Įkraunama...
Įkraunama...

Nuodėmė

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 06 08, 20:07)

Manau, Jūs pati nebelabai suprantate, kaip tai susiję. Bet esate per daug išdidi prisipažinti, kad kažko nežinote. Išdidumas - visiškai ne krikščioniška savybė mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 06 08, 20:46)
Kad jie naudoja prezervatyvus - teiginys ne mano. Negaliu kalbėti apie visas protestantų bažnyčias (kaip žinia, jos tarpusavyje skiriasi labiau nei kai kurios nuo katalikų).

nono.gif skiriasi tikėjimo išpažinimo tradicijos, o dievą visi katalikai tą patį tiki.
beje, merginos, dėl protestantų, na, bent jau liuteronų, galite www.liuteronai.lt pasižiūrinėti.
ir pasakysiu jums, kad man liuteronų tikėjimo išpažinimas priimtinesnis negu katalikų, vaiką sutikčiau krikštyti būtent liuteronų bažnyčioje. bet cool.gif nesutinka.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 06 09, 06:34)
nono.gif skiriasi tikėjimo išpažinimo tradicijos, o dievą visi katalikai tą patį tiki.
beje, merginos, dėl protestantų, na, bent jau liuteronų, galite www.liuteronai.lt pasižiūrinėti.
ir pasakysiu jums, kad man liuteronų tikėjimo išpažinimas priimtinesnis negu katalikų, vaiką sutikčiau krikštyti būtent liuteronų bažnyčioje. bet  cool.gif nesutinka.

Reiktų man tais liuteronais pasidomėti, nes kuo toliau, tuo man labiau atrodo, kad dora katalike aš nepatapsiu. Tik tiek, kad kai katalikybę nuo vaikystės pažįsti, gali būti sunku persijungti.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 06 09, 07:37)
Reiktų man tais liuteronais pasidomėti, nes kuo toliau, tuo man labiau atrodo, kad dora katalike aš nepatapsiu. Tik tiek, kad kai katalikybę nuo vaikystės pažįsti, gali būti sunku persijungti.

drinks_cheers.gif esu bendravusi su Sauliumi Juozaičiu - jis pastorius. iš esmės yra keli skirtumai: liuteronai laiko šventa tik trejybę, o katalikų šventieji jiems - tiesiog asmenys, Marija - tiesiog Kristaus motina, taigi jie nekalba Sveika, Marija. taip pat neina išpažinties, bet su pastoriumi visada gali iš širdies pasikalbėti.
taip pat turi bažnyčioje tik 1 altoių. naujose bažnyčiose katalikai tikriausiai tp jau tik po vieną stato.
na, o daugiau tikrai galite patys pasiskaityti, pasidomėti, nes čia jau oftopiks.

ir kaip netikinti galiu pripažinti, kad kažkokio tikėjimo trūksta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 06 09, 06:43)
drinks_cheers.gif esu bendravusi su Sauliumi Juozaičiu - jis pastorius. iš esmės yra keli skirtumai: liuteronai laiko šventa tik trejybę, o katalikų šventieji jiems - tiesiog asmenys, Marija - tiesiog Kristaus motina, taigi jie nekalba Sveika, Marija. taip pat neina išpažinties, bet su pastoriumi visada gali iš širdies pasikalbėti.
taip pat turi bažnyčioje tik 1 altoių. naujose bažnyčiose katalikai tikriausiai tp jau tik po vieną stato.
na, o daugiau tikrai galite patys pasiskaityti, pasidomėti, nes čia jau oftopiks.

ir kaip netikinti galiu pripažinti, kad kažkokio tikėjimo trūksta  unsure.gif

Dėkui už info. Pasidomėsiu, kai protas pailsės, bo dabar jis labai užkrautas.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 06 08, 19:55)
Jei čia man, tai :
1.Mano studentai buvo pagimdyti, kai apie Bilingsus nieko nežinojau.
2.Savo studentus kol kas išlaikom ir žadam išlaikyti patys, sielojuosi dėl tų gausių šeimų, kurios įvedus visuotinai mokamą mokslą neturės galimybių savo gabiems vaikams suteikti aukštąjį mokslą.

Ne, ne tau. Ir tuo labiau, nieko neturėjau galvoje apie pinigus...
Atsakyti
Įdomu, kad žmonės kaip nuodėmę dažniausiai suvokia tik dalykus susijusius su seksu. Štai ir šioje temoje beveik visi pasisakymai tik apie tokias nuodėmes. Gal jas maloniausia prisiminti. O kitos nuodėmės?
http://www.katekizma...003/N157E3.html Ydos gali būti skirstomos kaip priešingybė atitinkamoms dorybėms arba susiejant jas su pavojingiausiomis [didžiosiomis] nuodėmėmis, kurias, sekdama šv. Jonu Kasijonu102 ir šv. Grigaliumi Didžiuoju103, išskyrė krikščionybės patirtis. Pavojingiausiomis jos vadinamos dėl to, kad iš jų kyla kitos nuodėmės, kitos ydos. Tai puikybė, gobšumas, gašlumas, rūstumas, pavydas, nesaikingumas valgant ir geriant, tingumas, arba visiškas abejingumas (acedia). "
Na pavyzdžiui nesaikingumo valgant turbūt niekas nebelaiko nuodėme ir kažin ar kas mini savo išpažintyse. Arba puikybė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luknė: 11 birželio 2007 - 10:05
QUOTE(Luknė @ 2007 06 11, 10:04)
Na pavyzdžiui nesaikingumo valgant turbūt niekas nebelaiko nuodėme i

Tai kad nelabai aišku, kada tas persivalgymas prasideda. Šiais laikais, kai žmonės tokiame bėgime gyvena, dažniau nedavalgymas, o ne persivaldymas būna.
Atsakyti
Va man ir būtų įdomi nuomonė, kada persivalgant prasideda nuodėmė. Ir nesutinku, kad nėra persivalgančių, ne taip retai išgirstu keliantis nuo stalo "oi kaip persivalgiau". Iš to dažniausia ir nutukimo problemos, kurios turbūt yra natūralus atpildas už persivalgymo nuodėmę.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 06 11, 12:58)
Iš to dažniausia ir nutukimo problemos, kurios turbūt yra natūralus atpildas už persivalgymo nuodėmę.

Dažniausiai... o kiti persivalgymo atvejai kokiu atpildu baigiasi?
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 06 11, 12:09)
Dažniausiai... o kiti persivalgymo atvejai kokiu atpildu baigiasi?

pilvą sopa tada...

kad jau perėjome prie persivalgymo, tai kaip jums patinka reklamos, skatinančios šią nuodėmė. Konkrečiai turiu minty tą, kur sako: "Ir dar, sūneli..." ir kažkokius vaistus ištraukia, kad virškinimą sureguliuotų.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 06 11, 13:11)
pilvą sopa tada...

kaip norėčiau tokio lengvo atpildo biggrin.gif
Atsakyti