Įkraunama...
Įkraunama...

Nuodėmė

QUOTE(Una Li @ 2007 09 12, 20:51)
Rytų krikščionys pagundoms nugalėti naudojo maldą: "Viešpatie Jėzau Kristau, Dievo sūnau, pasigailėk manęs, nusidėjėlio!"
Pažįstamas kunigas, paklaustas, kaip kovot su pagundom, atsakė: "nereikia kovot, jei gali pabėgt biggrin.gif ".
Kartą, tiesiog per Šv.Mišias apstojo įkyrios mintys, kurių niekaip negalėjau suvaldyt. Buvau supykus ir nustebus, bet nepajėgiau susikaupti. Kol nušvito frazė: "Eik šalin, šėtone!" Ir praktiškai tą pačią akimirką pagunda dingo. Tikrai buvau apstulbus, nes esu iš tų, kurie visus "nuopelnus" linkę prisiskirti sau, dažnai užmirštu, kad "Jūsų priešas velnias, kaip riaumojantis liūtas, slankioja aplinkui, tykodamas ką praryti.(1 Pt 5,8).

saunuole,Una Li,tavo sveikas sarkazmas labai vietoj smile.gif
Atsakyti
Bandysiu pasimelsti ir bėgti smile.gif Blogiausia, kad tada nesinori bėgti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 09 13, 09:27)
Bandysiu pasimelsti ir bėgti smile.gif Blogiausia, kad tada nesinori bėgti blush2.gif

Bėgant melstis taip pat galima biggrin.gif
Atsakyti
Dabar sužinojau, kad dingo vienas pažįstamas žmogus. Daug smulkmenų rodo, kad galėjo pakelti ranką prieš save verysad.gif
Jei depresija žmogų priveda iki savižudybės, tai ne nuodėmė, o mirtis nuo ligos?

(meldžiu Dievą, kad nuogastavimai nepasitvirtintų ir jis gyvas sveikas grįžtų į namus)
Atsakyti
labai cia jau viskas painu. kas vienam nuodeme kitas laiko normaliu dalyku.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 09 13, 12:37)
Jei depresija žmogų priveda iki savižudybės, tai ne nuodėmė, o mirtis nuo ligos?

Psichiniai sutrikimai keičia žmogaus atsakomybę už savo veiksmus. Be to, niekas juk nežino, ką paskutinėmis gyvenimo akimirkomis jautė žmogus - gal jis labai gailėjosi.
O kad nebūtų taip liūdna, pridėsiu vieną istoriją - vienas girtuoklėlis sumanė pasikarti (matyt labai jau nemielas jo gyvenimėlis buvo). Taigi, susirado padžiūvusį medį prie upelio, užsinėrė kilpą ir... šaka nulūžo, jis įkrito į upelį. Po to su siaubu visiems pasakojo: "kaip koriausi, tai vos nepaskendau blink.gif , gerai, kad pavyko išplaukti." Daugiau niekada nebandė žudytis...
Atsakyti
Kaip norėčiau, kad ta šaka būtų nulūžusi ir upė išdžiūvusi... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 09 12, 12:56)
Ko imatės, kai jaučiate pagundą padaryti nuodėmę?

Pradžioje užsikabinau už žodžių "ko imatės", o dabar pradėjau mąstyti, kodėl jaučiame pagundą padaryti nuodėmę. Ar mes manome, kad toji nuodėmė suteiks mums daugiau džiaugsmo, nei ištikimybė Dievui, Jo duotoms nuorodoms? Ar Dievas mums pavydi laimės? Ar mes, tiesiog, per silpni pasitikėti Dievu?

QUOTE(Luknė @ 2007 09 17, 09:15)
Kaip norėčiau, kad ta šaka būtų nulūžusi ir upė išdžiūvusi... verysad.gif

Ar tavo nuogastavimai pasitvirtino verysad.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 09 25, 23:10)
1.Pradžioje užsikabinau už žodžių "ko imatės", o dabar pradėjau mąstyti, kodėl jaučiame pagundą padaryti nuodėmę. Ar mes manome, kad  toji nuodėmė suteiks mums daugiau džiaugsmo, nei ištikimybė Dievui, Jo duotoms nuorodoms? Ar Dievas mums pavydi laimės? Ar mes, tiesiog, per silpni pasitikėti Dievu?
2.Ar tavo nuogastavimai pasitvirtino verysad.gif ?

1. Trumpalaikio patogumo ir malonumo troškimas - pagrindinės mano nuodėmių priežastys.
2. verysad.gif Sekmadienį jį palaidojo. verysad.gif Meldžiu Dievo gailestingumo, juk Jam nėra negalimų dalykų, trokšu, kad tai nebūtų nuodėmė, tik silpnumas ir liga...
Atsakyti
Visų, kurie mano, kad yra nuodėmingi, noriu paklausti: kas jums tai įteigė? Iš kur jus tai ištraukėte? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 26 rugsėjo 2007 - 12:35
QUOTE(Vanduo @ 2007 09 26, 12:34)
Visų, kurie mano, kad yra nuodėmingi, noriu paklausti:  kas jums tai įteigė? Iš kur jus tai ištraukėte? bigsmile.gif

Nagi paskaityk, jei nemoki, katalikišką "Sveika Marija" variantą ir suprasi... mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai tu perskaitei knygoje, kad esi nuodėminga? Knyga tau tai įteigė? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 26 rugsėjo 2007 - 12:46