Labai aciu tau Sita uz recepta.Esu kazkada dariusi bet be bulviu,tesla dariau kaip ceburekams(su soda),labai jau sudziuve gavosi.Ryt pameginsiu tavo receptuka.
As kiauliena ruosiu taip:
1,5 kg kiaulienos kumpio
druskos
pipiru
indelis garstyciu
2 pomidorai
2 morkos
4 gvazdikeliai
aliejaus
sauso vyno
Mesa is vakaro itrinti druska, pipirais bei aptepti garstyciomis (puse indelio). Palikti saltai, kad pasimarinuotu. Mesa ideti i keptuva, aplinkui apdeti supjaustytus pomidorus nedideliais gabaliukais, tarkuotas morkas. Apslakstyti aliejumi (labai nedaug), uzpilti vynu (kad keptuvo dugne butu apie 1 cm skyscio sluoksnis). Suberti gvazdikelius ir aptepti likusiomis garstyciomis. Kepti karstoje orkaiteje (200 laipsniu) apie 1,5-2 val. Iskepus kepsnio sultis su darzovemis sutrinti - tai bus padazas.
Tikrai labai skanus kepsnys
Prie jo tinka svieziu darzoviu salotos, virtos bulves.
1,5 kg kiaulienos kumpio
druskos
pipiru
indelis garstyciu
2 pomidorai
2 morkos
4 gvazdikeliai
aliejaus
sauso vyno
Mesa is vakaro itrinti druska, pipirais bei aptepti garstyciomis (puse indelio). Palikti saltai, kad pasimarinuotu. Mesa ideti i keptuva, aplinkui apdeti supjaustytus pomidorus nedideliais gabaliukais, tarkuotas morkas. Apslakstyti aliejumi (labai nedaug), uzpilti vynu (kad keptuvo dugne butu apie 1 cm skyscio sluoksnis). Suberti gvazdikelius ir aptepti likusiomis garstyciomis. Kepti karstoje orkaiteje (200 laipsniu) apie 1,5-2 val. Iskepus kepsnio sultis su darzovemis sutrinti - tai bus padazas.
Tikrai labai skanus kepsnys

dariau sonkauliukus pagal pirmaji recepta, super!tik vietoj ciobreliu naudojau raudoneli(ciobreliu neturejau).pirstukus seimyna laize:)
o kita diena dariau kumpi pagal sesytes recepta, tik vietoj jos padazo, panaudojau likusi nuo sonkauliuku. mmmm, kaip skaniai gavosi:)aciu jums uz saunius receptelius:)
o kita diena dariau kumpi pagal sesytes recepta, tik vietoj jos padazo, panaudojau likusi nuo sonkauliuku. mmmm, kaip skaniai gavosi:)aciu jums uz saunius receptelius:)
Karkos receptukas.
(nereikia marinuoti).
nuplaunu svariai karka (nuskutu su peiliu plaukelius, jei yra)
dedu i puoda, ipilu vandens ir uzvirinu.
Tada nupilu vandeni ipilu svaru ir vel uzvirinu.
Uzvirus vandeniui prisilpninu ugni ir pridedu visokiu prieskoniu, na jau cia kokiu noriu.
Verdu kol mesa suminksteja, na mazdaug apie valanda, nors nepilnai.
Tada karka isimu ir pasiruosiu aptepima.
Aptepimas : saukstas medaus, saukstas sojos padazo ir pora cesnako skilteliu(skilteles sutraiskau).maisau si misini kol jis suskisteja.
Tada aptepu karka ir i orkaite apie pusvalandi.
Labai skanu, mano uosviene labai megsta. Jai kas darysit skanaus.
(nereikia marinuoti).
nuplaunu svariai karka (nuskutu su peiliu plaukelius, jei yra)
dedu i puoda, ipilu vandens ir uzvirinu.
Tada nupilu vandeni ipilu svaru ir vel uzvirinu.
Uzvirus vandeniui prisilpninu ugni ir pridedu visokiu prieskoniu, na jau cia kokiu noriu.
Verdu kol mesa suminksteja, na mazdaug apie valanda, nors nepilnai.
Tada karka isimu ir pasiruosiu aptepima.
Aptepimas : saukstas medaus, saukstas sojos padazo ir pora cesnako skilteliu(skilteles sutraiskau).maisau si misini kol jis suskisteja.
Tada aptepu karka ir i orkaite apie pusvalandi.
Labai skanu, mano uosviene labai megsta. Jai kas darysit skanaus.
Savaitgali dariau kepsnius pietums is kiaulienos farso, gavosi fantastiski nors dariau is galvos
Reikia
Kiaulienos farso
1 kiausinio
1 sauksto krakmolo
2 riekeliu batono
1 nemazos morkos
1 nemazo svoguno
majonezo
krienu
konservuotu zirneliu
keciupo
truputi aliejaus
dziuveseliu
sojos padazo ir visokiu prieskoniu
folijos kepimui
farsa paruosiame kaip kotletams tik idedame krakmolo, kad islaikytu forma. Ant keturkampio folijos lapo uzpilam truputi aliejaus ir su pirstais istepame beveik visa lapa, pati viduriuka pabarstom dziuveseliais. Is farso padarom nestora norimo dydzio kotleta (as dariau nemazu, kad vieno uztektu
), padedame ant dziuveseliu. nuvalyta morka supjaustom nestorais griezineliais, jais apdedam kotleta ir apslakstom sojos padazu. Ant virsaus dedam ziedais supjaustyto svoguno, ant svoguno uzpilame majonezo sumaisyto su krienais o ant virsaus konservuotu zirneliu ir siek tiek keciupo. Zodziu padarom tokia kaip ir piramide. Tada folijos krastus uzlankstom ir dedam i skarda patepta aliejumi. as dar ipyliau siek tiek vandens, nes mano orkaite prasta
Kepiau 200C orkaiteja apie 35-40 min. O valdeme su virtom pakepintom bulvem, svieziu pomidorciku ir marinuotais agurkeliais. Nu super niam niam buvo
Zodziu sudejau viska ka turejau tuo momentu saldytuve
P.S. i lekste dejau su folija, o salia bulves ir darzoves. Paskui folija tik atsilanksteme ir valgeme nuo folijos.

Kiaulienos farso
1 kiausinio
1 sauksto krakmolo
2 riekeliu batono
1 nemazos morkos
1 nemazo svoguno
majonezo
krienu
konservuotu zirneliu
keciupo
truputi aliejaus
dziuveseliu
sojos padazo ir visokiu prieskoniu
folijos kepimui
farsa paruosiame kaip kotletams tik idedame krakmolo, kad islaikytu forma. Ant keturkampio folijos lapo uzpilam truputi aliejaus ir su pirstais istepame beveik visa lapa, pati viduriuka pabarstom dziuveseliais. Is farso padarom nestora norimo dydzio kotleta (as dariau nemazu, kad vieno uztektu


Kepiau 200C orkaiteja apie 35-40 min. O valdeme su virtom pakepintom bulvem, svieziu pomidorciku ir marinuotais agurkeliais. Nu super niam niam buvo



Zodziu sudejau viska ka turejau tuo momentu saldytuve

P.S. i lekste dejau su folija, o salia bulves ir darzoves. Paskui folija tik atsilanksteme ir valgeme nuo folijos.
mamytes, o ka pagaminti is kiaulienos krutineliu?
vakar parnese man namo, o as pirma karta matau KIAULIENOS krutinele:)
vakar parnese man namo, o as pirma karta matau KIAULIENOS krutinele:)
QUOTE(Erdve @ 2005 02 25, 10:05)
mamytes, o ka pagaminti is kiaulienos krutineliu?
vakar parnese man namo, o as pirma karta matau KIAULIENOS krutinele:)
vakar parnese man namo, o as pirma karta matau KIAULIENOS krutinele:)
as irgi pirma kart girdziu


QUOTE(Sfinxute @ 2005 03 03, 14:16)
Tai cia gal palendrica arba dar gali buti, mes vadinam, fileika. Palendrica - tai karbonadas be kaulo, o fileika tokios dvi ispjovos buna, labai minksta ir skani mesyte, greitai sukepa ra suverda. Jos tokios pailgos ir siausros.

Sunku pasakyti kai nematai kuri ten kiaules kuno dalis


tiesa pasakius taip ir nesupratau is kur ten ta mesa nupjauta 
ir kauliukas buvo ir kudos mesytes ir lasinuko
siaip ar taip ipjoviau as ta mesyte, pavoliojau miltuos, idejau ananasu, pakepiau ir paskui patroskinau
buvo skanu

ir kauliukas buvo ir kudos mesytes ir lasinuko

siaip ar taip ipjoviau as ta mesyte, pavoliojau miltuos, idejau ananasu, pakepiau ir paskui patroskinau

buvo skanu

Turiu du gabalus kiaulienos kumpio, kuriu vidury yra toks apvalus kauliukas, sone siek tiek riebaliuku su odele. Na, mesa tokia, kokia per Tom & Jerry katinas su pele nepasidalina. Ka butu galima is tokios pagaminti?
QUOTE(simre @ 2005 04 02, 08:54)
Turiu du gabalus kiaulienos kumpio, kuriu vidury yra toks apvalus kauliukas, sone siek tiek riebaliuku su odele. Na, mesa tokia, kokia per Tom & Jerry katinas su pele nepasidalina. Ka butu galima is tokios pagaminti?
As tai tokius kumio gabalus paprasčiausiai pritrinu prieskoniais, odelę peiliuku supjaustau "tinkliuku" nenulupdama nuo mėsos ir kepu tol, kol paskrunda įpylusi į kepimo skardą šlakelį vandens. Paprasta, skanu ir visai gražiai atrodo
