
QUOTE(Lauriukas @ 2005 11 06, 16:38)
Aš kartais įdarau kapotais kietai virtais kiaušiniais,maišytais su pakepintu svogūnu,pipirais,prieskoniais

bandžiau skaityt visa tema, bel lyg ir neradau atsakymo į man rūpimą klausimą
mamytės, ką jūs darot su marinuota mėsyte?
gavau didžiulį gabalą marinuotos mėsos, vakar bandžiau kept kepsnius, na bet kepe ji man ilgai, o atrodė kaip neiškepta, nors skonis gal ir nieko
tik va galvoju kad iš tokios mėsytės galima ka nors įdomaus padaryti, tik va viso šmoto nesinori kept, nesu didelė kulinare tai gali vidus likt neiškepęs, o išorė apdegus
padekit prašau

mamytės, ką jūs darot su marinuota mėsyte?
gavau didžiulį gabalą marinuotos mėsos, vakar bandžiau kept kepsnius, na bet kepe ji man ilgai, o atrodė kaip neiškepta, nors skonis gal ir nieko

tik va galvoju kad iš tokios mėsytės galima ka nors įdomaus padaryti, tik va viso šmoto nesinori kept, nesu didelė kulinare tai gali vidus likt neiškepęs, o išorė apdegus

padekit prašau

o kaip kiaulienos kotletus daryt?
į kotletus dedu tik trynį, kadangi nuo baltymų kotletai būna kieti

Skanus kepsniukas
Išmuštą mėsytę (geriausia, sprandinę) sudedame į skardą, apibarstome druska, pipiriukais. Susmulkiname česnaką, įdedame grietinės, šiek tiek majonezo (kad apskrustų), kečupo ir viską išmaišome. Ant mėsytės dedame pjaustytus pievagrybius (nebūtinai), uždedame to padažiuko ir apibarstome tarkuotu sūriu. Kepti apie 30 min 200 laipsnių orkaitėje. Labai skanu su kartu keptom bulvytėm

Išmuštą mėsytę (geriausia, sprandinę) sudedame į skardą, apibarstome druska, pipiriukais. Susmulkiname česnaką, įdedame grietinės, šiek tiek majonezo (kad apskrustų), kečupo ir viską išmaišome. Ant mėsytės dedame pjaustytus pievagrybius (nebūtinai), uždedame to padažiuko ir apibarstome tarkuotu sūriu. Kepti apie 30 min 200 laipsnių orkaitėje. Labai skanu su kartu keptom bulvytėm

QUOTE(staselė @ 2006 01 08, 20:24)
500g kiaulienos faršo
1 kiaušinį dedu, druskos, vegetos pagal skonį, 2-3 arbatinius šaukštelius manų kruopų, maltų kvapiųjų pipirų.
galima ir 1 žalią bulvę sutarkuoti bulvine trintuve , tada dar kitokie kotletai gaunasi.
1 kiaušinį dedu, druskos, vegetos pagal skonį, 2-3 arbatinius šaukštelius manų kruopų, maltų kvapiųjų pipirų.
galima ir 1 žalią bulvę sutarkuoti bulvine trintuve , tada dar kitokie kotletai gaunasi.
Aš vietoj manų dedu džiūvesėlius arba vandenyje išmirkyta bulką, kartais įdedu smulkiai supjaustytų svogūnų.
QUOTE(Lukutis @ 2004 11 27, 17:51)
KIAULIENOS VYNIOTINIS SU MORKOMIS
800g kiaulienos
100g morku
2 skilteles cesnako
druskos ir pipiru
mesa islyginam mazdaug 1,5cm storio sluoksniu, ismusame, pabarstome druska ,pipirais ir inriname cesnaku, penkias valandas pamarinuojame.
tada ant mesos sudedame lazdelemis pjaustytas morkas, susukame mesa i voleli, suvyniojame i maistine pleve, perrisame virvele ir dedame i pasudyta verdanti vandeni.
verdame apie 1,5 valandos ir paslegiame.
800g kiaulienos
100g morku
2 skilteles cesnako
druskos ir pipiru
mesa islyginam mazdaug 1,5cm storio sluoksniu, ismusame, pabarstome druska ,pipirais ir inriname cesnaku, penkias valandas pamarinuojame.
tada ant mesos sudedame lazdelemis pjaustytas morkas, susukame mesa i voleli, suvyniojame i maistine pleve, perrisame virvele ir dedame i pasudyta verdanti vandeni.
verdame apie 1,5 valandos ir paslegiame.
Lukuti, o kokią mėsytę viniotiniam geriausia imti?

QUOTE(X-iuke @ 2006 01 03, 13:48)
bandžiau skaityt visa tema, bel lyg ir neradau atsakymo į man rūpimą klausimą
mamytės, ką jūs darot su marinuota mėsyte?
gavau didžiulį gabalą marinuotos mėsos, vakar bandžiau kept kepsnius, na bet kepe ji man ilgai, o atrodė kaip neiškepta, nors skonis gal ir nieko
tik va galvoju kad iš tokios mėsytės galima ka nors įdomaus padaryti, tik va viso šmoto nesinori kept, nesu didelė kulinare tai gali vidus likt neiškepęs, o išorė apdegus
padekit prašau

mamytės, ką jūs darot su marinuota mėsyte?
gavau didžiulį gabalą marinuotos mėsos, vakar bandžiau kept kepsnius, na bet kepe ji man ilgai, o atrodė kaip neiškepta, nors skonis gal ir nieko

tik va galvoju kad iš tokios mėsytės galima ka nors įdomaus padaryti, tik va viso šmoto nesinori kept, nesu didelė kulinare tai gali vidus likt neiškepęs, o išorė apdegus

padekit prašau

Dek mesyte i kepimui skirta maiseli (atsparu karsciui), pilk i vidu maiselio ulciu, pvz. ananasu, dek slyvu ar obuoliu, irkepk... tikrai iskeps ir bus minksta

QUOTE(Ievuliukas @ 2006 01 08, 05:44)
o kaip kiaulienos kotletus daryt?
kaip tik kepu kotletus:kiekiu negaliu pasakyt,nes visada viska dedu is akies ,farsas,kiausiniai,malti pipirai,lauro lapai,druska,cesnakas,svogunas,truputi grietineles(vietoj visu bulku ir manu),ipjaustau ,jei turiu,paprika.ismaisau ir palaikau`pries kepant idedu tarkuoto fermentinio surio ir kepu orkaiteje.Man patys skaniausi kotletukai
