kepdama orkaitėjė mėsą, bulves visada uždengiu folija,
o prieš pabaigą nuimu ir viskas gražiai apskrunda
QUOTE(lanaa @ 2007 02 04, 15:49)
vakar jau atsakinejau i tokia tema, tik nesuprantu kur mano postas dingo siaip tai ir ta ir ta puse folijos yra naudojama. ta puse, kuri labiau blizga, tiesiog labiau atspindi karsti - kepant produktas taip neikaista. o matine ikaista labiau. va ir visa aritmetika.
QUOTE(tavi @ 2008 01 22, 14:38)
Matinė pusė traukia šilumą. Reiškia valgį sukti į blizgią. Blizgi atspindi šiluma.
QUOTE(Vi_ktorija @ 2014 04 09, 16:23)
! Kepant produktus matinė folijos pusė turi būti viduje, o blizgi išorėje. Jeigu į foliją vyniosite produktus, kurie bus laikomi šaldytuve ar vežami į kelionę blizgi pusė viduje, o matinė išorėje.
Kokią rinktis?
Kiek kulinarių , tiek nuomonių Pritarčiau tavi
Kai sukam maistą blizgia puse į vidų, jis stipriau kepa -blizgi pusė neleidžia išet karščiui ir išlieka sultingesnis. O kai norim lėtesnio, silpnesnio kepimo - sukam matine puse į vidų - iš išorės į vidų karštis bus silpniau įleidžiamas
O man kažkodėl jei kepama įsukus į matinę pusę - prisvyla...