Įkraunama...
Įkraunama...

Nuodėmė

QUOTE(Apuokas @ 2007 06 07, 14:45)
Gerai supratai mano klausimą, bet atsakyti nenori.....

Tai kad aš NŠP gimdymui "kiek Dievas duos" nepriskiriu - tai greičiau "kada Dievas duos", nes laikydamiesi (ne prisilaikydami) NŠP žmonės netyčiukų dešimtimis kažkaip neprisigimdo. Ar Tu nejauti skirtumo, kada vietos atsitiktinumui paliekama tik dėl plyšusio prezervatyvo, ir kada dėl natūralaus "laikroduko" netikslumo? Pirmu atveju manau galima save kaltinti, kad naudojai prastą prezervatyvą, antruoju - sąmoningai supranti, kad pasirinkdamas NŠP pasirinkai tą mažytę tikimybę.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 06 07, 13:56)
Tai kad aš NŠP gimdymui "kiek Dievas duos" nepriskiriu - tai greičiau "kada Dievas duos", nes laikydamiesi (ne prisilaikydami) NŠP žmonės netyčiukų dešimtimis kažkaip neprisigimdo. Ar Tu nejauti skirtumo, kada vietos atsitiktinumui paliekama tik dėl plyšusio prezervatyvo, ir kada dėl natūralaus "laikroduko" netikslumo? Pirmu atveju manau galima save kaltinti, kad naudojai prastą prezervatyvą, antruoju - sąmoningai supranti, kad pasirinkdamas NŠP pasirinkai tą mažytę tikimybę.

o kodėl pirmu negali sąmoningai suprasti, kad pasirikai mažytę tikimybę? kažkaip nematau skirtumo plyšime ir laikrodžio streikavime g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meškuolė: 07 birželio 2007 - 14:04
QUOTE(Meškuolė @ 2007 06 07, 14:53)
Tai kam tada ta tema reikalinga? Užtektų paklausti, ar KT laikoma blogiu ir atsakyti "taip". Viskas. Tu arba priimi tai arba ne. Jei nepriimi, niekam neįdomu kodėl. Gal ir įdomu, bet čia pasisakyti negalima. Nes tema tik krikščionims.

Kodėl - čia diskutuota pakankamai. Aš tik norėjau pastebėti, kad žmogaus niekas per prievartą nelaiko bažnyčioje, kurios mokymas jam nepriimtinas. Kam čia toks tąsymasis - va bažnyčia šiokia ir anokia, bet aš kaip kompetentingas jos narys, tai manau priešingai nei oficialiai joje priimta.
Papildyta:
QUOTE(Meškuolė @ 2007 06 07, 15:01)
o kodėl pirmu negali sąmoningai suprasti, kad pasirikai mažytę tikimybę?

Na taip, pasirinkai tokią NELAIMĖS tikimybę.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 06 07, 14:04)
Na taip, pasirinkai tokią NELAIMĖS tikimybę.

Nori pasakyti, NŠP atveju - LAIMĖS tikimybė?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 06 07, 14:56)
Tai kad aš NŠP gimdymui "kiek Dievas duos" nepriskiriu - tai greičiau "kada Dievas duos,,

Tegul bus ,,kada,, bet vistiek kišasi žmogaus protas. Juk tu seki savo organizmą nenorėdama pastoti.
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 06 07, 15:06)
Tegul bus ,,kada,, bet vistiek kišasi žmogaus protas. Juk tu seki savo organizmą nenorėdama pastoti.

Tai kuo blogai tas protas? Kartoju n-tąjį kartą biggrin.gif - ne kas kitas, kaip Dievas, tą protą ir sukūrė. Vienas dalykas protingai naudotis vaisingumo dovana, o kitas - ją užglušinti, atsiprašant, kokia nors chemija arba mylėtis su skafandrais, kad ginkdie mylimasis "neužkrėstu" nėštumu. doh.gif
Atsakyti
o kaip su spermicidais?
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 06 07, 15:14)
o kaip su spermicidais?

O tai - ne chemija? Be to, pastojimo tikimybė plg. labai didelė, tai gal jau geriau, kad tas spermatozoidas neapkvaišęs nuo tos chemijos kiaušialąstę pasiektų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 06 07, 15:11)
arba mylėtis su skafandrais, kad ginkdie mylimasis "neužkrėstu" nėštumu. doh.gif

O skaičiuojama ne dėl ,,užkrėtimo nėštumu,, naudojami g.gif
Dėl proto- jeigu kišasi žmogus, tai nesuprantu to ,,kada Dievas duos,,. Jis juk davė man protą kuris išprotauja naudoti kitas priemones o ne NŠP. Tai jau mano protą priskirsi prie karo pramonės? biggrin.gif
Jau sakiau kažkada kunigo mintį, kad jeigu Dievas nepanorės, tai net nežinosime, kad yra dar vienos durys...

Ir nei čia ,,ginkdie,, nei ką... Nereikia merginų, nenorinčių šiuo metu pastoti, laikyti monstrėmis. O netyčiuko vaikelio pradėjimą- NELAIME. Abiem atvejais darome tą patį- šiuo metu neplanuojame. O padarytos klaidos- bus Dievo valia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 07 birželio 2007 - 14:33
QUOTE(Meškuolė @ 2007 06 07, 15:06)
Nori pasakyti, NŠP atveju - LAIMĖS tikimybė?

Nei laimės, nei nelaimės. Jei paaiškėja, kad be planuoto vieno vienintelio vaiko bus ir antras, tai gal kažkam ir tragedija, bet aš asmeniškai esu už gausesnes šeimas ir nemanau, kad jose netyčiukas sugriauna šeimos gyvenimą.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 06 07, 14:25)
Nei laimės, nei nelaimės. Jei paaiškėja, kad be planuoto vieno vienintelio vaiko bus ir antras, tai gal kažkam ir tragedija, bet aš asmeniškai esu už gausesnes šeimas ir nemanau, kad jose netyčiukas sugriauna šeimos gyvenimą.

o su prezervatyvu, tai jau NELAIMĖ, kaip minėjote?

Paskaičius Jūsų mintis apie skafandrus ir pan. susidaro įspūdis, kad seksas tėra pimpalo brūžinimas makštyje. O visos kitos kūno dalys? Nieko vertos? Kiek jau ten paviršiaus ploto uždengiama su prezervatyvvu? Tai jau ir sukojinėmis anei su naktiniais mylėtis negalima?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 06 07, 15:25)
Jei paaiškėja, kad be planuoto vieno vienintelio vaiko bus ir antras, tai gal kažkam ir tragedija,

Tai argi apie tai kalbame? biggrin.gif Jeigu pvz gyventum aktyvų lytinį gyvenimą budama 45-50m?? Arba pastoji ir gimdai neplanuotą 5-6 vaiką. Na kaip kam čia, bet paimkime jūsų galva tą ribinį skaičių. Na ir už tos ribos dar pagimdome 2 vaikučius... O tada? Vistiek jokių skafandrų? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Meškuolė @ 2007 06 07, 15:30)
O visos kitos kūno dalys?

Vat ir aš taip galvoju ir jau rašiau... Labai jau sureikšminama maža kūno dalis... O žmonių artumas antram plane.
Atsakyti