Įkraunama...
Įkraunama...

Folijos naudojimas

kepdama orkaitėjė mėsą, bulves visada uždengiu folija,
o prieš pabaigą nuimu ir viskas gražiai apskrunda
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2007 02 04, 15:49)
vakar jau atsakinejau i tokia tema, tik nesuprantu kur mano postas dingo  g.gif  siaip tai ir ta ir ta puse folijos yra naudojama. ta puse, kuri labiau blizga, tiesiog labiau atspindi karsti - kepant produktas taip neikaista. o matine ikaista labiau. va ir visa aritmetika.



QUOTE(tavi @ 2008 01 22, 14:38)
Matinė pusė traukia šilumą. Reiškia valgį sukti į blizgią. Blizgi atspindi šiluma.



QUOTE(Vi_ktorija @ 2014 04 09, 16:23)

! Kepant produktus matinė folijos pusė turi būti viduje, o blizgi – išorėje. Jeigu į foliją vyniosite produktus, kurie bus laikomi šaldytuve ar vežami į kelionę – blizgi pusė viduje, o matinė išorėje.
Kokią rinktis?



Kiek kulinarių , tiek nuomonių smile.gif Pritarčiau tavi 4u.gif
Kai sukam maistą blizgia puse į vidų, jis stipriau kepa -blizgi pusė neleidžia išet karščiui ir išlieka sultingesnis. O kai norim lėtesnio, silpnesnio kepimo - sukam matine puse į vidų - iš išorės į vidų karštis bus silpniau įleidžiamas 4u.gif
Atsakyti
O man kažkodėl jei kepama įsukus į matinę pusę - prisvyla...
Atsakyti
Gal kas pasidalins kaip folijoje kepsnelius kepti? Mastau ant kalėdų pakurti šašlikinę, jei tokie orai bus, tik nežinau koks geresnis variantas, įmesti mėsą į žarijas, ar apvynioti groteles su folija, paskui nuimti ir apskrudinti kelias minutes... Gal kas pasidalins patirtimi ir receptais?
Atsakyti