Įkraunama...
Įkraunama...

Kur švęsti Kūčias?

na mes tai irgi blaskysimes... Kucios kaime (su mano seima), Kaledos kaime (su MB seima) lotuliukas.gif Dziagiuosi, kad taip pavyko suderinti, nes jau pries kelias savaites maniau kad kazka reiks nuskriausti, aisku saviskiu labiau nesinori blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(miurdock @ 2010 12 12, 18:40)
Kūčios ne šventė, tad ji nešvenčiama. Tai susikaupimo vakaras, va šventė yra Kalėdos, nemaišykite smile.gif

o man Kucios dar didesne svente negu Kaledos... aisku nesigilinant i tai, kad Jezus gime Kaledu ryta. man asmeniskai labiau patinka visos Kuciu tradicijos, rimtis, susikaupimas. paskutinius 3 metus si svente man praraso prasme, nes taip isejo, kad mano visa seima uzsienyje, o draugo seima visai nesilaiko tradiciju... tad ir Kucios visai nebe tokios. is dalies del to ir nelaukiu svenciu, nes jos pas mane sirdyje nelabai ir jauciasi verysad.gif
Atsakyti
Mes valgysim namuose kucias ir mano mama atvaziuos, nes ji viena ir neturi su kuom. O anyta atsibels per Kaledas 4u.gif
Atsakyti
mes siemet pirmiausia vaziuosim pas mano mama, paskui pas uosvius. o siaip yra tradicija kad kucios mano pusej o kaledos vyro.
Atsakyti
Kūčias pas mano krikštatėvį, o Kalėdas pas mano močiutę wub.gif Vyro šventės Sausio mėnesį bigsmile.gif
Atsakyti
Mes namuose su uošviais ir vyro brolio šeima. Per Kalėdas eisim pas mano tėvus.
Atsakyti
Senokai begvildenta temelė... Vis ieškau ir nerandu, kaip pagal tradicijas turi būti: mano vyras spaudžia mane kad Kūčias reikia valgyti su savo šeima: mes abu ir vaikai - jokių tėvų uošvių ir senelių. Tipo taip priimta visur o per Kalėdas jau važiuoji ir lankai... Aš nesutikčiau. Kaip jūs manot mamytės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Izidora @ 2012 12 21, 15:40)
Senokai begvildenta temelė... Vis ieškau ir nerandu, kaip pagal tradicijas turi būti: mano vyras spaudžia mane kad Kūčias reikia valgyti su savo šeima: mes abu ir vaikai - jokių tėvų uošvių ir senelių. Tipo taip priimta visur o per Kalėdas jau važiuoji ir lankai... Aš nesutikčiau. Kaip jūs manot mamytės?  g.gif

o aš mielai sutikčiau. mūsų šeimoj visad taip būdavo vaikystėj. o dabar reikia puoselėti savas tradicijas savuose namuose, kad vaikai galėtų prisiminti tai. o per Kalėdas jau galima ir pasibūriuoti. čia mano nuomonė, bet deja, šįmet taip nebus.
Atsakyti
QUOTE(Izidora @ 2012 12 21, 15:40)
Senokai begvildenta temelė... Vis ieškau ir nerandu, kaip pagal tradicijas turi būti: mano vyras spaudžia mane kad Kūčias reikia valgyti su savo šeima: mes abu ir vaikai - jokių tėvų uošvių ir senelių. Tipo taip priimta visur o per Kalėdas jau važiuoji ir lankai... Aš nesutikčiau. Kaip jūs manot mamytės?  g.gif

manau, kad turite rasti kompromisa... jokios tradicijos nera gerai, jei jos priestarauja jusu jausmams. visus pirma reikia atsizvelgti i save

QUOTE(lilijyte @ 2012 12 21, 15:54)
o aš mielai sutikčiau. mūsų šeimoj visad taip būdavo vaikystėj. o dabar reikia puoselėti savas tradicijas savuose namuose, kad vaikai galėtų prisiminti tai. o per Kalėdas jau galima ir pasibūriuoti. čia mano nuomonė, bet deja, šįmet taip nebus.

nesutikciau del savu tradiciju puoselejimo ir ypac, kad ale vaikai tai prisiins. mes visa gyvenima vaziuojam pas mano tevo tevus svesti kaledu ir kuciu ir velyku. susirenkam visi ir man tai yra geriausia sava tradicija kokia tik begali buti. juk jas kuriame patys
Atsakyti
QUOTE(Prietarai @ 2012 12 21, 15:00)
manau, kad turite rasti kompromisa... jokios tradicijos nera gerai, jei jos priestarauja jusu jausmams. visus pirma reikia atsizvelgti i save
nesutikciau del savu tradiciju puoselejimo ir ypac, kad ale vaikai tai prisiins. mes visa gyvenima vaziuojam pas mano tevo tevus svesti kaledu ir kuciu ir velyku. susirenkam visi ir man tai yra geriausia sava tradicija kokia tik begali buti. juk jas kuriame patys

Tiesa, jas kuriame patys. Tačiau mano šeimoje yra viena tradicija, vyro šeimoje - kita. Ir tiek metų, kiek esam vedę, visuomet jaučiu įtampą per šventes, nes iki šiol visad važiuojam pas mano tėvus, dažnai pasiimam ir jo mamą, kad nebūtų viena. Tačiau vis kas nors jam būna nepriimtina... Galvoju gal tai jau žmogaus problema... Hm... čia jau išsisakiau kaip reikia... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Prietarai @ 2012 12 21, 16:00)

na, matot, pas visus skirtingos tradicijos smile.gif man jaukiausia suktis namuose ir ruoštis, o to šurmuliopaskui užtenka per Kalėdas. nes man taip įaugę į kraują, o pas MB yra tas noras gausiame būryje artimųjų sėdėt prie Kūčių stalo.
čia matyt jau iš kiekvieno šeimos atėjęs dalykas. bet kaip nors prisiderinsim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Izidora @ 2012 12 21, 14:40)

Kieno tradicijos? Jau niekas nepasakys kokios jūsų tradicijos.
Mes vienais metais valgome kūčias pas vienus tėvus ir kalėdoms važiuojam pas kitus (skirtingi miestai), kitais metais - atvirkščiai smile.gif
Atsakyti