Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos, alergijos

QUOTE(Meduvė @ 2009 01 30, 12:02)
sveiki,
vargsu as su sia liga nuo pat mazens. Anksciau isberimai budavo ant ranku, paskui buvo ant nugaros. Kai isnyko atsirado ant krutines, na o dabar jau pora metu kaip karaliauja ant kaklo. Nebezinau kuo tept ir kaip gydyti verysad.gif
skaiciau apie elidel krema, bet jo kaina grazi. Zinociau, kad tikrai padetu, pirkciau

dėl kremo nežinau, bet jei nehormoninis tai brangaus pirkt neapsimoka nes tokie kremai gydo tik jau kai būna praėjęs bėrimas,o ne pačią priežastį (kartais net labiau provokuoja). Geriau pabandyk atrast kokį sau tinkamą iš pigesnių (klinikų vaistinėj "basalis", eurokos "hospital hand cream") svarbu,kad būtų kuo mažiau priedų ir riebumo.

O dėl kaklo tai pabandyk kuo mažiau jį dengti, jokių golfų, megztinių aukštais kaklais, vinonių šalikų, geriausia koks plonas medvilninis, kad kuo mažiau kaklą erzintų ir kuo mažiau prakituotų, dar jei ilgi plaukai nešiok surištus.
Atsakyti
Sveiki! Gal kas galite pakonsultuoti, mano dukrytei 9 menesiai, alergologas diognazavo atopini dermatita, isbandem daug dietu, visokiu tepalu ir viskas veltui... nezinau kas galetu padeti, kokios priemones tokiai mazai galima naudoti... neisivaizduoju i ka kreiptis.... gal kas pazistate gera alergologa? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(llinna @ 2009 02 06, 14:49)
Sveiki! Gal kas galite pakonsultuoti, mano dukrytei 9 menesiai, alergologas diognazavo atopini dermatita, isbandem daug dietu, visokiu tepalu ir viskas veltui...  nezinau kas galetu padeti, kokios priemones tokiai mazai galima naudoti... neisivaizduoju i ka kreiptis.... gal kas pazistate gera alergologa?   unsure.gif

deja, su vaikuciais daznai taip unsure.gif laikykites.
uzsukit i vaikuciu AD temele, rasit daug ideju, informacijos ir palaikyma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 06 vasario 2009 - 18:05
Sūnus susirgo atopn.dermatitu,kai jam buvo metukai.Tada perėjom nuo Hipp varškyčių ir jogurtų prie paprastų varškės sūrelių,vaikiškos varškytės ir kitų pieno produktų.Tada po truputį pradėjo berti,pradžioje daktarai nustatė dilgėlinę,laiku neišgydė.Skyrė Tavegil tabletes,Aerus sirupą.Sūnų dar labiau išbėrė (kaip būtų sugeltas uodų,tokiomis ruplėmis).Vėl skyrė vaistus,naudojom tepalus.Po to jo bėrimas buvo sausi plėmai ant viso kūno,ypač išryškėdavo kai namaudydavome.Po maudynių iš karto tepdavome tepalais,losjonais.Ėjau ir pas šeimos daktarą,ir pas odos dakt.,dar vėliau pas alergologę,gastro.
Metus laiko vargom.Dariau ir maisto netoleravimo testą,kad nustatyti kam yra alergiškas,atidžiai rinkau maistą.Bėrimas tai paūmėdavo,tai nuslugdavo.Kol duodavau Zyrtec tabletes,taip pat bėrimas sumažėdavo,kai nebeduodavau vėl atsirado.Beveik kiekvieną mėnesį vyras pirkdavo naujų tepalų,tikėjomės,kad praeis.Viskas veltui.
Kol neišbandžiau BAMP (biologiškai aktyvūs maisto papildai) Transfer Factor,kurie neturi šalutinio poveikio.Pradžioje nelabai tikėjau,kad šie papildai padės.Juos nusprendžiau duoti,nes nebežinojau ką toliau daryti (vaikas galėjo valgyti tik kalakutiena,avižų košę,bananus ir dar keletą produktų,o nuo kitų ligą paūmėdavo).Buvau paskaičiusi,kad ilgai naudojant tepalus,išplonėja oda,ji atrofuojasi.Buvo gaila vaiko,kad toks mažas turi gerti vaistus,su šalutiniu poveikiu sveikatai.
Transfer Factor papildus išdrysau duoti tik todėl,kad ,kaip minėjau ,jie neturi šalutinio poveikio.Kadangi jie išgauti iš krekenų ir kiaušinio trynio,bijojau sūnui duoti,bet man paaiškino,kad jie išdirbti,kad pašalintos visos alergizuojančios medžiagos.Kad,tai labai mažos molekulės,kurios sudarytos iš 44 aminorūgščių.Daviau sūnui per daug nesitikėdama.
Bet po savaitės pamačiau teigiamą poveikį,padidėjo apetitas,susireguliavo tuštinimasis,po mėnesio vartojimo priaugo apie porą kg,dar už poros savaičių jau daviau įvairų maistą (nors dar truputį paberdavo),o po 3,5-4 mėn. nebebuvo jokių ligos požymių.Paskutinį mėnesį daviau kas antrą savaitę,kol visiškai nutraukiau.
Pradėjau gydymą rugpjūčio pradžioje,o per Kalėdas jau valgėm visi kartu prie stalo (yra dar užpraeitų metų Kalėdų nuotraukos,kuriose net nuotraukoje matosi išbėrimai).
Dabar vaikui duodu tik tada,kai pasigauna kokią infekciją (duodu po vieną kapsulę TF Tri-Factor).Po dviejų dienų būna vėl žvalus.
Kadangi mano sūnus dar mažiukas,jam užteko vienos TF Classic bonkutės trims mėnesiams.
Transfer Factor papildai veikia ne paviršutiniškai kaip vaistai,o tvarko visą organizmą.Atstato ir stiprina imuninę sistemą,kad pats organizmas kovotų prieš virusus,bakterijas,įsisenėjusias ligas ir pan.
Anglų kalba internete labai daug komentarų apie šiuos papildus,išgyjusių žmonių pasakojimai ir kt. informacija.
KADANGI IŠGYDŽIAU SŪNŲ ŠIAIS TF PAPILDAIS,NORIU IR KITIEMS PADĖTI.STENGIUOSI,KAD KITI SUŽINOTŲ APIE ŠIUOS PAPILDUS,APIE ATLIKTUS MOKSLINIUS TYRIMUS,KUR IR KAIP JŲ ĮSIGYTI IR PAN.
Tam sukūriau ir el.pašto dėžutę,kad galėčiau suteikti besidomintiems informacijos. transferfactor4@gmail.com bigsmile.gif
Atsakyti
Sweikos mamytes,panirau i visiska depresija verkiu ir dienom ir naktim Mano dukrytei tuoj bus 10menesiuku,niekuomet nezinojome tokio zodzio *alergija*maitinau tutteli ir viska po truputy,plius megome desertines Smilgos varskytes ir pries dvi savaiteles pradejo ant pakausiuko atsirast berimeliai,kadangi buvome persirge virusine infekcija ir vartojome pencilino gr antibijotikus,nesureiksminau nieko,pamaniau ,kad truputy po temperaturu ir tu vaistuku.veliau isbere kaktyte ir perejo ant zandu,visas veidukas nusetas smulkiais rausvais spuogeliais(bet tai ne tridiene)vakarop mazyle neuzmiega kasosi ir muistosi,vedziau pas vaiku alergologa nustate,kad gal nuo Baltymo netoleravimo,pakeiciau misinuka i Aptamil pepti ir tik dietiskas be pieno maista ,tik aviena-triusiena-kalakutiena,tepem su kremuku Hydrokortizonas1% bei ryte ketv Zyrtex o vakare ketv Tavegyl,po gydimo 4dieneliu pradejo slugti viskas,vykome i Kauna priviriau mociutei kosyciu-darzovieniu su morkyte-kalafijorais,po 2ieju dienu vel prasidejo berimas,kunelis siuskstokas nuo smulkiu pavieniu berimu,kartais net parausta,nebegaliu ziureti ir negaliu susitaikyti matydama kaip maziuke kankinasi Prasau parasykite ar tai panasu i alergija?nes kiek skaitau,kad daugumai ji pasirodo tik ant zanduku Labai busiu dekinga,jei aprasytumete Ar tokie pozymiai buna turint alergija?Dekoju Jums ir linkiu visiems mazyliams issaugti ta nemalonia alergija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiuketuke @ 2009 02 17, 00:24)
Sweikos mamytes,panirau i visiska depresija  verkiu ir dienom ir naktim  Mano dukrytei tuoj bus 10menesiuku,niekuomet nezinojome tokio zodzio *alergija*maitinau tutteli ir viska po truputy,plius megome desertines Smilgos varskytes ir pries dvi savaiteles pradejo ant pakausiuko atsirast berimeliai,kadangi buvome persirge virusine infekcija ir vartojome pencilino gr antibijotikus,nesureiksminau nieko,pamaniau ,kad truputy po temperaturu ir tu vaistuku.veliau isbere kaktyte ir perejo ant zandu,visas veidukas nusetas smulkiais rausvais spuogeliais(bet tai ne tridiene)vakarop mazyle neuzmiega kasosi ir muistosi,vedziau pas vaiku alergologa nustate,kad gal nuo Baltymo netoleravimo,pakeiciau misinuka i Aptamil pepti ir tik dietiskas be pieno maista ,tik aviena-triusiena-kalakutiena,tepem su kremuku Hydrokortizonas1% bei ryte ketv Zyrtex o vakare ketv Tavegyl,po gydimo 4dieneliu pradejo slugti viskas,vykome i Kauna priviriau mociutei kosyciu-darzovieniu su morkyte-kalafijorais,po 2ieju dienu vel prasidejo berimas,kunelis siuskstokas nuo smulkiu pavieniu berimu,kartais net parausta,nebegaliu ziureti ir negaliu susitaikyti matydama kaip maziuke kankinasi  Prasau parasykite ar tai panasu i alergija?nes kiek skaitau,kad daugumai ji pasirodo tik ant zanduku  Labai busiu dekinga,jei aprasytumete Ar tokie pozymiai buna turint alergija?Dekoju Jums ir linkiu visiems mazyliams issaugti ta nemalonia alergija  wub.gif

manau čia 90 proc ,kad alergija. Šiaip pamažu atrasit nuo ko ji yra, vengsit ir aprims ji. Man,kai buvau mažesnė odos alergija buvo žymiai žymiai stipresnė nei dabar, dažniausiai berdavo plaukuotas ir tas kur labaiusiai prakaituoja vietas- pakinklius, alkūnes,delnus.
Ir nesirūpinkit per daug, konsultuokitės su alergologais,vartokit vaistus.
Dabar daug vaikų alergijas turi. didelė tikimybė,kad išaugs,o jei ne, tai prisitaikys, išmoks tvarkytis ir po to didelių nepatogumų nesukels.
Svarbu,kad jūs į tai ne kaip į tragediją žiūrėtumėt.
Atsakyti
Kas liecia vaikuis-labai svarbu issiaiskinti nuo ko beria ir to produkto nei biskio neduoti kelis metus,aisku ir vaistukus pavartoti reikia ,kad organizmui neleisti isijautrinti,o vaikams paaugus sutvirteja zarnyno sieneles,nebepraleidzia tiek alergenu i krauja+per kelis metus organizmas pamirsta savo reakcija i ta ar kita produkta ir daznai viskas susitvarko.Jei nesilaikoma grieztos dietos-labai didele rizika kad alergija nepranyks,o pereis i kitas,daznai sunkesnes,formas.
O siaip tai panikuot tikrai nereikia,su alergija galima gyvent,ismokus tvarkytis ji netgi nelabai trukdo smile.gif
Atsakyti
Labai didelis dekui mergaitems kurios atsiliepete i mano sauksma wub.gif ir graziai viska aprasete wub.gif Mes jau po truputy sveikstame ir ryt jau einame pas hemopata pasiskirti gydimo,nes alergologai skubotai siulo hormoninius tepaliukus ir nelabai pasitikiu butent ta pas kuria lankomes blush2.gif lauksim musu geros daktarytes po sirdies operacijos sugryztant ax.gif O ka Jus manote apie hemopatiny gydimo taikyma?
Atsakyti
QUOTE(llinna @ 2009 02 06, 16:49)
Sveiki! Gal kas galite pakonsultuoti, mano dukrytei 9 menesiai, alergologas diognazavo atopini dermatita, isbandem daug dietu, visokiu tepalu ir viskas veltui...  nezinau kas galetu padeti, kokios priemones tokiai mazai galima naudoti... neisivaizduoju i ka kreiptis.... gal kas pazistate gera alergologa?  unsure.gif

sveikutes mamytės mano sūnelis ir serga AD hormoninius tepaliukus ir tepem jie tik apgyde bet gydem paskui nehormoniniu tepaliuku jis mum padejo bet yra labai brangus, nuo kaklo ir kojyčių nueme visiškai bėrimą, bet ant veiduko vistiek laikosi tai dabar gydomės homopatiškai jau savaitę pas Misį tikiuosi pades
Papildyta:
QUOTE(raganiuketuke @ 2009 02 19, 00:50)
Labai didelis dekui mergaitems kurios atsiliepete i mano sauksma wub.gif ir graziai viska aprasete wub.gif Mes jau po truputy sveikstame ir ryt jau einame pas hemopata pasiskirti gydimo,nes alergologai skubotai siulo hormoninius tepaliukus ir nelabai pasitikiu butent ta pas kuria lankomes blush2.gif lauksim musu geros daktarytes po sirdies operacijos sugryztant ax.gif O ka Jus manote apie hemopatiny gydimo taikyma?

tikiuosi kad homiopatija mums pades nes jau matau kad tie spogeliai sumažejo bet kai išgeria tų žirnelių jį išberia o paskui pradinksta jie ir t.t
Atsakyti
QUOTE(Selija @ 2009 02 01, 19:25)
dėl kremo nežinau, bet jei nehormoninis tai brangaus pirkt neapsimoka nes tokie kremai gydo tik jau kai būna praėjęs bėrimas,o ne pačią priežastį (kartais net labiau provokuoja). Geriau pabandyk atrast kokį sau tinkamą iš pigesnių (klinikų vaistinėj "basalis", eurokos "hospital hand cream") svarbu,kad būtų kuo mažiau priedų ir riebumo.
Elidel man šiek tiek padėjo, o bazalis visiškai ne schmoll.gif
šiuo metu mano atopinis dermatitas pažengęs iki negalėjimo verysad.gif jau kelias ligonines pervažiavau, bet nelabai kas gali padėti, jau tuoj pati būsiu "kompetetinga dermatologė" lotuliukas.gif tiek vaistų išbandyta, tiek visko išmėginta, tyrimų atlikta doh.gif

Kieno vaikai alergiški, tikrai labai rekomenduočiau Elidel, tuo labiau, kad iki 16 metų amžiaus jis kompensuojamas thumbup.gif mirksiukas.gif a. o jei nuo vaiko atliko- ir suaugęs drąsiai gali tepti rolleyes.gif
Atsakyti
elidelis - palyginus naujas vaistas, todel jo salutinis poveikis kolkas nera pilnai zinomas, taciau jau yra uzfiksuoti vezio atvejai, ypac vaiku iki 2 metu tarpe.
informaciniam lapelyje turetu apie tai ispeti.

aisku, konkreciu atveju visada lygini potenciala nauda su potenciala zala..
bet as savo vaikui elidelio nusprendziau netepti.
Atsakyti
Man patvirtinto lėtinį alerginį dermatitą, su kontaktine alergija formaldehidui.Tai vargau su rankų ir veido oda, net akių vokai luposi.Buvo siaubinga.Niekas nepadėjo.Dariausi visokius testukus, faina mano alergologė pasitaikė.Tai naudojau Advantan tepaliuką grynai alergijai gydyti perskiedus su Essex kremuku ar Excipial u lipolitio (su šlapalu) kelis kartus per dieną, keturias dienas tepiau,dvi dienas pertraukėlę ir reikėjo odos riebalinimui (nes nuo išsausėjimo sutrukinėjo oda) cutibaza kremuką.Man gana greitai praėjo,nereikėjo imtis kokių papildomų priemonių ar vaistukų gert.
Bet ir tai yra didelė problema,oda pleiskanoja kur netingi,peršti niežti.Ypač su galvos oda problemos. Milijonai šampūnų išbandyta, niekaip negaliu rasti tinkamo.. :/
Linkiu visiem rasti būdą pasveikti arba kontroliuoti AD,kantrybės reikia smile.gif
Atsakyti