QUOTE(tasha @ 2007 07 17, 23:12)
Na ziurint apie kokia meile mes kalbam. Pvz. as myliu savo krikstasuni ir jis mane myli, bet juk to ir pakanka. Taip pat ir su meile tevams, broliams seserims, gyvuliukams. O stai meile vyrui, turi buti isreiskiama ne tik jausmais, bet ir mylejimusi. Vos pries pora dienu, kaip tik apie tais skaiciau viena kriscioniskam internetimiam puslapyje
Būtent, kad vyrui, o ne sužadėtiniui, vaikinui, draugui.
Papildyta:
As negeidziu svetimo vyro, geidziu zmogaus, kuris yra mano suzadetinis, kuris pasizadejes man, su kuriuo po poros menesiu busim sujungti sielomis ir tapsim viena siela ir kunu.
O kas jei dėl kokių nors priežasčių vestuvės taip ir neįvyks? Ar tokiu atveju jaustumeisi visą gyvenimą sujungta su šiuo žmogumi ir neleistum sau pamilti kito? Tikriausiai ne - juk sujungti nesat. Jis nėra Tavo vyras, nes turi visišką laisvę kad ir persigalvoti (aišku realiai tai atrodo neįtikėtina?), kaip ir Tu jam ne žmona - vadinasi tikimybė, kad jis bus kažkieno kitos vyras (t.y. "svetimas vyras") tebėra. Sužadėtuvės yra tik apsisprendimas eiti santuokos link, o ne laikotarpis pažaisti šeimą.
Papildyta:
Dievo zodis man yra autoritetas, stengiuosi gyventi teisingai ir garbingai. 10 Dievo isakymu, man yra labai svarbus. Vadovaujuos jau savo gyvenime, taip kaip juos suprantu. Visi kiti aiskinimai irgi yra zmoniu,tokiu, kaip as, tik gal jie kitaip supranta, tai kodel gi jie yra teisingesni nei as?
Galbūt todėl, kad kiti aiškintojai ne vienerius savo gyvenimo metus paskyrė Šventojo Rašto studijoms originalo kalba, atsižvelgdami į smulkiausius istorinius, kultūrinius, socialinius ir t.t. niuansus.
Papildyta:
po poros menesiu busim sujungti sielomis ir tapsim viena siela ir kunu.
Viena siela netapsite.
Papildyta:
Tiesa, kad bendruomenes, kurios yra mazumos stengiasi kiek imanoma issilaikyti, ta labai gerai zinau, nes kaip jau minejau mano tetis sentikis, o ne tiek jau daug liko. Bet tai dar nereiskia, kad pagal tai galima spresti apie visa bendruomene.
O kas yra ta "visa bendruomenė"? Statistiškai 80 proc. lietuvių sudaro Lietuvos katalikų bendruomenę, bet kiek procentų lietuvių pažiūros atitinka Katalikų Bažnyčios mokymą arba kiek jų lankosi bažnyčioje? Ar tą tradicinį balastą prasminga laikyti katalikais ir dar kažkokias išvadas pagal juos daryti apie katalikybę?
Papildyta:
Nepatinka, nes visi sako, kad du vaikai seimoje pakankama, o mes norim minimum 3, tai visi sako, kad mes keisti.
Na pvz. aš keistumu to visiškai nelaikau, tai jau faktas, kad ne visi.

Tik man naiviai atrodo tokios fantazijos, kad ketini gimdyti vieną po kito (arba tris iš karto

), kai net su vienu pavargti dar neteko.
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)