Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. vaiko mityba

pirmadieni mes buvom pas gydytoja...tai gavau velniu kad ivedziau darzoves ir hipo koseles-per anksti tipo doh.gif
o kruopu koses galesiu virti tik 8-9 menesiu doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
hipo koseles ne kruopines tai jos tinka.
apskritai tai mane juokina visi tie standartai.anksciau tarybu sajungos,dabar europos sajungos....anksciau sultis duodavom nuo 1,darzoviene nuo 3..kruopu koses nuo 4.nu ir uzaugo lig sveiki ir protingi tie vaikai...
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2008 09 10, 07:39)
pirmadieni mes buvom pas gydytoja...tai gavau velniu kad ivedziau darzoves ir hipo koseles-per anksti tipo doh.gif
o kruopu koses galesiu virti tik 8-9 menesiu doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
apskritai tai mane juokina visi tie standartai.anksciau tarybu sajungos,dabar europos sajungos....anksciau sultis duodavom nuo 1,darzoviene nuo 3..kruopu koses nuo 4.nu ir uzaugo lig sveiki ir protingi tie vaikai...

sveika,o maniske tai atvirksciai patare smile.gif ivest kosytes,ir sake kad ir mesyte galima pradet duot,cia tie daktarai visi skirtingai pataria mirksiukas.gif ,manau geriausia savo nuoziura,kaip sakoma pagal motiniska nuojauta g.gif o be to jei maitini mp tai turbut del to taip ir patare,nes daktarai skaito kad turi pakakt pilnai motinos pieno smile.gif isimtis buna kai kudykis priauga nepakankamai svorio,ar maitinami nuo gimimo misisnukais
Papildyta:
[quote=krisstee,2008 09 10, 09:58]
sveika,o maniske tai atvirksciai patare smile.gif ivest kosytes,ir sake kad ir mesyte galima pradet duot,cia tie daktarai visi skirtingai pataria mirksiukas.gif ,manau geriausia savo nuoziura,kaip sakoma pagal motiniska nuojauta g.gif o be to jei maitini mp tai turbut del to taip ir patare,nes daktarai skaito kad turi pakakt pilnai motinos pieno smile.gif isimtis buna kai kudykis priauga nepakankamai svorio,ar maitinami nuo gimimo misisnukais
[/qu
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2008 09 10, 06:39)

o kruopu koses galesiu virti tik 8-9 menesiu doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

tai gal del to velniu dave, kad abi koses is karto ivedei g.gif

nu o del antro punkto, tai as baisiai nustebusi blink.gif Hippo koses atseit ne kruopines, o tai kokios tada blink.gif O pagal ja kruopu koses tai kas unsure.gif tik tos namines, o dribsniai jau nebe kruopos ar kaip... Nu be zodziu... doh.gif

As pati pradejau primaitinti(del svorio mazo) nuo 4 men. kruopinem kosem, tai nei gydytoja neminejo, nei as pati nematau skirtumo tarp naminiu kosiu ir gatavu parduotuviniu(Hippo, Milupos ir kt.). Dazniausiai verdu pati namines, o kai kur gamtoje, ar sveciuose tai duodu pirktines.
Atsakyti
koses ivedziau tikrai ne kartu..pradejom nuo darzovienes....hipo tik dar ragaujam,dar visos porcijos neisvalgo.ragaujam Baby First Milk Pap su probiotikais....ir del vaisiu jau taip nusnekejo..sako neduok nieko be 6,5 menesio...
paskui bekalbant sako,gali slyvas ikist i orkaite,jos suminkstes nusilups odele,susmulkink ir duok..ir obuoli gali taip padaryt..
nu juokas pro asaras-tai slyva ne vaisius???uoga ar darzove..
blyn pacios nejaucia ka kalba lotuliukas.gif

o sita hipo kose tikrai ne kruopine isskaiciau sudeti.
Atsakyti
Mergaitės turiu klausimuką, atrodo nu ne žalia šiame reikale juk tik prieš du metelius pati kleckiuką tokį tūrėjau ax.gif Tai va draugė savo vyriuką keturių mėn., pradėjo primaitinti, sako viduriukai labai kietėja, tai pabandė slyvų tyrelės , kaip ir tiko. Bet pabndė moliūgų ir bulvių tyrelės ir nubėrė žandukus ir smakriuką, ją davė tris dienas. Sakau nutrauk ir stebėk man rodos netinka kažkas g.gif šeip jis linkęs į alergiją tik ji dar to nepripažystą blush2.gif Sako turbūt laukutį pašalo biggrin.gif
Atsakyti
Mes nuo 3 men. pradejome valgyti vaisius (obuoli, banana), bei geriam morku sultys, nuo 4 pradejome ragauti virtas morkas, bulves, cukinija, bei ziedini kopusta. Dar gyd. patare duoti moliuga ir virti avizu kose. Tik man kilo klausimas ar reikia skiest karves piena vandeniu? Ir kiek mazdaug tokio amziaus mazyle gali suvalgyti avizu koses?
Atsakyti
merginos noriu patarimo mano kleckui 4 menesiukai ir savaite tik suejus 4 men prade3jau duot darzoviene bet nubere zandukus dabar valgom ryziu kose per pietus noriu paklaust ar uztenka viena kart dienoi duoti kose ar kelis nakti keliam viena karta geriam misinuka vaisiu tyreliu bijau duot kol nepraejo paberimas gal kitokia kose pavakarems duot
Atsakyti
QUOTE(ausrine261 @ 2008 09 19, 16:37)
merginos noriu patarimo mano kleckui 4 menesiukai ir savaite tik suejus 4 men prade3jau duot darzoviene bet nubere zandukus  dabar valgom ryziu kose per pietus noriu paklaust ar uztenka viena kart dienoi duoti kose ar kelis nakti keliam viena karta geriam misinuka vaisiu tyreliu bijau duot kol nepraejo paberimas gal kitokia kose pavakarems duot

Mes valgom iki pietu vaisiu tyrele, o po pietu (vakarop) darzoviene. Bet as tiksliai zinau, kad mazyle neturi vaisiams alergijos. Nes jau isbandyta. Siaip per diena ir paskiau kelias dienas ivedam tik po viena nauja produkta (darzove), kad pastebet ar yra alergija, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(ausrine261 @ 2008 09 19, 16:37)
merginos noriu patarimo mano kleckui 4 menesiukai ir savaite tik suejus 4 men prade3jau duot darzoviene bet nubere zandukus  dabar valgom ryziu kose per pietus noriu paklaust ar uztenka viena kart dienoi duoti kose ar kelis nakti keliam viena karta geriam misinuka vaisiu tyreliu bijau duot kol nepraejo paberimas gal kitokia kose pavakarems duot

sveika,jei dejai i darzoviene morka tai didele tikimybe kad nuo jos,pandyk duot po viena rusi ir stebek,maniski beria nuo morkos smile.gif na ir paberimas nyksta ilgai doh.gif man dabar ta pati problema smile.gif o vduriuku ryziai nekietina tavo leliui blink.gif as tai duodu avizas,maniskis valgo pries miega,nuo avizu neberia o ir viduiukam gerai mirksiukas.gif
Papildyta:
tiesa mamytes norejau paklaust ar kuri duodat karves pieno savo leliams,mano mama tikina kad galima,bet as gincinuos kad dabar iki vieneriu metu nieks neduoda,bet gal as klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(krisstee @ 2008 09 19, 21:23)
sveika,jei dejai i darzoviene morka tai didele tikimybe kad nuo jos,pandyk duot po viena rusi ir stebek,maniski beria nuo morkos smile.gif na ir paberimas nyksta ilgai doh.gif man dabar ta pati problema smile.gif o vduriuku ryziai nekietina tavo leliui blink.gif as tai duodu avizas,maniskis valgo pries miega,nuo avizu neberia o ir viduiukam gerai mirksiukas.gif

O kiek mazdaug jus suvalgote avizu per diena? blush2.gif Ir verdat tik su pienu, ar piena skiedziat vendeniu? ax.gif

Mums gyd. pasake avizu kose virt taip: ant 100 ml karves pieno / valg. sauksta vandens ir 1 valg. sauksta avizu, bet mama tikina, kad per mazai vandens, anot jos reikia 50/50 skiest piena vandeniu. Tai as ir nezinau, kaip ta kose virt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beautiful Life: 19 rugsėjo 2008 - 20:32
QUOTE(Beautiful Life @ 2008 09 19, 21:29)
O kiek mazdaug jus suvalgote avizu per diena?  blush2.gif  Ir verdat tik su pienu, ar piena skiedziat vendeniu?  ax.gif

Mums gyd. pasake avizu kose virt taip: ant 100 ml karves pieno / valg. sauksta vandens ir 1 valg. sauksta avizu, bet mama tikina, kad per mazai vandens, anot jos reikia 50/50 skiest piena vandeniu. Tai as ir nezinau, kaip ta kose virt  doh.gif

na as avizas isverdu ant vandens,o po to tesiok padarau nedideli kieki misinuko,ir supilu i avizas,matai ir avizas ir vandeni kaip sakoma is akies nustatau,o misinuka pilu atsizvelgiant i koses tirstuma,o kartais nusiperku hippo avizu kosyte,tai te jau viskas vietoj ax.gif seip pries miega,kartais ir ryte,dar isverdu kartais manu,nors ir gygytoja pries musu biggrin.gif bet mano maziukas labai megsta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Beautiful Life @ 2008 09 19, 22:29)
O kiek mazdaug jus suvalgote avizu per diena?  blush2.gif  Ir verdat tik su pienu, ar piena skiedziat vendeniu?  ax.gif

Mums gyd. pasake avizu kose virt taip: ant 100 ml karves pieno / valg. sauksta vandens ir 1 valg. sauksta avizu, bet mama tikina, kad per mazai vandens, anot jos reikia 50/50 skiest piena vandeniu. Tai as ir nezinau, kaip ta kose virt  doh.gif

Okiek jus turit menesiuku kad galit karves piena duot o del kiekio tai as manau kad tavo mama teisi kad reikia 50/50 skiest piena

Papildyta:
QUOTE(krisstee @ 2008 09 19, 22:29)
Papildyta:
tiesa mamytes norejau paklaust ar kuri duodat karves pieno savo leliams,mano mama tikina kad galima,bet as gincinuos kad dabar iki vieneriu metu nieks neduoda,bet gal as klystu g.gif

Nuo ryziu mums viduriukai normalus kolkas nes dar tik 5 diena duodu o i darzoviene dejau morkytes tai pradejo bert tada vmorka pakeiciau cukinija dar labiau isbere tai dabar kol nepraeis berimas darzoviu neduodu o jus mamytes su sauksteliu maitinat mums tai labai sunkiai sekas verysad.gif
Atsakyti