
"Muasimas,metymas" ir paslegimas visa tai reikalinga tik tam,kad mesa geriau "susiristu" ir pjaustant netrupetu..

'ZUIKIS'SU JUODA DUONA
700g kiaulienos farso
2 riekes piene ismirkytos duonos
1 kiausinis
1,5 sauksto krakmolo
3 saukstai kmynu
priekoniu
viska labai gerai ismaisome, dedame ant skardos kuri istepta aliejumi.
zuiki aptepame aliejumi ir apibarstome kmynais. kepam apie valanda.
700g kiaulienos farso
2 riekes piene ismirkytos duonos
1 kiausinis
1,5 sauksto krakmolo
3 saukstai kmynu
priekoniu
viska labai gerai ismaisome, dedame ant skardos kuri istepta aliejumi.
zuiki aptepame aliejumi ir apibarstome kmynais. kepam apie valanda.
SUKTINUKAI SU PIKANTISKU IDARU
700g kiaulienos nugarines
200g fermentinio surio
300g saltai rukytos kiaulienos nugarines
3 tryniai
dziuveseliu
druskos
prieskoniu
aliejaus
kiaulienos nugarine supjaustom kaip karbonadams ir ismusame, itriname prieskoniais ir druska, paliekam valandai.
fermentini suri ir rukyta nugarine supjaustome plonai.
ant ismustos kiaulienos nugarines dedame rukytos nugarines gabaliuka ir surio, ir dar karta dedam rukytos nugarines ir vel suris( taip gaunasi po du sluoksnius).
susukame suktinukus. ju krastus prismeigiame mediniais pagaliukais.
suktinukus apvoliojame kiaisinio tryniu plakinyje, dziuveseliuose ir leidziame apdziuti.
ir isverdame aliejuje.
700g kiaulienos nugarines
200g fermentinio surio
300g saltai rukytos kiaulienos nugarines
3 tryniai
dziuveseliu
druskos
prieskoniu
aliejaus
kiaulienos nugarine supjaustom kaip karbonadams ir ismusame, itriname prieskoniais ir druska, paliekam valandai.
fermentini suri ir rukyta nugarine supjaustome plonai.
ant ismustos kiaulienos nugarines dedame rukytos nugarines gabaliuka ir surio, ir dar karta dedam rukytos nugarines ir vel suris( taip gaunasi po du sluoksnius).
susukame suktinukus. ju krastus prismeigiame mediniais pagaliukais.
suktinukus apvoliojame kiaisinio tryniu plakinyje, dziuveseliuose ir leidziame apdziuti.
ir isverdame aliejuje.
QUOTE (vilkeS @ 2004 12 01, 22:10) |
o tai gal orkaite dujine paprasta? tai gal del to taip ilgai kepe ![]() ![]() |
VilkeS, tai gal gali pasidalinti receptu, kaip tu paruosi tuos sonkaulius, kad jie tau taip greit iskepa. Mano orkaite elektrine, kepiau grilio rezimu ant groteliu, na tai po 1,5 val kepimo buvo kieti ir sprangus, beveik susvilo ir niekas ju nevalge. Buvau juos pamarinavus (pagal recepta, kuri radau siame forume prie atskiros sonkauliuku temos) su vynu. Na tai ir nezinau kas cia per problema buvo

QUOTE (Nome @ 2004 12 02, 00:12) |
VilkeS, tai gal gali pasidalinti receptu, kaip tu paruosi tuos sonkaulius, kad jie tau taip greit iskepa. Mano orkaite elektrine, kepiau grilio rezimu ant groteliu, na tai po 1,5 val kepimo buvo kieti ir sprangus, beveik susvilo ir niekas ju nevalge. Buvau juos pamarinavus (pagal recepta, kuri radau siame forume prie atskiros sonkauliuku temos) su vynu. Na tai ir nezinau kas cia per problema buvo ![]() |
as savo receptuka imetus sitoj temelej prie kiaulienos - pats pirmas receptas sitoj temoj

man tikrai iskepa labai greitai



QUOTE (Nome @ 2004 12 02, 12:39) |
VilkeS, ka manai- jei gamint pagal tavo recepta, tik nedeti tu ciobreliu (arba bent jau maziau nei visa sauksta), ar labai skonis nuo to nukentetu? ![]() Na kazkaip nesirizciau eksperimentuoti su ciobreliais ![]() |
nemanau, kad labai nukentes, tiesiog dings specifiskumas - bus raudonojo vyno padazas ir laistymas raudonu vynu, nera tai blogai


Ačiū už zuikius, Rasuk

Mūsų šeimos vienas mėgstamiausių patiekaliukų - kiauliena su voveraitėmis (prisiminiau ir baisiai užsigeidžiau
)
pusę kg kiaulienos
1 litras voveraičių (galima ir kitokių grybų, bet su voveraitėm - skaniausia)
1 svogūnas
2 morkos
100 gr sviesto
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas miltų
pipirų, lauro lapų, petražolių (svarbu), svogūnų laiškų, krapų, pan.
Kiaulieną supjaustom kubeliais ir pakepame su 50 gr sviesto. Sudedame susmulkintą svogūną, sutarkuotas morkas ir dar pakepame.
Viską sudedam į puodą, užpilame nedaug vandens, dedame prieskonių ir troškiname.
Voveraites pakepam keptuvėj su likusiu sviestu ir trupučiu druskos.
Kai troškinama mėsa suminkštėja, sudedame voveraites, pakeptus miltus, svogūnus, krapus, grietinę.
Užviriname, išjungiame ir 10min. laikome uždengtą.
Puošiame krapais. Pateikiama su virtomis bulvėmis. Beje, viskas labai gražiai ir skaniai atrodo

pusę kg kiaulienos
1 litras voveraičių (galima ir kitokių grybų, bet su voveraitėm - skaniausia)
1 svogūnas
2 morkos
100 gr sviesto
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas miltų
pipirų, lauro lapų, petražolių (svarbu), svogūnų laiškų, krapų, pan.
Kiaulieną supjaustom kubeliais ir pakepame su 50 gr sviesto. Sudedame susmulkintą svogūną, sutarkuotas morkas ir dar pakepame.
Viską sudedam į puodą, užpilame nedaug vandens, dedame prieskonių ir troškiname.
Voveraites pakepam keptuvėj su likusiu sviestu ir trupučiu druskos.
Kai troškinama mėsa suminkštėja, sudedame voveraites, pakeptus miltus, svogūnus, krapus, grietinę.
Užviriname, išjungiame ir 10min. laikome uždengtą.
Puošiame krapais. Pateikiama su virtomis bulvėmis. Beje, viskas labai gražiai ir skaniai atrodo

QUOTE (aidaja @ 2004 12 03, 11:27) |
Mūsų šeimos vienas mėgstamiausių patiekaliukų - kiauliena su voveraitėmis (prisiminiau ir baisiai užsigeidžiau ![]() pusę kg kiaulienos 1 litras voveraičių (galima ir kitokių grybų, bet su voveraitėm - skaniausia) 1 svogūnas 2 morkos 100 gr sviesto 3 šaukštai grietinės 1 šaukštas miltų pipirų, lauro lapų, petražolių (svarbu), svogūnų laiškų, krapų, pan. Kiaulieną supjaustom kubeliais ir pakepame su 50 gr sviesto. Sudedame susmulkintą svogūną, sutarkuotas morkas ir dar pakepame. Viską sudedam į puodą, užpilame nedaug vandens, dedame prieskonių ir troškiname. Voveraites pakepam keptuvėj su likusiu sviestu ir trupučiu druskos. Kai troškinama mėsa suminkštėja, sudedame voveraites, pakeptus miltus, svogūnus, krapus, grietinę. Užviriname, išjungiame ir 10min. laikome uždengtą. Puošiame krapais. Pateikiama su virtomis bulvėmis. Beje, viskas labai gražiai ir skaniai atrodo ![]() |
truputi modifikavau sita receptuka- vietoj kiaulienos dejau vistienos file, panaudojau Maggi padaza vistienai. be galo skanu
