Įkraunama...
Įkraunama...

Folijos naudojimas

QUOTE(mama_Greta @ 2008 11 17, 11:01)
Noreciau paklausti naudojanciu kepimo rankove. Ketinu kepti visciuka. Ar kepant rankoveje odele apskrunda? Man lyg ir atrodytu, kad toje rankoveje issiskyrus sultims visciukas imtu troskintis garuose, o ne kepti. Zinoma, mesytes skonis gal ir nenukencia, bet labai jau norisi tos traskios "skureles"  ax.gif


jei nori apskrudinti, tada pries gala prakerpi rankove ir apskrunda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 17, 12:13)
jei nori apskrudinti, tada pries gala prakerpi rankove ir apskrunda smile.gif


ok, bandysiu smile.gif vyras tu kepimo rankoviu pripirko vietoj maistines pleveles doh.gif tai dabar eksperimentuoju.. smile.gif
Atsakyti
Jaigu paukštieną kepsite kepimo rankovėje,mėsa,kartu su išsiskyrusiomis sultimis tik troškinsis savo sultyse,o atigarius kepimo voką sultys bus jau išbegusios.
Aišku mėsa apskrus,bet kokią mes turėsime mėsos kokybę.
Tai štai koks yra rezultatas,kepant kepimo rankovėje. g.gif
Atsakyti
Na, jei atvirai, tai as is vis nelabai suprantu tu kepimo rankoviu prasmes.. jau bandziau jose troskinti zuvi su baltuoju vynu, darzoves ar dar kazka. taip, gavosi skaniai, bet ne geriau nei troskinimui/kepimui skirtame inde su dangciu. inde gaminti netgi sakyciau patogiau, be to galima atidengti ir vel uzdengti ir niekas niekur neisbega.. tad itariu, jog smalsumo delei pabandysiu pasigaminti visciuka ir tuo mano eksperimentai su rankovem baigsis.. ax.gif
Atsakyti
as rankoveje kepu didelius gabalus mesos, ciela vista, tai mano akimis greiciau ir graziau iskepa.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 17, 18:45)
as rankoveje kepu didelius gabalus mesos, ciela vista, tai mano akimis greiciau ir graziau iskepa.


nesupratau - greiciau ir graziau jusu manymu ciela vista iskepa rankoveje ar tiesiog paprastai orkaiteje?
Atsakyti
as dar susiduriau su tokiu sunkumu maximose.
Yra pasirinkimas, kepimo popierius ir popierius kepimui. Tai koks tarp ju skirtumas?
Atsakyti
aš turiu tokį klausimėlį, kuris gal ne itin į temą, bet labiausiai tiktų čia..
KAIP KEPTI ELEKTRINĖJE ORKAITĖJE?

turiu gorenje elektrinę. Ten yra visokios funkcijos, sakykim:
kaitinimas iš viršaus su/be ventiliatoriaus
kaitinimas iš apačios
de frost
tiesiog kepimas
niu ir dar kitokių..

taip pat yra gili skarda, plokščia skarda ir grotelės.
ir skirtingos temperatūros.


turiu ir instrukciją, bet man kažko nesigauna pagal ją..

gal galite pasakyti pagrindinius kepimo žingsnius, t.y.
picą kepti su/be ventiliatoriaus, iš kokios pusės kaitinimą dėti, kokią temp nustatyti ir kelintam aukštyje pakelti (na yra berods 3 ar 4 aukščiai, kur įstatyti skardą).
taip pat kaip kepti čenakus, keptas bulves, kąnors rankovėje, lazaniją, sausainius, pyragą ir pan..


vakar bandžiau kept šašlyką.. tai su viena programa tiek dūmų atsirado! visa virtuvė prirūko, nors pati mėsa nesudegė. Pakeičiau programą, pagerėjo situacija. Bet nesinori eksperimentuoti su kiekvienu patiekalu..



Atsakyti
tai niekas nenorėtų man padėti? ar mano klausimas per kvailas? rolleyes.gif
Atsakyti
Aš viską visada kepu su ventiliatoriumi, kitų programų net nenaudoju. Skardą statau visada per viduriuką. Pyragus kepu įstačiusi tas groteles(kur orakitėje būna) į orkaitę, o ant tų grotelių dedu pyrago skardą.
Atsakyti
o gal dar kas papasakos, kaip kepa?
kaip elgtis teisingai su orkaite?
Atsakyti
Straipsnelis apie foliją:
http://moters-savait...o-marskineliai/
Kepti maistą folijoje patogu prasidėjus lauko kepsnių
sezonui. Daržovės, mėsa, vaisiai joje iškepa greičiau nei įprastai ir būna sultingi.
Žinoma, yra ir daugiau pliusų, dėl kurių daugelis mūsų maistą ruošia folijoje. Pirma, pavalgius nereikia plauti skardų, kepimo indų, valyti orkaitės. Kitos pirmenybę atiduoda skoniui. Kepant folija sulaiko produktų sultis, neleidžia joms išgaruoti, todėl keptas maistas būna sultingas. Dar kitos renkasi šį būdą norėdamos vengti riebalų. Kepant folijoje jų visai nereikia arba užtenka visai mažai, nes kepama mėsa, žuvys, daržovės, vaisiai troškinasi savo sultyse.
Folija atlaiko itin aukštą temperatūrą, todėl į ją drąsiai galite vynioti bulves, burokėlius, žuvis arba mėsą ir mesti tiesiai į anglis ar dėti ant kepsninės grotelių, todėl prasidėjus iškyloms gamtoje, folija pasidaro itin paklausi.
Maistas folijoje iškepa greičiau, nes viduje būna aukštesnė temperatūra. Pavyzdžiui, maždaug 0,5 kg mėsos folijoje iškepa per 30–40 min. Kepant mėsą folijoje reikia gerai užlankstyti kraštus, kad neišbėgtų sultys. Ką kepti folijoje ant žarijų? Mėsą, žuvis, daržoves, vaisius, netgi karštus sumuštinius. Maistinę foliją prieš kepimą galite patepti aliejumi – maistas prie jos neprilips.
Jei kepsite žuvytę
Į foliją vyniokite trapesnes žuvis – lydekas, starkius, karpių filė. O lašišas, doradas, skumbres galite drąsiai kepti tiesiog ant grotelių. Beje, kepant žuvis foliją būtina ištepti aliejumi – kad vėliau netektų folijos grandyti ar lupti nuo patiekalo.

! Kepant produktus matinė folijos pusė turi būti viduje, o blizgi – išorėje. Jeigu į foliją vyniosite produktus, kurie bus laikomi šaldytuve ar vežami į kelionę – blizgi pusė viduje, o matinė išorėje.
Kokią rinktis?
Kai kurios šeimininkės mano, kad foliją reikia rinktis pagal jos storį. Iš tiesų storas aliuminio folijos lakštas gali būti pernelyg kietas ir nepatogus naudoti. Ideali folija – tvirta, tačiau kartu ir plona, lengvai sulenkiama, susukama į įvairiausias formas ir neplyštanti. Tačiau kai kuriems kepiniams geriau iš karto naudoti du folijos sluoksnius, kad vieną pažeidus, kitas sulaikytų sultis.
Dar folija pravers…
Jei neturite formelių, tinkamų kepti keksiukams, jas galite išsilankstyti iš folijos, o jei norite, kad verdant kiaušiniai nesutrūkinėtų, juos susukite į foliją ir virkite.
Atsakyti