Na va, ir mes planuojam Krymą, tiesa tik rugsėjį. Planavom lėktuvu, bet dabar paskaičiavom, kad atstumas tik apie 1500 km. ir galvojam gal vykt automobiliu: gali pasiimti didesnį kiekį asmeninių daiktų, dviračius, o ir palapinę įsimest dėl viso pikto. Bet esminis klausimas: ar saugu? Važiuoti per Baltarusiją, Ukrainą, o ir pačiam Kryme ne pagrindiniuose miestuose? Be to ar realu nežinant jokių vietų ir adresų važiuoti per pakrantės miestelius susirasti kur gyventi? Ir paskautinis klausimas: ar yra Kryme kempingų?
Mes irgi planuojam vasaros gale važiuot į Krymą su mašinom. Šiaip mes jau tokiu būdu keliavom prieš pora metų- visai faina
Na žinomam pavargsti važiuot, bet šiaip neblogai. Nakvojom viešbuty vos pravažiavus Baltarusijos-Ukrainos sieną. Kryme man patinka (gal dėl to, kad tenais nuo pat vaikystės poilsiauju, tai mano antrieji namai beveik
).
Papildyta:
O kodėl nesaugu???

Papildyta:
QUOTE(ifigenija @ 2006 07 18, 22:54)
Bet esminis klausimas: ar saugu? Važiuoti per Baltarusiją, Ukrainą, o ir pačiam Kryme ne pagrindiniuose miestuose? Be to ar realu nežinant jokių vietų ir adresų važiuoti per pakrantės miestelius susirasti kur gyventi? Ir paskautinis klausimas: ar yra Kryme kempingų?
O kodėl nesaugu???

QUOTE(JaHarta @ 2006 07 19, 08:39)
Mes irgi planuojam vasaros gale važiuot į Krymą su mašinom. Šiaip mes jau tokiu būdu keliavom prieš pora metų- visai faina
Na žinomam pavargsti važiuot, bet šiaip neblogai. Nakvojom viešbuty vos pravažiavus Baltarusijos-Ukrainos sieną. Kryme man patinka (gal dėl to, kad tenais nuo pat vaikystės poilsiauju, tai mano antrieji namai beveik
).
Papildyta:
O kodėl nesaugu???

Papildyta:
O kodėl nesaugu???

nemalonu gali buti baltarusijoje ir dar per ten vaziuojant jums reikes tranzitines vizos

QUOTE(dianita @ 2006 07 19, 09:12)
nemalonu gali buti baltarusijoje ir dar per ten vaziuojant jums reikes tranzitines vizos
ant visu baltarusijos sienu taip purto lyg atomines bombos ieskotu... beveik niekas per baltarusija jau nevaziuoja, o varo per lenkija, pakrasciu, nuo suvalku i pietus sukti, zemyn link ciopo (pasienis), mukachevo ir lvovo, o po to link krymo...

Na kai važiavom, nekratė, bet tai jau dabar kas nors ir pasikeitė

Mes lekiam liepos 29 d., bet su lektuvu, "Inturlitoje" lektuvo bilietai 663,00 Lt vienam asm. i abu galus su visais mokesciais, skrenda kas sestadieni, "Kelvitoje" bilietai kainuoja 883,00 Lt su viskuo ir skrenda pirmadieniais/treciadieniais. Nezinia kaip ten su automobiliu, mes irgi tokie turistai, bet vaziuoti per Baltarusija??? Gal ten koks itartinas pasirodysi
))))) Be to nesaugu, visgi toks laukinis krastas, dziungliu istatymai, gerai kai gerai
Bet kokiu atvejau, ka bepasirinksite, vistiek viskas bus super
Juk atostogos visada super

QUOTE(Uogiux @ 2006 07 19, 20:49)
Mes lekiam liepos 29 d., bet su lektuvu, "Inturlitoje" lektuvo bilietai 663,00 Lt vienam asm. i abu galus su visais mokesciais, skrenda kas sestadieni, "Kelvitoje" bilietai kainuoja 883,00 Lt su viskuo ir skrenda pirmadieniais/treciadieniais. Nezinia kaip ten su automobiliu, mes irgi tokie turistai, bet vaziuoti per Baltarusija??? Gal ten koks itartinas pasirodysi
))))) Be to nesaugu, visgi toks laukinis krastas, dziungliu istatymai, gerai kai gerai
Juk atostogos visada super 

Na man atrodo tu kiek lazdą perlenki dėl tos Baltarusijos

Neskaiciau visko - tik sita puslapiuka, bet ziuriu apie nuvaziavima diskutuojat. Maniskiai i Kryma vaziavo traukiniu - kupe ir, pasak ju, tai buvo viena geriausiu keliones daliu! Man rodos zymiai smagiau nei keliaut automobiliu - jau vien del nuovargio ir patogumo 
Papildyta:
Neieskokit nei viesbuciu nei internetu. Galiu paskyti kad kainos tarp siulomu internete ir siulomu vietos gyventoju skyresi mazdaug 5 kartais! Ten tikrai kaip ir pas mus - pilna gyvenamo ploto siulytoju - telieka issirinkt!

Papildyta:
QUOTE(ruta-ieva @ 2006 07 09, 17:23)
[Laba diena, mielos koleges-mamos. Labai dziaugiuoso suradus tokia svetaine, kurioje tiek nuosirdziu patarimu. Gal galetumete draugiskai padeti ir man. Labai norime nuvykti i Kryma, nes dukra nuolat serga kvepavimo ligomis, gyvename Kedainiuose, oras ne pats geriausias. Gal yra mamyciu, kurios poilsiavo Kryme ir gali pasidalinti telefonais ar adresais, kur galima butu issinuomuoti gyvenama plota. Pinigeliu viesbuciams tikrai neturime. Buciau labai dekinga uz bet koki patarima.
][SIZE=7]

Neieskokit nei viesbuciu nei internetu. Galiu paskyti kad kainos tarp siulomu internete ir siulomu vietos gyventoju skyresi mazdaug 5 kartais! Ten tikrai kaip ir pas mus - pilna gyvenamo ploto siulytoju - telieka issirinkt!

QUOTE(garbane @ 2006 07 19, 22:43)
Neskaiciau visko - tik sita puslapiuka, bet ziuriu apie nuvaziavima diskutuojat. Maniskiai i Kryma vaziavo traukiniu - kupe ir, pasak ju, tai buvo viena geriausiu keliones daliu! Man rodos zymiai smagiau nei keliaut automobiliu - jau vien del nuovargio ir patogumo 

Na taip, traukiniu fainiau, keliavau ir aš...Bet mum dėl tam tikrų priežasčių reikia mašinos (nes prieš Krymą dar turim pabūt pas gimines dideliam mieste keletą dienų, kuriems reikia daug padėt su kraustymusi, kas su trūlais neįmanoma)...Bet šiaip dėl patogumo tai su mašina pačiam Kryme daug patogiau.Bet užtat važiuojant į Krymą tikrai būna labai didelis nuovargis....Bet, laimei, vienas žmogus visą laiką nevairuos

QUOTE(JaHarta @ 2006 07 19, 18:11)
Na kai važiavom, nekratė, bet tai jau dabar kas nors ir pasikeitė
Iš kitos pusės, jei nieko nesiveži TOKIO, tai ir bijot nėr ko
Beje, mes važiuosim tenais pro Baltarusiją, o atgla- pro Lenkiją...Tik kad pro Lenkiją ilgiau išeina važiuot....

o darotes baltarusijos viza? na nereikia TOKIO veztis, jie krato taip, lyg tu TOKI turetum, bent jau cia neseniai kiek pazistamu vaziavo (cia kalbu daugiau apie masinas), tai nuo to laiko tik pro lenkija vaziuoja arba skrenda tiesiai ...
O siaip baltarusijoje lietuva nelabai megiama tarp tu, kurie lukashenka palaiko

QUOTE(garbane @ 2006 07 19, 22:43)
Papildyta:

Papildyta:

Vat dėl to ir galvojam važiuoti su mašina (nors ir gąsdina ilga kelionė per slaviškus kraštus). Nuvažiavęs su mašina kažkaip galėsi rinktis kur gyventi pats (nes važiuojam pirmą kartą ir jokių adresų nežinom), o atskridęs ar atvažiavęs traukiniu, su lagaminais ir dviem mažais vaikais ant rankų jau PRIVALAI žinoti kur nakvosi

Pasakykit man naiviai kas nors: ar galima ten rasti mažų miestelių-kaimelių (kaip pas mus Preila ar Pervalka) netoli jūros? O gal kas pasakytų ir kokį konkretų tokio miestelio pavadinimą?

QUOTE(JaHarta @ 2006 07 20, 00:14)
Na man atrodo tu kiek lazdą perlenki dėl tos Baltarusijos
Nėra tenai toks jau laukinis kraštas kaip sakai 

Zinai, matyt ko nezinai to labiausiai ir bijai, man per Baltarusija dar neteko keliauti, bet prisiklausai pazistamu ir....
Automobiliais keliavom po Lenkija, Vokietija ir Prancuzija, is pradziu nervavausi visgi i tokia kelione su dviem vaikais, bet post factum: viskas buvo super, todel gal ir Baltarusija nepraris, nezinau

mes pernai vaziavom automobiliu per baltarusija ir nekilo jokiu problemu , be to vaziuojant per baltarusija sutaupot 500 km.tik baltarusu muitinese betvarke o taip tai nieko blogo negaliu pasakyt.del apgyvendinimio taip pat ner problemu , pakeliui kryme pilna stovi palei kelia su plakatais .mes antrus metus is eiles vaziuosim i gurzufa , netoli jaltos.uz 4 vietu kambari nuosavam name mokam 25 dolerius , iki juros 5 min.automobiliu vaziavom 27 val iskaitant ir muitines.kelione varginanti bet tikrai verta