QUOTE(Jurgulė @ 2007 07 01, 02:06)
tai jei žmonės gailisi tai gailisi, bet tada kokį reikia pasiųlyti taisymosi kelią jei žmonės antroje santuokoje vaikų susilaukia? Kaip jiems taisytis ? Ką jiems su vaikais daryti? Niu prašau, paaiškinkite tokią situaciją.
Nu yra toks kelelis, bet, įtariu, nepatiks

- galima gyventi kartu, bet negyventi lytinio gyvenimo, tik nežinau kiek žmonių tai pajėgtų padaryti...
QUOTE(Getter @ 2007 07 01, 03:57)
Matai skirtumas gal yra tame, kad kataliku patampa vos pakrikštytas vaikas, ir tą etiketę -
katalikas nešasi visą gyvenimą. Niekam nesvarbu, kad katalikas ne= tikintysis ir gyvenantis pagal Dievo žodį.
O kaip žiūri pats Dievas? Aš atsakysiu taip kaip atrodo man. Jei žmogus susituokė ir išsiskyrė netikėdamas gyvai Dievu (turiu galvoję tikrąjį tikėjimą) manau Dievas į tokias skirybas žiūri kitaip, nei į tas kur abu tikintiejį žonodami ką daro Dievo akivaizdoje susituokia, o po to vėl gi žinodami ką daro - išsiskiria, manau va tokiu atveju vyras yra "pririštas" prie žmonos ir atvirkščiai iki tol kol bus gyvi, ir tokiu atveju antra santuoka skaitosi svetimavimas.
Man keista, kad tie "katalikai" tokiais save laiko, nors į bažnyčią įžengia tik per laidotuves, ten žiauriai kankinasi, nesulaukdami pabaigos, susituokia lyg ir tėvų verčiami, bet savo vaikus irgi krikštija, leidžia prie pirmos komunijos (burnodami dėl sugriežtintų pasiruošimo reikalavimų), ir nė kiek nesivargina pasidomėti, kuom gi jie ten tiki ir ką tos apeigos reiškia. Ko gero, daugiausia priekaištų bažnyčiai ir turi tokie "katalikai", nes jiems Ji nepatogi, per daug reikalauja, nenori keistis...
O dėl santuokos, yra tokia išlyga, jei vienas iš sutuoktinių apsimetė tikinčiu, apgavo,rimtai neketino gyventi kartu, nuslėpė svarbią inf. ir pan., atsiranda galimybė paskelbti ją negaliojančia, bet tai labai keblu. Iš tikrųjų tą gali žinoti tik pats žmogus. Laimingi, kuriems nebuvo duotas toks išbandymas

.
QUOTE(muminukas @ 2007 07 02, 19:51)
Aš irgi nesakiau