Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. vaiko mityba

QUOTE(Vijone @ 2008 08 27, 17:31)
tavo posta isdalinau gabalais, kad labiau i tema atsakyciau biggrin.gif Taigi:

kad nuo darzoviu ir vaisiu pucia pilvuka nieko nuostabaus, net ir suaugusiems daznai taip buna. Todel butent del sios priezasties ir del mazo svorio yra patartina pradeti primaitinti nuo kruopu kosiu.

Daktarai siuo klausimu teisus. Kadangi maitini ne MP mazyliui jau gali trukti kai kuriu medziagu. Misinukas iki 6 men. tai nereiskia kad tik jo uztenka, tai tik reiskia kad butent jis tinka iki to amziaus.

Dizbioze gydyti as patarciau geriant gerasias bakterijas, o tos pacios kruopu koses nemanau kad butu kazkas blogai unsure.gif Juk anksciau kudikius maitindava karves pienu maisytu butent su kruopu nuoviru(klijukais), nes butent kruopienes yra geriausiai virskinamos.

Del ryziu, tai pritariu - jie tikrai kietina vidurius, taigi netinka. Avizu kosyte gali ruosti is paprasciausiu avizu dribsniu, tik geriau kuo naturalesniu paieskok. Smulkinti gali blenderiu jau isvirta kose, arba dar "zalias" kruopas sumalti pries verdant kavamale.

Aciukas uz atsakyma. mirksiukas.gif Reiks virti paciai avizu kruopytes ir smulkint blenderiu,vakar daviau ta ryziu nestle kosyte sumaisyta su vaisiu tyrele,galvoju vis geriau,tai lyg ir nieko,gal truputuka paskauda,tik nakti labai daznai keliasi. doh.gif Kazi kodel? g.gif
Valgyti ji noriai valgo,kisa pati sau sauksta,nespeju duot,pradeda cypti,bet siandien pieno atsisake,kelis lasus isgeria pries kosyte ir viskas,niekaip neikisu,o kose valgo. doh.gif Matyt ne pieno megeja bus,todel tiek mazai jo ir suvalgo.Tai kosyte darau misinuko pagrindu,kad ir to ir to gautu.
Gerasias bakterijas jau geriam. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kettim: 27 rugpjūčio 2008 - 17:26
QUOTE(Evi @ 2008 08 14, 11:55)
Labutis, norejau paklausti ar i bulve ir morka imaisai misinuko ar pienuko? Ar tik su vandeneliu skystini?

Vat ir man tai įdomu? g.gif

Dar norėjau paklausti, kokias arbatėles jūsų vaikučiai geria apart tų sintetinių Hippų ir "Mažas"?
Atsakyti
na, as darzoves pradesiu nuo 5 men. bet darysiu pradzioje su misinuku, o veliau, kai pripras prie naujo skonio, skiesiu tuo paciu darzoviu nuoviru. Reikia gi, kaip sakoma, ruosti dirva mesytei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Selga @ 2008 08 31, 13:15)
Vat ir man tai įdomu?  g.gif

Dar norėjau paklausti, kokias arbatėles jūsų vaikučiai geria apart tų sintetinių Hippų ir "Mažas"?

i darzoviu kose reikia ideti kokybisko aliejaus ir truputi sulciu kur yra daugiau vitamino c,taip geriau organizmas pasisavina vitaminus 4u.gif
Atsakyti
Mano dukrytei 4men ir 9 dienos. Iki 3 menesiu nakti pradedavo muistytis, zysti, as pabusdavau ikisdavau papa ir abi kartu uzmigdavom. Ir taip 2 kartus per nakti. Bet nuo 6h ryto turbut pradeda pusti pilva , tai muistosi, malasi, bezda, neramiai miega iki 9h ryto. Laukiau 3menesiu, nes buvau girdejus, kad iki 3 menesiu vaikuciams susitvarko zarnynas ir nebepucia stipriai pilvuko. Galvojau miegos geriau, bet deja... nuo 3 menesiu isvis neramiai miega, galima sakyti miega visa nakti su papu bunoj sad.gif Eina miegot 21-23h , paguldau i lovyte, tai pamiegu ramiai viena iki 2-3h, o po to pasiimu pas save i lovyte ir pastoviai ji malasi, zyzialioja, tai ikisu papa ir uzmiega valandai, pusvalandziui. Maitinu tik MP. Gyd sake, pradet obuoliuko po truputi, bet galvoj, kad dar nereik ir manau,kad dar labiau pus pilva. Gal jai truksta maisto nakti? Ar yra kam nors panasiai? Misinuka bandziau keliu rusiu, tai neima. Galvojau nakciai primaitinsiu ir ilgiau miegos, bet vistiek prabunda. O dabar isvis neima misinio. O MP tai valgo ir diena daznai, bet po mazai. Svoris normalus. 6,5kg.
Gal kas ka patartumet? g.gif
Atsakyti
QUOTE(raptor @ 2008 09 02, 17:38)
Mano dukrytei 4men ir 9 dienos. Iki 3 menesiu nakti pradedavo muistytis, zysti, as pabusdavau ikisdavau papa ir abi kartu uzmigdavom. Ir taip 2 kartus per nakti. Bet nuo 6h ryto turbut pradeda pusti pilva , tai muistosi, malasi, bezda, neramiai miega iki 9h ryto.  Laukiau 3menesiu, nes buvau girdejus, kad iki 3 menesiu vaikuciams susitvarko zarnynas ir nebepucia stipriai pilvuko. Galvojau miegos geriau, bet deja... nuo 3 menesiu isvis neramiai miega, galima sakyti miega visa nakti su papu bunoj sad.gif  Eina miegot 21-23h , paguldau i lovyte, tai pamiegu ramiai viena iki 2-3h, o po to pasiimu pas save i lovyte ir pastoviai ji malasi, zyzialioja, tai ikisu papa ir uzmiega valandai, pusvalandziui. Maitinu tik MP. Gyd sake, pradet obuoliuko po truputi, bet galvoj, kad dar nereik ir manau,kad dar labiau pus pilva. Gal jai truksta maisto nakti? Ar yra kam nors panasiai? Misinuka bandziau keliu rusiu, tai neima. Galvojau nakciai primaitinsiu ir ilgiau miegos, bet vistiek prabunda. O dabar isvis neima misinio. O MP tai valgo ir diena daznai, bet po mazai. Svoris normalus. 6,5kg.
Gal kas ka patartumet? g.gif

sveika,pabandyk nusitraukt pieno ir pamatysi ar uztenka pienuko tavo,gali buti kad tavo dukrytei nepakanka tavo pieno,man panasiai buvo verysad.gif obuolio neduok schmoll.gif o tai bus problemu su pilvuku verysad.gif
Atsakyti
Mums 4.5 men. Misinuka geriam apie 6:30, 10:30, 15:30, 19:30 ir 22:30 (miegant). Darzoviene verdu is bulves, morkos ir kopusto (brokolio siuo metu), duodu apie 12:30. Pora kartu daviau HIPP bulviu-morku tyreles, suejo puikiai, bet stengiuosi virti pati. Duodu paragaut banano (veliau duosiu kitu vaisiu ar uogu) apie 17-18 val. Nesu tikra, kada ivesti grudu koseles... gal nuo 5 menesio?
Gaila to primaitinimo ABC negaliu gauti, juk as ne Lietuvoj sad.gif
Atsakyti
Nuo kokių kruopų pradedat, aš jau viriau ryžius, kokias toliau galima ragauti?
Atsakyti
QUOTE(rpusevic @ 2008 09 03, 16:19)
Nuo kokių kruopų pradedat, aš jau viriau ryžius, kokias toliau galima ragauti?

na as tai pradejau nuo avizu,ryziu pabijojau nes kietina viduriukus,o del grikiu tai sesute patare dar palaukti blink.gif
Atsakyti
as bandziau ora kart virt pati..viriau grikiu ir avizu...
sumaliau kavamale,po to uzmerkiau...ir viriau...bet vistiek liko tokiu smulkiu kruopyciu..nesusimulkina jau taip gerai...ir nevalge maniske
tad perku hipo kosytes...jas valgo
Atsakyti
QUOTE(Evi @ 2008 09 03, 15:51)
Mums 4.5 men. Misinuka geriam apie 6:30, 10:30, 15:30, 19:30 ir 22:30 (miegant). Darzoviene verdu is bulves, morkos ir kopusto (brokolio siuo metu), duodu apie 12:30. Pora kartu daviau HIPP bulviu-morku tyreles, suejo puikiai, bet stengiuosi virti pati. Duodu paragaut banano (veliau duosiu kitu vaisiu ar uogu) apie 17-18 val. Nesu tikra, kada ivesti grudu koseles... gal nuo 5 menesio?
Gaila to primaitinimo ABC negaliu gauti, juk as ne Lietuvoj sad.gif

sveikos mamytes,o kas tas abc primaitinimas? na mums jau irgi uz keliu dienu 4men. ir net neissivaizduoju kaip reiks itraukt tas koseles darzoviu ir vaisiu,as ja maitimu misinuku,bet dar kolkas jokio naujo skonio dar neragave ax.gif bigsmile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gudre79 @ 2008 09 08, 11:17)
sveikos mamytes,o kas tas abc primaitinimas?

tas abc, tai priedas prie "Tavo vaikas" zurnalo paskutinio nr., berods, rugpjucio men. smile.gif
Atsakyti