QUOTE(pagyvenus @ 2012 04 02, 14:40)
O tu gali atsakyti į klausimą, kuo tavo klypas bus geresnis/patrauklesnis pavyzdžiui už
šitą sklypą? Ir dar atsakyk į klausimą, kodėl jo kaina sumažėjusi 47 proc. nuo 2010 metų (pagal datą skelbimas įvestas tada)? O kokia kaina bus dar po dviejų metų, kai tu būsi pakeitęs paskirtį.
Mano supratimu dabar visai netinkamas metas veltis į šią sritį.
Jūsų nurodyto sklypo kaina sumažėjus todėl, kad iš karto buvo užlaužta per didelė. Niekas neperka, laukai, todėl ir nuleidžia kainą.
Mane labiau intriguoja jūsų klausimo antra dalis: kokią gali būti sklypo kaina po 2 metų, kuomet aš pakeisiu jo vertę.
Pabandysiu pateikti savo pamąstymus. Dabar mane dominančio
mažiuko sklypo kanai - apie 1200 Lt už arą. Prašo 45 000 Lt, bet manau iki kokių 40 000 Lt nuleistų.
Žiūrėjau Elektrėnų savivaldybėje parduodamus namų valdos sklypus. Jų kaina už arą svyruoja nuo 500 iki 3000 Lt. Manykime, kad jo vertė pakeitus paskirtį būtų apie 2500 Lt už arą.
Tokiu atveju turim 34*2500 Lt ir išeina 85 000 Lt. Nurašykime kokius 5000 Lt, na, gerai 15 000 Lt - deryboms. Turim, kad sklypo vertė pakeitus paskirtį išeina apie 70 000 Lt.
Jei pavyksta jį nupirkti už 40 000 Lt, dar reikia pridėti apie 5000 Lt paskirties keitimui. Dėkim - 10 000 Lt. Turim, kad sklypas kainuoja apie 50 000 Lt, o parduoti galim už 70 000 Lt. Turim apie 20 000 Lt uždarbį per 1-2 metus.
Ne daug, bet visgi šis tas. Žinoma, galima manyti, kad detalus kainuos ne 10 000, o 5000 Lt ir kad parduoti pavyks, ne už 70 000, o už 75 000 Lt. Tokiu atveju išlošiam 30 000 Lt.
Belieka įvertinti kitus rodiklius, o būtent: ekonomiką, gyventojų skaičių, migraciją, darbo užmokestį, bedarbystę, bankų norą skolinti, NT rinkos situacija ir t.t.
Ekonomika ir NT išgyvena ciklus. Jie keičiasi kas maždaug 7 metus. Krizės ištakos buvo 2008 m. rugsėjis. Vadinasi po kokių 3 metų turėtumėme sulaukti naujo ekonomikos pagyvėjimo ciklo. Dar galime priskaičiuoti ir naują ES paramą nuo 2014 metų, šiokias tokia prošvaistes ES ekonomikoje, nuo Graikijos rifų nuplaukusį eurą, galimą naują VAE finansavimą ir stambų pinigų įliejimą į LT ekonomiką, ir turime gana optimistišką mūsų šalies ekonomikos vaizdą.
Aš norėjau pasakyti, kad 3-4 metų perspektyvoje LT ekonomika turėtų augti. Per tą laiką ramiai ir pigiai pakeičiu žemės paskirtį ir galimai paruošiu naują NT projektą naujam NT pakilimo ciklui.
Spekuliatyvu ir rizikinga? Taip, bet kas nerizikuoja, tas negeria šampano.