nakčiai nenukraustomas, tikima kad naktį valgo mirusieji... Mes taip ir paliekam rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burtininke: 11 gruodžio 2008 - 09:40
visada pas amno tėvus
Atsakyti