Įkraunama...
Įkraunama...

Krymas

Gal kas ne per seniausiai keliavot i Kryma? Butu idomu paskaityt ispudzius ar tiesiog nuomones...
Atsakyti
mes su vyru buvom pries du metus (kai dar neturejom mazulytes) tai mums patiko. kainavo nelabai brangiai.
Atsakyti
Kokiam mieste buvot? Skridot ar keliavot traukiniu? O gal vaziavot savo masina?
Atsakyti
Mes irgi buvom pries 2 metus. Mums su vyru patiko, bet kas yra daugiau vazineje, tai sake, kad geriau Turkijoje. Nes kai mes buvom, tai kainos nepasakyciau, kad mazos buvo. Liepos menesi pomidoru, abrikosu, persiku, melionu kaina buvo tokia, kaip pas mus ziema. Beto, ten dar liko gudus tarybiniai laikai. Nezinau, ar kas pasikeite per pora metu. Parduotuvese pardavejos susiraukusios, pyksta kai ka nors perki, matai, jas dirbt verti. O vienoj kavinej tai isvis griuvom juokais! Uzejom pavalgyt, nes sake, kad ten labai geras plovas. Paprasem, atsake, kad nera. Pasiemem meniu. Paprasem dar kazkokio maisto. Atsakymas - nera. Dar kazko paprasem - nera. Klausiam tai ko turit - "Nieko neturim. Yra tik degtines ir cipsu"  ;D ;D ;D O va degtines tai tokios pigios niekur nemaciau, bet mums tai nebuvo aktualu.
O vaziavom atostogauti i Kickine, uz Jaltos. Visai netoli "Lastockino gnezdo". Labai patiko. Uzdara teritorija, uzdaras pliazas, zmoniu ne per daugiausia. Pliazuose prekiauja vaisvandeniais, ledais ir kt. uzkandziais (nors kai taip karsta buna, tai rizikinga juos pirkti). Poilsio namuose buvo triju kartu maitinimas, valgyklinis aisku, bet puse bedos, porcijos mums buvo pakankamos. Kam mazoka buvo, galejo eiti i vietine poilsio namu lauko kavine. Gretimame pliaze buvo kita kavine (ta apie kuria jau pasakojau biggrin.gif) Teritorijoje buvo vaisiu ir darzoviu kioskelis. I poilsio namus ateidavo zmones keisti pinigus - visai neblogu kursu keisdavo.
Organizuojamos ekskursijos, galima netgi gelbetojus nusisamdyti ir jie nuplukdydavo i juroje esancias uolas ir urvus - labai ispudinga! Pas gelbetojus galima dar buvo uzsisakyti vakarienes is juros gerybiu - mmm, niam niam!
O siaip tai kazkaip viskas dvelke pionieriais, komjaunuoliais. Buvo ten toks Ded Mozaj, labai panasus i Brezneva. tai jis mus su savo "garmoske" i visas ekskursijas islydedavo ir sutikdavo pargriztancius  ;D
Keliavom traukiniu, buvo siaubingai karsta, tai kelione buvo varginanti.
Bet dabar is keliones liko tik patys geriausi prisiminimai - saule, kalnai, visada geras oras, silta silta jura su kruiziniais baltais laivais tolumoje, siltos, labai zvaigzdetos naktys.... Labai noriu dar. Su vyru sutarem, kad kai tik galesim vaziuot ten su vaikeliu, butinai vaziuosim. Beje, musu atzala is ten pasiciupta wink.gif
Atsakyti
o man visumoje nepatiko.
Buvome Jaltoje pries 2 metus.
Kelialapiu pirkome is firmos "Carucca". Nerekomenduoju.
Kainavo po 1000 zmogui.
Nezinia kodel mums padare verslo vizas, todel vaziuojant atgal prie musu prisikabino pasienieciai ukrainieciais ir pasake arba lipkit arba...vyras nuejo su jais ir teko i kisene jiems kazkiek ideti, net nezinau kiek. Tai galutinai sugadino nuotaika.

Na, nors uz ta kaina apartamentus neblogus turejome. Su moderniais baldais, TV, saldytuvu, tikra vonia ir tuliku. Viskas po remonto. Maitinomes ten pat valgykloje. Pas mus su 3 kartu maitinimu.
Tvarka tarybine - paskiria tau staliuka, turi ten ir sedeti.
Atejai 15 minuciu veliau, negavai "kavos" (kazkokia tirpi inka su pienu, gal kas psisimena is mokyklos valgyklos laiku).
Viena karta turejau neatsargumo isideti daugiau manu koses is bliudo, skirto 4 asmenims. Uz ka valgyklos vedeja, kuri tai mate, mane apreke: "Vyhod kashi - 100 gr. na cheloveka".
Mano vyras jai ir sako: "A skolko zhe vhod?"

I Kryma vaziavau ir galvojau, kad prisivalgysiu pigiu persiuku, melionu, skaniu arbuzu, pomidoru..
Naivuole. Kainos is tikruju buvo didesnes nei pas mus turguje.

Maistas  kavinese tikras sh****. Restoranuose kainos palyginus su servisu ir maistu tikrai  :o. O viena toki suradome, kur uz 2 zmoniu pietus sumokejome apie 60 lt (sriuba + antras patiekalas), tai sriuba atnese lekstese su gelytemis...na zinote kaip pas mociute kaime. Duona reikia atkirai uzsakineti.  :o, uz mesos gabala dvigubai sumokejome, kadangi "svere dvigubai daugiau". Ten pagal gramus mesa matuoja. I klausima, kodel gi dvigubai daugiau atpjove, atsake, kad mesa saldyta, tikslia tu 100 gr. atpjauti neimanoma. Salotomis pas juos vadinami gabalais supjaustyti agurkai ir pomidorai be jokio padazo. Viska reikia uzsakineti atskirai: garnyra, salotas, duona.
Papludimyje pabandziau hotdog'a. Ziuriu visi baltarusai taip skaniai valgo. Vos neapsivemiau. Jezau, pas mus Lietuvoje seniai jau tokio tualietinio popieriaus ir konsistencijos desreliu negamina.

Pries tai vaziavome i Turkija. Tai tiek servisas, tike maistas skiriasi kaip zeme ir dangus. Geriau jau antra karta i Turkija nuvaziuotumem.
Bet ne, uzsinorejo man i ta Kryma, nostalgija, vaikystes prisiminimai. Kazkada, kai man buvo nuo 5 iki 15 metu, kasmet vaziavome i Kryma. Man taip ten patikdavo. Ekskursijos Livadijos ir Alupkos parkuose...
o dabar. Buvau pakraupusi, kai ten atvaziavome. Viskas taip apleista, kad net sunku atpazinti. Sovietiniais laikas ten buvo geriau. Bent viskas priziureta buvo.

Aisku, yra ka gero prisiminti.
Tai ekskurijos degustacijos i Massandros vyno rusius ir Magarach. Magarach'o vynas ir pristatymas patiko labiau. Ten tas profesorius taip idomiai pasakojo paie vyna. Ir vis pilsto, pilsto po 20 gr. Ir ten eiliskumas labai svarbus. O po to aukcionas, kur gali koki buteliuka isigyti.

Ai- Petri kalnas. Kelione autobusu i virsu. Astriu ispudziu miegejams. Ir nusileidimas zemyn vagonelyje kanatu. Ir zinoma ten kaip ir kaimelis toks  su tikra kaukazietiska virtuve. Kazkur apie 20 palapiniu. Ir prie kievienos, dideliame juodame puode verda plovai, corbos (sriubos), kepa saslykai, degustuojams vynas is backu. Rytietiski saldumynai... Taip ir pasilikciau ant to kalno. Grozis neapsakomas. Visa jura matosi kaip ant delno.

Kelione zirgais i kalnus. Irgi patiko. zirgai ten superramus. Kiek nemusiau savo zirgelio i sonkaulius, greiciau taip ir nepanoro judeti. Zygiuoja sau ir miega. Po 2 valandu jojimo, ziuriai skaudejo uzpakaliai, bet pavalgeme saslyku, isgereme vyno, pasikalbejome su rusais ir baltarusais is grupes apie gyvenima ir graziai parvaziavome i  Jalta.

Kelione i Sudaka. 2 val.jura. Trecdalis keleiviu veme. Man tai nieko, nejautri esu tiems siubavimams, bet vos neapsivemiau nuo vaizdo, kai kiti veme kas uz borto, kas i maiseliu ir veliau nesiojo i tulika i pirma auskta. Vaizdleis niekoks.. Bet pats Sudakas padare ispudi. Ta senovine pilis. Ir maistas ten skanesnis. Girdejau, kad jei nori i Kryma, tai geriau ten vaizuoti. Beje, butent prie Sudako vyksta tie gimdymai i jura.

Tai turbut tiek ispudziu. Dar malyne per puse kojos parsiveziau. Vazinejau ant banano, kritome visi ir kazkoks diedas man per koja kaip dave neaisku kuom Gerai kad su liemene buvau, nes kojos nejutau paie 2 minutes is skausmo. Gerai, kad reikalas jau po vestuviu buvo, tai sugijo greitai. Per koki menesi.  
Atsakyti
Po jusu pasakojimu prisiminiau, kaip vaikystej Arteko pionieriu stovykloj Kryme buvau... Nostalgija apeme [smiley=000102.gif], kazi kas dabar is tos stovyklos pasidare? gal irgi poilsio namai, kuriuose galima pailseti?
Atsakyti
mes buvom tenpat kur giedrulka buvo, Kickine. kai paskaiciau tai atsiminiau ir blogas puses tos keliones, bet siaip liko tik geri prisiminimai ir mes su vyru pagalvojam kad dar vaziuotumeme kai maziulka paaugs.
Atsakyti
Besilaukdma su drauge nuvaziavau i Kryma.

Ispudziai PUIKUS apie:
gamta,
urvu miestus,
kelione Didziuoju Krymo kanjonu ir lipima staciai jo siena auksciausioje vietoje i virshu
landziojima i urvus ir netgi nardyma urvuose,
turistus ir siaip smagius zmones su kuriais ten teko bendrauti,
Masandros vynus
vaisius,
juros vandeni

NEPATIKO:
apleisti parkai
prastas transportas

NIEKO NEGALIU PASAKYTI apie:
apgyvendinimo pas zmones ir sanatorijose salygas, bei kainas (mes nakvojom palapineje)

Dar noreciau vaziuoti i Kryma... O drauge, su kuria tada buvom, kita savaite vaziuoja TEN, ir dabar jau su savo vyru. Su kuriuo susipazino per ta musu kelione  ;D  ;D
Atsakyti
Norėčiau pasiteirauti, kaip ten oras būna liepos mėn - ar labai karšta - ar reikia įsimesti vis tik ir šiltesnių rūbų?
Vykstame su mašinom. sakot maistas ten nelabai koks? Tai gal savo ko nors daugiau reikia įsimesti?
Dar įdomu būtų sužinoti - kiek laiko trunka kelionė į Krymą - ta prasme - su 1 ar 2 nakvynėm į vieną pusę. Kaip ten kainos - neįsivaizduoju kiek pinigų pasiimt. Kokios lankytinų vietų kainos? Kaip dėl vizų - ar jų reikia? jei reikia - gal žinot kur geriausia ir pigiausia įsigyti ?
Atsakyti
QUOTE(Bagyra @ 2006 06 14, 07:40)
Norėčiau pasiteirauti, kaip ten oras būna liepos mėn - ar labai karšta - ar reikia įsimesti vis tik ir šiltesnių rūbų?
Vykstame su mašinom. sakot maistas ten nelabai koks? Tai gal savo ko nors daugiau reikia įsimesti?
Dar įdomu būtų sužinoti - kiek laiko trunka kelionė į Krymą - ta prasme - su 1 ar 2 nakvynėm į vieną pusę. Kaip ten kainos - neįsivaizduoju kiek pinigų pasiimt. Kokios lankytinų vietų kainos? Kaip dėl vizų - ar jų reikia? jei reikia - gal žinot kur geriausia ir pigiausia įsigyti ?

Liepos mėn. oras 27-31 laipsniu . Buvome 2 kartus 1998 m. ir 2001 m. Šiltu rūbų turėjome ,bet neprireikė smile.gif
Pernai mano pusbrolis su šeima mašinom į Krymą keliavo , tai irgi pripasokojo išpudžiu.
Maistas nera blogas , tik jo pateikimas ir aplinka nelabai . Kainos dideles pagrindinese kurortose . PVZ Kickine , tai prie Jaltos 1 kg gražiu persikų buvo 6-7 lt . arbuzai 2 lt/kg , o arčiau Chersono turgelį mes už didelę tašę
, pilna arbuzų , melionu ir baklažanu sumokėjome 4 lt.
Pusbrolis gyveno nedideliam miestelį prie Efpatorojis tai sakė už 40 lt. keturiose labai prisivalgydavo kavinėje.
Dėl vizų patarčiau paskambinti į Ukrainos konsulatą .
O šiaip mes nemažai keliavome , buvome dar Kroatijoje , Ispanijoje , Turkijoje , bet geriausias klimatas man yra Kryme .Ir jura maloniausia , o tokio gražaus žvaigždėto dangaus niekur pasaulyje turbut nėra . thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
O kokie ten vakarai , vakarinis brizas (tai vėjas , kuris vakare pučia) ., švelnus, švelnus . kadagiais kvepia ir cikados čirškia . thumbup.gif
Bet servisas sovietinis , bet jei prijimti tai kaip egzotika ,tai galima pasidžiaugti kad pas mus jau ne taip sunglasses2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiramisu: 14 birželio 2006 - 21:34
QUOTE(Keberiokšt @ 2003 07 03, 22:00)
Po jusu pasakojimu prisiminiau, kaip vaikystej Arteko pionieriu stovykloj Kryme buvau... Nostalgija apeme [smiley=000102.gif], kazi kas dabar is tos stovyklos pasidare? gal irgi poilsio namai, kuriuose galima pailseti?

aga as irgi buvau pries 4 metus arteke 4u.gif nerealiai faina thumbup.gif
Atsakyti
[quote=tiramisu,2006 06 14, 21:33]
Dėl vizų patarčiau paskambinti į Ukrainos konsulatą .

Bet juk į Ukrainą vizų nereikia... g.gif
Atsakyti