Įkraunama...
Įkraunama...

Cistos ant kiaušidžių

QUOTE(Asio @ 2009 07 09, 20:56)
Gaila,kad tik siandien perskaiciau Jusu posta  unsure.gif kaip reikalai,kuo visjkas baigesi  g.gif  labai tikiuosi, kad jau ir pamirsote savo bedas cool.gif
Beje del CA 125 tyrimo, taip nieks nieko ir neparase, nejau nei viena nesidarote, "nesekate" savo cistu  g.gif

Tutiru problemu ir as su tom cistom, pries2 metus operavo kaire,uz menesio po operacijos, kitoj pradejo augt, jau ruose antrai operacijai, bet gydytojas dar israse knotraceptikus gert,sake jie mazina cistu augima, dar atidejo operacija antra dviem menesiams. Ir ka nuejus pasitikrint nebuvo jau ju, bet as vis tikrinuos kas pusmeti ir ima man CA 125, kol kas viskas normaliai...O ima todel, nes jau kuris laikas yra laisvo skyscio ir jis nedingsta. paskutini karta kai buvau pavasari, tai gydytojas tycia mane praegzaminavo, kodel jis man israse tuos kontraceotikus ar kad nepastociau, ar kad reguliuotu kiausidziu veikla. Liko patenkintas atsakymu, sako dauguma galvoja, kad apsisaugojimui juos raso...mano ir policistines kaisuides, tik visa laime kad dabar jos nebeauga, o pranyksta, bet rami but negaliu
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2009 07 10, 13:42)
Tutiru problemu ir as su tom cistom, pries2 metus operavo kaire,uz menesio po operacijos, kitoj pradejo augt, jau ruose antrai operacijai, bet gydytojas dar israse knotraceptikus gert,sake jie mazina cistu augima, dar atidejo operacija antra dviem menesiams. Ir ka nuejus pasitikrint nebuvo jau ju, bet as vis tikrinuos kas pusmeti ir ima man CA 125, kol kas viskas normaliai...O ima todel, nes jau kuris laikas yra laisvo skyscio ir jis nedingsta. paskutini karta kai buvau pavasari, tai gydytojas tycia mane praegzaminavo, kodel jis man israse tuos kontraceotikus ar kad nepastociau, ar kad reguliuotu kiausidziu veikla. Liko patenkintas atsakymu, sako dauguma galvoja, kad apsisaugojimui juos raso...mano ir policistines kaisuides, tik visa laime kad dabar jos nebeauga, o pranyksta, bet rami but negaliu

Ar CA skaicius buna visuomet vienodas ar klinta, jei kinta tai kaip g.gif
Atsakyti
Labas visoms,
norejau pasikonsultuoti su jumis, buvau pas gine, pamate pas mane cista ir pasake kad jos dydis apie 55, kas tie 55? g.gif. gine nustebusi buvo kad as vartoju kontraceptikus (apie 6metus) ir ji pas mane atsirado, o vartoju jazmineli, o dabar israse lindytte 30. eisiu pasirodyti po menesiniu. Gal kas galit pasidalinti panasia patirtimi, kas vartojo KT ir atsirado cista? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,
kiek peržiūrėjau šitą temą, supratau, kad ginės, aptikusios kiaušidžių cistą, jums neskiria Ca125 tyrimo? Pavasarį man aptiko cistą pirmą kartą, tai iškart skyrė ir Ca125 , ats. buvo norma, po mėn. cista dingo. Prieš porą dienų vėl rado cistą nedidukę, bet užtat Ca125 šiek tiek viršija normą. Taip ir nesuprantu, ar mano daktarė tokia stropi, kad kaskart skiria ir Ca125, ar echoskopuojant jau kažkas sukelia įtarimą. Žodžiu, šiandien, kai sužinau ats, labai išsigandau. Ar kam nors Ca 125 buvo daugiau nei 35?
Atsakyti
QUOTE(Spygliux6 @ 2009 11 11, 17:10)
Sveikos,
kiek peržiūrėjau šitą temą, supratau, kad ginės, aptikusios kiaušidžių cistą, jums neskiria Ca125 tyrimo? Pavasarį man aptiko cistą pirmą kartą, tai iškart skyrė ir Ca125 , ats. buvo norma, po mėn. cista dingo. Prieš porą dienų vėl rado cistą nedidukę, bet užtat Ca125 šiek tiek viršija normą. Taip ir nesuprantu, ar mano daktarė tokia stropi, kad kaskart skiria ir Ca125, ar echoskopuojant jau kažkas sukelia įtarimą. Žodžiu, šiandien, kai sužinau ats, labai išsigandau. Ar kam nors Ca 125 buvo daugiau nei 35?

Butu gerai, kad paaiskintumet, kas tas Ca125- ar cia koks kalcis ar cia hormonu kazkokiu tyrimas???? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-Voveryte- @ 2009 11 11, 17:21)
Butu gerai, kad paaiskintumet, kas tas Ca125- ar cia koks kalcis ar cia hormonu kazkokiu tyrimas???? ax.gif

Deja, nei kalcio, nei hormono, o kiaušidžių vėžio (carcinomos) žymuo, bent jau taip šiurpiai skamba. Bet kiek rašoma literatūroje, tai šio rodiklio padidėjimas gali rodyti ir endometriozę, ir gerybinius auglius, ir netgi per nėštumą (tik neaišku kodėl) jis gali viršyti normą ir, kas labiausiai kelia nerimą (ir tpfu tpfu tpfu), gali rodyti to negero susirgimo pradžią. Tai va toks mistinis tas tyrimas.
Atsakyti
sveikos likimo drauges mirksiukas.gif

su cistom reikalu turiu jau 4m doh.gif
tei va nuo pradziu
pradejau pustis kaip nestuke.gif pilvas baisulinis priezasciu nera , tad pradejo pilvo apacia skausdet rado cista 4cm , ejau pas gin kas 2sav ir ji vis augo sparciai kai jau netveriau skausmais pasikreipiau pas kita gyd. isoperavo skubos tvarka nes jau buvo pasisukus, po operacijos praejus 2sav atejus eiliniam apziurejimui, aptiko cista prie kitos kiausides unsure.gif niu ka israse kontraceptiniu tableciu lindinete30 ir valde padeti.apsilankius po pusmecio gavau palaiminima susilaukti leliuko, meciau KT ir po 2men nestuke.gif
viskas laimingai suklaukiau dukrytes maitinu laiminga mmmmm sulaukiau praejus 6men ir ve buvo trukt uz vadziu vel nuo pradziu doh.gif pas gyd nuejau tik kai leliukui buvo 8men ir vel cista 4cm doh.gif kadangi maitinau ir neketinau nutraukti gavau gerti duphastona merginuke po 2 ciklu mete pienuka, manau del vaistuku, o ir pati pergyvenau labai vistik hormoninis preaparatas. kai tik maziuke nebezindo gavau gerti vel lindinete30 po 8men gerimo prasidejo pilvo skausmai nuejus pas gyd rado jau kitoj pusej 5cm cista doh.gif norejo stebeti 2men ir jei nesikeis operuot vel,bet as jau nebelaukiau pasikreipiau privaciai pas kita gyd, gavau pasidaryt Ca 125 viskas normose, israse kitas KT diane 35 ir ziuresim kas cia toliau bus nes dar tik viena cikla baigdineju blush2.gif

atsiprasau kad cia taip issipleciau nu bet va mano situacija ir nezinau kodel taip vyksta su mano organizmu blush2.gif
Atsakyti
turejau cista,praejo pati. o vat sesei truko verysad.gif
suzinojau,kad tai paveldima g.gif
pasiklausiau mamos-akkurat,buvo ir ne viena. pasiklausiau seneles-taip pat. schmoll.gif
Atsakyti
Gal yra kas bande gydytis liaudiskom priemonem,gal zinote kokiu receptu? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Spygliux6 @ 2009 11 11, 17:10)
Sveikos,

Ar šį tyrimą galima atlikti bet kurioje ligoninėje?nes vakar man aptiko cistą 6,5 cm-išrašė kaip ir visom dubhastono dešimčiai dienų ir paliko stebėjimui. Na man irgi kiek keista pasirodė, kad gydytoja ginekologę tik echoskopo pagalba viską nustatinėjo, net ant kėdės nebuvau. Na neužilgo man pasimatymas planinis su onkologais, tai ten pasidarysiu.
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 12 19, 21:32)
Ar šį tyrimą galima atlikti bet kurioje ligoninėje?nes vakar man aptiko cistą 6,5 cm-išrašė kaip ir visom dubhastono dešimčiai dienų ir paliko stebėjimui. Na man irgi kiek keista pasirodė, kad gydytoja ginekologę tik echoskopo pagalba viską nustatinėjo, net ant kėdės nebuvau. Na neužilgo man pasimatymas planinis su onkologais, tai ten pasidarysiu.

na man kai buvo cista tai irgi tik ehoskopu pamate,paskyre dubhastona,o as pajutai ja,tai tiesiog mm buvo nenormalios,tik tepe,o krutys maniau sprogs,lyg maitinciau
Atsakyti
QUOTE(pukuotukassss @ 2009 12 19, 23:44)
na man kai buvo cista tai irgi tik ehoskopu pamate,paskyre dubhastona,o as pajutai ja,tai tiesiog mm buvo nenormalios,tik tepe,o krutys maniau sprogs,lyg maitinciau

Ar sprogo pati ar reikėjo chirurginės intervencijos? Man tai kaip ir nieko, na lyg šoną paskaudėdavo, bet nuėjau, nes niekaip pienas nenustojęs bėgti po leliuko. Todėl krūtis visada skauda.Ir va atrado...
Atsakyti