Įkraunama...
Įkraunama...

Paskaitos prieš vestuves

QUOTE(belebele @ 2007 09 26, 17:35)
Siaip del siuntimo vyskupui tai nemanau kad siuncia na nebent nori greiciau nei per 3 menesius nuo atejimo i baznycia susituokti. Nes mums kunigas pirma susitikima pamirso pasakyt apie paskaitas(tas 4) o paskui neperdaugiausia laiko liko, tai sake kad jei nesuspesim iki vestuviu atlankyt tu paskaitu tai kad nesinervuotume, nes iki kaledu galim jas atlankyti ir jam ta pazyma atvezti, nes gale metu jis turi nusiusti visu susituokusiuju dokumentus i tas baznycias kuriose jie krikstyti.

Mums ir leido po vestuviu isklausyt tas katechezes paskaitas,bet iki kaledu mes tikrai nespesim unsure.gif doh.gif ka daryt?Ar tai labai blogai?Net nezinojau,kad issiuncia gale metu dokumentus i baznycias kuriose krikstinti. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mg* @ 2007 11 26, 20:07)
lotuliukas.gif
patikslinsiu  - nuo 12.21 18 val iki .. kazkiek, ir 12.22 nuo 10.30 iki 14.30  mirksiukas.gif

mes irgi ten uzsirase  ax.gif

tai vat nezinojau iki kiek truks penktadieni, del to taip ir skamba idomiai tongue.gif
bet, kaip zinote, sestadieni t.y. 12 22 bus darbo diena(atidirbinesim uz kucias) , taigi manau, kad dar data keis. Juk daug kas negales unsure.gif
Beje, man dar idomu, o koks adresas tos zveryno baznycios? g.gif
O mes vakar buvom pas kuniga, tai sake kad dar neturi 2008 m. kalendoriaus thumbup.gif taip juokinga buvo, liepe ateiti vasario men ir ne anksciau. o is pazymu nieko nereikalauja beveik... tik is mano b. vyro kur krikstytas pazymos... jokiu komuniju, jokiu sutvirtinimu. Ir liepe tik atsivesti artimuosius, kad paliudytu, kad nesituoke dar nekart biggrin.gif
Baznycioje, kas liecia puosima, leido daryti viska!! thumbup.gif bet poto viska ir susirinkti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksinė @ 2007 11 26, 15:37)
Nepyk, bet taip juokingai parašei, taip išeina, kad tie kursai truks beveik ištią parą  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Mes irgi į tuos pačius kursus žveryne eisim smile.gif
Atsakyti
siaip panikes atsargiai su tom paskaitom,nes mes kai pradejom lankyti,taj viena pora buvo,kuri per velai pradejo eiti ir iki vestuviu niekaip nespejo,taj ir negavo pazymejimo ir negalejo tuoktis ta diena baznycioje smile.gif siaip kai nusprendet tuoktis,taj ir tuos kursus geriau iskart nueit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(plunksnyte_irl @ 2007 12 19, 03:34)
siaip panikes atsargiai su tom paskaitom,nes mes kai pradejom lankyti,taj viena pora buvo,kuri per velai pradejo eiti ir iki vestuviu niekaip nespejo,taj ir negavo pazymejimo ir negalejo tuoktis ta diena baznycioje smile.gif siaip kai nusprendet tuoktis,taj ir tuos kursus geriau iskart nueit smile.gif

as irgi girdejau, kad geriau nelaukti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Malina @ 2007 12 19, 13:05)
as irgi girdejau, kad geriau nelaukti  ax.gif

nors mes tuokiames tik ateinancia vasara ir negyvenam LT,bet jau dali paskaitu atebuvom,mums klaipiedieciams reik eit keturias paskaitas,mes dvi atbuvom vasara,o i kitas dvi nueisim vasari,kai grysim atostogu smile.gif as manau kuo anksciau susitvarkyt su tom paskaitom,tuo ramiau pries vestuves,nes juk paskutinem savaitem ir taip rupesciu pakanka. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Malina @ 2007 12 19, 13:05)
as irgi girdejau, kad geriau nelaukti  ax.gif

Aš tai žinau, kad kai išklausai tuos kursus, tai gauni pažymėjimus, kurie galioja jau paskui ilgai. Tai kuo greičiau susitvarkai, tuo ramiau ir geriau.
Atsakyti
QUOTE(dovaite @ 2007 12 20, 20:45)
Aš tai žinau, kad kai išklausai tuos kursus, tai gauni pažymėjimus, kurie galioja jau paskui ilgai. Tai kuo greičiau susitvarkai, tuo ramiau ir geriau.

visiskai sutinku su tavimi,kam laukti jei galima susitvarkyti is anksto thumbup.gif
Atsakyti
O kaip galima tų "kursų" stupid.gif išvengt? Ir kam tie pažymėjimai? Kažkoks marazmas šiuolaikiniame pasaulyje... Kažkoks jaunavedžių traumavimas.

Klaukai piestu stojasi tokias nesąmones skaitant....
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2007 12 26, 16:16)
O kaip galima tų "kursų"  stupid.gif išvengt? Ir kam tie pažymėjimai? Kažkoks marazmas šiuolaikiniame pasaulyje...  Kažkoks jaunavedžių traumavimas.
Klaukai piestu stojasi tokias nesąmones skaitant....

Na neišvengsi manau, visur jų prašo, nors iš vienų pažįstamų tik Mikalojaus bažnyčioj neprašė, bet čia daug anksčiau buvo. Aš irgi buvau panašios nuomonės prieš einant, tačiau buvo geriau nei tikėjausi.
Atsakyti
Nežinau, kažkaip kvaila žmones su aukštuoju, gyvenančius kelis metus kartu, skaitančius r turinčius krūvas literatūros įv. klausimais...... tokius versti marazmus....

Manu jei tų kursų nebūtų - daugiau žmonių tuoktųsi smile.gif

O tai kur tada Vilniuje tą reikalą galimą susitvarkyt trumpiausiai, kad jis būtų "priimtinas" ir nesikabinėtų...

Ir kokius dar dokus reik pateikt bažnyčiai.
Ar būtina sutvirtinimo sakramentas? Na esu ir krikštyta ir su komunija... bet dar girdėjau kad jiem ir sutvirtinimo reik... kam tai? doh.gif
Pvz kur gaut pažymėjimą kad nesi tuokiasi bažnyčios (ar jei išvis nesi tuokiasis tai gal ir nereikia).

Čia dar vienoje temoje visokių dogmatikų pasisakymų prisiklausiau... Na aš užaugau liberalioje šeimoje ir esu liberaliai nusiteikus religijų atžvilgiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 26 gruodžio 2007 - 14:55
sveikutes smile.gif pirmiausia visas sveikinu su sventem smile.gif o dabar rasau i tema biggrin.gif siaip esu uz kursus,nes nieko ten blogo nepasako ir ko ten tiek reikia spyriotis ir mastyt kaip ten nenuejus g.gif tik nereikia visko pasilikt paskutiniam menesiam,nes tada ir taip bus darbu darbeliu ax.gif klaipedoj yra tik 4pamokos,na ir jokios problemos nematau,gi ne 3metus ten eiti reikia biggrin.gif o kas liecia dokumentus,tai kiekviena baznycia turi savo reikalavimus,tai geriausia yra nueiti ten ir pasneketi,nes tada tiksliai bus aisku ko butent reikia smile.gif
Atsakyti