Rūkiau kokius 7 metus, dabar jau 3 esu metusi. Gal nelabai nori mesti, kad neišeina? Aš kol norėdavau tik šiaip sau, tai valios neužtekdavo. Po truputį mažinti aš tiesiog negalėjau - aš galiu arba visai nerūkyti arba rūkyti po daug - pakelį per dieną, surūkyti po vieną dvi cigaretes per dieną nemoku. Mečiau be jokių išorinių priežasčių, ne dėl ligos ar nėštumo. Man pradėjo smirdėti ir nebepatikti rūkyti, bet priklausomybė buvo didelė - supešdavau po pakelį per dieną. Naudojau pleistrus, bet tam, kad palengvinti fizinius abstinencijos požymius - pvz., man nuo nerūkymo pradžioj pablogėdavo regėjimas, su pleistrais to nebuvo. Bet didžiausios lomkės yra smegenyse, todėl mesti rūkyti pleistrai nepadės, manau, jie gali tik truputį palengvinti, jei jauti didelį fizinį diskomfortą.
Susigalvojau skatinimo sistemą - už nerūkymo savaitę suteikdavau sau teisę ką nors nusipirkti už 25 Lt. Pirkti reikėjo tokius dalykus, kurių dėl rūkymo nenaudojau ar nejaučiau tokio malonumo naudodama - lūpdažius ir kvepalus

Lūpdažių visai nenaudojau, nes man šlykštu nuorūkos išteptos dažais. Išsidažydavau lūpas ir būdavo gaila jas tokias gražias gadinti su cigarete

O kvepalai - juos naudojau, bet ne paslaptis, kad rūkančių žmonių uoslė visai ne tokia kaip nerūkančių. O ir kvepalai ant žmogaus kitaip kvepia, kai nesumaišyti su tabako kvapu

Taigi nerūkydavau kokį mėnesį ir jau kvepalų bonkelę už 100 Lt sau leisdavau pirkti be jokio sąžinės graužimo. Nuolat marširuodavau po parfumerijos parduotuves ir testuodavau naujus kvepalus, kažkaip tas kvapų tyrinėjimas padeda nerūkyti.
O dėl poreikio turėti kažką burnoj tai kramčiau gumą ir čiulpdavau čiupa-čiupsus

Tik aišku kol meti reikėtų privengti audringų baliukų, kad nekiltų pagunda išgėrus užtraukti. Man kažkaip teisingai smegenys pasisuko ir visai nenoriu rūkyti. Per tuos tris metus taip ir neužsimaniau net prisigėrus. Bet net iš smalsumo nebandau imti cigaretės į burną, pvz., atsisakyčiau žolės, jei kas pasiūlytų, pirmiausia todėl, kad ją reikia rūkyti - nenoriu organizmui priminti senų refleksų. Ir kai kiti rūko man neskanu - smirda.
Tik va susidūriau su nauja problema - Lietuvoj kavinės ir barai absoliučiai ignoruoja nerūkančiuosius