Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos, alergijos

As tai pat gyvenu su atopiniu dermatitu nuo pat gimimo,taigi,beveik 30m jau. Netikiu,kad tai yra pagydoma.
Nuo begales hormoniniu vaistu mano oda plona kaip popierius,tokia balta balta,kad net melsva,tiesiog permatoma. Veido sriti labiausiai darko ryskus kapiliarai. Sanariai pazeisti alergijos. Issivysciusi bronchine astma. Bet tai jau tik pasekmes,nuo to gydymo,koki anais laikais skirdavo.
Gyventi man tai jau netrugdo. Tiesiog ismokau gyventi kitaip. Pirmas dalykas,tai griezta dieta. Negaliu valgyti beveik jokiu svieziu darzoviu,vaisiu,kepto,rukyto,astraus ar rugstaus. Negaliu kvepintis,labai atsargiai renkuosi kosmetika. Drabuziai zinoma tik is naturaliu medziagu,jokios sintetikos,jokiu pukeliu,nieko kas gali suerzinti oda. Ziedadulkes,dregme,karstis,vanduo ir dulkes,tai ko sunkiausia isvengti.
Galiu pasigirti,kad vaistu beveik nebereikia. Tavegilio visada turiu su savim,bet isgeriu gal pora tableciu per pusmeti. Tepala vis tiek naudoju flucinara,niekas kitas nepadeda,bet ir tikrai labai retai,nu tikrai retai,net nepamenu kada jo man reikejo paskutini karta. Pas gydytojus tiesiog nebevaikstau,neturi jie ka naujo pasiulyti,viskas isbandyta,tiek pinigu ismesta i bala. Net vitaminams esu alergiska. Aisku del grieztos dietos organizmui truksta visu vitaminu,mineraliniu medziagu. Taigi dar prisidejo mazakraujyste.
Jau ne vienerius metus turiu iproti,po kiekvieno ranku plovimo,butina pasitepti kremu,as tepu su glicerinu. Pati to net nejauciu,tik aplinkiniai pastebi. Pvz. tvarkausi namus: susislapinu skudureli,pasitepu rankas,nusivalau dulkes,isplaunu skudureli,vel pasitepu rankas,ir taip po kiekvieno ranku salycio su vandeniu. Man tai jau tiesiog is inercijos gaunasi,nepastebiu net. Jei labai niezti,dar vaikystej ipratau pasikasyti atbulais nagais(pirstus nuo saves brauki,nzn ar supratot),tada nenusidraskau. Uzkulniams yra gera priemone Scholl,uzgydo visas zaizdeles,skirta trukinejantiems kulnams.
Bet su visu tuo galima gyventi. Tik reikia isiklausyti i savo organizma ir prisitaikyti.
Taigi,jei neimanoma pasveikti visu 100 %,ismokim gyventi su sita liga,ir tikrai gyvenimas bus grazus. 4u.gif
Tiesa,vakar neatsispyriau pagundai,suvalgiau puse obuoliuko... Istino veidas,spalva nenusakoma,lupos kaip su silikonu pripustos,sunku kvepuoti. Uzsidejau leduku kompresa,isgeriau tavegilio. Siandien sveika vel. ax.gif
Atsakyti
Pugzlys, kaip gerai, kad tu nors žinai nuo ko tave beria, aš tai žinau, kad šiuo metu turiu alergiją kavai, triušiams, nelabai pernešu karštį. Kai buvau maža tyrė, kad alergiška baltymams, pūkams, kakavai, jūros kiaulytei. Dabar kavos nebegeriu, bet vistiek karts nuo karto "profilaktiškai" išberia. Dabar va galvoju gal dar šokoladui alergiška g.gif Neragavau jokio šokolado jau savaitė ar dvi, bet ir kolkas ryškesnio bėrimo nėra.
Dar labai norėčiau surast kuom galėčiau pakeist Elocon, nes šis tik vienas kuris man padeda. Vartoju gana retai, kas 2-3mėn. 1-2kartus, bet pasiskaičiau komentarus ir jau bijau dėl odos plonėjimo unsure.gif
Atsakyti
sveikutes noreciau suzinoti ar tai egzema:mano giminaiciui ant kojos atsirado didele raudona deme,ji slapiuoja ir ja niezti,pries 3metus buvo tas pats daktarai prirase kazkokiu antibiotiku,tepalo ir vitaminu,praejo. pasikartojo tik po 3metu. idomu ar tai egzema?
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Kiek zinau, tai beveik visas odos ligas gydo Bioptronas.
Super dalykelis. Gal net ir nuomuojamu buna ligoninese. Pasidomekit smile.gif
Atsakyti
Na, o man beria mažais spuogeliais niežtinčiais žandus ir už ausų....
Suaktyvėjo nėštumo metu... doh.gif
Turiu tokį tepaliuką Fucicort, nuo jo padeda...ir taip kartą į sav. atsiranda po kelis spuogelius... Pasitepu praeina...ir vėl po sav... taip ir tęsiasi....
Pastebėjau, kad jei ilgai miegu ant vienos pusės-tai ant tos pusės ir atsiranda, jei pervelku pagalvę naujesniu, šiurkštesniu užvalkalu- taip pat išberia... tas vietas kur trinasi gulant...
Gyd. Grušausko klausiau ką daryti... tai liepė ir toliau tepti tuo tepaliuku, o kai baigsis pirkti Fucicort H....
Net nesuprantu kas darosi... g.gif g.gif
Atsakyti
labas visoms
turi si dziaugsmeli mano dukra praktiskai nuo 3men ,dabar jai 12.Jau susitikiau kad tai tikrai nepagydoma liga,o tik apgydoma.ZIAURU bet kiek esu skaiciusi informacijos nuo jos vaistu visikam isgijimui nera.as net antra vaika gimdyt bijojau vien del to ,bet maziui nieko-sveikas.manau kad cia dar ir daug genai lemia ,eina is kartos i karta ,per mociutes ,pro ir t.t.odar visur gi chemija gryna aplinkui-ir maiste ir buity jei ir savo ka uzsiaugini kokia darzove vaisiu to gi neuztenka.vargstam ir mes ziauriai.astma diagnozuota jau kokie 7m bet kosulio forma,nors sakyciau kad jos is vis nera,dar prie viso to per kaledas simet pripazino diabeta,astigmatizmas dar yra -tai va ir visa puokste nepagydomu ligu.
o siaip ir elideli naudojam nuo pat pradziu kai tik jis atsirado ir be proto daug tepalu esam isbande,pries susergant diabetu oda tragiska buvo -suvytus,susiraukslejus ir dar zaizdota visur,dabar taisomes bet pamazu ,bet nemanau kad berimai baigsis,nes del diabeto turi ribot angliavandenius ,o nori valgyt -tai valgo pieno produktus o ji jiem alergiska,ir taip pasaka be galo.
paskutiniu metu atradom bent jau mums tinkanti krema skirta butent atopiniai odai,tai EMOLIUM-kolkas padeda tik neaisku ar ilgam .cia lenku gamybos ,yra visa linija sampunai,tepalai ,parduoda eurovaistinej.tai tiek...
Atsakyti
Sveikutes, as taip pat turiu sia beda verysad.gif istiesu alergija turiu jau nuo mazu dienu, taciau ji buvo stipriai aprimus, bet nestumo metu labai suaktyvejo, o dabar jau pagimdzius taip isisiautejo, kad net baisu. dabar mano imunoglobulinas E 750. taigi del sios nelemtos ligos teko net vakiuka nustosto maitinti, nes prdejau gerti stiprius vaistukus verysad.gif kurie padejo tik kokiai savaitei, kai tik nustojau juos gerti vel viskas atsinaujino. tepaliuku isbandziau gal 10 visi padedavo tik kuriam laikui, o paskui toks vaizdas, kad oda pripranta prie ju. taigi gydytoja pasiule man gultis i ligonine plazmaferezes proceduroms t.y. kraujo valymui. sake turi padeti ir bent kuriam laikui viskas susitvarkys. taigi norejau paklausti gal, kuriai nors yra dare sia procedura? gal jau buvo kur apie tai rasyta, nes tiesa pasakius patingejau paskaityti visa temuke blush2.gif
Atsakyti
mano merginai irgi pasiule Kaune doc,Kudzyte valyti krauja ,bet kiek supratau tai tikrai tik laikina iseitis,po kurio laiko vel bus tas pats .as asmeniskai tai pabijojau ,nes garantiju nieks neduoda,o dar jei koks uzkretimas netycia ar dar kas baisu..tpfiu,tpfiu,tpfiu...visko tenka isgirsti,o be to gydytojai Lietuvoj gi "nepakaltinami"jei kas netycia nutiktu,gal kazkaip dar bandysim gydytis...
Atsakyti
atsirado toks dalykas..pirma karta gyvenime...kazkaip daznai ypac uzeina niezulus po krutine kur skrandis ir nuo kaklo zemyn, arba rankas. yra gal trys mazi raudoni spuogiukai su baltu viduriuku, patus nudziuna ir dingsta..kas cia pasidare?? blink.gif
Atsakyti
sveikos,man prasidejo dermatitas ant veido,galvoju gal nuo pudros su mineralais..kadangi ir taip mano problematiska oda,galvoju,kuo ja pakeisti..gal kuri nors turinti problemu su veido berimu gali rekomenduoti kuo naturalesne pudra veidui? dekui smile.gif
Atsakyti
perskaicius visa temuke ir keistai taip pasijauciau.... pasijauciau ne viena. daugelio is jusu bedos yra man labai pazistamos, tiesiog nepazistu nei vieno zmogaus, kam taip butu... turiu nuostabia seima, vyra, sunu, bet si liga man taip sunkina gyvenima... ypac dabar, kai suneliui pirma karta pasireiske egzema, na cia anglijoje, ta dalyka taip pavadino. atsirado 2 demeles, net pusles iskilo, dabar israse fucidino antibiotikinio tepalo, tai jau uzsidejo sasiukai. bet man taip liudna, taip tikejausi, kad jis to isvengs.... verysad.gif verysad.gif
o as tepuosi dermovatu, tai reiskia, kad visiskai pasidaviau VISISKAI... pavargau nuo sios ligos, nuo pastovaus niezejimo, nuo iprocio slepti ir dengti oda... vanduo man irgi prilygsta vos ne rugsciai, ypac paumejimo metu, kai atsiranda zaizdeles,tokie taskiukai po oda, jie niezti, pakasai, tada per visur isplinta, slapiuoja verysad.gif o iskart po salycio su vandeniu, turiu tepliotis kremais, vazelinais....
labai labai noreciau ismeginti kazka hemeopatinio, kol kas esu meginus tik zirniukus, kurie panasus man i placeba rolleyes.gif gal ka patartumete? gal ka patartumete suneliui? o ir odele jo tokia sausoka, net tokiom vos ne juostelem sutrukinejus kaip kur. na neatrodo blogai labai, bet tai jau pradzia... uzsisakiau nerafinuoto taukmedzio sviesto, meginsim.tokia musu istorija.
zodziu, butu smagu sulaukti bent kokiu patarimu ar pasiulymu. ir siaip karts nuo karto pabendrauti sia tema.
Atsakyti
QUOTE(milky @ 2010 04 04, 10:14)
sveikos,man prasidejo dermatitas ant veido,galvoju gal nuo pudros su mineralais..kadangi ir taip mano problematiska oda,galvoju,kuo ja pakeisti..gal kuri nors turinti problemu su veido berimu gali rekomenduoti kuo naturalesne pudra veidui? dekui smile.gif

deja mano veido oda irgi problematiska, todel veido pudros teko visai atsisakyti doh.gif blush2.gif as ir siaip esu uz naturalu grozi ax.gif zinoma, pasiteplioju tusu, lupdaziu, kokiu akiu piestuku, kartais seseliais, bet tik labai jau svenciu progom... o tusas tai kol kas tiko tik Lancome virtuose, nes nuo kitu akis niezti doh.gif tai atrodau po pusvalandzio kaip is saiubo filmo, nes pati pamirstu, kad pasitusavau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angliuuke: 05 balandžio 2010 - 13:02