Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulienos patiekalai

Gal koki idomu idara zrazams galetumet pasiulyt (be grybu ) ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauriukas: 06 lapkričio 2005 - 15:40
QUOTE(Lauriukas @ 2005 11 06, 16:38)
Gal koki idomu idara zrazams galetumet pasiulyt (be grybu ) ax.gif

Aš kartais įdarau kapotais kietai virtais kiaušiniais,maišytais su pakepintu svogūnu,pipirais,prieskoniais essen.gif
Atsakyti
bandžiau skaityt visa tema, bel lyg ir neradau atsakymo į man rūpimą klausimą g.gif
mamytės, ką jūs darot su marinuota mėsyte?
gavau didžiulį gabalą marinuotos mėsos, vakar bandžiau kept kepsnius, na bet kepe ji man ilgai, o atrodė kaip neiškepta, nors skonis gal ir nieko smile.gif
tik va galvoju kad iš tokios mėsytės galima ka nors įdomaus padaryti, tik va viso šmoto nesinori kept, nesu didelė kulinare tai gali vidus likt neiškepęs, o išorė apdegus biggrin.gif
padekit prašau 4u.gif
Atsakyti
Ideja, kepsnio kepimui
user posted image
Atsakyti
o kaip kiaulienos kotletus daryt?
Atsakyti
500g kiaulienos faršo
1 kiaušinį dedu, druskos, vegetos pagal skonį, 2-3 arbatinius šaukštelius manų kruopų, maltų kvapiųjų pipirų.
galima ir 1 žalią bulvę sutarkuoti bulvine trintuve , tada dar kitokie kotletai gaunasi.
Atsakyti
į kotletus dedu tik trynį, kadangi nuo baltymų kotletai būna kieti biggrin.gif
Atsakyti
Skanus kepsniukas smile.gif
Išmuštą mėsytę (geriausia, sprandinę) sudedame į skardą, apibarstome druska, pipiriukais. Susmulkiname česnaką, įdedame grietinės, šiek tiek majonezo (kad apskrustų), kečupo ir viską išmaišome. Ant mėsytės dedame pjaustytus pievagrybius (nebūtinai), uždedame to padažiuko ir apibarstome tarkuotu sūriu. Kepti apie 30 min 200 laipsnių orkaitėje. Labai skanu su kartu keptom bulvytėm biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2006 01 08, 20:24)
500g kiaulienos faršo
1 kiaušinį dedu, druskos, vegetos pagal skonį, 2-3 arbatinius šaukštelius manų kruopų, maltų kvapiųjų pipirų.
galima ir 1 žalią bulvę sutarkuoti bulvine trintuve , tada dar kitokie kotletai gaunasi.


Aš vietoj manų dedu džiūvesėlius arba vandenyje išmirkyta bulką, kartais įdedu smulkiai supjaustytų svogūnų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 03 vasario 2006 - 19:44
QUOTE(Lukutis @ 2004 11 27, 17:51)
KIAULIENOS VYNIOTINIS SU MORKOMIS
800g kiaulienos
100g morku
2 skilteles cesnako
druskos ir pipiru
mesa islyginam mazdaug 1,5cm storio sluoksniu, ismusame, pabarstome druska ,pipirais ir inriname cesnaku, penkias valandas pamarinuojame.
tada ant mesos sudedame lazdelemis pjaustytas morkas, susukame mesa i voleli, suvyniojame i maistine pleve, perrisame virvele ir dedame i pasudyta verdanti vandeni.
verdame apie 1,5 valandos ir paslegiame.

Lukuti, o kokią mėsytę viniotiniam geriausia imti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(X-iuke @ 2006 01 03, 13:48)
bandžiau skaityt visa tema, bel lyg ir neradau atsakymo į man rūpimą klausimą  g.gif
mamytės, ką jūs darot su marinuota mėsyte?
gavau didžiulį gabalą marinuotos mėsos, vakar bandžiau kept kepsnius, na bet kepe ji man ilgai, o atrodė kaip neiškepta, nors skonis gal ir nieko  smile.gif 
tik va galvoju kad iš tokios mėsytės galima ka nors įdomaus padaryti, tik va viso šmoto nesinori kept, nesu didelė kulinare tai gali vidus likt neiškepęs, o išorė apdegus  biggrin.gif
padekit prašau  4u.gif

Dek mesyte i kepimui skirta maiseli (atsparu karsciui), pilk i vidu maiselio ulciu, pvz. ananasu, dek slyvu ar obuoliu, irkepk... tikrai iskeps ir bus minksta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievuliukas @ 2006 01 08, 05:44)
o kaip kiaulienos kotletus daryt?



kaip tik kepu kotletus:kiekiu negaliu pasakyt,nes visada viska dedu is akies ,farsas,kiausiniai,malti pipirai,lauro lapai,druska,cesnakas,svogunas,truputi grietineles(vietoj visu bulku ir manu),ipjaustau ,jei turiu,paprika.ismaisau ir palaikau`pries kepant idedu tarkuoto fermentinio surio ir kepu orkaiteje.Man patys skaniausi kotletukai 4u.gif
Atsakyti