Mūsų pamėgti
kotletukai:
Galimos valgyti mėsos faršas
Ryžių manų kruopos (arba gali būti virti ryžiai)
Smulkiai sutarkuota cukinija/moliūgas
Proporcijų nepasakysiu, nes dedu iš akies. Mėsos turi būti didžioji dalis, ryžių ir daržovių nepadauginti, kad viskas sukibtų, o ne ištežtų. Šiek tiek apkepu, o paskui įpylus vandens patroškinu. Galima ir garuose kepti.
"Duoniukai":
Linų sėmenys (nesmulkinti)
Kmynai
Svogūnai
Česnakai
Druska
Linų sėmenis užpilame verdančiu vandeniu, kad išbrinktų ir susidarytų tąsi masė. Į ją praaušusią įdedame šiek tiek smulkiai pjaustyto svogūno, žiupsnelį česnako, kmynų, druskos pagal skonį. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dedame masę ir suformuojame plonus blynelius. Kepame žemoje temperatūroje (~70-90C) kol blyneliai išdžiūsta. Tikrai skoniu primena duoną, skani užkandėlė.
Suktinukai:
Kalakutienos file
Špinatai
Svogūnai
Druska
Plonai išpjautos kalakutienos file stačiakampius gabalėlius išmušame mėsos plaktuku. Ant jų dedame aliejuje pakepintus špinatus su svogūnais (gali būti ir kitos galimos valgyti daržovės). Susukame suktinukus, susmeigiame dantų krapštukais. Kepame keptuvėje, galima apkepus dar ir patroškinti.
Vyniotinis:
Galima valgyti mėsa

Galimos valgyti daržovės
Čia mūsų išsigelbėjimas. Galimos visokios variacijos. Paskutinį kartą turėjau jautienos kumpio. Jį plonai pjaudama išformavau į stačiakampį, išmušiau plaktuku labai labai plonai. Ant viršaus nestoru sluoksniu paskleidžiau kiaulienos faršą skylutėms ir kt. trūkumams paslėpti, bei kad geriau sukibtų pats vyniotinis. Toliau bėriau konservuotų kukurūzų, plonai šiaudeliais pjaustytų morkų (Galima dėti šparaginių pupelių, špinatų, žirnelių ir kt. daržovių). Barsčiau druska, petražolėmis. Viską susukau, suvyniojau į išskleistą kepimo rankovę, stipriai surišau. Viriau apie valandėlę. Puikus šiltas, o ir šaltas užkandis, vietoj pirktinės dešros.
Saldi sriuba:
Galimos valgyti šviežios ar šaldytos uogos
Džiovinti obuoliai ar kt. vaisiai
Ryžių/kukurūzų makaronai
Nerafinuotas cukrus
Gaminimo eiga turbūt aiški