Įkraunama...
Įkraunama...

3-7 metų vaikų raidos kriterijai

sveiki visi ir visos 4u.gif .
susidūriau su tokia problemėle, kad turiu surinkti medžiagą apie tai, ką turi mokėti (gebėti atlikti) vaikas, būdamas 3-7m. :
kaip išsivysčiusi jo smulkioji bei stambioji motorika,
koks jo kalbos ir bendravimo lygis;
kaip jis pažįsta aplinką, daiktus, atlieka veiksmus su jais ir pan.
trumpiau tariant, kokias įvairiausias užduotis (konkrečiai) vaikas turi mokėti atlikti.
gal žinote kokių knygų ar nuorodų?
esu spec. pedagogė, tad būtų labai malonu, kad atsillieptų tą patį darbą dirbančios arba prijaučiančios ir daug visko žinančios mamytės, galėtume pasidalinti patirtimi... labai laukiu jūsų visų ir iš anksto dėkoju
Atsakyti
sunus mano 5metuku....zinau,tiek tokio amziaus vaikas turi nukopijuoti nesudetingas figuras lape,gerai pazinoti spalvas,moketi pastoveti ant 1 kojos,segtis sagas,rankomis atkartoti judesius jam rodomus...
na zinau yra kazkoks raidos testas tik pavadinimo nepamenu...
Atsakyti
kaip malonu, kad nors viena mamytė atsiliepė, jau buvau praradusi viltį... aš turiu sukaupusi šiek tiek medžiagos iš PORTAGE ankstyvojo ugdymo programos bei Kiphardo skalės individualiam vaiko vertinimui. daug ten visko prirašyta, bet man to negana, tai užtat ir kreipiausi į Jus, sakau gal dar kas nors žino daugiau informacijos šaltinių: knygų, i-neto puslapių ir pan.
Atsakyti
man labai butu idomu paciai suzinoti....gal jei turit kokios medziagos apie 5 metu vaika galetumet man atsiusti i pasta jovitn@gmail.com.

bet as zinau kad 1 standartas netinka visiems vaikams...,pvz jei jis daug serga jis gali buti siek tiek atsilikes nuo bendraamziu....
tiesa nesupratau kodel bet ligoninej manes klause ar vaikas miega karu su tevais?????ar moka peiliu uzsitepti sviesta blink.gif ...taigi ten yra baisiai daug tu kriteriju....
mano pazystama kaip rase diplomini tema buvo vaiko baimes tai ji pridare daug anketu su klausimais ir isdalino pazystamieims is tu anketu jai gavosi labai geras darbas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(putlute @ 2007 02 11, 01:17)
sveiki visi ir visos 4u.gif .
susidūriau su tokia problemėle, kad turiu surinkti medžiagą apie tai, ką turi mokėti (gebėti atlikti) vaikas, būdamas 3-7m. :
kaip išsivysčiusi jo smulkioji bei stambioji motorika,
koks jo kalbos ir bendravimo lygis;
kaip jis pažįsta aplinką, daiktus, atlieka veiksmus su jais ir pan.
trumpiau tariant, kokias įvairiausias užduotis (konkrečiai) vaikas turi mokėti atlikti.
gal žinote kokių knygų ar nuorodų?
esu spec. pedagogė, tad būtų labai malonu, kad atsillieptų tą patį darbą dirbančios arba prijaučiančios ir daug visko žinančios mamytės, galėtume pasidalinti patirtimi... labai laukiu jūsų visų ir iš anksto dėkoju

mirksiukas.gif
mano maziui tuoj 4
moka pavalgyti atsigerti i WC pats nueina (tik sviesa man reikia uzdegti)
sikniuka pats nusivalo (tik as patikrinu ar gerai ir dazniausiai nuvalau is naujo smile.gif )
moka spalvinti knygeles - stengiasi neislysti uz krasteliu
lipdo ivairius daiktus
moka kalbeti, kelis zodzius rusu kalba pasako, siaip lietuviskai
begioti moka vaikscioti irgi biggrin.gif:D:D:D moka ir atbulai eiti
ir dar daug ko moka
dar biski apsirengti, kelnes , batukai jei su uztrauktuku, kepure pirstines salika, nusirengti irgi, kur lengvai rubai nusiema

dar piesti moka, visokius tankus, masinas, gryzbs saulutes ir tt, vakar nupiese mane - pirma karta biggrin.gif

dar klijuoja aplikacijas is popieriaus (as pati prikarpau figureliu )

oi oi kiek tie leliai visko moka
Atsakyti
Kai laukiausi antro vaiko, seimos centre dare man gliukozes testa, kadangi ten reikia palaukti pora valandu, tai man, neturinciai ka veikti, pasiule knyga paskaityti, apie vaiku vystymasi, supratima aplinkos, nuo 0 iki 7metu. Vat gal tau, putlute, iseitu nueit i savo seimos centra ar poliklinika ir savo seimos gydytojo paprasyt, gal jis ir padetu tuo ka zino ar nors knygos koki pavadinima, susirastum veliau kur...
Atsakyti
ačiū mamytėms, bet jau prisirinkau medžiagos. radau daugybę lentelių dar iš studijų laikų. dabar galėsiu padėti kitoms 4u.gif
Atsakyti
juokingiausias testas, ar vaikas jau subrendęs mokyklai. Dešine ranka pasiekti kairę ausį per galvą. Mūsiškė dar nepasiekia smile.gif Ir baisiausiai pyksta, kad mes pasiekiam biggrin.gif
Atsakyti
o gal kas gali pasakyt ka turi moket trimetis mes gan letokai vystomes tai noreciau zinont kiek 4u.gif
Atsakyti
Galiu pasiųlyti paskaityti knygą "Ankstyvasis ugdymas" Dorothy Einon. Čia tikrai daug visko rasite: ką geba tam tikro amžiaus vaikas, kaip padėti, įvairūs patarimai, žaidimai ir t. t. book.gif good.gif
Atsakyti
QUOTE(putlute @ 2007 02 11, 02:17)

"Vagos" knygynuose yra tokia "pasiekimų" knygutė. Spalvota, didelė, graži, ir brangoka. Bet ten kiekvienam lape galima pažymėti, kaip vaikas ką sugeba atlikti. Labai daug punktų yra. Va pagal tai ir bus galima atrinkti, ką sugeba nurodyto amžiaus vaikai.
Atsakyti
QUOTE(N-e-r-i-n-g-a @ 2008 12 21, 16:24)
Galiu pasiųlyti paskaityti knygą "Ankstyvasis ugdymas" Dorothy Einon. Čia tikrai daug visko rasite: ką geba tam tikro amžiaus vaikas, kaip padėti, įvairūs patarimai, žaidimai ir t. t. book.gif  good.gif

aciu
Atsakyti