QUOTE(Sonatina @ 2006 05 12, 22:03)
Ačiū, merginos

O vištos nelipdžiau

, tik iškepiau specialioj formoj labai skanų keksą su kiaušinių likeriu
Va tokioj formoj:
KEKSAS SU KIAUŠINIŲ LIKERIU
250 g sviesto
250 cukraus
4 kiaušiniai
375 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
200 ml kiaušinių likerio
Išplakti sviestą su cukrumi. Po vieną įmaišyti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Į sviesto masę palaipsniui atsargiai įmaišyti miltus ir kiaušinių likerį - berti miltų, pilti likerio, vėl miltų, likerio ir t. t. Per daug nemaišyti, tik kol neliks sausų miltų.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min.
Sonatina, labai atsiprašau už tokį klausimą

(bet gal kokiai mamytei irgi bus reikalinga

)
pagaliau nupirkau ir aš formą (

tik beda, norėjau vištytės, o nupirkau gaidelį, o apžiūrėjau tik namie

bet teks Velykoms tokį keksą kept

). Labai sudomino tavo receptas, tai klausimai:
1. kokio stiprumo likerį pirkt 14 % ar 20 %?
2. ant formos gaidelio duotas receptas, bet kaip suprantu produktų kiekis tavo recepte mažesnis (negali parašyti tavo formos talpos

)... gal man reiktų kiaušinio likerio recepto produktus sumažinti? bet ant kiek? pagelbėk prašau...
įdedu receptą, kuris buvo ant pakelio,
RECEPTAS
Keksas "Gaidelis"
Talpa 0.6 l
50 g. sviesto ar margarino, 50 g. cukraus, 0,5 pakelio vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos, 1 kiaušinis, 1 arbatinis šaukštelis romo, 50 g. maltų riešutų, 50 g. miltų, 50 g. krakmolo, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Visus produktus suberkite į dubenėlį ir sumaišykite į vientisą mase. Kepimo formą ištepkite margarinu, pabarstykite miltais ir supilkite paruoštą masę. Formą įstatykite į kepimo skardą ir įkaitintos orkaitės apatinėje padėtyje kepkite apie 35 min. 180 l. C temperatūroje.
Iškepusį keksą išimkite iš formos ir atvėsintą apibarstykite cukraus pudra, nuglazūruokite šokoladu ar papuoškite įvairiaspalviais cukriniais pabarstukais.
Taigi dar vienas klausimas, negali parašyti (jei žinai) receptą "nuglazūruoto šokolado"