Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulienos patiekalai

"Muasimas,metymas" ir paslegimas visa tai reikalinga tik tam,kad mesa geriau "susiristu" ir pjaustant netrupetu.. wink.gif
Atsakyti
'ZUIKIS'SU JUODA DUONA
700g kiaulienos farso
2 riekes piene ismirkytos duonos
1 kiausinis
1,5 sauksto krakmolo
3 saukstai kmynu
priekoniu
viska labai gerai ismaisome, dedame ant skardos kuri istepta aliejumi.
zuiki aptepame aliejumi ir apibarstome kmynais. kepam apie valanda.
Atsakyti
SUKTINUKAI SU PIKANTISKU IDARU
700g kiaulienos nugarines
200g fermentinio surio
300g saltai rukytos kiaulienos nugarines
3 tryniai
dziuveseliu
druskos
prieskoniu
aliejaus
kiaulienos nugarine supjaustom kaip karbonadams ir ismusame, itriname prieskoniais ir druska, paliekam valandai.
fermentini suri ir rukyta nugarine supjaustome plonai.
ant ismustos kiaulienos nugarines dedame rukytos nugarines gabaliuka ir surio, ir dar karta dedam rukytos nugarines ir vel suris( taip gaunasi po du sluoksnius).
susukame suktinukus. ju krastus prismeigiame mediniais pagaliukais.
suktinukus apvoliojame kiaisinio tryniu plakinyje, dziuveseliuose ir leidziame apdziuti.
ir isverdame aliejuje.
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 11 29, 14:23)
kepiau šonkaulius labai geri, tik labai ilgai kepa apie 3 val.

o tai gal orkaite dujine paprasta? tai gal del to taip ilgai kepe g.gif as tai kepu elektrinej, grilio rezime ir ant groteliu prie 250 temperaturos, tai man iskepa per maziau nei valanda smile.gif
Atsakyti
QUOTE (vilkeS @ 2004 12 01, 22:10)
o tai gal orkaite dujine paprasta? tai gal del to taip ilgai kepe g.gif as tai kepu elektrinej, grilio rezime ir ant groteliu prie 250 temperaturos, tai man iskepa per maziau nei valanda smile.gif

VilkeS, tai gal gali pasidalinti receptu, kaip tu paruosi tuos sonkaulius, kad jie tau taip greit iskepa. Mano orkaite elektrine, kepiau grilio rezimu ant groteliu, na tai po 1,5 val kepimo buvo kieti ir sprangus, beveik susvilo ir niekas ju nevalge. Buvau juos pamarinavus (pagal recepta, kuri radau siame forume prie atskiros sonkauliuku temos) su vynu. Na tai ir nezinau kas cia per problema buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE (Nome @ 2004 12 02, 00:12)
VilkeS, tai gal gali pasidalinti receptu, kaip tu paruosi tuos sonkaulius, kad jie tau taip greit iskepa. Mano orkaite elektrine, kepiau grilio rezimu ant groteliu, na tai po 1,5 val kepimo buvo kieti ir sprangus, beveik susvilo ir niekas ju nevalge. Buvau juos pamarinavus (pagal recepta, kuri radau siame forume prie atskiros sonkauliuku temos) su vynu. Na tai ir nezinau kas cia per problema buvo g.gif

as savo receptuka imetus sitoj temelej prie kiaulienos - pats pirmas receptas sitoj temoj wink.gif
man tikrai iskepa labai greitai g.gif as dedu juos jau i ikaitinta orkaite ant groteliu, apacioj dar skarda ikisu, kad skystis ant skardos, o ne orkaites apacios varvetu, ir kepu - grilis pas mane tai virsuj tik kaitinamas - uzdedu ant groteliu, apkepa virsus, tada apverciu - apkepa kita puse, palaistau dar, dar koki syki apverciu ir viskas - greitai iskepa wink.gif siaip tai minkstuciai ir sultingi gaunasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilkeS: 02 gruodžio 2004 - 11:00
VilkeS, ka manai- jei gamint pagal tavo recepta, tik nedeti tu ciobreliu (arba bent jau maziau nei visa sauksta), ar labai skonis nuo to nukentetu? g.gif
Na kazkaip nesirizciau eksperimentuoti su ciobreliais blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Nome @ 2004 12 02, 12:39)
VilkeS, ka manai- jei gamint pagal tavo recepta, tik nedeti tu ciobreliu (arba bent jau maziau nei visa sauksta), ar labai skonis nuo to nukentetu? g.gif
Na kazkaip nesirizciau eksperimentuoti su ciobreliais blink.gif

nemanau, kad labai nukentes, tiesiog dings specifiskumas - bus raudonojo vyno padazas ir laistymas raudonu vynu, nera tai blogai wink.gif man ciobreliu prieskonis patinka, tai as dedu, bet manau, kad pavyks kuo puikiausiai ir be ju wink.gif
Atsakyti
Ačiū už zuikius, Rasuk heart.gif
Atsakyti
Mūsų šeimos vienas mėgstamiausių patiekaliukų - kiauliena su voveraitėmis (prisiminiau ir baisiai užsigeidžiau rolleyes.gif )

pusę kg kiaulienos
1 litras voveraičių (galima ir kitokių grybų, bet su voveraitėm - skaniausia)
1 svogūnas
2 morkos
100 gr sviesto
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas miltų
pipirų, lauro lapų, petražolių (svarbu), svogūnų laiškų, krapų, pan.

Kiaulieną supjaustom kubeliais ir pakepame su 50 gr sviesto. Sudedame susmulkintą svogūną, sutarkuotas morkas ir dar pakepame.
Viską sudedam į puodą, užpilame nedaug vandens, dedame prieskonių ir troškiname.
Voveraites pakepam keptuvėj su likusiu sviestu ir trupučiu druskos.
Kai troškinama mėsa suminkštėja, sudedame voveraites, pakeptus miltus, svogūnus, krapus, grietinę.
Užviriname, išjungiame ir 10min. laikome uždengtą.
Puošiame krapais. Pateikiama su virtomis bulvėmis. Beje, viskas labai gražiai ir skaniai atrodo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Vaela @ 2004 12 03, 11:13)
Ačiū už zuikius, Rasuk heart.gif

ner uz ka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (aidaja @ 2004 12 03, 11:27)
Mūsų šeimos vienas mėgstamiausių patiekaliukų - kiauliena su voveraitėmis (prisiminiau ir baisiai užsigeidžiau rolleyes.gif )

pusę kg kiaulienos
1 litras voveraičių (galima ir kitokių grybų, bet su voveraitėm - skaniausia)
1 svogūnas
2 morkos
100 gr sviesto
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas miltų
pipirų, lauro lapų, petražolių (svarbu), svogūnų laiškų, krapų, pan.

Kiaulieną supjaustom kubeliais ir pakepame su 50 gr sviesto. Sudedame susmulkintą svogūną, sutarkuotas morkas ir dar pakepame.
Viską sudedam į puodą, užpilame nedaug vandens, dedame prieskonių ir troškiname.
Voveraites pakepam keptuvėj su likusiu sviestu ir trupučiu druskos.
Kai troškinama mėsa suminkštėja, sudedame voveraites, pakeptus miltus, svogūnus, krapus, grietinę.
Užviriname, išjungiame ir 10min. laikome uždengtą.
Puošiame krapais. Pateikiama su virtomis bulvėmis. Beje, viskas labai gražiai ir skaniai atrodo tongue.gif

truputi modifikavau sita receptuka- vietoj kiaulienos dejau vistienos file, panaudojau Maggi padaza vistienai. be galo skanu clap_1.gif
Atsakyti