Įkraunama...
Įkraunama...

Nuodėmė

QUOTE(Apuokas @ 2007 07 17, 13:40)
Manau galim beveik neabejoti, kad viskas prasidėjo nuo romatiškų pasimatymų, gal net labai rimtos santuokos priesaikos.

tame tarpe ir bažnytinės
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 17, 13:40)
Manau galim beveik neabejoti, kad viskas prasidėjo nuo romatiškų pasimatymų, gal net labai rimtos santuokos priesaikos.

Gali būti. Santuokos sakramentas nėra palaiminimas šventės proga ir viskas - reikia gyventi taip, kad tą palaiminimą galėtum priimti su kiekviena nauja diena.
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2007 02 04, 17:12)
ar nuodėmė prezervatyvai , kontraceptikai, analinis , oralinis seksas

nu taigi aišku, kad nuodėmė ir dargi labai didelė. analinis seksas tai yra sodomija, tai yra traktuojama dar blogiau už paleistuvavimą (siūlau pakalbėt su teologais šiuo klausimu, aš tik rašau kaip anksčiau buvo traktuojama). netgi sugulimas su gyvulėliu yra mažesnė nuodėmė nei varyt į rūrą. Oralinis - nu irgi nei šis nei tas, burna ne tam daiktui skirta. Reikia duotis ten, iš kur vaikai gimsta. O prezervatyvai - tai tas pats kas onanizmas, nu tai irgi nuodėmė yra...
aš čia nenoriu pripiršt kam nors kokią nuomonę, tiesiog sakau kaip yra idealiu atveju traktuojama
Atsakyti
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 07 17, 15:28)
nu taigi aišku, kad nuodėmė ir dargi labai didelė. analinis seksas tai yra sodomija, tai yra traktuojama dar blogiau už paleistuvavimą (siūlau pakalbėt su teologais šiuo klausimu, aš tik rašau kaip anksčiau buvo traktuojama). netgi sugulimas su gyvulėliu yra mažesnė nuodėmė nei varyt į rūrą. Oralinis - nu irgi nei šis nei tas, burna ne tam daiktui skirta. Reikia duotis ten, iš kur vaikai gimsta. O prezervatyvai - tai tas pats kas onanizmas, nu tai irgi nuodėmė yra...
aš čia nenoriu pripiršt kam nors kokią nuomonę, tiesiog sakau kaip yra idealiu atveju traktuojama

Oho, kaip gerai, kad parašei, o mes visą temą aiškinomės apie kiekvieną atvejį, dabar tai jau žinosim. clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2007 07 16, 21:49)
nu joooo....... Daug tokių atvejų.
Žinai ,vistiek Dievas aukščiau visko. Jis geriau viską įvertina nei Bažnyčia su visais savo tarnais.
Šaunūs Tavo tėvai nepalūžo ir nuo tikėjimo nenusigręžė, o kaip būna: supyksta žmogulis ant kunigo ir vsio. Nelanko bažnytukės, nereikia jam Dievulio.

Va butent mano tetis taip visada ir sake, kad ne kunigas ir ne bazycia suungia du zmones, o Dievas. Tai jei kunigas nepritaria, tai dar nereiskia, kad Dievas nepritaria. Kunigai juk tokie patys zmones,kaip ir mes. Tik Dievas is tiesu zino, kas yra mums geriau ir kaip viskas is tiesu turi buti. Tai teveliai ir nemate jokio reikalo nusisukti nuo Dievo.
Pati besiruosdama tuoktis labai bijojau, kad ir mums neduos dispencos, bet klebonas pasake, kad juk abu esam krikstyti, abu zadam vaikus krikstyti ir dorai aukleti, tai jokiu problemu.
Papildyta:
QUOTE(Jurgulė @ 2007 07 16, 22:34)
tasha atkreipė dėmesį visai į kitą dalyką , ji klausia kas geriau ar dorai gyventi ir vaikus gerus auginti bet be bažnytinės santuokos ir dėl to bažnyčios esi atskirtas, ar per visus vyrus vaikščioti ir abortus darytis.
Žinau tokių atvejų, gailisi kad abortus daro eina išpažintis ir vėl gailisi  ir vėl išpažintis ir taip n kartų...
  Vistiek kažkokia čia nesamonė, kaip čia toks gailestis vadinamas? g.gif

Butent tai ir turejau omenyje. Kad mano teveliai visai nesigailejo gyvendami santarveje ir meileje, augindami du vaikus. O kodel jie turejo gailetis? Tik del vieno zmogaus sprendimo(kunigo siuo atveju).
Zinoma jei kazkas pasidare aborta ir tikrai nuosirdziai gailisi, tai suprantu. Bet ta mergina antra karta pastojo "bandydama ar liko vaisinga po pirmo aborto ar ne" Tai kur gi cia jos atgailavimas??? Bet va issrisima jai vis tik dave....ir trecia karta dave... O ketvirta karta kai pastojo vaikuti gimde, bet va jos vyras po siai diena taip ir nezino, kad vaikutis tai ne jo....
Tai gi jums ir sulyginimas....
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 07 17, 11:01)
"Protestantiška šalis" dar nieko nereiškia, kaip ir toks teiginys, jog aš gyvenu "katalikiškoje šalyje", nes reali situacija paprastai gerokai skiriasi. Kalbėjau ne globaliniu mastu, o tiek, kiek pačiai yra tekę susidurti. Beje kad tekę, tai tiesiog faktas, nepriklausantis nuo Tavo abejonių juo.
Papildyta:

Turbut is laikrasciu faktai, nes LT ne tiek jau daug protestantu yra.

Žiūriu esi pasiryžusi trims pametinukams? g.gif Kažkodėl įtariu, jog kai turėsi pirmą "gyvą siurprizą", nesinorės pastoti nė gerai po gimdymo neatsigavus.
Na siaip jau labiausiai pasiryzusi trynukus tureti, bet jei bus tik dvynukai nepriestarausiu.

Nebent turite problemų su vaisingumu? unsure.gif
Papildyta:

Kodel is karto turi buti problemos g.gif  doh.gif  Gal mes tiesiog taip norim? Turim galimybe auginti keleta vaiku, tai taip ir darysim. Kokia teise tu turi mus kritikuoti? Manau, kad cia tik MANO ir MANO VYRO pasirinkimas ir Dievo valia.

Kažin nuo ko tas apsivalymas, jei, kaip suprantu, bandai teigti, jog viskas čia ok? g.gif

Nieko nebandau teigti, sakau, kad as nesijauciu blogai, kad myliu ir, kad esu mylima. Be to juk mums teks pries Dievo teisma stoti ir uz viska atsakyti. Tik Jam spresti kas blogai, o kas ne.
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2007 07 17, 20:10)
Bet ta mergina antra karta pastojo "bandydama ar liko vaisinga po pirmo aborto ar ne" Tai kur gi cia jos atgailavimas??? Bet va issrisima jai vis tik dave....ir trecia karta dave... O ketvirta karta kai pastojo vaikuti gimde, bet va jos vyras po siai diena taip ir nezino, kad vaikutis tai ne jo....

Skaitant apskritai atrodo, kad toji mergina nepakaltinama. unsure.gif Tai ką dabar - visus silpnesnio protelio ant laužo?
Papildyta:
Turbut is laikrasciu faktai, nes LT ne tiek jau daug protestantu yra.

Tai gal būtent todėl, kad Lietuvoje jų ne tiek daug, ir esu susipažinusi su nemaža jų dalimi. Drįsčiau teigti, kad bendruomenės, kurios jaučiasi esančios savo šalyje mažuma, labiau stengiasi išlaikyti savitumą - priešingu atveju jų labai greitai tiesiog nebeliktų.
Papildyta:
Kodel is karto turi buti problemos g.gif  doh.gif  Gal mes tiesiog taip norim? Turim galimybe auginti keleta vaiku, tai taip ir darysim. Kokia teise tu turi mus kritikuoti? Manau, kad cia tik MANO ir MANO VYRO pasirinkimas ir Dievo valia.

Argi aš kritikuoju? blink.gif Auginkit į sveikatėlę. 4u.gif Dėl vaisingumo tikrai nebuvo ko čia taip užsiplieksti - kiek supratau, nestuke.gif lyg ir nesi, su vaikinu turbūt irgi ne vakar susimetėt, tai iš Tavo kalbų apie nesisaugojimą tik tokia išvada ir tesiperša. Bet jei užmyniau ant skaudžios vietos, atsiprašau. blush2.gif
Papildyta:
Nieko nebandau teigti, sakau, kad as nesijauciu blogai, kad myliu ir, kad esu mylima. Be to juk mums teks pries Dievo teisma stoti ir uz viska atsakyti. Tik Jam spresti kas blogai, o kas ne.

Vadinasi vienintelis matas, kas gerai, o kas blogai - asmeninė savijauta? Jei laikai save krikščione, šioks toks autoritetas turėtų būti ir Dievo Žodis, kuriame apie nesantuokinius lytinius santykius ganėtinai aiškiai pasakyta. Beje pastarieji nėra būtina sąlyga nei kad mylėtum, nei kad būtum mylima.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 07 17, 20:25)
Skaitant apskritai atrodo, kad toji mergina nepakaltinama. unsure.gif Tai ką dabar - visus silpnesnio protelio ant laužo?
Papildyta:
Tai jau mergina nepakaltinama, tai jai isrisima reikia duoti?
Tai gal būtent todėl, kad Lietuvoje jų ne tiek daug, ir esu susipažinusi su nemaža jų dalimi. Drįsčiau teigti, kad bendruomenės, kurios jaučiasi esančios savo šalyje mažuma, labiau stengiasi išlaikyti savitumą - priešingu atveju jų labai greitai tiesiog nebeliktų.
Papildyta:
Tiesa, kad bendruomenes, kurios yra mazumos stengiasi kiek imanoma issilaikyti, ta labai gerai zinau, nes kaip jau minejau mano tetis sentikis, o ne tiek jau daug liko. Bet tai dar nereiskia, kad pagal tai galima spresti apie visa bendruomene.

Argi aš kritikuoju? blink.gif Auginkit į sveikatėlę. 4u.gif Dėl vaisingumo tikrai nebuvo ko čia taip užsiplieksti - kiek supratau,  nestuke.gif lyg ir nesi, su vaikinu turbūt irgi ne vakar susimetėt, tai iš Tavo kalbų apie nesisaugojimą tik tokia išvada ir tesiperša. Bet jei užmyniau ant skaudžios vietos, atsiprašau. blush2.gif
Papildyta:
Nepatinka, nes visi sako, kad du vaikai seimoje pakankama, o mes norim minimum 3, tai visi sako, kad mes keisti. Ir kodel taip is kart SUSIMETE??? Mes negyvenam kartu, pradesim kartu gyventi likus 4 dienoms iki CMB. O jei ir gyventumem nemanau, kad normalu tai vadinti susimetimu. Is tavo lupu tai, kaip smerkimas skamba, o tai brangioji jau irgi nuodeme!
Vadinasi vienintelis matas, kas gerai, o kas blogai - asmeninė savijauta? Jei laikai save krikščione, šioks toks autoritetas turėtų būti ir Dievo Žodis, kuriame apie nesantuokinius lytinius santykius ganėtinai aiškiai pasakyta. Beje pastarieji nėra būtina sąlyga nei kad mylėtum, nei kad būtum mylima.

Tai ne vienintelis matas, bet jei mano sazine rami, tai taip ir darau. Stengiuos gyventi teisingai, o tai kas vienam zmogui teisinga,kitam gali buti visiska nesamone, o kitam-nuodeme. As esu katalike, tokia esu nuo gimimo, taip mane auklejo teveliai, tokia pasirinkau buti sulaukusi pilnametystes. Dievo zodis man yra autoritetas, stengiuosi gyventi teisingai ir garbingai. 10 Dievo isakymu, man yra labai svarbus. Vadovaujuos jau savo gyvenime, taip kaip juos suprantu. Visi kiti aiskinimai irgi yra zmoniu,tokiu, kaip as, tik gal jie kitaip supranta, tai kodel gi jie yra teisingesni nei as? As negeidziu svetimo vyro, geidziu zmogaus, kuris yra mano suzadetinis, kuris pasizadejes man, su kuriuo po poros menesiu busim sujungti sielomis ir tapsim viena siela ir kunu.

Papildyta:
Na ziurint apie kokia meile mes kalbam. Pvz. as myliu savo krikstasuni ir jis mane myli, bet juk to ir pakanka. Taip pat ir su meile tevams, broliams seserims, gyvuliukams. O stai meile vyrui, turi buti isreiskiama ne tik jausmais, bet ir mylejimusi. Vos pries pora dienu, kaip tik apie tais skaiciau viena kriscioniskam internetimiam puslapyje
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2007 07 17, 23:12)
Na ziurint apie kokia meile mes kalbam. Pvz. as myliu savo krikstasuni ir jis mane myli, bet juk to ir pakanka. Taip pat ir su meile tevams, broliams seserims, gyvuliukams. O stai meile vyrui, turi buti isreiskiama ne tik jausmais, bet ir mylejimusi. Vos pries pora dienu, kaip tik apie tais skaiciau viena kriscioniskam internetimiam puslapyje

Būtent, kad vyrui, o ne sužadėtiniui, vaikinui, draugui. mirksiukas.gif
Papildyta:
As negeidziu svetimo vyro, geidziu zmogaus, kuris yra mano suzadetinis, kuris pasizadejes man, su kuriuo po poros menesiu busim sujungti sielomis ir tapsim viena siela ir kunu.

O kas jei dėl kokių nors priežasčių vestuvės taip ir neįvyks? Ar tokiu atveju jaustumeisi visą gyvenimą sujungta su šiuo žmogumi ir neleistum sau pamilti kito? Tikriausiai ne - juk sujungti nesat. Jis nėra Tavo vyras, nes turi visišką laisvę kad ir persigalvoti (aišku realiai tai atrodo neįtikėtina?), kaip ir Tu jam ne žmona - vadinasi tikimybė, kad jis bus kažkieno kitos vyras (t.y. "svetimas vyras") tebėra. Sužadėtuvės yra tik apsisprendimas eiti santuokos link, o ne laikotarpis pažaisti šeimą.
Papildyta:
Dievo zodis man yra autoritetas, stengiuosi gyventi teisingai ir garbingai. 10 Dievo isakymu, man yra labai svarbus. Vadovaujuos jau savo gyvenime, taip kaip juos suprantu. Visi kiti aiskinimai irgi yra zmoniu,tokiu, kaip as, tik gal jie kitaip supranta, tai kodel gi jie yra teisingesni nei as?

Galbūt todėl, kad kiti aiškintojai ne vienerius savo gyvenimo metus paskyrė Šventojo Rašto studijoms originalo kalba, atsižvelgdami į smulkiausius istorinius, kultūrinius, socialinius ir t.t. niuansus.
Papildyta:
po poros menesiu busim sujungti sielomis ir tapsim viena siela ir kunu.

Viena siela netapsite.
Papildyta:
Tiesa, kad bendruomenes, kurios yra mazumos stengiasi kiek imanoma issilaikyti, ta labai gerai zinau, nes kaip jau minejau mano tetis sentikis, o ne tiek jau daug liko. Bet tai dar nereiskia, kad pagal tai galima spresti apie visa bendruomene.

O kas yra ta "visa bendruomenė"? Statistiškai 80 proc. lietuvių sudaro Lietuvos katalikų bendruomenę, bet kiek procentų lietuvių pažiūros atitinka Katalikų Bažnyčios mokymą arba kiek jų lankosi bažnyčioje? Ar tą tradicinį balastą prasminga laikyti katalikais ir dar kažkokias išvadas pagal juos daryti apie katalikybę?
Papildyta:
Nepatinka, nes visi sako, kad du vaikai seimoje pakankama, o mes norim minimum 3, tai visi sako, kad mes keisti.

Na pvz. aš keistumu to visiškai nelaikau, tai jau faktas, kad ne visi. biggrin.gif Tik man naiviai atrodo tokios fantazijos, kad ketini gimdyti vieną po kito (arba tris iš karto doh.gif ), kai net su vienu pavargti dar neteko.
Atsakyti
[quote=_Smalsutė_,2007 07 17, 21:54]
Būtent, kad vyrui, o ne sužadėtiniui, vaikinui, draugui. mirksiukas.gif
Papildyta:
O mes jau laikom viens kita vyru ir zmona.

O kas jei dėl kokių nors priežasčių vestuvės taip ir neįvyks? Ar tokiu atveju jaustumeisi visą gyvenimą sujungta su šiuo žmogumi ir neleistum sau pamilti kito? Tikriausiai ne - juk sujungti nesat. Jis nėra Tavo vyras, nes turi visišką laisvę kad ir persigalvoti (aišku realiai tai atrodo neįtikėtina?), kaip ir Tu jam ne žmona - vadinasi tikimybė, kad jis bus kažkieno kitos vyras (t.y. "svetimas vyras") tebėra. Sužadėtuvės yra tik apsisprendimas eiti santuokos link, o ne laikotarpis pažaisti šeimą.
Papildyta:
O jei Tavo vyras kita nusiziures ir Tave paliks? Juk tokia teorine galimybe irgi yra, juk jis TIK zmogus, kad ir koki stipru tikejima turetu, bet kuri zmogu galima sugundyti. Vienintelis Jezus Kristus sugebejo visoms pagundoms atsispirti, bet tik todel, kad Jis Dievo sunus. Vat ir bus tada Tavo vyras kitos vyru.
Seima zaisti galima, kai esi vaikas, su lelemis.Suauge zmones "nezaidzia" seimu, o gyvena realu gyvenima.

Galbūt todėl, kad kiti aiškintojai ne vienerius savo gyvenimo metus paskyrė Šventojo Rašto studijoms originalo kalba, atsižvelgdami į smulkiausius istorinius, kultūrinius, socialinius ir t.t. niuansus.
Papildyta:

Va va ...o kodel gi tas oroginalas taip baisiai saugomas, kodel trys originalo vertejai keistomis aplinkybemis pradingo.Vienas buvo i beprotnami uzdarytas, vienas-tipo po poros menesiu po vertimo staigiai nuo sirdies smugio mire, o trecias-dingo be zinios. Kokia tikimybe, kad rastai buvo isversti teisingai, juk ta kalba jau senai mirusi, be to galimi keli zodziu vertimo budai. Ir dar kokia tikimybe, kad baznycia pasaulieciams visa tiesa pasako?
Tik nereikia sakyti, kad saugomi originalai, nes juos pazeisti galima ar pan. Juk jie skirti zmonijai, tai tik Dievo valioje turetu buti, kas rastams nutiks.
Vel gi pasikartosiu, kad visi tiek kuri studijavo ir tyrinejo gali si bei ta ir nuo saves prideti, pagrazinti, taip kaip jiems patinka. Tai zmogiska.
Manau, kad i visus klausimus atsakymus gausim tik mire ir susitike su Dievu.

P.S As tai va viena gyvenu, pas mane 2 val. skirtumas nei Lt tai as galiu iki isnakciu sedeti prie kompo, o va ko Smalsute cia nardai vietoj to, kad su vyru leistum laika, tai visai nesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2007 07 18, 01:18)
O jei Tavo vyras kita nusiziures ir Tave paliks? Juk tokia teorine galimybe irgi yra, juk jis TIK zmogus, kad ir koki stipru tikejima turetu, bet kuri zmogu galima sugundyti. Vienintelis Jezus Kristus sugebejo visoms pagundoms atsispirti, bet tik todel, kad Jis Dievo sunus. Vat ir bus tada Tavo vyras kitos vyru.
<...>

Va va ...o kodel gi tas oroginalas taip baisiai saugomas, kodel trys originalo vertejai keistomis aplinkybemis pradingo.<...>P.S As tai va viena gyvenu, pas mane 2 val. skirtumas nei Lt tai as galiu iki isnakciu sedeti prie kompo, o va ko Smalsute cia nardai vietoj to, kad su vyru leistum laika, tai visai nesuprantu doh.gif

Deja, jei Smalsutės vyras ją paliktų (neduok Dieve) tai ji vis tiek visą gyvenimą liktų jo žmona, o jis jos vyras ir jei kita moteris su juo apsigyventų ,tai gyventų su svetimu vyru, nuo to jis netaptų tos moters vyru, o būtų Smalsutės neištikimu vyru.
Iš kur tokios patikimos žinios apie orginalo saugojimą? Ar tik ne iš Davinčio kodo? Naujasis testamentas skaitomas ir tyrinėjamas 2000metų, negi tik trys žmonės per tą laiką spėjo patyrinėti?
Bažnyčia kažkodėl turėtų nuolat regzti sąmokslus, bet kokia jai nauda iš to? Ar turtingesnė ar galingesnė ji pasidaro, kai sako, pvz: kad oralinis seksas - nuodėmė?
Atsakyti
tasha, tu negali savęs laikyti katalike, nes tu nepriimi katalikų bažnyčios mokymo.
10 Dievo įsakymų laikymasis, kad ir kaip tu juos teisingai traktuotum, nepadaro tavęs katalike. Tą patį Senąjį Testamentą naudoja ir, pavyzdžiui, musulmonai. Tai gal tu ir musulmonė esi?
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2007 07 18, 00:18)
O mes jau laikom viens kita vyru ir zmona.

Tuomet ką ketinate švęsti per savo būsimas vestuves? g.gif
Papildyta:

Luknė jau puikiai atsakė - neturiu ką pridurti. smile.gif
Papildyta:
Seima zaisti galima, kai esi vaikas, su lelemis.Suauge zmones "nezaidzia" seimu, o gyvena realu gyvenima.

Vaikui žaidimas yra ruošimasis gyvenimui. Jis gali išgalvoti personažus ir įsijausti į jų vaidmenį. Ar ne panašiai elgiasi suaugusi mergina, kuri pvz. laiko save savo sužadėtinio žmona?
Papildyta:
P.S As tai va viena gyvenu, pas mane 2 val. skirtumas nei Lt tai as galiu iki isnakciu sedeti prie kompo, o va ko Smalsute cia nardai vietoj to, kad su vyru leistum laika, tai visai nesuprantu doh.gif

Nesimiega - pykina. topsecret.gif
O supratimas, kad jei jau kartu gyveni, tai nebūtinai leidi kartu 24 val. per parą, Tau matyt dar prieš akis...
Atsakyti