QUOTE(MELONIJA @ 2010 02 21, 11:05)
Kadangi mano vaikas visiskai negali gyvulines kilmes baltymu, mane gelbeja VEGANU receptai. lietuviu kalba ju mazai, o va anglu........kas moka kalba tikrai rasit. as kai suradau is dziaugsmo sokinejau.
P.s. kai darau koldunu tesla, i a dar dedu truputi krakmolo. SVARBIAUSIA TESLA PALIKTI ISMINKYTA BEN 10MIN, O DAR GERIAU RANKOSE ILGAI PAMAIGYTI, TADA TOKIE TVIRTI IR NEISTEZE GAUNASI KOLDUNAI.
Būtų gerai, kad pasidalintumėt receptais tų patiekalų kuriuos pati jau esate gaminus ir jūsų vaikas juos valgė, nes viena yra kai skaitai grynai receptą, o kitas kai receptas jau " patikrintas" kitos mamytės...
galiu pasiūlyti savo " sorų blynelius", - išverdate sorų košę ( aš prieš tai gerai perplaunu kruopas, užplikau jas verdančiu vandeniu, palieku apie dvi val.), su " blenderiu" susmulkinate, įpilate vandens, įdedate cukraus apie vieną šaukštą, druskos, tirštumas turėtų būti gana didelis ( taigi vandens daug nepilkite), toks, kad pakabinus su šaukštu nuo jo nekristų, tada krečiate su šaukštu į keptuvę, kepate aliejuje ( jo sugeria gana nemažai, pnš. kaip kepant bulvinius blynus), vartyti derėtų atsargiai, tada nesukrenta...
galimas ir kitas variantas, jei vaikutis gali valgyti kviečius, tada daryti viską taip pat, tik papildomai įdėti šaukštą kvietinių miltų ir tešlą daryti skystesnę, pnš. kaip paprastų blynų...
esu išbandžiusi abu variantus, vaikui patiko, net vyresnėlis valgė su apetitu ( nors jis laaaabai išrankus)
nežinau, gal kam patiks mano receptas, nieko mandra, bet kai maisto gaminimas kasdienė problema tai kartais tinka ir tai...