Įkraunama...
Įkraunama...

Ką vakar - šiandien gamino taupančios? II

QUOTE(SilRa @ 2007 06 01, 06:51)
pietums buvo vakarykstes virtos bulves ir desreliu likuciai - viska pakepinau ir iskepiau dar kiausiniu - vyras valge ir dziauges tongue.gif
o vakarienei kepiau bulves ir valgem su silke bei su puse vistienos krutineles ax.gif

oj seniai jau nevalgiau "atlieku" uzkeptu kiausinuku, o visai skanu mastau.gif ir kaip soootu good.gif
mes vakar damushinejom saltibarscius ir kugeli. siandien pietu kaip po tokiu nedarysiu, nes vaziuosim pas mano mama tai ten ir pavalgysim.. siaip tik kazka uzkasim, silkes turiu naujos kazkokios skandinaviskos su garstyciom, ziuresiu kas ten per maistas unsure.gif
Atsakyti
siandien penktadienis, as nusiteikusi ka nors skanaus pagminti, tik nesugalvoju, ka mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 06 01, 07:57)
siandien penktadienis, as nusiteikusi ka nors skanaus pagminti, tik nesugalvoju, ka mastau.gif

as nelabai zinau apie jusu valgymo iprocius seimoj, bet galiu patart labaaai skanu ir labai paprasta (tuo labiau kad is anksto galima pasiruosti) - kepsneliai orkaitej kepami. tiesiog pamusi suprieskoniuoji kepsnelius, ir dedi i skrada istepta riebalais, ant virsaus kokio padaziuko - as dedu Vilniaus garstyciu arba pikantisko mesos padazo, tada svogunu, morku (galima nedet), pievagrybiu, surio tarkuoto, pomidorai riekelemis ir viska pabarstau provanso zolemis, kepu orkaitej su folija ~1 val ir be folijos 0,5 val. kad paskrustu suris - vnzo pirstus gali aplaizyt ir lengva "ant" seimos grizimo paruost. o valgai su bulvem (jei netingi lupti) arba ryziais.
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2007 06 01, 09:04)
vnzo pirstus gali aplaizyt ir lengva "ant" seimos grizimo paruost. o valgai su bulvem (jei netingi lupti) arba ryziais.

nugi neblogai čia bigsmile.gif aš dažniausiai kokius kepsnelius ir bandau pagamint penktadieniais (vyras - absoliutus mėsėdis doh.gif ), o čia dar toks nebandytas receptukas bigsmile.gif
ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 06 01, 08:14)
nugi neblogai čia bigsmile.gif aš dažniausiai kokius kepsnelius ir bandau pagamint penktadieniais (vyras - absoliutus mėsėdis doh.gif ), o čia dar toks nebandytas receptukas bigsmile.gif
ačiū 4u.gif  4u.gif  4u.gif

i sveikata, tikiuosi patiks, pvz jei desi pikantiskesni padaza, gali gi marinuotu kokiu egurkeliu dar papjaustyt ant svogunu - ta prasme, nebijok varijuot mirksiukas.gif
Atsakyti
Vyro pagautų plakių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2007 06 01, 10:54)
Vyro pagautų plakių  ax.gif



plakes tai zuvys?
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 06 01, 10:09)
plakes tai zuvys?

man ir tokia mintis kilo hihihi.gif na, tiksliau klausimas- pasitiklsinimas mastau.gif
Atsakyti
ax.gif As tai siandien gaminsiu saltibarscius,nes labai jau karsta... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2007 06 01, 10:51)
i sveikata, tikiuosi patiks, pvz jei desi pikantiskesni padaza, gali gi marinuotu kokiu egurkeliu dar papjaustyt ant svogunu - ta prasme, nebijok varijuot  mirksiukas.gif

improvizuoti as nebijau mirksiukas.gif va ir dabar jau priimprovizavau pilna skarda hihihi.gif - psidariau savo padaza (naturalus jogurtas, liesa grietine, tomatas, garstycios), vietroj pievagrybiu dejau savo sudytu grybu, tai pagaminau viska is to, ka turejau namie bigsmile.gif pritrukau tik surio ax.gif veliau reiks sauti i orkaite ir ziuret, kas gausis essen.gif
Atsakyti
O darot katra saltibarscius, bet ne is burokeliu, o is rugsteliu. As darau mano seimyna labai megsta. Tik va vyrui kartais neitinku tai to permazai, tai to perdaug.
Gera sauja rugsteliu i deti i verdanti vandeni (1 l). Siek tiek nuvirti, keleta minuciu kol rugsteles pakeis spalva. Atsaldyti. Tuo metu kol ves vanduo su rugstelemis susipjaustyti agurkus, krapus, svogunu laiskus, virtus kiausinius, na viska ka dedate i iprastus saltibarcius. Visa sumaisyti ir ipilti kefyro. Jei gausis per rugsciai kita kart nuvirinkit maziau rugsteliu, jei mazai bus rugstumo - dagiau. Valgyti su karstom bulvem.
Atsakyti
QUOTE(darbsti @ 2007 06 01, 13:32)
O darot katra saltibarscius, bet ne is burokeliu, o is rugsteliu. As darau mano seimyna labai megsta. Tik va vyrui kartais neitinku tai to permazai, tai to perdaug.
Gera sauja rugsteliu i deti i verdanti vandeni (1 l). Siek tiek nuvirti, keleta minuciu kol rugsteles pakeis spalva. Atsaldyti. Tuo metu kol ves vanduo su rugstelemis susipjaustyti agurkus, krapus, svogunu laiskus, virtus kiausinius, na viska ka dedate i iprastus saltibarcius. Visa sumaisyti ir ipilti kefyro. Jei gausis per rugsciai kita kart nuvirinkit maziau rugsteliu, jei mazai bus rugstumo - dagiau. Valgyti su karstom bulvem.

ax.gif Mano mama daznai darydavo siuos saltibarscius...man labai skanu,bet,deje,cia pas mus rugstyniu nera... verysad.gif
Atsakyti