Įkraunama...
Įkraunama...

Kaimynai II

na pas mus tokiu problemu nebuvo, o ir dabar ir krepsini pazaidzia ir pasukauna ax.gif bet nieks niekada nesiskunde , aukste po mumis gyvena jauna seima su maza mergyte . o tai poniai seip nervai pakrike nuo sedejimo namie biggrin.gif
Atsakyti
Hm, galvojau, kad tokios temos supermamoj nerasiu, bet yra!
Su kaimynais ir cia bedos... Turim tokius kurie vos uz 40m gyvena. Musu sodyba kampine, pieva, sodelis, kiemas ir ivaziavimas i kiema. Pas kaimynus analogiskai tik pieva zu tvarto. Taigi, kazkada, kai buvau dar jaunesne, gudrociai pasidare pravaziavima pro musu kiema, zodziu pas juos iseina toks kelias ratu aplink ju nama, o musu keliukas gaunasi kaip bedras ivaziuot ir isvaziuot smile.gif Paskutiniuoju metu mane jie nerealiai erzina, gal kad dabar pas tevus gyvenu, gal kad vyro seniai neturejau, nezinau.
Zodziu, rupgjuti kai buvo tos didziosios liutys, paplove musu keliuka labai smarkiai, pasidare grioviai dideliausi. Bet kaimynai nenustojo juo vazine, tik jau savo pieva labiau lipo, gaila transporto. Tuo laiku dar Vilniuj gyvenau. Po kiek laiko, kai tetis nesiskubino jo taisyt, atejo tas kaimunas ir skundzias, zodziu, taisyt reik keliuka, jam duslintuva kabino:DDDDDD Tetis ir taise. Vienas, tiesa, dar mama ir sese padejo plytas vezt, det ir pan... Vualia! Keliukas pataisytas. Ir vel jie padlos mala. O man vis labiau siutas eme.
Dar pries kuri laika, motina skambino skundesi, kad po langais geles ismindziotos, o pas juos gyvena kaimynes brolis senbernis, ligonis kazkoks. Zodziu mes jau seniai itarinejam ji, kad sis nakti sliukina po langais ir mus stebi, klausosi ka kalbam. Tai as pasiutusi, kad motina vel itare esa jis ten geles isminde ir man skundziasi, parasiau zinute kaimynu dukrai. Motina pasakojo koks erzelis pas juos namuose kilo, riksmai :DDDDD Dabar atrodo nebevaiksto po langais. Dar sake, kad buvo atejes manes klaust, galvojo, kad as kaime esu, tai butu pasiaiskines kaip as ji pastebejau :hahaha
Pries keleta men tetis patyre infarkta, sunku. FB pagrasinau tvoras tvertis nuo kaimynu. Siek tiek suveike, nes vos prasiau tokia minti prisijunge ju dukra. Tikiu, zinia perdave. Tetis irgi nervuojasi. Sakau, nueikit pasakykit ir bus ramu. Bet tetis bailys, mama apsimeta, kad jai nerupi, o man vis labiau nervai verda. Vos tik vaziuoja kuris is ju as vos sulaikau nora begt prie lango ziuret pro kur vaziuoja.... Siaubas, sogas ciuozia. Vis siulau ikast keleta kuolu ant kelio, negi vaziuos ant suns...

Patarkit, gal kam tokiu ar pan variantu buvo.Bijau ka nors viesai rasyt, motina jau bijo ka nors man ir pasakot, nes pasidariau baisi karstakose...
Atsakyti
QUOTE(Murlyka @ 2010 11 21, 16:56)
Patarkit, gal kam tokiu ar pan variantu buvo.Bijau ka nors viesai rasyt, motina jau bijo ka nors man ir pasakot, nes pasidariau baisi karstakose...
O jūs negalite vartų ant to savo keliuko pastatyti? Patys raktus turėsite, o jie nepravažiuos. Arba apsitverkite toj vietoj, kur jūsų keliukas "įsisuka" į jų teritoriją. Juk savo teritoriją galit aptverti be jokio kaimynų sutikimo.
Atsakyti
Sveikos ir sveiki.
Norėjau pasidalinti su jumis savo vargais ir gal taip pavyks rasti kažkokį sprendimą man. Istorija labai buitiška. Gyvenam ketvirtame aukšte, o kaimynas iš penkto ėmė ir mus užpylė. Ne iš piktos valios, aišku, trūko skalbimo mašinos šlangutė. Nei jis, nei mes nesame apsidraudę turto draudimu. Bandėm su juo tartis gražiuoju, bet sako, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, jis nuostolius irgi patyrė ir nieko mums nemokės. Bandėm kalbėtis su namo valdytoju, bet tas tik pečiais kraipo. unsure.gif Vienu žodžiu, norėjau paklausti kaip sekėsi tiems, kurie su panašiomis situacijomis susidūrė ir kaip išsprendė. Dar įdomu, kokie santykiai su kaimynu liko. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2010 11 21, 18:15)
O jūs negalite vartų ant to savo keliuko pastatyti? Patys raktus turėsite, o jie nepravažiuos. Arba apsitverkite toj vietoj, kur jūsų keliukas "įsisuka" į jų teritoriją. Juk savo teritoriją galit aptverti be jokio kaimynų sutikimo.

Zinau, siulau tevui si varianta kas diena, bent keleta mietu ikalti ir tiek, juk zinute suprastu tiesiogiai. Netikiu, kad tokie bukaprociai ir rautu kuolus lauk... Tvora tvert brangu... Man tuoj pribres ir as pasiemusi kastuva kasiu griovi arba kalsiu pagalius verysad.gif
jaunosios ju atzalos elgesys isvis "ka noriu ta darau"... grrrrr...
Papildyta:
QUOTE(NeteBrunete @ 2010 11 21, 18:42)
Sveikos ir sveiki.
Norėjau pasidalinti su jumis savo vargais ir gal taip pavyks rasti kažkokį sprendimą man. Istorija labai buitiška. Gyvenam ketvirtame aukšte, o kaimynas iš penkto ėmė ir mus užpylė. Ne iš piktos valios, aišku, trūko skalbimo mašinos šlangutė. Nei jis, nei mes nesame apsidraudę turto draudimu. Bandėm su juo tartis gražiuoju, bet sako, kad įvyko nelaimingas atsitikimas,  jis nuostolius irgi patyrė ir nieko mums nemokės. Bandėm kalbėtis su namo valdytoju, bet tas tik pečiais kraipo. unsure.gif  Vienu žodžiu, norėjau paklausti kaip sekėsi tiems, kurie su panašiomis situacijomis susidūrė ir kaip išsprendė. Dar įdomu, kokie santykiai su kaimynu liko.  smile.gif

Mes karta buvom uzpyle kaimynus, bet dekui die lengvai atsipirkom, uzteko saldainiu dezes, nes laiku susigriebem ir nutraukem pylima lotuliukas.gif Veliau netgi susidraugavom truputi.
Atsakyti
QUOTE(NeteBrunete @ 2010 11 21, 17:42)
kaimynas iš penkto ėmė ir mus užpylė. Ne iš piktos valios, aišku, trūko skalbimo mašinos šlangutė. Nei jis, nei mes nesame apsidraudę turto draudimu. Bandėm su juo tartis gražiuoju, bet sako, kad įvyko nelaimingas atsitikimas,  jis nuostolius irgi patyrė ir nieko mums nemokės.

Pasiteiraukit dar temoje Užpylėm kaimynus.
Atsakyti
prieš savaitei atsikrausčiau gyventi į naują butą. Anksčiau gyvenę žmonės pasakė, jog kaimynė iš apačios nemėgsta balių ir buvo kartą iškvietusi policiją. Bet kadangi aš nebaliavoju ir gyvenu labai ramiai, nusprendžiau nekreipti į tai dėmesio. Juk butas jaukus ir kaina gera. Žodžiu savaitė gyvenau labai ramiai: 8val išeinu į darbą, grįžtu apie 19 val, pažiūriu tv (labai normali garsu), pasigaminu valgyt ir einu miegot. Žodžiu labai standarinis ramus gyvenimas. Nei karto neleidau jokios muzikos ir džiaugiausi nauju butu.

Ir štai po savaitės gyvenimo atsibaladoja tokia nupezus kokių 65-70 metų kaimynė iš apačios su grasinimais iškveist policiją, nes aš keliu triukšmą ir ji jau savaitę negali miegot. Aiškina man, akip aš neva miegu iki pietų, o tada siautėju iki vidurnakčio. Atnešė dar kažkokį lapą su namo bendrijos taiyklėm, kad po 18 val galima kelti 30 decibelų triukšmą, o tai lygu šnabždėjimui. Pradėjo ta babė veržtis į mano butą, grasinti policija ir t.t.

Kažkoks absurdas! Ar kam teko susidurti su tokiom bjauriom bobelem? Aš suprantu, kad triukšmas erzina ir dažnai būna atbejų kai kaimynai kelia vakarėlius, groja gitaromis ir pan. Nu bet čia nesąmonė.

Gal kas žinot ar yra kokių teisės aktų užkirsti kelią tokiom nuportėjusiom senmergėm? Juk nešnabždėsiu aš pas save namie, kad ta babė galėtų užmigti. Išvis net kilo noras pareiklauti iš jos pažymos apie jos psichikos būklę. Net nebežinau ar po savaitės gyvenimo ieškoti naujo buto ar kažką dar galima padaryti, nes gražiuoju ta moteriškė nekalba
Atsakyti
QUOTE(netobula @ 2010 10 28, 09:54)
Suaugę šunys (maždaug nuo 1 m.) nebeloja tiek daug, kiek mažiukai. Nemanau, kad Jūsų atveju šuo loja ištisą parą be nustojimo. Jei loja nuo ryto iki vakaro nustatytomis valandomis, nelabai galės Jums šiuo klausimu ir policija padėti. Pirmiausia siūlyčiau žmoniškai pasikalbėti su kaimynais, gal žmonės supratingi mirksiukas.gif
Patarimas įsigyti šuniui, kuris laikomas dėl apsaugos, el. antkaklį (kaina prasideda nuo kelių rimtų litų...) yra visiškai niekam tikęs, nes tada šuo visiškai gali nustoti loti - jei nelos, bus nereikalingas, nes neatliks pirminės funkcijos, tada galbūt bus apskritai išmestas lauk...

Nepadeda antkaklis. Ir yra tokiu sunu kurie loja bet kkokio amziaus...
Atsakyti
Mes irgi turim "džiaugmą" kaimynę. Ir pastoviai esame tikrinami po skundų: seniūnijos darbuotojų, butų ūkio, vaikų teisių, policijos. Visose instancijose yra storiausios bylos su jos skundais. Nu, netingi moteriškė ir neturi ką veikti- tai eina ir skundžiasi man pastoviai, jei tik nekalbu ir duris uždarau (kaip čia kažkas patarė), eina visur skundų rašyti. O gavę skundą jie turi patikrinti- ir tikrina. Aišku, nieko nepakeisi, gyvename daugiabutyje "popieriniame" kur bet koks krebštelėjimas girdisi. Dabar gal pusmetį ramu, nes tiesiog policijoje per akistatą, po eilinio skundo pasakiau jai,kad į teismą paduosiu už šmeižtą- kiek galima? ir laiko gaila, ir nervų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 4xmama: 07 gruodžio 2010 - 12:26
QUOTE(4xmama @ 2010 12 07, 13:23)
Mes irgi turim "džiaugmą" kaimynę. Ir pastoviai esame tikrinami po skundų: seniūnijos darbuotojų, butų ūkio, vaikų teisių, policijos. Visose instancijose yra storiausios bylos su jos skundais. Nu, netingi moteriškė ir neturi ką veikti- tai eina ir skundžiasi man pastoviai, jei tik nekalbu ir duris uždarau (kaip čia kažkas patarė), eina visur skundų rašyti. O gavę skundą jie turi patikrinti- ir tikrina. Aišku, nieko nepakeisi, gyvename daugiabutyje "popieriniame" kur bet koks krebštelėjimas girdisi.  Dabar gal pusmetį ramu, nes tiesiog policijoje per akistatą, po eilinio skundo pasakiau jai,kad į teismą paduosiu už šmeižtą- kiek galima? ir laiko gaila, ir nervų.

Aš išvis nusprendžiau išsikraustyt iš to buto. Radau kitą, šitmu litų brangesnį, bet bent jau kaimynai negirdės kiekvieno mano žodžio, nes ten, panašu, sienos buvo popierinės. Kitą kartą nuomojantis būta reikės atsidžiau viską apžiūrėt.

Bet juokingiausia, kad besikraustant iš to buto ta pati kaimynė vėl atėjo skųstis, kad jai viskas girdisi. Antrą valandą dienos atėjo. Nesveika visai. Tai kaip man išsikraustyt reikėjo nesuprantu? Ant piršų galiukų matyt visokius puodus ir televizorius nešiot biggrin.gif
Atsakyti
Aš buvau kažkada iškviesta į policiją..dėl po mumis gyvenančios trenktos bobulės skundo, kad vaikai per garsiai bėgioja ir pas ją nuo to nubyrėjo tinkas ir sietynai linguoja .
Pasikalbėjau su tyrėja- na tiesiog situacija juokinga. Pasakiau- bėgiojo, bėgioja ir bėgios. Ir nesirošiu jiems liepti sėdėti . Vaikai yra vaikai. Jei kaimynei nuo to nubyrėjo tinkas- tegul kviečias ekspertus, daro tyrimą, duoda mus į teismą ir reikalauja nuostolių atlyginimo.. O jei dar parašys tokį skundą- aš ją paduosiu į teismą už šmeižtą ir moralinę žalą.
..turbūt bobulė dar ieško ekspertų kas padarytų tyrimą, ar gali nuo 1-rių metukų vaiko lakstymo tinkas nubyrėti.
(P.S. namas 60 cm storio sienomis, (nes statytas prieš II pasaulinį karą dar..), na kaip ir visi senamiečio namai.. darėme kapitalinį, visas butas izoliuotomis sienomis, lubomis ir grindimis)
..na reikia paminėti, kad kylantis karas greit baigėsi, nes po mėn į namą išsikraustėm. Bet kiek žinau, jau ir dabar bute esantiems nuomininkams buvo ateita priekaištauti dėl trepsėjimo, nors jie teturi tik šuniuką doh.gif

Tiesiog yra tokių asmenų, kurie neturi ką veikti ir dar tuo pačiu nori tobulos tylos. Tegul varo gyvent į mišką...

4xmama- sutinku su Jumis 100 proc. drinks_cheers.gif Nenusileiskite tokioms asaboms,kaip jūsų kaimynė, kurios netolerantiškos kaimynams ir piktybiškai kenkia.
Atsakyti
QUOTE(prekestolen @ 2010 12 09, 13:39)
Aš buvau kažkada iškviesta į policiją..dėl po mumis gyvenančios trenktos bobulės skundo, kad vaikai per garsiai bėgioja ir pas ją nuo to nubyrėjo tinkas ir sietynai linguoja .
Pasikalbėjau su tyrėja- na tiesiog situacija juokinga. Pasakiau- bėgiojo, bėgioja ir bėgios.  Ir nesirošiu jiems liepti sėdėti . Vaikai yra vaikai. Jei kaimynei nuo to nubyrėjo tinkas- tegul kviečias ekspertus, daro tyrimą, duoda mus į teismą ir reikalauja nuostolių atlyginimo.. O jei dar parašys tokį skundą- aš ją paduosiu į teismą už šmeižtą ir moralinę žalą.
..turbūt bobulė dar ieško ekspertų kas padarytų tyrimą, ar gali nuo 1-rių metukų vaiko lakstymo tinkas nubyrėti.
(P.S. namas 60 cm storio sienomis, (nes statytas prieš II pasaulinį karą dar..), na kaip ir visi senamiečio namai.. darėme kapitalinį, visas butas izoliuotomis sienomis, lubomis ir grindimis)
..na reikia paminėti, kad kylantis karas greit baigėsi, nes po mėn į namą išsikraustėm. Bet kiek žinau, jau ir dabar bute esantiems nuomininkams buvo ateita priekaištauti dėl trepsėjimo, nors jie teturi tik šuniuką  doh.gif

Tiesiog yra tokių asmenų, kurie neturi ką veikti ir dar tuo pačiu nori tobulos tylos. Tegul varo gyvent į mišką...

4xmama- sutinku su Jumis 100 proc.  drinks_cheers.gif  Nenusileiskite tokioms asaboms,kaip jūsų kaimynė, kurios netolerantiškos kaimynams ir piktybiškai kenkia.
pas mane panasiai, tik begioja dvi panos. uzvakar sulaukiau rastelio, kad dekit mergaitei slepetes...
kazkuri vakara viena dukra nukrito, o ta kad eme dauzyt i lubas... doh.gif
Atsakyti