Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgiatės, kai pritrūksta kantrybės?

QUOTE(Raskila-vyde @ 2013 02 12, 11:35)
Bet atsakymu reikia eiskoti savyje, kodel jums kyla pyktis ant vaiku?
Pyktis tik parodo, kad jus manote, kad esate uz juos svarbesne, kad jie turi jums besalygiskai paklusti.
Reikia jums savo viduje susidelioti mintis, norus, troskimus, atrasti gyvenimo dziaugsma,

Sakykite kaip atrasti ta gyvenimo dziaugsma, jei esi pervargusi, grauziesi kad esi bloga mama nes nebesivaldai kartais, labai savo vaikus myliu bet kartais norisi tiesiog "staugti" ir svajoju kad visi paliktu ramybeje.... verysad.gif
Atsakyti
Jooo, neišsemiama tema...visos esam pavargusios, be nervų ir kantrybės ir kas blogiausia, recepto nuo šitos "ligos" nėra.....
Atsakyti
sveikos, mergaites jus visos puikiai ir teisingai rasote, pagal savo nuomone, bet visos situacijos individualios, 3 savaites sedejau su serganciais vaikais, didzke paejo 2 sav.mazius 1 sav. i darziuke ir vel serga, per ta viena savaitele tikrai pailsejau siek tiek, bet ne tiek kiek norejosi nes kitos bedos - laidotuves, drauges liga kai atsidure reanomacijoj ir t.t, pinigu tada neturejau...suprasit veliau kodel kalbu apie pinigelius....as labai noriu sportuot, nes priaugau 5kg.sia sav.su drauge susiplanavom pasportuot, nes gavau pinigeliu, pasalpa, is kuriu galiu kazkiek skirti sau...bet...kadangi vaikai namie...vyras pasake as neturiu laiko tavo susiktiems sportams,,,,as turiu darbo, mat jo grafikas toks kokio jis norit , dirba kada reikia ir panasiai, nera taip kad nuo 8-17val.,tad ka man belieka ir pridurti....ir siaip visad jei vaikai namie serga, ne darziuke, tai jei man reikia ar antakius susitvarkyt ar nagucius, ar i kirpykla...jis niekad neturi laiko ir pykstames del to, nes reikia vos ne maldaut, kad man butinai reikia....bet geriausias variantas, kad jis nori jog as buciau kuda, grazi, nagai grazus, plaukai grazus ir.t.t. bet investuot i tai laiko apsoliuciai nenori, nes jam visi kiti reikalai jo ar jo draugu yra daug svarbesni uz mane...as jam ta sakiau jau simta kart, bet kas is to....viskas bisteik taip pat...as jo pinigu net tiems reikalams neprasau, nes gaunu pasalpa pakankamai nebloga kad uztektu man....dabar truputka pradejau skaityt knyga apie vaiku auklejima tai stengiuos ant ju nerrekt o graziai susitart, nes bijau sutraumuot vaikus....nors mano vyras rekia ir keikiasi lb daug...as jam bandau ta paasikint, bet jis tik pasako, as toks tai ka man dabar daryt....nu cia galeciau daug pasakot bet nuomone manau susidaret ir is to.....kad nera visgi taip paprasta, nes visi vyrai vertina visgi viska skirtingai....
Atsakyti
QUOTE(katkuviene @ 2013 02 19, 14:25)
sveikos, mergaites jus visos puikiai ir teisingai rasote, pagal savo nuomone, bet visos situacijos individualios, 3 savaites sedejau su serganciais vaikais, didzke paejo 2 sav.mazius 1 sav. i darziuke ir vel serga, per ta viena savaitele tikrai pailsejau siek tiek, bet ne tiek kiek norejosi nes kitos bedos - laidotuves, drauges liga kai atsidure reanomacijoj ir t.t, pinigu tada neturejau...suprasit veliau kodel kalbu apie pinigelius....as labai noriu sportuot, nes priaugau 5kg.sia sav.su drauge susiplanavom pasportuot, nes gavau pinigeliu, pasalpa, is kuriu galiu kazkiek skirti sau...bet...kadangi vaikai namie...vyras pasake as neturiu laiko tavo susiktiems sportams,,,,as turiu darbo, mat jo grafikas toks kokio jis norit , dirba kada reikia ir panasiai, nera taip kad nuo 8-17val.,tad ka man belieka ir pridurti....ir siaip visad jei vaikai namie serga, ne darziuke, tai jei man reikia ar antakius susitvarkyt ar nagucius, ar i kirpykla...jis niekad neturi laiko ir pykstames del to, nes reikia vos ne maldaut, kad man butinai reikia....bet geriausias variantas, kad jis nori jog as buciau kuda, grazi, nagai grazus, plaukai grazus ir.t.t. bet investuot i tai laiko apsoliuciai nenori, nes jam visi kiti reikalai jo ar jo draugu yra daug svarbesni uz mane...as jam ta sakiau jau simta kart, bet kas is to....viskas bisteik taip pat...as jo pinigu net tiems reikalams neprasau, nes gaunu pasalpa pakankamai nebloga kad uztektu man....dabar truputka pradejau skaityt knyga apie vaiku auklejima tai stengiuos ant ju nerrekt o graziai susitart, nes bijau sutraumuot vaikus....nors mano vyras rekia ir keikiasi lb daug...as jam bandau ta paasikint, bet jis tik pasako, as toks tai ka man dabar daryt....nu cia galeciau daug pasakot bet nuomone manau susidaret ir is to.....kad nera visgi taip paprasta, nes visi vyrai vertina visgi viska skirtingai....

Gaila jusu dar labiau gaila vaiku...
Atsakyti
QUOTE(katkuviene @ 2013 02 19, 15:25)

na situacija nepavydetina, be abejo jums tikrai sunku, ypac kai isivaizduoji seimynini gyvenima visai kitoki... vyras aisku kiaule, bet tokiu nera reta, o labai daug is tikro...dauguma tyli ir apie tai nekalba, nes geda buna uz tokius vyrus. as nezinau kaip tokiose situacijose semtis isminties, bet kazkaip tai imanoma gi tuos vyrus paauklet...kai isaukletas vyras salia, tuomet nesunku auklet ir vaikus. svarbu kad abu tevai vienodai su vaikais elgtusi ir laikytusi vienodu taisykliu.
Atsakyti
Miela katkuviene, pasakykite, kodėl negerbiate savęs. Gyvenimą Jūs turite vieną, tai kodėl "dirbate" tarnaite?... Kas čia per "norai" vyro, kad būtumete kūda, graži, o jis kas/ Misteris pasaulis. Juk esate šauni mama, šauni moteris, tai kam skriaust save su žmogumi, kuris nerodo Jums pagarbos...
Nesuprantu, kodėl reikia taip nemylėti savęs. g.gif
Atsakyti
QUOTE(safranas.sss @ 2013 02 20, 09:01)
Miela katkuviene, pasakykite, kodėl negerbiate savęs. Gyvenimą Jūs turite vieną, tai kodėl "dirbate" tarnaite?... Kas čia per "norai" vyro, kad būtumete kūda, graži, o jis kas/ Misteris pasaulis. Juk esate šauni mama, šauni moteris, tai kam skriaust save su žmogumi, kuris nerodo Jums pagarbos...
Nesuprantu, kodėl reikia taip nemylėti savęs.  g.gif

jus siulote issiskirti? manau katkuviene ne to cia atejo... lengviausia yra issiskirti, tokiu dabar kas antra pora...ir kas toliau?
Atsakyti
Aš kreipčiausi pagalbos į drauges, mamą, pusseseres, ar dar ką artimo turite. Kad pabūtų su vaikais, kol Jūs sportuojate, gražinatės. Vėliau su tomis pačiomis draugėmis išeikite papramogauti. O vyrą palikite pasirūpinti savimi pačiam. Jis - ne vaikas. Jo nei auklėti (nesutinku su ta forumiete, kuri sako priešingai), nei prižiūrėti, nei pavalgydinti, apskalbti, pralinksminti nereikia. Jei jis nei kiek Jums nepadeda buityje ir vaikų priežiūroje, tai ir Jūs nuo jo lyg atitolkit. Išvirkit vakarienei puodą košės (na, kas tiktų Jums ir vaikams), o vyrui specialiai karbonadų nekepkit. Arba išeikit su vaikais kitur kur pavalgyt, grįždami pasibūkit smagiai lauke, tegu vyras sėdi vienas alkanas namie. Jei priekaištaus, sakykit: "aš tokia, tai ka man dabar daryt?"

Jei reikalai pakryps blogąja linkme, kreipkitės pagalbos, net ir į policiją. Nekentėkit ir netylėkit, jei ne dėl savęs, tai dėl vaikų.
Atsakyti
Tikrai nesiūlau pulti į kraštutinumus. Taip nebus išspręsta nei viena problema ar sunkumas. Aš pasiteiraučiau vyro, kodėl jis nejaučia man pagarbos ir kas būtų, jei iš mano pusės būtų abejingumas. Jei po pokalbio niekas nesikeistų, manau tikrai pasielgčiau panašiai kaip siūlė GiedrėM. Na, o jei ir taip nedasibelsčiau iki jo, tuomet tikrai pradėčiau svarstyti apie ryšių nutraukimą. Nes nesuprantu kaip galima gyventi su žmogumi, kuris nerodo nei pagarbos, nei supratimo.
Atsakyti
aciu uz palaikyma mergaites...daug tiesos kiekvienos nuomoneje, bet...lengviausia issiskirti, bet..noris dar kazka pagerint, pagrazint seimoj, juk mazi vaikai kuriems irgi reikia tecio ir matau, kad jie ji myli, negi taip imt ir atimti is ju teti...sunku....o del manes, jo gal ir tiesa kag negerbiu saves jei leidziu vyrui mane izeidineti, negerbti manes, netik mano akivaizdoj bet ir draugu...jis teisinas jog jis juokauja pastoviai, kad as nesuprantu juoku, kai jis vis ale juokauja, kad sestama kedes nesulauzyciau, kad mano subine vagonams stumditi, kad as sioke tokia anokia, nors sveriu dabar tik 64 kg, bet ir tai dabar sededama namuos pasiekiau toki svori, o sverdavau 60 -59kg. siap pati matyt ji islepijau, nes visad noredavau buti gera zmona, darydavau ir darau valgyt, o jei megsta visi skaniai valgyt, bet ko nepaduosi, namus tvarkau, lyginu, nu zodziu tikrai nesu islepinta zmona kuri lankosi kavinej, ar seima maitina pusfabrikaciais, nelakstau nei i kavines nei i klubus nei po branges parduotuves...bet as jam dazniausiai visteik esu bloga, o mano nuotaikos po vyro isteriju ir izeidinejimu atsiliepe vaikams, bet stengiuos maziams to neparodyt...kad ir kaip viduj sunku....
Atsakyti
Na man irgi jusu gaila, nesizeminkit, auksciau galva.... 4u.gif
Seimos jus viena eisgelbesit, turi noret abu kazka keist santykiuose, bendravime, jei plesysites tik jus viena, o jam toliau bus dzin ir bendraus bei skaudins jus, tai patikekit - ateis diena kai paaugs vaikai, jums bus laisvesnes rankos, kojos, tada pati gailesites, kad tik laika gaisot su tuo zmogumi, vergavot ir jiko grazaus gyvenime nematet.... o ir vaikam pavyzdukas is jo labai nekoks g.gif

Na dar variantas, kuris vyram labai akis atveria, tai sukelt pavyda.
Jei turit galimybe kazkam palikt vaikus bent valandai, tai as ji kaip reikiant paerzinciau biggrin.gif Vaikus palieku ne jam (kaip suprantu buvimas su vaikais jam svetimas reikalas), o tevam, draugei, sesei ar tiesiog artimam zmogui, kuris kazkiek jais pasirupintu, pasipustau padus, pasigrazinu, isipuosiu ir lekiu neva tai su x drauge i kina ar i parduotuves palaikyt jai kompanija apsiperkant. Pasistenkit but linksma, smagi, juokaukit, parodykit kad jum viskas yra gerai. Daznai ories jam gryztant pasidazykit, atseit trumoam buvot islekus (aisku jei vaiki neisduos, kad jus tik namie sedejot lotuliukas.gif ), namie sedeciau rankeles sudejus, aprupinu ik save ir vaikus, o jis tesilygina savo skarmalus pats, est tegu sau pasidaro arba lapnoja kas nuo jusu paliko pasisildes mikrobangej, sakykit nespejau vakarienes pagamint, nes lakavausi nagus... tongue.gif Sedekit uzsisvajojus, isijunkit namie muzika, tegul jis sunerimsta, kodel jus tokia svajinga, romantiska, smagi - galbut turit kita.... bigsmile.gif Svarbiusia nustot prie jo kibt ir bambet, arodykit kad jums jo elgesys ju yra dzin... Neaejoju po kurio laiko uzsimanys pasikalbet ar isiaiskint jusu pokycius, bukit "naglesne", be5 ne pikta ir zyzle, i kiekviena jo replika apie jusu isvaizda atsaukit su jumoru, pabrezkit kad jum vyru demesio ir taip netruksta...
Islaikykit ta "paslaptinguma", dazniau bukit pasitempus, o ne nusivylus namu seimininke... Nepulkit vykdyt jo noru (jei uzsinores ko uzvalgyt, o jus su vaikais busit sotus, ar kazka kt del jo padatyt), tegul pajudina sikna pats.... 4u.gif
Moteris-verge nei vienam vyrui ilgainiui nebus idomi.... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(katkuviene @ 2013 02 20, 21:22)
o del manes, jo gal ir tiesa kag negerbiu saves jei leidziu vyrui mane izeidineti, negerbti manes, netik mano akivaizdoj bet ir draugu...jis teisinas jog jis juokauja pastoviai, kad as nesuprantu juoku, kai jis vis ale juokauja, kad sestama kedes nesulauzyciau, kad mano subine vagonams stumditi, kad as sioke tokia anokia, nors sveriu dabar tik 64 kg, bet ir tai dabar sededama namuos pasiekiau toki svori, o sverdavau 60 -59kg.

O Jūs prie tų draugų pasakykit, kad nėra su kuo naktį tuos papildomus kilogramus išsportuot. Tada vienintelis gyvenime malonumas belikęs - prisivalgyt.

O pati pamąstykit, kas būtų, jei, neduokdie, kada nors Jūs liktumėt be krūties...

QUOTE(katkuviene @ 2013 02 20, 21:22)
siap pati matyt ji islepijau, nes visad noredavau buti gera zmona, darydavau ir darau valgyt, o jei megsta visi skaniai valgyt, bet ko nepaduosi, namus tvarkau, lyginu, nu zodziu tikrai nesu islepinta zmona kuri lankosi kavinej, ar seima maitina pusfabrikaciais, nelakstau nei i kavines nei i klubus nei po branges parduotuves...bet as jam dazniausiai visteik esu bloga, o mano nuotaikos po vyro isteriju ir izeidinejimu atsiliepe vaikams, bet stengiuos maziams to neparodyt...kad ir kaip viduj sunku....

Ir Jūs pati, ir Jūsų vyras turi suprasti du dalykus:
1) Jūs jam - ne mama, ne tarnaitė, ne grindų skuduras;
2) Jūs be jo galite pasirūpinti ir savimi, ir vaikais; bei gyventi prasmingą ir idomų gyvenimą.

Nepamirškit, kad Jūsų dukra gali nesąmoningai pasirinkti tokį patį vyrą, o sūnus - pats būti tokiu vyru.

Jei vyras gali (?) reikalauti iš Jūsų n dalykų, tai Jūs pareikalaukit iš jo irgi keleto: pagarbos, lygiaverčio bendradarbiavimo buityje ir tegu prie vaikų nustoja keiktis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GiedrėM: 21 vasario 2013 - 12:31