Įkraunama...
Įkraunama...

gyvenamosios vietos, turto deklaravimas

QUOTE (dovesa @ 2004 10 03, 10:12)
Esu priregistruota kitame mieste. Norėčiau persiregistruoti į nuolatinę gynvenamąją vietą. Ką reikia pateikti ir kur išsiregistruojant ir prisiregistruojant.
Ar įmanoma išsiregistruoti buto savininkui nežinant ir be jokių to buto popierių.

atrodo, nereikia jokiu popieriu is buto savininko, nueini i migracija ir parasai pareiskima, kad nori issiregistruoti.
Atsakyti
netiksliai paaiskinau. dabar nebera registracijos. yra gyvenamosios vietos deklaravimas. Jums tereikia deklaruoti nauja gyvenamaja vieta ir automatiskai senoji deklaracija pasinaikins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobo: 06 spalio 2004 - 14:09
Ačiū už atsakymus, reiks keliauti į migraciją ir ten persirašyti savo gyvenamąją vietą thumbup.gif
Atsakyti
sunu isregistruoti galima, tuo labiau, kai jis ten negyvena.O dovanojimo procedura daug tikrai nekainuos, nes dovanojate savo vaikui, tiksliai sumos nepasakysiu, nes man mama dovanojo pries penkerius metus ir jau nebepamenu kiek ten as mokejau.Daug daugiau kainuotu jei dovanotute tolimesniam giminaiciui.
Atsakyti
Dabar tiksliai tos proceduros nepamenu , bet galiu paklausti pas uosviene smile.gif, ji ta yra praejusi , tik jos butas neprivatizuotas , tai gal kas nors ir skiriasi (berods ji ejo i savivaldybe, nes butas savivaldybes) . Bet kiek zinau , tai reikia surinkti 5 ar 6 kaimynu parasus (su pavardem , gyv vieta ir t.t.), kurie patvirtintu ,kad tas asmuo tame bute negyvena . O del perrasymo, tai ar ne paprasciau ir pigiau parduoti , taigi notaras tik paklausia atsiskaitet ar ne , jeigu pretenziju nera , pasirasomi dokumentai smile.gif , uosviene mano vyrui pardave soda uz 1000lt smile.gif

Nors pigiai parduot gal neverta , nes po to norint parduot , anksciau nei 3 metai , reiks moket mokescius (nuo kainu skirtumo)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Perliukas: 08 spalio 2004 - 08:00
Negaliu 100 proc. pasakyti, bet nuo praejusiu metu jokios registracijos nera. Asmenys turi deklaruoti savo gyvenamaja vieta pasu poskyryje. Nueikite su savo jauneliu i pasu poskyri ir deklaruokite savo gyvenamaja vieta. Kiek zmoniu tame buste uzsideklaruos, tiek ir traktuosis gyvenanciuju. Dar vienas pliusas, kad dabar be nuosavybes pazymejimo ir savininko sutikimo, nieks deklaruoti negali. Galesite buti rami, kad vyresnysis negales be jusu zinios to padaryti. Ir dar: kiek zinau, tai jeigu turtas yra dovanojamas, tai tolygu pardavimui. Bet tikrai visu 100 proc. negaliu garantuoti. Kiek zinau, prisiteisti po tokiu sandoriu galima tik isimtiniais atvejais: jeigu irodoma, kad fiktyvu, kad savininkas sandorio momentu buvo neveiksnus ir dar kazkas.
Atsakyti
Munce,mano senelis padovanojo buta mano tevui, t.y. savo sunui. Visu dok. tvarkymas kainavo apie 350 Lt. Dovana yra dovana. Jei jus savo sunui ja padovanosite, tai ji ir bus jo nuosavybe, kitas vyresnelis sunus negales i ja pretenduoti ir net prisiteisti. Teko tuom dometis. Geriausia, tai Jums butu teisininko konsultacija ar netgi galima nueiti i bet koki notaru biura ir issiklausineti.
Atsakyti
Aciu visiems uz patarimus ir atsakymus.
Pasiskaitinejau as ankstesnius komentarus apie buto dovanojima ir ten buvo minima, kad dovanojant buta reikia moketi 5-10% dovanojamo turto vertes. Jei as dovanosiu buta sunui ar tajp pat reikes moketi tuos 5-10%?
Del vyresnio sunaus isregistravimo kreipiausi y pasu poskiri, ir man pasake kad be vyresnio sunaus sutikimo negaliu jo isregistruoti is savo buto. Ar gali taip buti? Siuo metu jis porai menesiu isvykes i uzsieni, jei gryzes suzinotu kad ji isregistravau tai nezinau kuo man gali baigtis. Jis nuolat smurtauja pries mane, todel ir noriu ji isregistruoti. Taigi ar galiu ji kazkaip isregistruot kad jis to nesuzinotu?
is anksto dekoju visiems
Atsakyti
QUOTE (Munce @ 2004 10 10, 15:43)
. Jis nuolat smurtauja pries mane, todel ir noriu ji isregistruoti. Taigi ar galiu ji kazkaip isregistruot kad jis to nesuzinotu?

Turetum irodyti, kad tavo sunus smurtauja. Tuomet gal ir pavyktu... Teismo keliu. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vega: 10 spalio 2004 - 19:54
5-10 % turto vertes moketi reiktu , jeigu turta dovanotum pvz. marciai, kitiems antros pakopos asmenims. Sakau, nueikite i notaru biura ir viska suzinosite. Kolkas, bent konsultacija buvo nemokama. Sekmes Jums:)
Atsakyti
Nezinau ar buvo tokia tema, tad paklausiu per nauja.

Yra issiskyrusi seima. Vyras nori, kad moteris issiregistruotu is buto. Moteriai priskirtos vaiku globos teises. Moteris motyvuoja savo nenora issiregistruoti todel, kad jeigu ji issiregistruos, tai ir vaikai bus isregistruoti ir netures deklaruotos gyvenamosios vietos.
Ar galima, jog moteris issiregistruoja, o vaiku registracijos vieta lieka kaip ir buvusi? Ar gali vyras nuejes, pats isregistruoti moteri?
Ir ar nepilnameciai vaikai, yra skaiciuojami prie deklaruojamu asmenu skaiciaus? Pavyzdziui, seima yra keturiu asmenu, tai ar deklaruojama jog 2 gyvena zmones, ar kad 4.?
Aciu:)
Atsakyti
negalima isregistruoti nepilnamecio asmens. Ji galima tiktai perregistruoti.
Atsakyti