Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulienos patiekalai

QUOTE(chikita @ 2006 03 04, 13:07)
Majonezas tam kad mesa butu minkstesne ir sultingesne...plutele nesigauna nes majonezas neleidzia dziuvesiam prilipti normaliai tai jei nori pluteles tai pries dedant i kiausa majoneza nuimk, arba su majonezu bet daryk dvisluoksni (du kart kiause du kart dziuvesiuose).

Konsistensija panasi kaip mieliniu blynu, ta prasme pakankamai tirstas padazas turetu gautis.

Siaip va taip paruosti galima bet kuria kiaulienos dali, jei tau gaunas "otbivnuje" tai daryk tokius. As tiesiog is visokiu daliu bandau daryt, tai ir kaip kada gaunas kai kada ne  smile.gif

gaunas tikrai skanu thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif tik biški kitaip įsivaizdavau tą patiekaliuką (tik nesigavo padažas verysad.gif ); ačiū už atsakymą, dar karta pabandysiu aciuks.gif
Atsakyti
labas mamutytės gal galit parašyti kaip darote kulešą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linmauric @ 2006 03 08, 12:47)
labas mamutytės gal galit parašyti kaip darote kulešą 4u.gif

Kas čia per žvėris?
Atsakyti
soory Gulešą umn.gif
Atsakyti
na turiu kumpio gabala tai bandysiu jusu receptuka isbandyt, tik dar neissirenku kuri g.gif
Atsakyti

O as tai labai skaniai gaminu[COLOR=blue] kiaulienos kepsi.

Produktu kuriu reikes:
4 ismustos kiaulienos kepsniai (mazdaug 10cm ant 10cm ir 0,5-1cm storio, paprieskoninti ir padruskinti)
2 svogunai
Keli pievagrybiai (jei neturit-nesvarbu,bet su grybais tik kad dar skaniau)
cesnako kelios skilteles
majonezo
fermentinio surio
bulviu

Paruosimas:

Supjaustyti svogunus kubeliais,ne per daug smulkiai...supjaustyti cesnaka,grybus sudeti viska i inda ideti biski juodu pipiru,druskos ir sumaisyti gan gausiai su majonezu(jei neturit tuo metu daug majnezo galit biski aliejaus prideti).

Tada iskloti kepsnius blekoje, paslakstyti biski aliejaus ir ipilti biski vandens(kad mesa neisdziutu ir gerai iskeptu...Apdeti bulvemis jei yra laisvos vietos blekoje. Aisku kazkiek papjaustytomis, ne cielom.

Pakepti taip kad raudonumas mesos kaip ir isnyktu(tai truks nuo 15 iki 20 min) tada uzdeti visa ta sumaisyta mase ir kepti....

Kepant vis paziureti kaip jau kas yra, palaistyneti bulves kad jos neisdziutu,jei vanduo isgaravo dar ipilti,tik tadajau verdancio....
Kai jau matosi kad iskepe uztarkuot surio....dar palaikyt 5 min orkaitej ir tada jau VALGYTI!!!:) lotuliukas.gif

Skanaus....

P.S. Patiekiama su bet kokiomis darzovemis pagal skoni. lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
ir as nusprendziau pasidalinti receptuku.

Kiaulienos mustinis baltame padaze.
Reikes: kiaulienos, druskos, pipiru,dziovinto baziliko.
Kiaulienos mesyte supjaustyti kaip ruosiant karbonadui ir siek tiek "pamusti".Truputeli apkepinti,apibarstyti siek tiek prieskoniu.
I balta padaza(pienas, miltai,druska-tradicinis baltas padaziukas) suberti bazilika ir pavirinti.Tada i troskinimo inda sudeti mesa,uzpilti padaza ir orkaitej uzdengus troskinti apie 20 min.
Labai skanu su bulviu kose ir raugintais ar marinuotais agurkeliais. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Erkyte @ 2006 09 19, 14:22)
Sveikos,
ir as nusprendziau pasidalinti receptuku.

Kiaulienos mustinis baltame padaze.
Reikes:  kiaulienos, druskos, pipiru,dziovinto baziliko.
Kiaulienos mesyte supjaustyti kaip ruosiant karbonadui ir siek tiek "pamusti".Truputeli apkepinti,apibarstyti siek tiek prieskoniu.
I balta padaza(pienas, miltai,druska-tradicinis baltas padaziukas) suberti bazilika ir pavirinti.Tada i troskinimo inda sudeti mesa,uzpilti padaza ir orkaitej uzdengus troskinti apie 20 min.
Labai skanu su bulviu kose ir raugintais ar marinuotais agurkeliais. thumbup.gif

sita butinai rytoj isbandysiu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ievuliukas @ 2006 01 08, 05:44)
o kaip kiaulienos kotletus daryt?

as imu farsa, prieskoniu visokiu, smulkiai svoguniuka papjaustau ir i ta farsa, paskui kiausini imusu viena ir kelis saukstus krakmolo ( kad neisbiretu) ir truputeli vandens. ir viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pacific: 02 spalio 2006 - 20:14
QUOTE(Erkyte @ 2006 09 19, 14:22)
Sveikos,
ir as nusprendziau pasidalinti receptuku.

Kiaulienos mustinis baltame padaze.
Reikes:  kiaulienos, druskos, pipiru,dziovinto baziliko.
Kiaulienos mesyte supjaustyti kaip ruosiant karbonadui ir siek tiek "pamusti".Truputeli apkepinti,apibarstyti siek tiek prieskoniu.
I balta padaza(pienas, miltai,druska-tradicinis baltas padaziukas) suberti bazilika ir pavirinti.Tada i troskinimo inda sudeti mesa,uzpilti padaza ir orkaitej uzdengus troskinti apie 20 min.
Labai skanu su bulviu kose ir raugintais ar marinuotais agurkeliais. thumbup.gif

ar tas padazas turi uzdengt visa mesyte?
Atsakyti
QUOTE(Erkyte @ 2006 09 19, 14:22)
Sveikos,
ir as nusprendziau pasidalinti receptuku.

Kiaulienos mustinis baltame padaze.
Reikes:  kiaulienos, druskos, pipiru,dziovinto baziliko.
Kiaulienos mesyte supjaustyti kaip ruosiant karbonadui ir siek tiek "pamusti".Truputeli apkepinti,apibarstyti siek tiek prieskoniu.
I balta padaza(pienas, miltai,druska-tradicinis baltas padaziukas) suberti bazilika ir pavirinti.Tada i troskinimo inda sudeti mesa,uzpilti padaza ir orkaitej uzdengus troskinti apie 20 min.
Labai skanu su bulviu kose ir raugintais ar marinuotais agurkeliais. thumbup.gif

jau dariau thumbup.gif tikrai skanu ir labai minksta mesyte gavos.
tik as vietoj miltu dejau tirstos grybu sriubytes, tai padazas grybu skonio gavos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2006 10 03, 09:16)
ar tas padazas turi uzdengt visa mesyte?


Siek tiek turetu uzdengti,kad pasitroskintu smile.gif
Atsakyti
Kadangi šiuo metu fotoaparato neturiu, bandysiu žodžiu papasakoti ką tik ką pagaminau ax.gif
Reikia kiaulienos šonkauliukų, kilogramo ar pusantro, bet tokių geresnių - kad būtų daug mėsos ant jų. Sukapotų pusės delno dydžio gabaliukais. Gali būti primaišyta ir kitos rūšies mėsos - kumpio pavyzdžiui, bet patirtis rodo kad visi visų pirma pagamintus šonkauliukus išgraibsto, jie minkštesni, o kumpio mėsa sausesnė.
Užpilam šonkauliukus tokiu mišiniu: 150 g tirpinto sviesto, sumaišyto su smulkintu česnaku (3-4 ne pačios mažiausios skiltelės) ir maltais juodais pipirais. Mėsa išmaišoma su šitu užpilu, dedama į skardą, skarda gerai apdengiama aliuminio folija, ir kepama valandą 230-250 C temperatūroje. Atskirai sumaišomas pomidorų padažas su barbekiu padažu (1:1, reikia apie puslitrio vieno ir kito). Iškepta mėsa ištraukiama su visa skarda, nuimama aliuminio folija, nupilamas skystis (tas pats lydytas sviestas, jis niekur nedingsta), ir visa mėsa padengiama padažu. Galima ir išmaišyti, kad visi gabaliukai jame plaukiotų. Vėl dedama į orkaitę ir kaitinama, 15-20 min, kol padažas ant mėsos apdžiūna ir prikepa. Gatava essen.gif
Prie šių barbekiu šonkauliukų patiekiama: folijoje kepta bulvė ir morkų-razinų salotos. Nuplautos bulvės įvyniojamos į foliją ir kepamos orkaitėje, patiekus į lėkštę, folija praplėšiama, bulvė įpjaunama ir į ją įdedamas mažas gabalėlis sviesto. Razinos išmirkomos, nusvarvinamos ir sumaišomos su tarkuotomius morkomis ir majonezu.
Iš uošvės nufyrintas receptas cool.gif pirmasis, kuris sulaukė mano liaupsių rolleyes.gif
Atsakyti