Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 8

Naudoju tik Tavo receptus smile.gif
Noriu velykom zuikį iškepti. Ar tiktų jei vietoje kalakutienos dėčiau liesą kiaulieną ir be sūrio? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Orchidėja @ 2007 04 03, 09:01)
Naudoju tik Tavo receptus  smile.gif
Noriu velykom zuikį iškepti. Ar tiktų jei vietoje kalakutienos dėčiau liesą kiaulieną ir be sūrio? smile.gif



Aš įkišiu trigrašį blush2.gif . Kepiau iš kiaulienos ir su sūriu, tik truputį mažiau pieno pyliau - gavosi liuksiškai, labai skanu. Gal net skaniau nei iš kalakuto. Taip kad - drąsiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 12, 22:03)
Ačiū, merginos blush2.gif  O vištos nelipdžiau biggrin.gif, tik iškepiau specialioj formoj labai skanų keksą su kiaušinių likeriu rolleyes.gif

Va tokioj formoj:

user posted image

KEKSAS SU KIAUŠINIŲ LIKERIU

250 g sviesto
250 cukraus
4 kiaušiniai
375 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
200 ml kiaušinių likerio

Išplakti sviestą su cukrumi. Po vieną įmaišyti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Į sviesto masę palaipsniui atsargiai įmaišyti miltus ir kiaušinių likerį - berti miltų, pilti likerio, vėl miltų, likerio ir t. t. Per daug nemaišyti, tik kol neliks sausų miltų.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min.

Sonatina, labai atsiprašau už tokį klausimą blush2.gif (bet gal kokiai mamytei irgi bus reikalinga ax.gif )
pagaliau nupirkau ir aš formą ( doh.gif tik beda, norėjau vištytės, o nupirkau gaidelį, o apžiūrėjau tik namie doh.gif bet teks Velykoms tokį keksą kept verysad.gif ). Labai sudomino tavo receptas, tai klausimai:
1. kokio stiprumo likerį pirkt 14 % ar 20 %?
2. ant formos gaidelio duotas receptas, bet kaip suprantu produktų kiekis tavo recepte mažesnis (negali parašyti tavo formos talpos ax.gif )... gal man reiktų kiaušinio likerio recepto produktus sumažinti? bet ant kiek? pagelbėk prašau...

įdedu receptą, kuris buvo ant pakelio,

user posted image

RECEPTAS
Keksas "Gaidelis"
Talpa 0.6 l
50 g. sviesto ar margarino, 50 g. cukraus, 0,5 pakelio vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos, 1 kiaušinis, 1 arbatinis šaukštelis romo, 50 g. maltų riešutų, 50 g. miltų, 50 g. krakmolo, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Visus produktus suberkite į dubenėlį ir sumaišykite į vientisą mase. Kepimo formą ištepkite margarinu, pabarstykite miltais ir supilkite paruoštą masę. Formą įstatykite į kepimo skardą ir įkaitintos orkaitės apatinėje padėtyje kepkite apie 35 min. 180 l. C temperatūroje.
Iškepusį keksą išimkite iš formos ir atvėsintą apibarstykite cukraus pudra, nuglazūruokite šokoladu ar papuoškite įvairiaspalviais cukriniais pabarstukais.

Taigi dar vienas klausimas, negali parašyti (jei žinai) receptą "nuglazūruoto šokolado" blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 03 balandžio 2007 - 12:46
Sveikos gyvos, merginos smile.gif

laurindre, džiaugiuosi, kad keksiukai patiko smile.gif

cosma, pagal receptą nereikia nei padažo, nei kuo nors uždengti... Gal tiesiog reikėjo trumpiau kepti... g.gif

matre, labai malonu, kad kepenėlės patiko 4u.gif

Mymyte, smagu skaityt, kad gerai gyvenat, skaniai valgot biggrin.gif

zuikaite, viską gaminau ir fotografavau pati smile.gif

Manta, akbr 4u.gif

Comma, labai džiaugiuosi, kad šis pyragas jums taip patiko smile.gif O dėl mililitrų nesutinku tongue.gif - man taip patogiau... bigsmile.gif

Orchidėja, vietoje kalakutienos kiaulieną tikrai gali naudoti smile.gif Bet dėl sūrio tai net nežinau... g.gif Ar nebus paskui sausoka? g.gif Nors gal ir ne... unsure.gif

Ugnuže 4u.gif

Mama_Tania, dėl likerio galėsiu atsakyti tik vakare iš namų, nes tikrai neprisimenu, kokio stiprumo tas likeris... Nors net nesusimastyčiau dėl stiprumo - nemanau, kad tie 6 % kažką gali įtakoti... Vienai vištelei tešlą darau iš pusės šio kekso porcijos smile.gif Kaip tik turiu vieną formą darbe (buvau nupirkusi vienai merginai iš rusiško forumo, bet ta nesugebėjo pinigų atsiųsti... doh.gif ) - talpa 0,8 l. Ir pas mane ant dėžės tas pats receptas, tik visko vietoje 50 g reikia po 80 g... Gal tada mėgink daryti iš trečdalio tešlos... g.gif

Man labai patiko glazūra (užpilas) nuo šio torto...
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 03, 13:01)
Kaip tik turiu vieną formą darbe (buvau nupirkusi vienai merginai iš rusiško forumo, bet ta nesugebėjo pinigų atsiųsti... doh.gif ) - talpa 0,8 l.

Sonatina, gal man nupirkti iš tavęs tą nereikalingą formą ax.gif ?

QUOTE(Sonatina @ 2007 04 03, 13:01)
Mama_Tania, dėl likerio galėsiu atsakyti tik vakare iš namų, nes tikrai neprisimenu, kokio stiprumo tas likeris... Nors net nesusimastyčiau dėl stiprumo - nemanau, kad tie 6 % kažką gali įtakoti...
2. Vienai vištelei tešlą darau iš pusės šio kekso porcijos smile.gif Kaip tik turiu vieną formą darbe (buvau nupirkusi vienai merginai iš rusiško forumo, bet ta nesugebėjo pinigų atsiųsti... doh.gif ) - talpa 0,8 l. Ir pas mane ant dėžės tas pats receptas, tik visko vietoje 50 g reikia po 80 g... Gal tada mėgink daryti iš trečdalio tešlos... g.gif

3. Man labai patiko glazūra (užpilas) nuo šio torto...

1. OK, nes tik rytoj važiuosiu į parduotuvę...
2. tikriausiai taip ir padarysiu, o nebandei pagal tą nurodytą receptą kepti ax.gif (smalsu ir tiek...)?
3. aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 03 balandžio 2007 - 13:34
user posted image

Persikų pyragas su migdolais

1 skardinė konservuotų persikų
75 g sviesto ar margarino
75 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
1 žiupsnelis druskos
1 a. š. kepimo miltelių
150 g miltų
2 v. š. pieno
60 g migdolų plokštelių

Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės (~5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius ir po kiekvieno plakti 1 min. Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais ir beriant pakaitomis su pienu įmaišyti į tešlą. Pieno pilti tiek, kad tešla sunkiai kristų nuo šaukšto. Tešlą sudėti į riebalais pateptą formą. Ant viršaus išdėlioti gerai nuvarvintus ir riekėmis supjaustytus persikus. Pabarstyti migdolų plokštelėmis ir kepti iki 175º įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 min.

P. S. pieno įpyliau šiek tiek daugiau... Kadangi kepiau keksinėje formoje, tad man kepė gerokai ilgiau - apie 45 min. Tiesiog tikrinkite mediniu pagaliuku... Paprastas, bet skanus pyragas prie puodelio arbatos... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Sonatina,

išbandžiau kalakutienos zuikį su sūriu - labai skanu!!! Dėkui už gerus receptus 4u.gif
Atsakyti
Balandžio mėnesį užsisakiau Arevitos įrangoje silikoninių formų. Užsakymo lape rašiau atsiųsti iki kovo 10 d, bet lig šiolei nieko negavau. Ar ir iki Jūsų tos formos taip ilgai keliavo? (o taip norėjosi velykom ką nors gražaus išsikepti verysad.gif )
Atsakyti
rolleyes.gif


Gal kas galit skubiai atsakyti kiek cukraus reikia šiame recepte help.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedula: 03 balandžio 2007 - 15:41
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 03, 13:55)
Persikų pyragas su migdolais

blush2.gif negalėtų kas nors įkelt, kaip atrodo migdolų plokštelės? jau ne pirmas receptas su jais, bet nesu mačius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 04 03, 17:41)
blush2.gif negalėtų kas nors įkelt, kaip atrodo migdolų plokštelės? jau ne pirmas receptas su jais, bet nesu mačius blush2.gif

priespaskutinej nuotraukoj matosi ant virsaus migdolu ploksteles. smile.gif Na migdolai supjaustyti plonom riekutem ir viskas. Daznai kavinese ant ledu beria.
Va cia ir matosi tie balti ant virsaus... CIA

Angliskai vadinasi "almond chips" jei ka mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justicija: 03 balandžio 2007 - 15:57
Sonatina, mergytės, patarkit... 4u.gif
Iš šių receptų jau esu išbandžius tikrai nemažai, ir vienareikšmiškai visi buvo nepakartojamai skanūs thumbup.gif Bet niekada nebandžiau gaminti nieko iš deserų, nes nesu puiki kulinarė, bijau, kad gali nepavykt.. verysad.gif Esmė tame, kad artėja Velykos ir labai jau norėtųsi nudžiugint šeimynėlę mano paruoštu skanėstu - pyragu ar torčiuku.. rolleyes.gif
Taigi klausimas toks - patarkit, kuris iš jų pagaminamas lengviausiai, t.y. mažiausia galimybė kažkur padaryt klaidą ir likt be velykinio deserto? blush2.gif
Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti