QUOTE(Ašaka @ 2013 01 04, 20:30)
Man kažkaip nežmoniška būtų vienus senelius/močiutes palikti Kūčių švęst, tokia yra tradicija,
Visada kucias svesdavome tevai, brolis ir as - niekada nebudavo vaziuojama pas senelius. Aisku gal pas ka atmintis ir trumpa, bet nedarbo diena kucioms i vede tik tik (pernai ar uzpernai), tai man labai idomu, kaip atidirbus pilna darbo diena dar galima speti ir nuvaziuoti pvz is vilniaus i kokia zemaitija ( ypac neturint nuosavo auto, kas anksciau, tikrai buvo daug daznesne ir tikrai iprasta situacija). Tai kad ir buvo tradicija - kucias svesti seimos rate, o jau kaledas/naujuosius placiau, aplankant giminaicius, draugus ir t.t.
Beje, taip niekas ir neatsake, kad jeigu nezmoniska senelius/mociutes palikti kucias svesti, tai kaip reikia persiplesti ar klonuotis, jeigu tu seneliu mociuciu yra ne vieni like ar seneliais cia laikoma, tik savo kraujo gimines atstovai ( tiek mano, tiek vyro tevai yra gyvi, is vyro puses tai dar ir jo abieju tevu tevai yra gyvi). Aisku matyt pas tokius zmones pagal logika, kad seneliu negalima palikti vienu, o sugyventinis ne seima, tai atrodo normalu, kad zmones kartu gyvenantys ir besilaukiantys vaiko kucias/kaledas/velykas svencia atskirai (kiekviena pas savo tevus). Idomu kaip gimusi vaika siuo atveju dalins (matau toki pavyzdi gimineje ir asmeniskai man jisai yra keistas, bet ziuriu kad kitiems tai yra normalu).