Įkraunama...
Įkraunama...

Australija

Australijai visai pamatyti reikia ne tik laiko, bet ir daug pinigu. Mes dar tik studentai, tai dziaugiames, kad bent jau pakankamai lektuvo bilietams sukrapstem. O isvykstam pacioj rugpjucio pabaigoj. Mums pasiseke, nes as ten turiu teta, kurios niekad neteko matyti. Bet dabar pas mus tokie mainai. Ji atvyksta keliom dienom i Lietuva, o mes su draugu tada vyksim keliom savaitem pas ja i Brisbana. Ji taip pat turi nama Gold Coaste, tai ten manau ir praleisim daugiausia laiko. Siaip vaziuosime pailseti, bet noretusi man labai nuvykti i Australijos zoologijos soda, kuri Steve Irwin ikure. Ir dar noreciau su delfinais paplaukioti smile.gif
Kai pinigu nera, tai daug ko ir neprigalvosi smile.gif Bent uz gyvenama vieta nereikes moketi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(StopIt @ 2009 06 20, 07:43)
teko būti ir matyti vietinių  lietuvių gyvenimą.

jei darysite verslą, kažkaip pritapsite, bet nebus lengva.

tačiau neturėkite jokių iliuzijų gauti gerą darbą, kur mokama iš biudžeto  - ten jūs visąlaik būsite antrarūšiai emigrantai. Nebent pamiršite, kad mokate lietuviškai.

Teko labai daug matyt to lietuviu gyvenimo, jeigu nori dziaugtis tuo gyvenimu ir australija tai ir dziaugsies tuo ka turi, o jei jau visada nelaimingas ir skundiesi tai ir australija nepades. Imigrantu busi pirmarusiu, nes baltas bet vistiek imigrantas. O siaip visi ten imigrantai, ir graziai galima atsikirst.
sunkiausia yra isgyvent pirmus kelis metus kol susikuri draugu rata aplink save, kol susirandi darba, isikui busta ir pan. Namu ilgesys islieka,tevyne idealizuojama, todel kartkartem verta grizti i lietuva, kad pamatyt ko pasiilgai ir ko ne.

Australijoj yra ne vien biudzetiniai darbai. Biudzetiniams darbams kartais buna pareikalavimas turet Au pilietybe arba bent jau buti permanent resident. Taip pat daug kas reikalauja persilaikyti egzaminus kad patvirtintu diploma ar kita kvalifikacija. Gali but perkvalifikavimo kursai ir pan. Kita labai svarbi dalis yra anglu kalba. Yra laikoma IELT ir tam reikia pasiruosti, yra reikalaujami tam tikri balai pagal specialybe,pagal darba. jei kalbos nemoki tikrai yra svakai, bet lietuviu uzmirst tam visiskai nebutina, kad ismokt gerai kalba.
Tai pakolkas teik...
blush2.gif
Atsakyti
Blondė esu truputuka. Tai oro uoste tik su pasu išsiversiu? Man irgi atsiunte patvirtinimą, kad gavau vizą, beje, irgi labai greitai... blink.gif Tik man į email nieko nesiuntė, aš vizos statusą online pažiūrėjau.
Aiškumo man trūksta tose online vizose unsure.gif
Gal kodą tą turėt su savimi, ar ką...
O kai atvyksti į AUS, oro uoste, papildoma apklausa vykdoma ar nea?
Nes kažkaip per lengvai jie čia žarsto tas vizas ir dar nemokamai g.gif
Gal kas Fraser saloje buvo, galėtu pasakyt, ar apsimoka ten šiaušt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upsiukas: 28 rugpjūčio 2009 - 18:58
QUOTE(Upsiukas @ 2009 08 29, 02:50)
Blondė esu truputuka. Tai oro uoste tik su pasu išsiversiu? Man irgi atsiunte patvirtinimą, kad gavau vizą, beje, irgi labai greitai... blink.gif Tik man į email nieko nesiuntė, aš vizos statusą online pažiūrėjau.
Aiškumo man trūksta tose online vizose unsure.gif
Gal kodą tą turėt su savimi, ar ką...
O kai atvyksti į AUS, oro uoste, papildoma apklausa vykdoma ar nea?
Nes kažkaip per lengvai jie čia žarsto tas vizas ir dar nemokamai g.gif

Jei jiems pasirodo kad reikia apkluasos apklausa buna ir irgi priklausomai nuo to ant ko papuoliai ir kokia jiems diena gali but didele apklausa.
Taip pat tikrina lagaminus ( irgi priklauso kaip pasiseks), tai ten irgi gali but apklausa, lagamino iskratimas ir daugiau jeigu labai nepasiseks.Jei matet border control tai berods pas mus cia filmuoja, tai galima ir i telika papult smile.gif
O koda pasiim su savimi, jei gali visa puslapi atsiprintink, buna kartais duoda atsiprintint.
Del Fraser salos negaliu nieko pasakyt tik tiek kad zmones ten vaziuoja su palatkem ir civilizacijos ten nelabai buta.
Atsakyti
QUOTE(Dax @ 2009 08 29, 03:26)
Jei jiems pasirodo kad reikia apkluasos apklausa buna ir irgi priklausomai nuo to ant ko papuoliai ir kokia jiems diena gali but didele apklausa.
Taip pat tikrina lagaminus ( irgi priklauso kaip pasiseks), tai ten irgi gali but apklausa, lagamino iskratimas ir daugiau jeigu labai nepasiseks.Jei matet border control tai berods pas mus cia filmuoja, tai galima ir i telika papult smile.gif
O koda pasiim su savimi, jei gali visa puslapi atsiprintink, buna kartais duoda atsiprintint.
Del Fraser salos negaliu nieko pasakyt tik tiek kad zmones ten vaziuoja su palatkem ir civilizacijos ten nelabai buta.

Ačiū Dax.
Dar durnas klausimas. O mokėt už vizą nereikės?
Na, gal oro uoste, pasienio punkte, lieps susimokėt?
Hehe, aš tipinė lietuvė, netikiu, kad viskas taip gerai gali būt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2009 08 28, 19:50)

Man visai patiko, bet mes ir buvom netoliese apsistoję - Hervey Bay. Mano trumpam pasakojime apie kelionę į Australiją yra ir keletas sakinių apie Freizerio salą. Nuotraukų irgi rasi:)
Atsakyti
QUOTE(kontraversija1 @ 2009 09 12, 00:33)
Na, as katik nusipirkau bilietus i Australija 2 savaiciu atostogoms lotuliukas.gif Tai irgi gavau ta e-viza internetu. Tai daugiau nieko mums,lietuviams, ir nereikia? Tik paso ir ta lapa su kodu turet?

Sveikute! Tik 2 savaitem? Tikiuos plana turi kur vaziuot, ka pamatyt thumbup.gif
Tai ir uztenka vizos ir kodo, na aisku dar nemazai pinigeliu, nes cia gan brangoka viskas, kainos dvigubos nei Lt. Kada atvyksti?
Atsakyti
QUOTE(liaulia @ 2009 09 12, 01:28)
Sveikute! Tik 2 savaitem? Tikiuos plana turi kur vaziuot, ka pamatyt thumbup.gif 
Tai ir uztenka vizos ir kodo, na aisku dar nemazai pinigeliu, nes cia gan brangoka viskas, kainos dvigubos nei Lt. Kada atvyksti?

Taip, tik 17 dienu,taciau aplankysim Melbourne,Sydney ir Sunshine Coast,nes visur yra draugu ir MB broliai Australijoj gyvena. MB australas,tai plana jis jau seniai sudares ax.gif Atvyksim sausio gale bigsmile.gif Kaip as laukiu situ atostogu cool.gif

Bet tas kodas ir yra 'viza' ? ar as kazka cia ne taip supratau? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kontraversija1: 12 rugsėjo 2009 - 11:01
Kontraversija, aš siūlyčiau prisijungus prie sistemos atsispausdinti viską, kas ten rašoma apie suteiktą vizą su visais kodais. Manęs keliaujant visur prašė to lapo. Kompiuteryje pagal kodą patikrino tik jau pačioje Australijoje 4u.gif
O gal po kelionės atsiras noras ir apsigyventi ten? ax.gif Juk būtų visai nesudėtinga kai MB australas..
Atsakyti
Sveikos, aš kaip ir Kontraversija, dvi savaites svečiuosiuosi šioje šalyje, konkrečiai Sidney ir jo apylinkėse. Išskrendam spalio pradžioje. Norėjau pasiteirauti, kokią aprangą ir avalynę vežtis, kad neapsikrauti bereikalingu bagažu?.. Kokie temperatūrų svyravimai galima tokiu metų laiku? smile.gifBūsiu dėkinga už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pitija: 14 rugsėjo 2009 - 14:08
Mes gruodį važiuosim, tai man drabužių klausimas - galvos skausmas. Juk išvažiuosim iš žiemos į vasarą...Kiek karšta gruodį būna Brisbane, mane prigąsdino, jog labai karšta? Ar nenutrokšiu su žieminiais batais AUS oro uoste? hahaha
Aš tai aš, o vaikas... į rankinį bagažą gal drabužius pakeitimui susidėt? Neįsivaizduoju, kaip rankinian bagaže reikės sukišt visą žieminių drabužių mantą! Vien batai kiek sveria, bei vietos užima.
Na, pasidalinkit patirtim...Nes pati nieko gudraus nesugalvoju doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upsiukas: 16 rugsėjo 2009 - 20:20
QUOTE(Upsiukas @ 2009 09 16, 21:17)
Mes gruodį važiuosim, tai man drabužių klausimas - galvos skausmas. Juk išvažiuosim iš žiemos į vasarą...Kiek karšta gruodį būna Brisbane, mane prigąsdino, jog labai karšta? Ar nenutrokšiu su žieminiais batais AUS oro uoste? hahaha
Aš tai aš, o vaikas... į rankinį bagažą gal drabužius pakeitimui susidėt? Neįsivaizduoju, kaip rankinian bagaže reikės sukišt visą žieminių drabužių mantą! Vien batai kiek sveria, bei vietos užima.
Na, pasidalinkit patirtim...Nes pati nieko gudraus nesugalvoju doh.gif

Jei kas nors jus galetu nuvezti ir parsivezti is oro uosto,tai galetum palikti visus zieminius batus ir paltus masinoje... g.gif
Atsakyti