Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas) ir individuali veikla

QUOTE(astaxa @ 2008 05 08, 21:54)
taip bendruoju... ir mane uztikrino kad nereiks...  na drauge pasidomes sodroj pirmadieni.
O kaip yra skaiciuojami menesiai. ar kalendoriniai ar ataskaitiniai. pvz iki Kovo 11 gavau uz vaika- tai bazine skaiciuosis (jei teks moketi) uz pilna menesi ar uz dali?

Nuo 2008-03-12.
Atsakyti
Sveikutes,

gal galit man padeti?

Padetis:
esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 metu, po poros menesiuku tektu grizti i darba (UAB ".."), taciau as planuoju nusipirkti verslo liudijima (patenta) ir dirbti masaziste, o darbe pratesti vaiko auginimo atostogas iki kol sueis 3 metai, ir jei gerai seksis dar po metu isvis nebegryzti i darba.

Klausimas:
1.Kokia veikla rinktis? (jei masazisto licenzijos neturiu, nes tiems masazams kuriuos darysiu, medicininio issilavinimo nereikia) ar tiktu:

30. Kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla (x) (EVRK klasė 93.02, įeina į EVRK klasę 93.04)

2.Kokius mokecius reiktu papildomai moketi dabar, kol vaikui dar nera 2 metu?
3.Kokius mokescius moketi, kai vaikui jau bus 2?
4.Kokius mokescius moketi, kai iseisiu is darbo ir vaikui bus sueje 3 metai?

rolleyes.gif Gal ir kvailai cia nuskambesiu su savo klausimais, bet as absoliuciai nieko nesusigaudau...

Aciu uz atsakymus 4u.gif

Atsakyti
sveikutes!del prekybos turguje. kiek zinau be verslo liiudijimo ten neprekiauja ax.gif taigi gal yra tokiu kurios prekiauja turguje tekstile (ranksluosciai, patalyne) ar kt.noreciau smulkiau suzinoti kiek kainuoja verslo liudijimas menesiui ar metams ir kokius mokescius litais reikia moketi valstybei. pajamos ir pelnas nemanau kad turguje virsija 100.000lt i metus.tai iseina kad jokiu mokesciu moketi nereikes?
ka nurodyti deklaracijose ir zurnaluose?rasoma tiesa ar ne g.gif .oo gal ju isvis nepildyti.
padekite pradedanciajai doh.gif ax.gif

p.s. ar verslo liudijimas isduodamas tik pagal deklaruota gyvenemaja vieta?nes prekiauti planuoju vilniuje, o deklaruota esu siauliuose.
Atsakyti
Gal kas zinot, turint verslo liudijima galima gauti paskola bustui, ir kiek reiku uzdirbti i metus, norint ja gauti, ir kiek moket kas menesi, na mazdaug, nes visai nenusimanau apie tokius dalykus g.gif
Atsakyti
labas, jau keturi menesiai dirbu pagal individulia veikla, o buvusiame darbe esu vaiko priežiūros atostogose, gaunu pasalpa. Vaikiukui dar nera 2 metu. Sakykit ar tu 12 minimaliu menesiniu uždarbiu suma skaičiuojama jau atemus tuos 15 procentu ar neatemus? Labai aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fiesta2 @ 2008 05 27, 17:37)
Gal kas zinot, turint verslo liudijima galima gauti paskola bustui, ir kiek reiku uzdirbti i metus, norint ja gauti, ir kiek moket kas menesi, na mazdaug, nes visai nenusimanau apie tokius dalykus g.gif

paskola bustui turedama verslo liudijima gali gauti. tik reiks i banka pristatyti kvitu knygele, kur matysis, kad priemei pinigus uz darbus ar paslaugas. menesio pajamos turetu buti virs 5-6 tukst. (kiekviename banke skirtingai). siulau pereit per bankus ir pasiteiraut, kurio siulomos salygos priimtinesnes.
Atsakyti
QUOTE(nelli @ 2008 05 20, 14:37)
Sveikutes,

gal galit man padeti?

Padetis:
esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 metu, po poros menesiuku tektu grizti i darba (UAB ".."), taciau as planuoju nusipirkti verslo liudijima (patenta) ir dirbti masaziste, o darbe pratesti vaiko auginimo atostogas iki kol sueis 3 metai, ir jei gerai seksis dar po metu isvis nebegryzti i darba.

Klausimas:
1.Kokia veikla rinktis? (jei masazisto licenzijos neturiu, nes tiems masazams kuriuos darysiu, medicininio issilavinimo nereikia) ar tiktu:

30. Kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla (x) (EVRK klasė 93.02, įeina į EVRK klasę 93.04)

2.Kokius mokecius reiktu papildomai moketi dabar, kol vaikui dar nera 2 metu?
3.Kokius mokescius moketi, kai vaikui jau bus 2?
4.Kokius mokescius moketi, kai iseisiu is darbo ir vaikui bus sueje 3 metai?

rolleyes.gif Gal ir kvailai cia nuskambesiu su savo klausimais, bet as absoliuciai nieko nesusigaudau...

Aciu uz atsakymus  4u.gif

taigi i visus siuos ir kitus klausimus kuo puikiausiai atsakys VMI darbuotojai tel. 1882.
keista kad tokius specifinius klausimus cia uzduodate, ar nelengviau pasiskamibti i VMI ir viska tiksliai suzinoti ??? doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif smile.gif Gal galite patarti....Noriu kauno urmo bazeje pradeti prekyba drabuziai, pagal verslo liudijima. Kadangi drabuziai butu vezami is uzsienio, gal kaszinote, ar butina tureti saskaita, ar tiesiog uztenka pirkimo pardavimo kvito. Is anksto dekoju uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(kenis @ 2008 06 10, 17:11)
paskola bustui  turedama verslo liudijima gali gauti. tik reiks i banka pristatyti kvitu knygele, kur matysis, kad priemei pinigus uz darbus ar paslaugas. menesio pajamos turetu buti virs 5-6 tukst. (kiekviename banke skirtingai). siulau pereit per bankus ir pasiteiraut, kurio siulomos salygos priimtinesnes.

Pagal verslo liudijima galima per menesi uzdirbti kazkur tik apie 800 lt. Jeigu daugiau, reikia registruoti individualia veikla. Taigi irgi cia netvarkoj.
Atsakyti
Sunku man cia susigaudyti, gal kas parasyt ar dirbtas laikas su verslo liudijimu isiskaiciuoja i staza pensijai?

Na kaip supratau, stazas eina, o kaip del tu imoku, bazinei pensijai viskas aisku, o jei ne tik bazinei?
Zodziu, situacija tokia - pora metu iki pensijos, visa laika dirbo ir dabar noretu iseiti is darbo ir priziureti vaikuti, kaip nepasigadinti pensijos reikalui - stazo ir pensijos dydzio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KreKre: 22 birželio 2008 - 21:34
QUOTE(KreKre @ 2008 06 22, 22:22)
Sunku man cia susigaudyti, gal kas parasyt ar dirbtas laikas su verslo liudijimu isiskaiciuoja i staza pensijai?

Jei mokate Sodrai įmokas, tai tas laikas ir įskaičiuojamas į darbo stažą.
Atsakyti
unsure.gif sveiki.norejau paklausti.as planuoju vaikeli,ir norejau suzinoti,jeigu as dirbsiu pagal verslo liudijima ar man paskui mokes motinystes pasalpa?ir eis stazas?
Atsakyti