
Ricotta'os sūrio pyragas (cheesecake'as)


6 asmenims
Reikės :
Pagrindui:
180 g spéculoos sausainių ( arba tiks "Selga" sausainiai)
40 g minkšto sviesto
Sūrio įdarui:
500 g ricotta sūrio
2 kiaušiniai
1 valg. š. miltų
60 g smulkaus cukraus
1 arbat. š. vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga :
Įkaitinti orikaitę iki 180-200° C
Pagrindo ruošimas :
Sumalti sausainius su blenderiu (arba juos sudėti į maišelį ir smulkiai sutrinti kočėlo pagalba)
Sudėti minkšto sviesto gabaliukus ir išminkyti masę, iki ji taps vienalytė.
Kepimo formą ( kurios skersmuo 18 cm ) ištepti gabaliuku sviesto, jos šonus iškloti kepimo popieriaus juosta (kad ši laikytųsi, kepimo formos šonus taip pat ištepti sviestu).
Sudėti paruoštą sausainių masę į kepimo formą, tolygiai paskleisti ir išlyginti paviršių.
Pastatyti kepti 15 minučių.
Įdaro ruošimas:
Į plakimo indą sudėti ricotta'os sūrį -gerai jį išplakti mikserio pagalba, tada sudėti kiaušinius ir vėl gerai išplakti iki vientisos masės.
Vėliau suberti miltus, cukrų ir vanilės ekstraktą.
Viską labai gerai išplakti iki purios, lygios, vienalytės masės.
Tarpiniam sluoksneliui naudojau karamelės/griliažo kremą.
Apvalią kepimo formą apvynioti kepimo folija (jos nepagailėjau) ir taip apvyniotą įstatyti į kiek platesnę kepimo skardą, tada pripilti verdančio vandens, kad iki pusės apsemtų pyrago kepimo formą.
Paruoštą sūrio masę supilti ant iškepusio sausainių pagrindo, paviršių išlyginti.
Pastatyti kepti 50 minutes iki 130-150° C įkaitintoje orkaitėje.
Kepimo pabaigoje pyrago vidurys turi būti kiek "drebantis".
Pyragą išimti iš kepimo skardos su vandeniu, nuvynioti kepimo foliją, palikti išjungtoje orkaitėje pilnai atvėsti (užtruks keletą valandų).
Pilnai atvėsusį sūrio pyragą pastatyti šaltai (šaldytuve) 24 valandoms.
Taip pat galima pyrago paviršių aplieti šokolado ar karamelės sluoksniu, arba kokia bananų uogiene.

Skanaus
