kuria puse reikia vynioti aliuminio foliją gaminant maistą?Kuria puse įvidų ir kurią į išorę? Niu atrašykit, labai reikia.
Viską dėk ant matinės pusės, ne ant blizgios
QUOTE(LABUSKA @ 2007 02 03, 18:57)
Viską dėk ant matinės pusės, ne ant blizgios
O kodėl ant matinės? Aš niekad net nesusimasčiau kuom gali skirtis pusės, tai labai įdomu kodėl bųtent ant matinės.
Tiksliai tai tikrai nezinau kodel butent ant matines, bet man taip kita forumiete patare.
vakar jau atsakinejau i tokia tema, tik nesuprantu kur mano postas dingo siaip tai ir ta ir ta puse folijos yra naudojama. ta puse, kuri labiau blizga, tiesiog labiau atspindi karsti - kepant produktas taip neikaista. o matine ikaista labiau. va ir visa aritmetika.
Neseniai žiūrėjau laidą vaikam (tą su pele ) apie aliuminio foliją - buvo paaiškinta, kad viena pusė labiau blizga papraščiausiai dėl to, kad taip gaminti patogiau, įtakos maisto gamybai tai neturi. Nežinojau ir aš.
QUOTE(lanaa @ 2007 02 04, 15:49)
vakar jau atsakinejau i tokia tema, tik nesuprantu kur mano postas dingo siaip tai ir ta ir ta puse folijos yra naudojama. ta puse, kuri labiau blizga, tiesiog labiau atspindi karsti - kepant produktas taip neikaista. o matine ikaista labiau. va ir visa aritmetika.
postas dingo todėl, kad temą buvau ištrinusi. O ištriniau todėl, kad temos pavadinimas buvo neatspindintis temos esmės ir absoliučiai nieko nepasakantis. Temos autorės ir kitų forumiečių ateityje prašau tokių klaidų nedaryti, kadangi dėl laiko stokos aš tokias temas dažniausiai trinu. Ačiū.
Suprantu,kad užduodu kvailą klausimą,bet esu dar tik pradedanti kulinarijos srityje Noriu jūsų paklausti,mielos supermamos:kaip normaliai ką nors išsikepti folijoje?Bandžiau ir picą,ir vištos šlauneles ir kt.patiekalus.Nu nesigauna man Limpa ta folija prie picos pado,ir prie pačios blėtos limpa.Banžiau pilt ir aliejų,ir vandenį,tik nežinau,kur,ką ir kokiom proporcijom,galutinis rezultatas dažniausiai būna sugadintas patiekalas O gal su folija tik uždengti iš viršaus (na,pavyzdžiui,vištą)reikia?Dar turiu nusipirkus kepimo popieriaus,bet rezultatas ne ką geresnis Gėda uždavinėti tokius kvailus klausimus,bet būsiu labai dėkinga,jei kas atsakys
Papildyta:
ups,šypsenėlės pasislinko,ir čia nemokša pasirodžiau
Papildyta:
nu va,susitvarkiau šriftą ir viskas susitvarkė
Papildyta:
ups,šypsenėlės pasislinko,ir čia nemokša pasirodžiau
Papildyta:
nu va,susitvarkiau šriftą ir viskas susitvarkė
Na vandens ant folijos pilt nereikėtų Užteks jei lengvai patepsi aliejum. Tarkim kai aš kepu picą, tai tiesiog lenvai pabarstau skardą miltais ir netiesiu nei kepimo popieriaus, nei folijos. Pati tai nelabai naudojuosi folija, man labiau kepimo rankovės patinka. Sudėjai produktus, iš abieju pusių rankovę sandariai užsuki ir kepi. O pačioj pabaigoj, jei nori, kad apskrustų, rankovę prakerpi.
Turiu ir as viena klausimeli del folijos ir kepimo popieriaus. Pastebejau, kad ju vienas pavirsius yra labiau blizgus, o kitas labiau matinis. Tai ant kurio pavirsiaus reiktu deti kepama maista? O gal nera jokio skirtumo?
QUOTE(kackac @ 2008 01 21, 13:13)
Turiu ir as viena klausimeli del folijos ir kepimo popieriaus. Pastebejau, kad ju vienas pavirsius yra labiau blizgus, o kitas labiau matinis. Tai ant kurio pavirsiaus reiktu deti kepama maista? O gal nera jokio skirtumo?
Man dėl matinės ir blizgios folijos pusės irgi tas pats klausimas iškilo
Papildyta:
QUOTE(giedruciuke @ 2008 01 21, 12:32)
Suprantu,kad užduodu kvailą klausimą,bet esu dar tik pradedanti kulinarijos srityje Noriu jūsų paklausti,mielos supermamos:kaip normaliai ką nors išsikepti folijoje?Bandžiau ir picą,ir vištos šlauneles ir kt.patiekalus.Nu nesigauna man Limpa ta folija prie picos pado,ir prie pačios blėtos limpa.Banžiau pilt ir aliejų,ir vandenį,tik nežinau,kur,ką ir kokiom proporcijom,galutinis rezultatas dažniausiai būna sugadintas patiekalas O gal su folija tik uždengti iš viršaus (na,pavyzdžiui,vištą)reikia?Dar turiu nusipirkus kepimo popieriaus,bet rezultatas ne ką geresnis Gėda uždavinėti tokius kvailus klausimus,bet būsiu labai dėkinga,jei kas atsakys
Papildyta:
ups,šypsenėlės pasislinko,ir čia nemokša pasirodžiau
Papildyta:
nu va,susitvarkiau šriftą ir viskas susitvarkė
Papildyta:
ups,šypsenėlės pasislinko,ir čia nemokša pasirodžiau
Papildyta:
nu va,susitvarkiau šriftą ir viskas susitvarkė
Gal per karšta temperatūra arba per ilgai kepi Net neįsivaizduoju, man su folija ir su kepimo popierium visasa viskas gerai išeina nei limpa nieko Va ant kepimo popieriaus dažniausia vištą su bulvėm kepu tai aliejum pašlakstau, vandenuko tai neprilima tikrai, kepiau čia pagal sonatos receptus žuvį prancūziškai tai irgi labai gražiai iškepė ant folijos, .. o vyniot į foliją tai dar nieko neteko..
As kepiau vista, tai ir prie folijos prilipo.. idomiai kazkaip..