skambinau sodrai, sake jei motinystes atostogose, tai papildomu niuansu nera. Moki mokescius kai uzdirbi per metus daugiau nei 12*800, tada tai pensijai ir 15 proc pajamu.
QUOTE(ingutera @ 2008 08 07, 12:22)
skambinau sodrai, sake jei motinystes atostogose, tai papildomu niuansu nera. Moki mokescius kai uzdirbi per metus daugiau nei 12*800, tada tai pensijai ir 15 proc pajamu.
didelis ačiū

Sveiki,
Uzregistravau individualia veikla pagal pazyma(atidarysiu rubu parduotuve)..gal kas dirbat kazka pan...kokie reikalavimai?? pildau pajamu-islaidu zurnala,kasos zurnala..kas dar?? kaip ten su darbu sauga,priesgaisrine..ar yra kokie reikalavimai? Kaip reiketu zenklinti prekes?
Jei ,sakykim,veikla uzregistravau 08.01.. pajamas gaut pradedu rugseji(nes dar nedirbame).. kaip apskaiciuoti, ka as turesiu sumoketi mokesciams??kaip suprantu iki 05.01
Sodrai,kiek suprantu nereikes moketi,nes esu vaiko prieziuros atostogose .
Gal zinot kokios lengvatos apskaiciuojant pelno mokesti, auginant 2 vaikus? Kazka esu girdejusi,bet gerai nesuprantu..
gal kas turit patirties tokioje veikloje? kuri procenta labiau apsimoka taikyti 15 ar 24?
Uzregistravau individualia veikla pagal pazyma(atidarysiu rubu parduotuve)..gal kas dirbat kazka pan...kokie reikalavimai?? pildau pajamu-islaidu zurnala,kasos zurnala..kas dar?? kaip ten su darbu sauga,priesgaisrine..ar yra kokie reikalavimai? Kaip reiketu zenklinti prekes?
Jei ,sakykim,veikla uzregistravau 08.01.. pajamas gaut pradedu rugseji(nes dar nedirbame).. kaip apskaiciuoti, ka as turesiu sumoketi mokesciams??kaip suprantu iki 05.01
Gal zinot kokios lengvatos apskaiciuojant pelno mokesti, auginant 2 vaikus? Kazka esu girdejusi,bet gerai nesuprantu..

gal kas turit patirties tokioje veikloje? kuri procenta labiau apsimoka taikyti 15 ar 24?

sveikos!
zadu uzsiimti tokia veikla(nezinau kip pavadinti) zmones atsiuncia amn nuotraukas ir as darau ivairius montazus kalendorius ir t.t. su tomis nuotraukomis grafiniu programu pagalba.tada issiunciu jiems nuotraukas ir jie eprveda man pinigus i saskaita.esu studente dieninio skyriaus. niekur nedirbu.vaiku neturiu.
noreciau kazkaip iteisinti sita reikala.
galvojau apie individualia veikla.bet paskaiciavau ka dlabaimokesciu daug gaunasi ir nebelabai apsimoka man.
tada pagalvojau apie verslo liudijima tai reiktu sumoketi tik uz jo gavima?
ar reiketu moketi dar papildomus mokescius kazkada?
skambinau VMI ir ivardinau kaip paslaugu teikima internetu tai sake kad tokiu pavadinimu verslio liudijimo issimti negali.tai sakykit kaip galima butu apibudinti sita veikla ir gauti verslo liudijima? ar galeciau ja verstis be individualios veiklos o tik su liudijimu?
kazkur perskaiciau kad su verslo liudijimu tai reikia papildomai moketi mokescius jei suma virsija 100000 pe metus arba 800 lt per menesi.tai taip ir nesupratau kuri cia suma skaitosi ta tikroji.nes mano veikla manau gali virsyti 800 Lt per menesi bet 100000 per metus tikrai nevirsys.tai ar reiktu man moketi mokescius ir kiek tai butu...
jeitus kiek klausimu.bet kad visai jau pasimeciau.
faktas dar kad uzsiimu visokiais rakdarbaiis ir paveikslus tapau bet niekas neiteisinta.noreciau viska iteisinti.ar galima butu kazkaip apimti viska i viena.nes veiklos sriciu nemazai susidaro
bukit geros pagelbekit kas ismano.nes kai iVMI paskambinu dar daugiau klausimu tik iskyla ir galu niekaip nesuvedu...
ir kuo individuali veikla labiau apsimoketu nei verslo liudijimas?
aciu aciu labai uz atsakymus!
zadu uzsiimti tokia veikla(nezinau kip pavadinti) zmones atsiuncia amn nuotraukas ir as darau ivairius montazus kalendorius ir t.t. su tomis nuotraukomis grafiniu programu pagalba.tada issiunciu jiems nuotraukas ir jie eprveda man pinigus i saskaita.esu studente dieninio skyriaus. niekur nedirbu.vaiku neturiu.
noreciau kazkaip iteisinti sita reikala.
galvojau apie individualia veikla.bet paskaiciavau ka dlabaimokesciu daug gaunasi ir nebelabai apsimoka man.

tada pagalvojau apie verslo liudijima tai reiktu sumoketi tik uz jo gavima?
ar reiketu moketi dar papildomus mokescius kazkada?
skambinau VMI ir ivardinau kaip paslaugu teikima internetu tai sake kad tokiu pavadinimu verslio liudijimo issimti negali.tai sakykit kaip galima butu apibudinti sita veikla ir gauti verslo liudijima? ar galeciau ja verstis be individualios veiklos o tik su liudijimu?
kazkur perskaiciau kad su verslo liudijimu tai reikia papildomai moketi mokescius jei suma virsija 100000 pe metus arba 800 lt per menesi.tai taip ir nesupratau kuri cia suma skaitosi ta tikroji.nes mano veikla manau gali virsyti 800 Lt per menesi bet 100000 per metus tikrai nevirsys.tai ar reiktu man moketi mokescius ir kiek tai butu...
jeitus kiek klausimu.bet kad visai jau pasimeciau.
faktas dar kad uzsiimu visokiais rakdarbaiis ir paveikslus tapau bet niekas neiteisinta.noreciau viska iteisinti.ar galima butu kazkaip apimti viska i viena.nes veiklos sriciu nemazai susidaro

bukit geros pagelbekit kas ismano.nes kai iVMI paskambinu dar daugiau klausimu tik iskyla ir galu niekaip nesuvedu...
ir kuo individuali veikla labiau apsimoketu nei verslo liudijimas?
aciu aciu labai uz atsakymus!

QUOTE(susidomejus @ 2008 07 28, 14:56)
Norejau tik pasakyti, kad jeigu susimoki uz verslo liudijima ir daugiau nieko nenori moketi, tai pajamos turetu nevirsyti 800 lt menesiui ar 100 000 metams. O jeigu uzdirbsi daugiau, tai turesi moketi dar pajamas nuo per dideles uzdirbtos sumos.

QUOTE(rugiagele111 @ 2008 08 28, 13:32)
skambinau VMI ir ivardinau kaip paslaugu teikima internetu tai sake kad tokiu pavadinimu verslio liudijimo issimti negali.tai sakykit kaip galima butu apibudinti sita veikla?

Manau,kad nevardink kaip paslaugos internetu.Geriau nueik i VMI irpaprasyk veiklu saraso-is to saraso tikrai issirinksi,kas tau tinka-gal ivardinti kaip kazkokia meno saka,o kaip tu ta paslauga teiki,juk nesvarbu.Siaip butu geriau visa apimantis pavadinimas,kad ir rankdarbiai bei paveikslai ten ieitu.
Is kitos puses visados lieka tikimybe,kad zmones gali neatsiimti uzsakymo ar neuzmoketi pinigeliu.
As turiu II,salia pagrindines gydytojos veiklos,dar irasiau "svieciamoji veikla ir knygu leidyba",o svieciamoji veikla-tai ir paskaitu skaitymas,ir straipsniu rasymas ,ir sveikatingumo stovyklos-zodziu,labai daug kas.
O del tu 800 litu per menesi,tai rodyk iki 800 lt,kitu nerodyk,nes po to apsiziuresi,kad per tu mokesciu gausybe neturi normalaus pelno.
Papildyta:
QUOTE(Eddy @ 2008 08 22, 19:55)
Gal zinot kokios lengvatos apskaiciuojant pelno mokesti, auginant 2 vaikus? Kazka esu girdejusi,bet gerai nesuprantu.
Gal zinot kokios lengvatos apskaiciuojant pelno mokesti, auginant 2 vaikus? Kazka esu girdejusi,bet gerai nesuprantu.
As turiu II,bet ,kai auginau maziukus,Sodrai bazinei pensijai reikejo moketi-uz vaika kaip II savininke gaudavau 93, o Sodrai mokejau 120-150 lt

Jokiu lengvatu pelno mokesciui del auginamu vaiku nera,net jei esi daugiavaike vienisa mama,kaip mano atveju.
Tos lengvatos galioja tik tada,kai tu dirbi kokiame nors darbe ir tada dideja neapmokestinamas minimumas.Buvau laikinai isidarbinus kitur,gaudavau 2000lt,bet paskaiciavo tarsi netureciau ne vieno vaiko.Tai po to deklaravau pajamas ir kaip 4 vaiku mama gavau apie 500 lt papildomai pinigu uz kiekviena menesi.
Dar vienas niuansas-kai moki bazinei pensijai,tai tau skaiciuojasi stazas,nes,kai augini vaika,STAZAS PENSIJAI NESISKAICIUOJA.Ir dar:jei turi staza 30 metu,bazinei pensijai moketi nebereikia.As dirbau nuo 14 metu,tad nedaug liko,kai nebereikes moketi.
sakykit iki kada reik pateikti pelno deklaraciją individualiom įm.?
QUOTE(GEIGA @ 2008 09 10, 14:44)
sakykit iki kada reik pateikti pelno deklaraciją individualiom įm.?
Iki spalio 1 d.
Dėkui
o formų pildymui yra kur iš neto parsisiūsti?

o formų pildymui yra kur iš neto parsisiūsti?

Sveikos, gal galit pagelbet.
Vyras liepe pasidomet verslo lidijimu ar patentu, jis siaip dirba normaliam darbe, bet atlieka kitai imonei kazkokia paslauga ir negali ta kita imoe jam sumoket pinigu, nes jis juk negali jiem israsyti nei saskaitos nei kokio cekiuko. Ka patartumen daryt? Kaip su tais patentais? Ar galima ji issiimti trumpam laukui ir kokia suma reikia mokesciam sumoket nuo pajamu? Ar didelis ten popierismas?
Aciukas
Vyras liepe pasidomet verslo lidijimu ar patentu, jis siaip dirba normaliam darbe, bet atlieka kitai imonei kazkokia paslauga ir negali ta kita imoe jam sumoket pinigu, nes jis juk negali jiem israsyti nei saskaitos nei kokio cekiuko. Ka patartumen daryt? Kaip su tais patentais? Ar galima ji issiimti trumpam laukui ir kokia suma reikia mokesciam sumoket nuo pajamu? Ar didelis ten popierismas?
Aciukas

QUOTE(lakudra @ 2008 10 07, 22:26)
Sveikos, gal galit pagelbet.
Aciukas
Aciukas

Patentų nebėra, dabar tai vadinamas verslo liudijimas. Kiekviena savivaldybė turi savo įkainius, tai pasiskambinkit į savo mokesčių inspekciją, kuri ir pasakys, kiek Jums kainuos verslo liudijimas Jūsų norimai veiklai vykdyti.
Popierizmas tai nedidelis

http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10027827