Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas) ir individuali veikla

QUOTE(torasama @ 2009 01 29, 19:18)
blink.gif o jei neimtum g.gif ? Juk tai hobis unsure.gif

Kiekvienais metais imdavau, nereikėjo mokėti didelių mokesčių, o ta kosmetikos kamp vienais metais reikalavo imti, tai ir imdavau. Mano užsakymai nemaži- bet ima sesuo, draugė, ir t.t. Tai dabar bijau neimti, nes ko gero gali patikrinti, juk mano duomenis VMI turi.
Papildyta:
QUOTE(spiglys @ 2009 01 29, 19:16)
Jei nepardavinėjat, kam tada verslo liudijimas ? Paaškinkit konkrečiau situciją, nes galbūt kažką praleidau

Per metus nusiperku už 50000 katalogo kainom, o parduodu su 25 % nuolaida, žodžiu uždirbis mizernas, tiesiog pigiau perku sau, gaunu visokių dovanų.
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2009 02 01, 00:58)
Per metus nusiperku už 50000 katalogo kainom, o parduodu su 25 % nuolaida, žodžiu uždirbis mizernas, tiesiog pigiau perku sau, gaunu visokių dovanų.

Joo, su tokia suma nepaai6kinsi VMI , kad perki sau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai jau suma tai tikrai, sunku įrodyt, kad sau perki. Nebent esi milijonierė ir dovanoji draugams...
Atsakyti
Sveikos,

gal jūs patarsit, nes niekur konkretaus atsakymo neradau. Prieš mėnesį netekau darbo, tačiau papildomai vykdau veiklą pagal individualiosios veiklos pažymą (Sumos yra itin mažos)
Ar aš turiu teisę į bedarbio pašalpą? Ar darbo birža turi duomenis apie mano individualią veiklą?

Dėkui už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tomyka @ 2009 02 01, 14:08)
Sveikos,

gal jūs patarsit, nes niekur konkretaus atsakymo neradau. Prieš mėnesį netekau darbo, tačiau papildomai vykdau veiklą pagal individualiosios veiklos pažymą (Sumos yra itin mažos)
Ar aš turiu teisę į bedarbio pašalpą? Ar darbo birža turi duomenis apie mano individualią veiklą?

Dėkui už atsakymus  4u.gif

Būt labai gerai biggrin.gif Arba nedirbat , pranešat vmi apie veiklos pabaigą ir gaunat pašalpą, arba dirbat ir negaunat pašalpos. Kito varianto nėr
Tiksliau paaiškins darbo biržoj, juk galima ir anonimiškai konsultuotis wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spiglys: 01 vasario 2009 - 14:18
QUOTE(spiglys @ 2009 02 01, 11:08)
Joo, su tokia suma nepaai6kinsi VMI , kad perki sau. mirksiukas.gif

QUOTE(susidomejus @ 2009 02 01, 12:11)
Tai jau suma tai tikrai, sunku įrodyt, kad sau perki. Nebent esi milijonierė ir dovanoji draugams...

Nedovanoju, tik parduodu arba už tiek pat kiek perku, arba su didele nuolaida, o katalogo kainom parduodu labai nedaug. Tai irgi sukelsiu įtarimą mokėdama mažus mokesčius. unsure.gif
Atsakyti
Bet į tą sumą 50 000 - įeina katalogai, maišeliai, mėginukai, visokie demonstraciniai gaminiai, taip pat gaminiai be nuolaidos, arba su maža nuolaida - 10 %. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2009 02 01, 14:26)
Nedovanoju, tik parduodu arba už tiek pat kiek perku, arba su didele nuolaida, o katalogo kainom parduodu labai nedaug. Tai irgi sukelsiu įtarimą mokėdama mažus mokesčius. unsure.gif

Išsiimk verslo liudijimą sakykim, tik visų metų penktadieniams. Pasiskaičiuok kiek jų per metus ir padalink iš metinio mokesčio. Taip bent apytiksliai žinosi pajamų mokesčio sumą. Jei dirbat, sodrai mokėt nereikės. Metų gale nuo įplaukų susimokėsit 9%.
Jei nori draugėms ir giminaičiams pardavinėt už savikainą, priskaičiuokit prie jos mokesčius kuriuos turėsit sumokėt vmi ir sodrai.Taip nepardavinėsit į minusą.
Jei nepaslaptis , parašykit į až kas per kosmetika. 4u.gif
Mano nuomone geriau parduot katalogo kaina už žymiai mažesnę sumą ir susimokėt mažesnius mokesčius, nei už 50000 lt ,bet savikaina ir nuo tokios didelės sumos susimokėt nemažus mokesčius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spiglys: 01 vasario 2009 - 14:48
QUOTE(spiglys @ 2009 02 01, 15:46)
Išsiimk verslo liudijimą sakykim, tik visų metų penktadieniams. Pasiskaičiuok kiek jų per metus ir padalink iš metinio mokesčio. Taip bent apytiksliai žinosi pajamų mokesčio sumą. Jei dirbat,  sodrai mokėt nereikės. Metų gale nuo įplaukų susimokėsit 9%.
Jei nori draugėms ir giminaičiams pardavinėt už savikainą, priskaičiuokit prie jos mokesčius kuriuos turėsit sumokėt vmi ir sodrai.Taip nepardavinėsit į minusą.
Jei nepaslaptis , parašykit į až kas per kosmetika. 4u.gif
Mano nuomone geriau parduot katalogo kaina už žymiai mažesnę sumą ir susimokėt mažesnius mokesčius, nei už 50000 lt ,bet savikaina ir nuo tokios didelės sumos susimokėt nemažus mokesčius.

Panašiai ir galvojau- tiems kam parduodu už savikainą- paskaičiuosiu iš karto ir tuos 9 % ( tik telefonu minėjo, kad galiu susimokėti už kiekvieną mėnesį -taip skaičiuoti paprasčiau) , o kam parduodu su mažesne nuolaida ( nu visiems taikau šiokią tokią nuolaidą unsure.gif ) tai jau pati susimokėsiu , tik paskaičiuosiu nuo savo uždirbio tuos procentukus, o už mažesnę sumą negaliu, nes tuomet negausiu nuolaidos geros, visai neapsimokės, net sau imtis.
Parašiau į až 4u.gif
Atsakyti
Tai kas dirba pagal DS ir Idv pažymą, sodrai reikės mokėt 9 proc nuo Idv pajamų deklaruojant metų gale?
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2009 02 01, 17:12)
Tai kas dirba pagal DS ir Idv pažymą, sodrai reikės mokėt 9 proc nuo Idv pajamų deklaruojant metų gale?

pelnas minus pajamu mokestis. Kas liko apmokestinam 9%. Nesvarbu dirbi pagal darbo sutarti ar ne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spiglys: 01 vasario 2009 - 17:49
QUOTE(spiglys @ 2009 02 01, 18:48)
pelnas minus pajamu mokestis. Kas liko apmokestinam 9%. Nesvarbu dirbi pagal darbo sutarti ar ne

O kažin nepakeis to apmokestinimo 9 % , kažką ten Kubilius pasirašo berods, ar niekas nieko nežinot?
Atsakyti