Cistos gali pasisalyti kartu su menesinem.Pas mane buvo 5 cm. israse vaistuku (nepamenu kokiu) ir sake kad reik neskubet operuotis nes jos su menesinem issivalo kazkaip
ir ka pasitvirtino.

tai man irgi jos issivale su menesinem, bet po 4 dienu vel prasidejo tempimas, duria tai kaire tai des.sonus, tai isvis pilvo apacia, jau nebezinau ka galvot, ka jei vel atsirado???

QUOTE(mazulia @ 2007 01 27, 22:59)
tai man irgi jos issivale su menesinem, bet po 4 dienu vel prasidejo tempimas, duria tai kaire tai des.sonus, tai isvis pilvo apacia, jau nebezinau ka galvot, ka jei vel atsirado??? 

tikekis kad po menesiniu vel issivalys
Cistos yra normali kiaušidžių funkcinė būsena,jeigu jų dydis yra mažiau kaip 20mm. Moters kiaušidėse formuojasi folikulai,kurių viduje yra kiaušinėlis,paprastai per vieną mėnesinių ciklą subręsta pilnai vienas folikulas,kuris suplyšta,iš jo išsiskiria kiaušinėlis,kuris kiaušintakiais nukeliauja į gimdą.Folikulų brendimą reguliuoja lytiniai hormonai.Jeigu yra lytinių hormonų disbalansas-pvz.:hormonų,kurie skatina folikulo suplyšimą,stoka-tada tas folikulas nepliš,o didės,didės ir bus vadinamas cista.Cista gali pati savaime suplyšti,bet jei ilgai neplyšta-skiriamos kontraceptines tabletės-jose yra tų hormonų,kurių trūksta.Cistos operuojamos dažniausiai tada,kai jos yra labai didelės ir sukelia pvz.stiprų skausmą ir kitus simptomus,arba įtariama,jog jos gali būti supiktybėjusios.
Pasipasakosiu ir as
pastojau turejau cista 3,5cm sake po nestumo dings. tiesa kazkoki laika nebuvo
O cia antras nestumas - apie 5 sav. staiga pradejau kraujot nuvaziavom su vyru i antakalnio ligonine, daktare vaikiuko jau neberado
Rado cista kuri buvo 6 cm, liepe kai baigsis kraujavimas pas savo daktare nuvaziuot.
Po savaites mano genikas apziurejo ir sako cista 7,5 cm
Dabar geriu KT liepe isgerus pasirodyti jai neumazes kelias ant operacinio stalo
Dar sake jai pajusciau stipru skausma sone nedelsiant i ligonine nes cistai plisus kraujas issilieja i pilvo dugna ir cia jau yra l.pavojinga busena.

pastojau turejau cista 3,5cm sake po nestumo dings. tiesa kazkoki laika nebuvo

O cia antras nestumas - apie 5 sav. staiga pradejau kraujot nuvaziavom su vyru i antakalnio ligonine, daktare vaikiuko jau neberado

Rado cista kuri buvo 6 cm, liepe kai baigsis kraujavimas pas savo daktare nuvaziuot.
Po savaites mano genikas apziurejo ir sako cista 7,5 cm

Dabar geriu KT liepe isgerus pasirodyti jai neumazes kelias ant operacinio stalo

Dar sake jai pajusciau stipru skausma sone nedelsiant i ligonine nes cistai plisus kraujas issilieja i pilvo dugna ir cia jau yra l.pavojinga busena.
Aš su cistom vargstu jau kokie 3 metai- intensyviai...
Manau kad ir anksčiau turėjau, tik tada ne pas tuos gydytojus ligos ieškojau...
O cistos mano tai vienoj kiaušidėj tai kitoj, tai vienoj tai kitoj... nuo to laiko, kai ginekologė pirmą kartą pasakė, jog yra cista, nei karto nebuvo taip, jog ginekologė nerastų cistų...
Pakeičiau gal 5 ginekologes... išbandžiau dėles, antibiotikus, ne gana to kad vartoju KT (tuos irgi kaitaliojau)- dar gavau papildomų hormonų ir to pasekoje suapvalėjau gerokai... na žodžiu...
Iš esmės tai aš kažkaip jau pripratau prie jų... susirūpinu tada kai pradeda LABAI skaudėt- o šiaip kasdienis skausmas jau yra natūrali būsena... ir rankinėje ir darbe stalčiuje visada yra "ibuprofeno"....
Didžiausią esu turėjusi apie 5 cm- tai jau tada taip skaudėjo kad vai vai... nors kitoms gi ir 8 cm neskauda visai
Vienu metu, prieš metus, jau buvos sutarę dėl operacijos, turėjau atvykti po MMM na ir apsirgo mano gydytoja (ilgam laikui), tada susiradau kitą gydytoją, tada vėl tyrimai, "Markerio" testas ir sako laukiam... po kitu MMM nueinu- ta kuria norejo pjauti jau viskas ok, taciau jau yra kitoj kiausidej...
na zodziu
Gal kazkada po gimdymo ir praeis...
Manau kad ir anksčiau turėjau, tik tada ne pas tuos gydytojus ligos ieškojau...
O cistos mano tai vienoj kiaušidėj tai kitoj, tai vienoj tai kitoj... nuo to laiko, kai ginekologė pirmą kartą pasakė, jog yra cista, nei karto nebuvo taip, jog ginekologė nerastų cistų...
Pakeičiau gal 5 ginekologes... išbandžiau dėles, antibiotikus, ne gana to kad vartoju KT (tuos irgi kaitaliojau)- dar gavau papildomų hormonų ir to pasekoje suapvalėjau gerokai... na žodžiu...
Iš esmės tai aš kažkaip jau pripratau prie jų... susirūpinu tada kai pradeda LABAI skaudėt- o šiaip kasdienis skausmas jau yra natūrali būsena... ir rankinėje ir darbe stalčiuje visada yra "ibuprofeno"....
Didžiausią esu turėjusi apie 5 cm- tai jau tada taip skaudėjo kad vai vai... nors kitoms gi ir 8 cm neskauda visai
Vienu metu, prieš metus, jau buvos sutarę dėl operacijos, turėjau atvykti po MMM na ir apsirgo mano gydytoja (ilgam laikui), tada susiradau kitą gydytoją, tada vėl tyrimai, "Markerio" testas ir sako laukiam... po kitu MMM nueinu- ta kuria norejo pjauti jau viskas ok, taciau jau yra kitoj kiausidej...
na zodziu
Gal kazkada po gimdymo ir praeis...
Na jooo,ir as paturejau ta 4 cm "laime"
,ka tik grizau is gydytojo-ufff,isgydem,neber bjaurybes
.Gal peranksti apsidziaugiau,daktaras sake,kad dabar stebesim,kaip ten toliau bus,bet siai dienai nuotaika
! Oi,ilgai ja turejau,karts nuo karto ir paskaudedavo,ir siaip gydziausi pas gan keistoka daktare Kauno onkologinej,o dabar pakeiciau gydytoja,t.y. pasikeite ir pats gydymas,na,zodziu,tam kartui as tiesiog laiminga

Man buvo prieš kokius 6 metus cista. Pagėriau kontraceptiniu, po puses metų išnyko. Dabar jau metai kaip patepa tarp mėnesinių. Vieną kartą echoskopavo, nes jaučiau skausmus ir rado didoką ( pagal ciklo laiką žiūrint per didelį) folikulą ir dar vieną. Na bet po to pagėriau homeopatiniu vaistukų ir skausmas dingo. Vėliau pradėjau dar gerti ir nakvišos aliejaus, dabar beveik netepa. Karts nuo karto išsitiriu, bet kol kas cistų daugiau nėra radę. Netrukus eisiu pas ginekologę, jei ir vėl neras jokių blogumų, ketinu toliau gerti nakvišų aliejų, nes pastebiu , kad jis man padeda. KT labai nenoriu gerti
, nes po kokių metų vaikutį jau planuosim, o gal ir anksčiau, o ir pašalinis poveikis nuo KT man stiprus.

Galiu ir as savo patirtim pasidalint... Ka tik is ligonines.
Cista pas mane plyso, nuo nerealiu skausmu pabudau nakti, greitoji i ligonine isveze. O ten ledas, nuskausminamieji, lasines... Nusprende neoperuoti, po keliu dienu menesines ju ir laukiam, taigi ji sumazejo, turetu pranykti. Be to dar KT israse, nenoriu ju gert, bet bijau, kad kita men vel neatsirastu.
Pries kelerius metus buvo taip pat skausmai nerealus kelias dienas, i ligonine-laparoskopija- geltonkunio cista...
Nemaniau, kad tai gali pasikartoti. Be to pries sia cista nuejau pas gine pries 3 savaites nieko neapciuope.
Negi reiks bijot, kad jos nematomos, kol plysta...
Cista pas mane plyso, nuo nerealiu skausmu pabudau nakti, greitoji i ligonine isveze. O ten ledas, nuskausminamieji, lasines... Nusprende neoperuoti, po keliu dienu menesines ju ir laukiam, taigi ji sumazejo, turetu pranykti. Be to dar KT israse, nenoriu ju gert, bet bijau, kad kita men vel neatsirastu.
Pries kelerius metus buvo taip pat skausmai nerealus kelias dienas, i ligonine-laparoskopija- geltonkunio cista...
Nemaniau, kad tai gali pasikartoti. Be to pries sia cista nuejau pas gine pries 3 savaites nieko neapciuope.
Negi reiks bijot, kad jos nematomos, kol plysta...

Gal kas zinote ka reiskia heteroechogeniska cista? Taip parasyta israse i poliklinika. Nepaklausiau sio zodzio ir internete nerandu.

Kaip manot ar imanoma pastot turint cista? Pries tai minetos problemos...
O dabar jau neramu, menesines veluoja 5 dienas... Ar galiu buti nescia? Testo nedariau, echoskopu ziurejo, nemate...
O dabar jau neramu, menesines veluoja 5 dienas... Ar galiu buti nescia? Testo nedariau, echoskopu ziurejo, nemate...