Įkraunama...
Įkraunama...

Paskaitos prieš vestuves

QUOTE(Giedrutėė @ 2007 02 25, 20:24)
Sveika!
Aha tikrai viskas priklauso nuo kunigėlio.. Mums pvz. reikėjo apsoliučiai visko, t.y. krikšto pažymų, sutvirtinimo, laisvo stovio pažymų, leidimų tuoktis už parapijos ribų, dviejų kursų pažymų..  doh.gif Tik nereikėjo pirmos komunijos pažymos.. Reikėjo pavargti, bet jau viską turim  clap.gif

ups, pamirsau svarbiausia doh.gif mums irgi reikejo laisvo stovio pazymos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrutėė @ 2007 02 25, 20:24)
Sveika!
Aha tikrai viskas priklauso nuo kunigėlio.. Mums pvz. reikėjo apsoliučiai visko, t.y. krikšto pažymų, sutvirtinimo, laisvo stovio pažymų, leidimų tuoktis už parapijos ribų, dviejų kursų pažymų..  doh.gif Tik nereikėjo pirmos komunijos pažymos.. Reikėjo pavargti, bet jau viską turim  clap.gif

Kiek daug visko reik, kad gali net persigalvoti zenytis lotuliukas.gif
Atsakyti
o kur ta laisvo stovio pazyma isduodama?Pirma kart girdziu apie tokia.
Beje,mes irgi siuo metu gyvenam ne lietuvoje,per atostogas susiplanavom beveik vestuves,tai kunigas mums,vietoj to,kad Lt seimos kursus lankyt,liepe nuvykt i Londona,i Lt baznycia pas kuniga Jona,kad mes gautume ta pazyma.Gal kuriai irgi teko taip daryt?
Atsakyti
Negi nieks ir neatsakys? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amliva @ 2007 02 28, 21:12)
Negi nieks ir neatsakys? 4u.gif

kiek zinau,baznycioj,kai eisi paprasyt savo krikstynu,komunijos popierie,leidimo tuoktis kitoje parapijoje,tai ir laisvo stovio pazymos paprasysi
man mama sake,kai eini prasyt tos pazymos,tai dar reikia pasakyt kunigui draugo asmens koda
Atsakyti
QUOTE(Amliva @ 2007 02 26, 23:04)
Beje,mes irgi siuo metu gyvenam ne lietuvoje,per atostogas susiplanavom beveik vestuves,tai kunigas mums,vietoj to,kad Lt seimos kursus lankyt,liepe nuvykt i Londona,i Lt baznycia pas kuniga Jona,kad mes gautume ta pazyma.Gal kuriai irgi teko taip daryt?

Laisvo stovio pažyma išduodama toje bažnyčioje, kurioje esi krikštyta, kadangi ji paliudija, kad neesi susituokus, nes kaip žinia sudarius bažnytinę santuoką, pažyma apie tai pirmiausia siunčiama į krikšto bažnyčią, todėl tik ten ir gali pasakyti ar dar nebuvai ištekėjusi.. smile.gif Tikiuosi aiškiai parašiau.. mirksiukas.gif Mums reikėjo pasakyti tik už ko išteki, o asmens kodo nereikėjo! Sėkmės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(welkom1 @ 2007 02 26, 17:26)
Kiek daug visko reik, kad gali net persigalvoti zenytis lotuliukas.gif

Niekaip!!! lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutės.Išteku šių metų birželio 16 d.Kunigui reikėjo pristatyti krikšto pažymas,leidimus tuoktis kitoj parapijoj ( mano parapijos kunigui nereikėjo sakyti draugo asmens kodo,o draugo parapijos reikėjo ir mano asmens kodo,ir gyvenamosios vietos),ir pažymos iš šeimos centro.Dar reikėjo žinoti,kuriais metais priėmėm sutvirtinimo sakramentą.
Atsakyti
na ash gyvenu londone siuo metu, mano parapijos kunigas lietuvoje nesutiko duoti leidimo tuoktis baznycioje kurioje esu krikshtyta! esu labai pasipiktinus tuo. schmoll.gif tai bet nuvariau atgal i kriksto baznycia, tai jei man pasake kad nuvaryciau londone pas kuniga ir praeiciau kursus su jaunikiu, ash dar ir pirmos komunijos nepriejus tai nzn. zodziu pasirodo dar ir kazkoki laisva stovi reik turet. Nu nzn, varysiu i parapija ir klausinesiu. doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Amliva @ 2007 02 26, 23:04)

Man tai tokios niekas nedavė. lotuliukas.gif Tiesiog išraše, kuris atstojo krikšto liudijimą, buvo įrašyta ir "netekėjusi".
Atsakyti
Vargas su tom pazymom - sian buvau Rapolo baznycioje, kur krikstyta - gavau kriksto liudijima, o del laisvo stovio pazymos liepe kreiptis i savo parapija....nuvaziavau ten, o ten man liepe atsivesti 2 liudininkus ar viena is tevu, kad paliudytu, jog esu netekejusi... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(doktorka @ 2007 03 06, 20:12)
Vargas su tom pazymom - sian buvau Rapolo baznycioje, kur krikstyta - gavau kriksto liudijima, o del laisvo stovio pazymos liepe kreiptis i savo parapija....nuvaziavau ten, o ten man liepe atsivesti 2 liudininkus ar viena is tevu, kad paliudytu, jog esu netekejusi... doh.gif

Bet ziuriu tose baznyciose tai kiekvienoje vis skirtingai reikalauja doh.gif . Mes tai palyginus paprastai susitvarkem - nuvaziavom i baznycias kur krikstyti ten israse kriksto ir laisvo stovio pazymas. Paskui lekem ten kur tuoksimes, uzpildem anketa, sudejom tuos popierelius+kursu semos centre pazyma ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
O man isdave kriksto liudijima, o apacioje buvo isvardinta, ko sioje baznycioje nesuteike, pvz, sutvirtinimo ir santuokos sakramento. Tai jis tuos zodelius pabrauke, kad nesuteikta ir viskas. Ir jokios laisvo stovio pazymos. g.gif Turetu tikti, juk patvirtino, kad nesu susituokus. smile.gif
Atsakyti