Dar dėl žolelių. Aš gyvenu Airijoje, čia gamintojai privalo ant etikečių atskirai nurodyti potencialius alergenus. Iš visų skaitytų etikečių mačiau nurodyta tik garstyčios, daugiau jokių kitų prieskonių.
Mūsų šiandienos vakarienė:
Garpuodyje garintos bulvės su morkomis
Salotos - smulkinti svogūnų laiškai, salotos, agurkas ridikas. Viskas šiek tiek pasūdyta ir užpilta prieskoniniu alioejumi. Jį gaminu pati. Į butelį nuo aliejaus įpilu prieskoninių žolelių mišinį, o ant viršaus užpilu kokio nors geros kokybės ekologiškai švaraus aliejus. Suplaku ir palieku pastovėti savaitei. Kai nusisėda žolelės savaitės bėgyje dar suplaku, jei nepamirštu.
Troškinti vištų skrandukai. Juos išviriau. Dėjau druskos, lauro lapą, čiobrelių ir pipirų. Kai išvirė, truputį sultinio pasilikau, likusį išpyliau. Skrandukus susmulkinau ir troškinau ant mažos ugnies kartu su pjaustytais svogūnais ir morkomis, kol daržovės išsitroškino. Į keptuvę dėjau ryžių miltų ir pyliau sultinį. Gavosi toks tarsi padažas prie bulvių.
O ką gaminote jūs?