Įkraunama...
Įkraunama...

Paskaitos prieš vestuves

QUOTE(kleckas*** @ 2007 03 02, 18:03)
Sveikutės.Išteku šių metų birželio 16 d.Kunigui reikėjo pristatyti krikšto pažymas,leidimus tuoktis kitoj parapijoj ( mano parapijos kunigui nereikėjo sakyti draugo asmens kodo,o draugo parapijos reikėjo ir mano asmens kodo,ir gyvenamosios vietos),ir pažymos iš šeimos centro.Dar reikėjo žinoti,kuriais metais priėmėm sutvirtinimo sakramentą.

Labas brangioji, as irgi tuokiuosi birzelio 16 d. o tai fainai, kai yra ta pacia diena besituokiantciu thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nezinau ar dar yra belankanciu pasiruosimo santuokai kursus... Bet mums i juos reikia...
Esu is Kauno. Seimos centre viskas aisku ir jau kursai atlankyti, bet kunigelis dar prisake butinai eiti i kursus katechezes mokykloje. tai as niekaip negaliu suprsti kada ten viskas vyksta. Nurodytu telefonu nieks neatsiliepia ( jau menesi laiko bandau prisiskambinti). Gal kas lankot situos kursus? (Vilniaus g.7)
Papildyta:
nu va pati parasiau ir pabandziau dar skambintui ir pagaliau prisiskambinau
Tai tos paskaitos vyks antradieni, trciadieni ir ketvirtadieni nuo 17:30

Sako kai garsiai pasakai ko labai nori ti greiciau viskas issipildo, tai gal cia dabar taip ir atsitiko smile.gif
Atsakyti
As siandien irgi skambinausi ,bet kaip nenoriu i juos eit, astuonios paskaitos po pusantros valandos, jauciu uzmigsiu as ten besededama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ankara @ 2007 09 03, 12:52)
As siandien irgi skambinausi ,bet kaip nenoriu i juos eit, astuonios paskaitos po pusantros valandos, jauciu uzmigsiu as ten besededama biggrin.gif

as irgi manau, kad jos nuobodzios... MB isvis negali net pagalvoti apie jas, taip jis ten nenori... Ir kazkaip daug tu paskaitu.
Atsakyti
Tikrai paskaitų perdaug, užtektų šeimos centre ten tikrai įdomu ir naudinga tongue.gif O cia dar reiks man vienai sėdėt, nes antroji pusė iš darbo niekaip nespės verysad.gif
Atsakyti
Tai ir seimos centre reikia paskaitas lankyti ir dar kazkur? ar ne per daug cia ju???
Atsakyti
Bet ar tos paskaiteles 8-ios yra privalomos ?Nes mes kai buvom pas klebona tai jis mums neliepe eit i tas paskaitas,tik atnest laisvo stovio pazymas,nes visa kita turejom.Kai jas atnesem uztaikem pas sena kuniga,tai ir prasidejo...liepe eit i tas 8 paskaitas,po to sake paklausines dar is ju mus,ir liepe atsivest liudininkus,kad paliudytu,jog baznycioj nesituoke.
dabar ir galvojam ka daryt,nes laiko lankyt paskaiteles visai ner,o klebonas mums apie jas nieko ir neuzsimine.
Atsakyti
Atlankyti tas paskaiteles iseina per tris savaites kazkur, mum tai liepe butinai eit. Jau sesias atlankem tai liko dar dvi, kai kurios visai neblogos ir gyvenimiskos, pavyzdziui apie vaikus seimoj, tarpusavio bendravima ir baznycios, Dievo vieta tame bendravime, vercia pamastyt kartais. Tik tiek kad viskas galetu vykt trumpiau pvz koki pusvalandi ar keturiasdesimt min, nes buna iseini ir neatsimeni ka ten pasakojo, viskas istempta labai, o zmones visgi po darbu susirenka tai greit nuvargsta ir miegot pradeda besededami blush2.gif
Atsakyti
Kiek paskaitu reiks lankyti priklauso nuo baznycios kurioje tuoksites klebono. Jei tai kokia Prisikelimo, Vytauto ar Katedra tai lankysit 4 seimos centre ir dar 8 ar 9 baznycioje. Paprastesneje baznyteleje reiktu tik 4 seimos centro paskaitu kur galit pasikeisdami eiti kartu su jaunikiu. O paskaitos man bent jau nelabai idomios turputi primityviai viskas, suprantama neturi kaip kitaip pateisinti uz ka mokama 30 Lt auka. As mielu noru buciau paaukociau ir nelankius, nes nedicinines paskaitas geriau paaiskino universitete, o vyra pakankamai gerai pazinau per 6 metus.
Atsakyti
Tai reiskia,jos nera grieztai privalomos (tos 8 paskaitos),cia tik priklauso nuo klebono reikalavimu?Esu girdejus,kad dokumentus siuncia vyskupui ir jis duoda leidima tuokti.Ir be tu paskaitu neduoda ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretele @ 2007 09 25, 07:32)
Tai reiskia,jos nera grieztai privalomos (tos 8 paskaitos),cia tik priklauso nuo klebono reikalavimu?Esu girdejus,kad dokumentus siuncia vyskupui ir jis duoda leidima tuokti.Ir be tu paskaitu neduoda  ax.gif  g.gif

Siaip del siuntimo vyskupui tai nemanau kad siuncia na nebent nori greiciau nei per 3 menesius nuo atejimo i baznycia susituokti. Nes mums kunigas pirma susitikima pamirso pasakyt apie paskaitas(tas 4) o paskui neperdaugiausia laiko liko, tai sake kad jei nesuspesim iki vestuviu atlankyt tu paskaitu tai kad nesinervuotume, nes iki kaledu galim jas atlankyti ir jam ta pazyma atvezti, nes gale metu jis turi nusiusti visu susituokusiuju dokumentus i tas baznycias kuriose jie krikstyti.
Atsakyti
Net nežinojau, kad dar dokumentus i krikšto bažnyčias siunčia, pasirodo visa sistema yra, čia matyt dėl to, kad nesugalvotum apgaut ir antra karta bažnyčioj tuoktis biggrin.gif
Atsakyti