Aš irgi tarnauju Tėvynei
Tik man pasisekė, kad nereikėjo gadint sąnarių miškuose, dar , kai aš mokiausi civilinėj mokslo įstaigoj, tai galėjom eit papildomai į Karo akademijoje vykstančias paskaitas, o po to visai neilgai atlikom praktiką Rukloj ir gavau atsargos leitenanto laipsnį, dabar jau kapitonauju. Turiu du berniukus, po pirmo, po 4mėn. vėl buvau darbe, bet dabar nutariau , kad svarbiau yra vaikai gyvenime, tad mažį bent iki metų paauginsiu pati. O Lietuvos kariuomenėj dar tikrai nėra lengva moterims ir dėl visuomenės požiūrio ir dėl vyrų požiūrio kariuomenėje ir dėl suderinimo namų židinio, vaikų, buities ir tarnybos. O dar ir savimi norisi pasirūpinti
Bet aš nesiskundžiu, nes mano situacija tikrai gera, tiesiog abstrakčiai kalbu. Bet tikiu, kad viskas tik į gerą pusę keliaus
MB irgi ta pati sako.. jis dirba kariuomenej. bet as ant jo lb pykstu uz tokias kalbas.. kai pastojau, meciau mokslus LTU policijos fakultete, tai jis lb patenkintas buvo
QUOTE(geguzedita @ 2007 03 04, 15:30)
Gal tokia nuomone ir yra, bet labai daug kas priklauso ir nuo paciu moteru. Kaip su vyrais elgsies, taip jie apie tave ir galvos.
Kadangi pas mus toks reiskinys (moteris kariuomeneje) yra pakankamai naujas, tai vysi ir ziuri itartinai.
O as galvoju,kad kariuomene ne vieta moteriai,po to verkia kad sanariai per pratybas sueina,kad i jas ne taip ziuri vyrai
Nesakau,kad moterims reikia sedet namuose ir vaikus,bei namus ziuret.Yra kitu darbu skirtu mums
Nejau grazu moteris su komufliazine apranga?
O jei jau uzsispyrei tarnaut Tevynei,tai ir elkis tinkamas,pvz LKA per kursus viska daryk ka ir kariunai,neskirstyk darbu ar uzduociu
O jei jau uzsispyrei tarnaut Tevynei,tai ir elkis tinkamas,pvz LKA per kursus viska daryk ka ir kariunai,neskirstyk darbu ar uzduociu
QUOTE(Agniska @ 2007 03 07, 18:41)
O as galvoju,kad kariuomene ne vieta moteriai,po to verkia kad sanariai per pratybas sueina,kad i jas ne taip ziuri vyrai
Nesakau,kad moterims reikia sedet namuose ir vaikus,bei namus ziuret.Yra kitu darbu skirtu mums
Nejau grazu moteris su komufliazine apranga?
Visu pirma, niekas neverkia. Tiesiog buvo pokalbis apie sveikata ir parasiau, kad reikia nusiteikti, kad gali atsirasti ivairiu problemu. Antra, kariunes LKA per pratybas viska daro ta pati ka ir kariunai. Nezinau, kaip yra dabar, bet mano laikais nebuvo jokio skirstymo. Galiu pridurti, jei fiziskai moterys yra silpnesnes, psichologiskai jos yra stipresnes uz vyrus. Ir tai labai pasijaucia per mokslus akademijoje. Nesigilinsiu i smulkmenas, bet turiu realiu pavyzdziu.
QUOTE(kaledukas @ 2007 03 08, 10:12)
Visu pirma, niekas neverkia. Tiesiog buvo pokalbis apie sveikata ir parasiau, kad reikia nusiteikti, kad gali atsirasti ivairiu problemu. Antra, kariunes LKA per pratybas viska daro ta pati ka ir kariunai. Nezinau, kaip yra dabar, bet mano laikais nebuvo jokio skirstymo. Galiu pridurti, jei fiziskai moterys yra silpnesnes, psichologiskai jos yra stipresnes uz vyrus. Ir tai labai pasijaucia per mokslus akademijoje. Nesigilinsiu i smulkmenas, bet turiu realiu pavyzdziu.
Sorry,jei izeidziau
Taciau,as tikrus pavyzdzius pasakiau.O kaip kalbi apie savo laikus akademijoje,tai as kalbu metus pries tavo metus,tai patikek merginos per pratybas nesa ir numeta savo 30kg bagaza,tipo vyrai neskit,tai jeigu jau eina moterys i kariuomene,bukit mielos neskirstyt darbu,uzduociu
QUOTE(Agniska @ 2007 03 08, 14:29)
Sorry,jei izeidziau
Taciau,as tikrus pavyzdzius pasakiau.O kaip kalbi apie savo laikus akademijoje,tai as kalbu metus pries tavo metus,tai patikek merginos per pratybas nesa ir numeta savo 30kg bagaza,tipo vyrai neskit,tai jeigu jau eina moterys i kariuomene,bukit mielos neskirstyt darbu,uzduociu
Is tikruju nelabai malonu, kai apie visas sprendzia is vienos ar keliu merginu poelgiu
QUOTE(kaledukas @ 2007 03 08, 17:38)
Is tikruju nelabai malonu, kai apie visas sprendzia is vienos ar keliu merginu poelgiu
nesigincysiu, buvo ir tokiu pavyzdziu, kaip tu parasei, taciau ju dauguma isejo po atrankos kurso arba per 1 mokymosi metus. Tik nesuprantu, prie ko cia darbu ir uzduociu skirstymas. Asmenines ekipuotes nesimas yra kiekvieno kario pareiga, o uzduotis atlieka visi tokias pat 
Na gaila,bet tikrai neisejo nei po atrankos,nei po pirmo kurso,o baige LKA.
QUOTE(Agniska @ 2007 03 08, 16:57)
Na gaila,bet tikrai neisejo nei po atrankos,nei po pirmo kurso,o baige LKA.
Teisingai sakai,kad kiekvieno kario pareiga savo ekipuote nest,bet ne visoms taip atrodo
Neturiu taves kaip pavyzdzio,tiesiog moteris kariuomenej
Manau vyras karys,viska pasako.Pas mus moterys yra neiprasta,todel toks poziuris. 
Tu teisi, pas mus toks reiskinys, kaip moteris kariuomeneje, dar kol kas neiprastas. Ir as isitikinus, kad dar ilgai musu vyrai nepripazins, kad kai kuriais atvejais moterys yra uz juos yra istvermingesnes, sumanesnes netgi tokioje srityje kaip karyba
Teisi zinoma esi,pvz buhalterija,ja trvarko moterys,vyrai nelabai sukasi toj srity
Paciai niekada nekilo noras kariuomenej dirbt,uztenka vyro kariskio
QUOTE(geguzedita @ 2007 03 04, 16:30)
Tokie vyrai visas moteris laiko "aptarnaujančiu personalu".
O vyrus su "moteriškom" profesijom (virėjus, kirpėjus) - gėjais.
Net neabejoju, kad kariškam ar policininkų kolektyve