Įkraunama...
Įkraunama...

Australija

QUOTE(kontraversija1 @ 2009 09 16, 22:59)
Jei kas nors jus galetu nuvezti ir parsivezti is oro uosto,tai galetum palikti visus zieminius batus ir paltus masinoje...  g.gif

Mes is pradziu i Londona skrendam, o is ten jau i AUS, su presedimu aisku. Tai Londone irgi ne karsta gruodi...
Todel ir klausiu, gal kas nors, kas daznai skraido i AUS, jau atidirbes sistema su rubais, kai tokia temperaturu kaita, nes bagazas is UK tiesiai i AUS jau skris, negalesiu tarpineje stotelje persirengt...
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2009 09 18, 10:57)
Mes is pradziu i Londona skrendam, o is ten jau i AUS, su presedimu aisku. Tai Londone irgi ne karsta gruodi...
Todel ir klausiu, gal kas nors, kas daznai skraido i AUS, jau atidirbes sistema su rubais, kai tokia temperaturu kaita, nes bagazas is UK tiesiai i AUS jau skris, negalesiu tarpineje stotelje persirengt...

Tai jus kazkiek laiko dar paciame Londone busit? Jei ne, tai oro uoste visada karsta buna smile.gif g.gif
Mums siek tiek lengviau... Kadangi Londone nera jau taip salta ziema ir metro stotis netoli namu,tei mes su megztukais vaziuosim...
Atsakyti
Linkiu, ir neabejoju, kad patirsite nuostabių ispūdžių!

O aš kaip tik pradėjau dirbti su Australija - padedame išvykti į Australiją studijuoti ir dirbti mirksiukas.gif

Iš pradžių vykstama metams, vėliau, esant norui, galima prasitęsti buvimo laiką.

Tad jei ką sudomintų ši saulėta šalis, galėsiu suteikti visą reikalingą informaciją mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mina25 @ 2009 09 22, 17:34)
Linkiu, ir neabejoju, kad patirsite nuostabių ispūdžių!

O aš kaip tik pradėjau dirbti su Australija - padedame išvykti į Australiją studijuoti ir dirbti  mirksiukas.gif

Iš pradžių vykstama metams, vėliau, esant norui, galima prasitęsti buvimo laiką.

Tad jei ką sudomintų ši saulėta šalis, galėsiu suteikti visą reikalingą informaciją  mirksiukas.gif

Sveikute!
Mano pazystamas vienas nori atvykt cia dirbt. Iesko informacijos kaip cia patekt. As negaliu jam padet, nes mano visai kitokia situacija nei jo, tai net nezinau kur nukreipt. Informacija butu labai naudinga. thumbup.gif Jei gali pagelbek. Is anksto dekoju! smile.gif
Atsakyti
Upsiuk, as jau dabar cia mirstu nuo karscio, o vasara tik prasideda rolleyes.gif MB sake vasara bikini+ skarele nuo saules smile.gif batu cia irgi nereikia - australai basi vaiksto ax.gif o kodel gi ne??? gatves svarios, tauta be kompleksu, visi vadovaujasi patogumo principu wink.gif taip kadkremukas nuo saules, maudymkes ir ranksluosciai ir welcome to australia drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Pitija @ 2009 09 14, 22:07)
Sveikos, aš kaip ir Kontraversija, dvi savaites svečiuosiuosi šioje šalyje, konkrečiai Sidney ir jo apylinkėse. Išskrendam spalio pradžioje. Norėjau pasiteirauti, kokią aprangą ir avalynę vežtis, kad neapsikrauti bereikalingu bagažu?.. Kokie temperatūrų svyravimai galima tokiu metų laiku? smile.gifBūsiu dėkinga už atsakymą  4u.gif

Isimesk viena megztuka, ale treningo virsu, ens kartaios buna vesu, ypac kur kondicionieriai. Australai turi tokia durna mada, kuo karsciau lauke tuo salciau parduotuveje ir pan. Tikimybe kad bus salta menka, bet vis delto lietuvoj juk tokiu metu jau nelabai silta, tai su tuo treningiuku galesi iki australijos kuo puikiausiai atvykt. Batai- slipkes, thongs. sportbacius gali isimest jei keliausit pesciomis daug kur.
Daugiau viskas trumpom rankovem, sortai, suknes ir pan. Butinai pasiimkit skrybeles, kepurias nuo saules, taip pat krempo SPF+30 (nors jo cia pilna yra pirkt) Neikit nuo 10 ryto iki 3 dienos i plika saule, nes labai ji kandi. Reikia teptis kremu. sad.gif
Temperatura tiketina kad bus tarpp + 25 iki +35.

QUOTE(Upsiukas @ 2009 09 17, 04:17)
Mes gruodį važiuosim, tai man drabužių klausimas - galvos skausmas. Juk išvažiuosim iš žiemos į vasarą...Kiek karšta gruodį būna Brisbane, mane prigąsdino, jog labai karšta? Ar nenutrokšiu su žieminiais batais AUS oro uoste? hahaha
Aš tai aš, o vaikas... į rankinį bagažą gal drabužius pakeitimui susidėt? Neįsivaizduoju, kaip rankinian bagaže reikės sukišt visą žieminių drabužių mantą! Vien batai kiek sveria, bei vietos užima.
Na, pasidalinkit patirtim...Nes pati nieko gudraus nesugalvoju doh.gif

Kadangi stosi londone tai rekomenduoju priduodant bagaza iskreandant is londono sukist tuos zeminius rubus. Oro uoste juk minusines temperaturos nebus. Vaikui turbut geriau apklotelis, nors lektuve gali prasyt kiek nori pagalviu ir apklotu vaikui, tikrai duos.
As keliavau is ziemos i australietiska vasara. Tai batus emiau basutes uzdarais pirstais ir dejausi kojnes ( beje kojnes lektuve kartais duoda ). Rengiausi dzinsais, ens kad ir karstoj australijoj labai karsta, bet lektuve klimatas kontroliuojamas. Taip pat maikute trumpom rankovem ir megstuka. Striuke galima sukist i lagamina taip pat. Beje, priklausomai nuo avialiniju bet PVZ mes skraidom su emyratais tai nuo londono kiekvienam suaugusiam duoda 30 kg, kai nuo londono iki lietuvos su visom avialinijom duoda tik 20.
Nepamirsk kad rankini bagaza visa laika tampysies su savim, kad is kaikurios atkarpos orouostose reikia palikt tuos vezimus lagaminams.
Kuo maziau rankiniam bagaze tuo geriau. Aisku brangius daiktus imk tik i rankini. Dokumentai, papuosalai ir pan.

Kitas niuansas, su kuriuo esu susidurus tai pvz lagamino uzstigimas kokiam tarpiniam taske, arba dingimas kelioms dienoms. Todel rekomenduoju rubus kiekvienam seimos nariui krauti i visus lagaminus, kad paskui kuris nors vienas neliktu be triusiku blush2.gif blush2.gif da. Bet kartais trunka diena, ar dvi. Tai nutinka todel kad daug persedimu, lektuvu ir pan. Nors tikiuosi niekam nenutiks, bet atsarga gedos nedaro.

Australijos muitine griztai neleidzia isivezt vaisiu (net ir is lektuvo salono), darzoviu, seklu, rukytu desru, mesu pieno... Daug ka reikia deklaruoti. Pvz batai turi buti svarus kad nebutu purvo ant padu, arba deklaracijoj rasykit kad buvot purvyne ( nepamenu kaip tiksliai tas punktas vadinasi). Jei nezinot ar galima ar ne drasiai klauskit pvz pasu tikrinimo punkte (muitine eina po jo) tikrai pades. Geriau deklaruoti to ko nereikia, negu nedeklaruot ir turet nemalonumu. Deklaracijos dazniausiai isdalinamos lektuve pries leidziantis australijoje.

Gyevu Brisbane, karta atskidau i vasara su rudeniniais batais ( pirma mano kelione lotuliukas.gif ) tai kojos oro uoste gerokai pasuto. Del karstumo tai buvau prigasdinta kad uj kaip kartsa per kaledas... pasiemiau 3/4 dzinsus ir ka jus manot. Per kaledas salau unsure.gif tiesiog buvo saltos kaledos, salta savaite, nors tikrai labai daznai per kaledas buna patys karsciai. ax.gif

Ai, daug as cia prirasiau. Klauskit konkreciia jeigu yra klausimu.
Atsakyti
Sveiki. Grizau is Australijoj. Oj kaip ten faina. Dax, aciu uz kvietima, bet tik dabar perskaiciau, i SM nelabai uzsuku.
Taip Australija isimylejau, kad planuojuosi po 3 metu ten nuvykti ilgesniam laikui.
Musu vizos niekur neprase rodyti ir nieko neklause apie jokius kodus. Tik kai atvykom jau i Brisbano oro uosta, tai ju masina kazkodel lietuvisku pasu negalejo nuskanuot, tai mus atskirai nusivede ju skanuot. Bet nieko rimto.
Deklaruot ten bet ka reikia. As turejau persiku savo bagaze, bet suvalgiau lektuve. Visvien suo eidamas uzuode ir tada pareigunai tikrino mano tase. Ten jie su sunim vaiksto oro uoste.
O laika tai puikiai praleidome. Dideleje viloje Gold Coaste ir graziam name Brisbane. Buvom nuvyke i Australia zoo, kur galima maitinti kenguras ir glostyti koalas. Kokie mieli padareliai smile.gif Dar ejom i visokius parkus, vienas is ju Sea World Gold Coaste, kur buna delfinu ir juru liutu pasirodymai. Juru liutu pasirodymas ypac juokingas smile.gif O delfinu pasirodyme tai mane isrinko buti savanore ir as ilipau i ta ju milziniska baseina ir glosciau bei maitinau delfina. Kaip faina smile.gif))))))) Dar ten maitinom rajas (!!!!) Na nepakartojami ispudziai.
O jau vandenyno grozis smile.gif))))) Zmones daug mielesni nei anglai ar lietuviai. Apskritai, ju gyvenimo budas toks kitoks. Gal cia tik mano teta taip gyvena, bet ten kas vakara vakariene su vynu ir panasiai smile.gif O tetos vila dar kanale, tai prie pat namo jachta, su kuria karta plaukem aplink apylinkes. Dar delfinai mus pasivijo wink.gif Ir baseinas buvo prie namo, tai tikras rojus mums ten gyvenimas buvo.
Dar is tolo matem banginius, bet tetos draugas sake, kad kai jis isplaukia i vandenyna zvejoti, tai ir banginiai prie jachtos ir delfinai atplaukia, o kartais rykli pagauna.
Na net truksta zodziu visam geriui apsakyti... smile.gif
Atsakyti
Dax, didelis ačiū už patarimus!
Tikrove, apie basa kojas ir aš girdėjau, beje australai, gyvenantys LTU rekomendavo nesivežt jokio sunscreeno, o jį pirkti atvykus.
Beje, gal kas žinot ką nors apie banginių stebėjimą? aš kažkur radau info, jog jis baigiasi spalio pabaigoje, lapkričio pradžioje...ir tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2009 09 28, 21:11)
Tikrove, apie basa kojas ir aš girdėjau, beje australai, gyvenantys LTU rekomendavo nesivežt jokio sunscreeno, o jį pirkti atvykus.
Beje, gal kas žinot ką nors apie banginių stebėjimą? aš kažkur radau info, jog jis baigiasi spalio pabaigoje, lapkričio pradžioje...ir tiesa?

taip, banginius galima stebeti iki lapkricio pabaigos
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2009 09 29, 04:11)

Banginiu sezonas yra nuo liepos iki lapkricio. Bet tai nereiskia kad vienos isvykos metu jus juos pamatysit. Kiek esu girdejus, kad jei nepamatai tai nemokamai gali vel plaukt kita diena.
Sunsscreeno tikrai pilna visur bet kad jis butu pigesnis tikrai nepasakyciau. O ruziu tai gal 50 lentynose.
Atsakyti
QUOTE(Dax @ 2009 09 29, 08:11)
Sunsscreeno tikrai pilna visur bet kad jis butu pigesnis tikrai nepasakyciau. O ruziu tai gal 50 lentynose.

Čia ne dėl to, jog pigesnis ar brangesnis, o dėl to, jog tikrai pritaikytas tų kraštų saulei ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2009 09 29, 09:07)
Čia ne dėl to, jog pigesnis ar brangesnis, o dėl to, jog tikrai pritaikytas tų kraštų saulei ax.gif

oj del to tai nepergyvenk - as asmeniskai neradau kremo nuo saules su mazesniu nei 30 SPF cool.gif
Atsakyti