Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos, alergijos

QUOTE(Selija @ 2009 01 03, 15:31)
Bet va ką atradau,kad, kai labai niežti rankas, reikia pakišti po labai šalto vandens srove ir palaikyt, kol nutirps ranka, tada nusausint (bet netrint rankšluosčiu).
Niežėjimas stipriai sumažėja wink.gif Aišku veidui netiks, bet irgi gal pamėginkit kaip nors nušaldyt?

drinks_cheers.gif
mano dukrytei labai padeda vandens kompresai.

esu skaicius, kad reikia palaikyti labai atsaldyta ar uzsaldyta ozkos piena.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 01 04, 13:32)
Ar visi indų plovikliai sudirgina? Gal reikėtų pakeist į kitą?
O sviestmedis mūsų šeimynai  yra gėris  thumbup.gif  (MB turi dermatitą, o aš pati seborėjinį dermatitą)

Kad visi, kartais net paprasčiausias muilas doh.gif
O sviestmedį pabandžiau, neblogas visai, bet šiaip beveik visi tinka,jei pasitepu,kai neniežti rankų. Tik,kad bėda, kad jos ir niežti dažniausiai,kai išsausėja.
Atsakyti
QUOTE(Selija @ 2009 01 04, 15:06)
Kad visi, kartais net paprasčiausias muilas  doh.gif
O sviestmedį pabandžiau, neblogas visai, bet šiaip beveik visi tinka,jei pasitepu,kai neniežti rankų. Tik,kad bėda, kad jos ir niežti dažniausiai,kai išsausėja.

Nebandei naturalaus ranku darbo muilo? As gaminu, nesausina odos.
O indu plovikliai, deja, nera geris... geriau su pirstinem juos naudoti g.gif

Sviestmedis tik nerafinuotas yra tikrai naudingas odai.
Atsakyti
QUOTE(Selija @ 2009 01 04, 16:06)
Kad visi, kartais net paprasčiausias muilas  doh.gif

Kiek pamenu mums dermatologas siūlė paprasto muilo geriau nenaudoti , nes muilas sausina odą. Tai naudojam arba natūralų arba ekologišką. Ir indų ploviklį nusipirkom ekologišką, bet visai neseniai, tai nuo komentarų dar susilaikysiu rolleyes.gif .
Daddygirl, o kokį muiliuką darai ? mirksiukas.gif Ir kiek pas jus sviestmedis kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 01 05, 07:14)
Daddygirl, o kokį muiliuką darai ?  mirksiukas.gif Ir kiek pas jus sviestmedis kainuoja?

naturalius is nerafinuotu salto spaudimo alieju smile.gif recepto prasme tai ivairius (t.y. su ivairiais priedais, skirtingo tipo odai). mano ir MB oda yra daugiau maziau normali, tai mums tinka ivairus (as alergiska tik kai kuriems cheminiams priedams kosmetikos priemonese).
o va savo dukrytei ir kitiems AD turintiems vaikiukams (prase ju mamytes, kurios irgi lankosi vaikiskoje AD temoje smile.gif ) gaminu ypac svelnu avizu muiliuka. jis siek tiek minkstesnis, ne taip stipriai putoja, ne toks grazus kaip kiti mano muilai smile.gif bet musu vaikams svarbiausia, kad nesausintu odytes.

siaip visi ranku darbo muilai turetu maziau sausinti oda, nes is ju nera pasalintas naturaliai gamybos metu atsirades glicerinas. is standartiniu muilu jis yra isimamas.

naturalus nerafinuotas sviestmedis, kuri atsiunciu merginoms i lietuva, su siuntimu joms kainuoja kazkur 50 - 52Lt uz 200g.
Atsakyti
Mano patirtis su AD neilga, pasireiske tik pries pusantru metu, bet taip, kad vienu metu nebuvo odoje sveikos vietos. Oda luposi visur, o kur dar nukasymai, nudraskymai. Teko ir ligonineje paguleti, hormonus ne tik teptis, bet ir gerti verysad.gif visiskai ligonine neisgyde, atskiri zidinukai liko, o po kokio menesiuko vel pradejo lysti nauji. vel tabletikes, hormoniniai tepaliukai ir pan. maza to, pradejo ziauria tinti veidas, ypac apie akis. kelis sykius buvo taip sutine, kad vos galejau atmerkti akis, po to kokia savaite praeidavo, kol tinimas praeidavo, ir dar pora kol veido oda daugiaumaziau atsigaudavo - ir vel naujas tinimas ir .................. tyrimai rodo, kad yra didele alergija, bet nerodo, kam verysad.gif be drekinanciu, maitinanciu kremu negaledavau isbuti ir val, nes imdavo labai temti sausa oda. veidui tokiu atveju man geriausiai tiko dermobaza, cutibaza - kiek apramindavo. beje, net veidui teko doze hormonu - bukle tokia buvo, jog kitaip jau niekaip. Kadangi galvojam apie antra vaika, o tradicinis gydymas kaip ir netinkamas nesciajai, teko ieskoti netradicinio. Dabar vaikstau jau antras menuo pas homeopata. tiesa sakant, ejau kiek skeptiskai, bet jau nebezinaujau ka daryti. nepilnu dvieju menesiu mano homeopatinio gydymo rezultatai: sveikimas banguojantis - kelios dienos pagerejimas, kelios vis islenda paberimai, buvau ir patinusi. bet - ne karto nebuvo taip blogai kaip iki atejimo pas homeopata, o atsirade nauji berimai, pakoregavus gydyma, vaistukus, praeidavo per para, dvi. tinimas praejo per pus paros (viena diena vakarop pradejau tinti, kita diena per pietus jau tinimo nebuvo, per pora dienu oda jau beveik atsigavusi), kai tradiciniais hormoniais vaistais tepliojantis, tabletikes geriant tinimas tesdavosi savaite. labai sumazejo, o kai kurie ir isnyko buve senesni odos pazedimai (atsirade nuo intensyvaus kasymosi). taip toliau geriu zirniukus ir viliuosi, kad bent sia vasara galesiu issitraukti sijona tongue.gif
Homeopatinio gydymo minusai:
-kainuoja vizitacija pas gydytoja (bet kai paskaiciuoji, kiek jau isleidau tradiciniam vaistam ir odos prieziuros priemonem, kaina nebeatrodo tokia didele)
- reikia labai atidziai stebeti savo organizmo bukle ir reaguoti i bet kokius pasikeitimus ir apie juos informuoti gydanti homeopata
- reikia laiko. kadangi mano sveikimas toks banguojantis, o gydytojas ispejo, jog pablogejus ar seip labai kam pasikeitus, pasirodyti, tai taip jau iseina, kad aplankau ji bent karta per savaite, o kartais ir du kart. dar koki karta tenka skambinti pasikonsultuoti. Todel tik galiu dekoti savo bendradarbiams, kurie mane siame sveikimo procese palaiko ir isleidzia pas gydytoja

o jei labai rimtai, ar zinot kas labiausiai padeda sveikti? kai atsikeli ryte, ir bijai net pati ziureti veidrodyje i savo atvaizda (raudona, patinusi, serpetojanti kuna), tavo gyvenimo vyriskis pasiima tave uz parankeskai bijau pati ziureti i save veidrodyje, tiek mano seimyna, tiek bendradarbiai, bei draugai sako "siendien tu atrodai daug geriau" 4u.gif
Atsakyti
Perskaičiau visas temas, bet niekur neradau kažko panašaus.
Rudeni eme bert kaip nuo uodų, ant kojų, keletas ant rankų, tie bėrimai pavieniai, niežti, pakasius iššoka giuziukas, kaip nuo uodo įkandimo. Viską išbandžiau, niekas nepadeda, tai ne egzema ir ne niežai, nes jei egzema ar niežai, tai būtų pirma ant rankų tarpupirščių, o ant rankų tik keli ir tie ant žąsto. galvojau, kad patalynes erkutes, išmetem čiužinius, pagalves, kilimą, viskas nauja, o vis tiek po kiek laiko vel beria. PADEKIT, PATARKIT kaip gydytis. Beja gydytoja sako, kad neimanoma suprast nuo ko cia, tyrimai geri mad.gif
Atsakyti
faktas, kad kazkas kandzioja... reikia tik surast kas mirksiukas.gif
nueikit pas kita dermatologa - gal ka nors ras tongue.gif
Atsakyti
gyvūną namuose turit g.gif
Atsakyti
neturim jokio gyvio namie, apie blusas ar vorus ner ne kalbos biggrin.gif
Atsakyti
O nevartojat pastoviai kokiu vitaminu, be pertraukos, ypac B grupes?
Atsakyti
man seniau yra buvę taip,kad niežtėdavo apsirengus švariais drabužiais,kol išsiaiškinau,kad kalti skalbimo milteliai doh.gif
Atsakyti