Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. vaiko mityba

QUOTE(Kodėlčiukė @ 2008 06 25, 16:05)
laba diena, mamytės  4u.gif

mums jau greitai bus 4 mėn.
sūnelį maitinu pati
kaip manot, ar pradedant duoti košelių reiktų jas virti pačiai ar verčiau pirkti?  blush2.gif

laba ryta noreciau paseterauti mnao lialiui jau 3men su puse nzn nuo kuo ir kada pradedeti primaitineti tyrelemis patarkite
Atsakyti
QUOTE(Daniela20 @ 2008 06 26, 10:13)
laba ryta noreciau paseterauti mnao lialiui jau 3men su puse nzn nuo kuo ir kada pradedeti primaitineti tyrelemis patarkite

mano gydytoja sake kad reikia nuo 4 menesiu pradeti, tai va ir as to laukiu nes maniskis labai jau nevalgus g.gif jau visus misinius isbandem doh.gif Kiek zinau tai pradedama nuo darzoviu tyreliu, morkos, morkos-bulves. Man tai irgi knieti anksciau pradeti, nes vargstu su maitinimais. Siaip tai galima ir nuo kruopu kosyciu pradeti, pirkti ekologiskas kruopas, sumalti kavamale ir virti su misinuku
Atsakyti
QUOTE(Daniela20 @ 2008 06 26, 09:13)

Labas smile.gif . Dar jums iki primaitinimo laukt ir laukt. Pirmiausia reiketu konsultuotis su vaikucio pediatre. Ji ir turetu patarti ar primaitinti nuo 4-iu men. ar nuo 6-iu. Pati patarineju, bet gyd, nurodymu irgi nesilaikiau: ji liepe duot anksciau (apie 4), o as tempiau iki 6 (tiksliau iki 5,5), nes nesireme jokiais primaitinima liudijanciais faktais, o as pati irgi jokiu pozymiu, kad vaikas pasirenges nemaciau, tai ir neskubinau ivykiu. Stai keletas vaikucio pasiruosimo kietesniam maistui pozymiu:
- Galvutės valdymas. Kūdikis turi tvirtai ir tiesiai laikyti galvą.
- Atsikratyti išstūmimo reflekso. Kūdikiui reikės laikyti maistą burnoje ir jį nuryti, todėl jis turės nustoti liežuviu išstumti maistą iš burnos.
- Sėdėti, gerai atsirėmus. Net jei jis dar nepasirengęs sėdėti maitinimo kėdutėje, kūdikiui reikia sėdėti stačiam, kad gerai nurytų.
- Kramtymo judesiai. Kūdikio burna ir liežuvis vystosi sinchroniškai su visa virškinimo sistema. Norint jį primaitinti, reikia, jog jis nustumtų maistą į burnos galą ir prarytų. Kai jis išmoks gerai ryti, pastebėsite mažiau taškymosi seilėmis. Tuo pačiu metu jam gali pradėti dygti dantys.
- Žymus svorio priaugimas. Dauguma kūdikių pasirengę primaitinimui, kai padvigubina savo svorį nuo gimimo (arba sveria daugiau nei 7 kg) ir yra bent jau 4 mėnesių amžiaus.
- Didėjantis apetitas. Jis atrodo alkanas, net maitinamas 8 – 10 kartų per dieną.
- Susidomėjimas tuo, ką valgote jūs. Kūdikis gali stebėti jus valgančius arba siekti šaukšto, kylančio jums prie burnos.
Taip pat gali nuspresti pediatras remdamasis kraujo tyrimu (per mazas hemoglobino kiekis ir pan.) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(artita @ 2008 06 21, 13:24)
na mes valgom irgi 5 kartus ir naktį dar kartą užvalgom, kartais išmiega ir visą, bet retai...per pietus jau duodu paragauti daržovienės...priaugom apie 800 gr, bet mes kas mėnesį nuo gimimo taip priaugam apie 600-700 gr..dabar sveriam 7400 gr ir 69 cm...dėl nutukimo prieštaraučiau...kai jau judantis ir vaikščiojantis vaikas priauginės tiek svorio, tai gal ir  "turės vaikas polinkį į nutukimą", bet tik jau ne 4 mėn kūdikis mirksiukas.gif taip kad manau nepergyvenk ir valgykit sau į sveikatą smile.gif ..beje mes valgom po 200 ml, naktį tai 130 ml.

Mano vaikelis 4,5 mėn. svėrė 9100 kg, ūgis 69 cm. Toks dičkis nuo gimimo. Gimė 4300 kg, 57 cm. Gydytoja sakė, kad didelis svoris kūdikystėje nereiškia, kad vaikas linkęs į nutūkimą. Sakė, kad po šešto mėnesio svoris taip greitai nebeaugs. Manau, kad kai vaikelis pradės daugiau judėti, pats vaikščioti, tai iš viso normalizuosis. Maitinu MP, nors pediatrė rekomendavo pradėti duoti daržovienes nuo 5 mėn., tad jau vakar bulvytės paragavom (nepatiko biggrin.gif ). Mano pediatrė (mano manymu patyrusi ir gera gydytoja, su ja jau draugaujam nuo pirmo vaikelio gimimo) sakė nesižavėti pirktinėmis tyrelėmis ir daržovienėmis ir stengtis vaikui gaminti viską namuose iš šviežių vaisių ir daržovių. Kiek paskaitau šią temą, tai mamytės l. daug duoda vaikams konservuotų tyrelių ir daržovienių. Bet, kita vertus, kiekvienas turi teisę elgtis taip, kaip jam atrodo teisinga smile.gif. Bet mamytės, dabar vasara, duokim vaikams šiežio maisto. Ar pačioms patiktų visą laiką valgyti tik konservus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eimidas @ 2008 06 26, 10:52)
Bet mamytės, dabar vasara, duokim vaikams šiežio maisto. Ar pačioms patiktų visą laiką valgyti tik konservus?  smile.gif

o kur šviežios bulvės?morkos?kopūstai? darže dar nėra...o bobutės augina po langais, kačių apmyžiotų duoti nesinori...ekologiškuose skyriuose irgi abejoju labai jau ekologiška daržove....po gero mėnesio bus, bet ne dabar...
Atsakyti
QUOTE(eimidas @ 2008 06 26, 10:52)
Mano vaikelis 4,5 mėn. svėrė 9100 kg, ūgis 69 cm. Toks dičkis nuo gimimo. Gimė 4300 kg, 57 cm. Gydytoja sakė, kad didelis svoris kūdikystėje nereiškia, kad vaikas linkęs į nutūkimą. Sakė, kad po šešto mėnesio svoris taip greitai nebeaugs. Manau, kad kai vaikelis pradės daugiau judėti, pats vaikščioti, tai iš viso normalizuosis. Maitinu MP, nors pediatrė rekomendavo pradėti duoti daržovienes nuo 5 mėn., tad jau vakar bulvytės paragavom (nepatiko  biggrin.gif ). Mano pediatrė (mano manymu patyrusi ir gera gydytoja, su ja jau draugaujam nuo pirmo vaikelio gimimo) sakė nesižavėti pirktinėmis tyrelėmis ir daržovienėmis ir stengtis vaikui gaminti viską namuose iš šviežių vaisių ir daržovių. Kiek paskaitau šią temą, tai mamytės l. daug duoda vaikams konservuotų  tyrelių ir daržovienių. Bet, kita vertus, kiekvienas turi teisę elgtis taip, kaip jam atrodo teisinga  smile.gif. Bet mamytės, dabar vasara, duokim vaikams šiežio maisto. Ar pačioms patiktų visą laiką valgyti tik konservus?  smile.gif

Vat, is tikruju apie sviezias darzoves. Tai dar kaip ir ankstoka svieziems moliugams, savo augintinems morkoms ir bulvems (na gal sios greiciausiai bus). Juk jei pirkt is turgaus bobuciu (kur po sauja trasu ant kiekvienos darzoves zeria), tai jau patikimiau tada pirktines tyreles, praejusios visas kontroles ir gal tikrai, kai ir rasoma ant ju is ekologisku ukiu. Man jos pvz. zymiai labiau kelia pasitikejima, nei tie obuoliai is maximos, kurie stai ant stalo pas mane jau cielas menuo sviezi guli. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ccikas @ 2008 06 26, 11:44)
Vat, is tikruju apie sviezias darzoves. Tai dar kaip ir ankstoka svieziems moliugams, savo augintinems morkoms ir bulvems (na gal sios greiciausiai bus). Juk jei pirkt is turgaus bobuciu (kur po sauja trasu ant kiekvienos darzoves zeria), tai jau patikimiau tada pirktines tyreles, praejusios visas kontroles ir gal tikrai, kai ir rasoma ant ju is ekologisku ukiu. Man jos pvz. zymiai labiau kelia pasitikejima, nei tie obuoliai is maximos, kurie stai ant stalo pas mane jau cielas menuo sviezi guli.  doh.gif

vat butent drinks_cheers.gif
Atsakyti
labas mamytes, mano suneliui 4 men, pasitarem su slauge ir nusprendem,kad jau laikas primaitinti kosytemis ax.gif
duosiu pradziai po arbatini sauksteli per diena. nusipirkau hipp kosytes su morkytem. dabar patarkit jus man, kaip daryti su ta kosyte? jei duodu sauksteli i diena, ar galiu likusi buteliuka laikyti saldytuve ir kita diena vel duoti tos pacios kosytes? kiek laiko galioja pradaryta kosyte? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(moteriskaite @ 2008 06 27, 22:45)
labas mamytes, mano suneliui 4 men, pasitarem su slauge ir nusprendem,kad jau laikas primaitinti kosytemis  ax.gif
duosiu pradziai po arbatini sauksteli per diena. nusipirkau hipp kosytes su morkytem. dabar patarkit jus man, kaip daryti su ta kosyte? jei duodu sauksteli i diena, ar galiu likusi buteliuka laikyti saldytuve ir kita diena vel duoti tos pacios kosytes? kiek laiko galioja pradaryta kosyte?  blush2.gif

Ant HIPP košyčių indelio smulkiom raidelėm yra parašyta kaip ir kiek laikyti pradarytą indelį ax.gif Jei žinai kad nesumaitinsi viso indelio, tai dalį atsidėk maitinimui (aš pašildau), o indelį su likusia košyte gali laikyti šaldytuve ir sumaitinti kitą dieną smile.gif Ant kai kurių rašo, kad pradarytą suvartoti per 24 val. blush2.gif
Atsakyti
kaip gaila metyt tas kosytes, nes po kol kas savo pacaniukui duodu tik po mazyti saukstuka tos morku kosytes, kad skrandukas priprastu.. nu bet ka darysi, metysiu lauk g.gif o nuo kada jau galima duoti daugiau tos kosytes? ir kokiais kiekiais? doh.gif
Atsakyti
Na žinoma, kad gailą mest lauk tą košytę, bet ką padarysi ax.gif
Aš irgi pradėjau duoti morkų tyrelę ir daviau pradžioj vieną šaukštelį, po to kas dieną pridėdavau dar po vieną kol suvalgydavo pusę indelio smile.gif kažkur po savaitės pradėjau duoti morkytės+bulvytės smile.gif
Pilna porcija kūdikiui turėtų būti 150 - 180 g ax.gif Mes dar tiek nesuvalgom blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes, gal kas pradejote primaitint grudinemis kosytemis? Mano maziukei jau 4men ir siandien ragavome ryziu kosytes.
Ar kosytes verdate is paprastu kruopu ar perkate specialias kudykiams? ir kokias verdate tokiem maziukam.

As kosyte viriau pati, apsiziurejau tarp vaikisku kosyciu ir man nepatiko kad jos beveik visos su priedais, vaisiais uogom ar pieno misiniu. Nesuprantu kaip obuolys miltuku pavidalu but gali doh.gif Kosyte skiedziau MP, tai su pieno misiniu koses nedomina musu. Gal jos visai geros, pasidalinkite patirtim, kaip ju skonis, gal geriau leliukai valgo ....

Beje emiau primaitint kosytemis, nes priaugam per mazai svorio ir hemoglobinas zemas, o musu sodo darzoviu nera dar.
Atsakyti