Įkraunama...
Įkraunama...

"Paparčio" pradinė mokykla

Taip,teisingai pastebėjai.Lanko tuos darželius,kurie yra netoli.Pas mus klasėje irgi yra iš Karmėlavos,dar kažkur... g.gif Bet kokiu jie pagrindu papuola,tai net nežinau...Gal vietų buvo?Nes direktorė tikrai nepanaši,kad už pakišutę vietelę padarytų.Dabar ketvirtokų klasės užpildytos maximaliai.O gal pirmokų jau mažiau bus?

Jei ką sužinosiu-būtinai parašysiu mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2009 12 03, 09:53)

Jei ką sužinosiu-būtinai parašysiu  mirksiukas.gif

Lauksiu 4u.gif . O kada atvirų durų dienos šioje mokykloje? Reikia gal tada nueiti, gaučiau gal kokios papildomos informacijos g.gif , nes skambinant nurodytu mokyklos telefonu nelabai kas ta informacija dalinasi unsure.gif
Atsakyti
Apie balandžio mėnesį mirksiukas.gif
Atsakyti
Mokytojos iš "Paparčio", buvo darželyje-vyko susirinkimas salėje tik po paruošiamąsias grupes tikrai nevaikščiojo ir vaikų neužrašinėjo). kad iš Ramučių nepriims akcentavo, nes buvo toks klausimas užduotas. Per atvirų durų dieną pavaduotaja sakė, kad neneštume dokumentų ankščiau kaip 15d, gerai, kad nepaklausiau, nes 18d. jau kabėjo užrašas ant durų, kad trys klasės suformuotos po 24 vaikus ir nebepriima, tik kažkokiu būdu visose klasėse yra po 25 vaikus wink.gif
Šiaip mokykla thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Norna @ 2009 12 04, 16:53)
Lauksiu  4u.gif . O kada atvirų durų dienos šioje mokykloje? Reikia gal tada nueiti, gaučiau gal kokios papildomos informacijos  g.gif , nes skambinant nurodytu mokyklos telefonu nelabai kas ta informacija dalinasi unsure.gif

Mano vaikas pernai papuole ne is sarasu ir pirma klase. Tai principas toks, kad po atviru duru dienos, reikia nunesti prasyma del priemimo i mokykla. Tada ziuriu kiek yra norinciu ir pirmiausia priima visus rajoninius, o po to visus norincius jei yra vietu.

Siaip manisnkis prailginta taip pat lanko, tai patinka jam ten visai, kartais net nenori namo eiti lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti

QUOTE(Jurgitukasz @ 2009 12 07, 15:00)
Mano vaikas pernai papuole ne is sarasu ir pirma klase. Tai principas toks, kad po atviru duru dienos, reikia nunesti prasyma del priemimo i mokykla. Tada ziuriu kiek yra norinciu ir pirmiausia priima visus rajoninius, o po to visus norincius jei yra vietu.

Siaip manisnkis prailginta taip pat lanko, tai patinka jam ten visai, kartais net nenori namo eiti  lotuliukas.gif  thumbup.gif

aciuks.gif, supratau- reiškia po atvirų durų dienos reikia žygiuoti su dokumentais ir užsiregistruoti ateinantiems mokslo metams ax.gif . Taip? Čia nėra tokių išanksitnių eilių, kaip į darželius, kur tarkim gimusieji 2009 registruojasi jau dabar darželio lankymui nuo 2011 unsure.gif

O koks mokestis prailgintoje grupėje? Ir ką jie ten veikia g.gif ar tik popamokinia veikla užsiiminėja ar ir pamokas paruošia?
Atsakyti
QUOTE(Norna @ 2009 12 07, 15:19)
aciuks.gif, supratau- reiškia po atvirų durų dienos reikia žygiuoti su dokumentais ir užsiregistruoti ateinantiems mokslo metams  ax.gif . Taip? Čia nėra tokių išanksitnių eilių, kaip į darželius, kur tarkim gimusieji 2009 registruojasi jau dabar darželio lankymui nuo 2011  unsure.gif

O koks mokestis prailgintoje grupėje? Ir ką jie ten veikia g.gif  ar tik popamokinia veikla užsiiminėja ar ir pamokas paruošia?

Mokestis yra 7lt i diena. Ten yra aukletoja ir buna su jais visa diena. Yra ivairus bureliai, kurie vaikai nori gali eiti per ta prailginta ir i tuos burelius. maniskis tai eina i kompiuteristu bureli biggrin.gif Uz burelius papildomai moketi nieko nereikia. As idedu sausainiu, sumustiniu tai jie ten ir pavalgo. O siaip tai viska ten jie daro, piesia, eina i lauka tik jei geras oras, zaidzia su lego, kai kurie maciau ir pamokas ruosia. Maniskis tai namie ruosia su manim, jam labiau patinka 4u.gif Tai va, nezinau ka daugiau papasakoti blush2.gif
Atsakyti
Kaip mažojo mokinuko mama, absoliučiai nesutinku su tokia nuomone, kad mokytojos pasirinkimas nereikalingas ar dėmesio nevertas reikalas. Kiekvienas, demokratiškoje visuomenėje gyvenantis pilietis turi teisę rinktis. Aš manau, kad pirmosios mokytojos pasirinkimas yra labai svarbus žingsnis. Nuo susitikimo su mokytoja priklausys vaiko emocinė būsena, jo psichologinis saugumas, galų gale-mokymosi motyvacija. Kaip jaustis kitai mokytojai? Atsakymas-analizuoti save ir stengtis būti pačia geriausia Tai paprastas konkurencinis reiškinys. Šis reiškinys yra visur. Mes, suaugusieji visur ir visada stengiamės išsirinkti tai, kas kokybiškiausia. Net ir nusipirkta nekokybiška avalynė pridaro žalos, o ką jau kalbėti apie pirmąją mokytoją. Aš esu viena iš tų, kuri neturėjau pirmosios mokytojos tokios, kurią prisiminčiau su malonumu, ilgesiu. Manoji buvo žiauri, despotiška. Kad ir kaip norėčiau ją dabar užmiršti-negaliu, nes ji mano vaikiškai sielai pridarė daug pikto. Todėl leisdama savo vaikutį į mokyklą pirmiausia akylai stebėjau mokytoją, nuolat klausiau vaiko nuomonės apie ją. Man beliko tik tiek, nes pasirinkti norimos neturėjau galimybės. Sutinku, kad nerinksime savo vaikams dėstytojų ar antrųjų gyvenimo pusių, bet tuo metu jie patys bus jau subrendę, turės patirties ir gebės apsispręsti. Galų gale, tada jie galės patys apginti savo interesus. O dabar , aš manau, esame atsakingi už savo mažylius, nes kas jiems geriausi draugai, jei ne mes, jų tėvai smile.gif
QUOTE(123123 @ 2007 06 11, 18:13)
Iš kur daugeliui atsirado naujas "malonumas" rinktis mokytoja?! Kaip jaustis kitai mokytojai?, kai per mokslo metus pasitaiko pavyzdžiui 100 norinčiųjų mokytis būtent pas tą mokytoją "su gražiom akim", o kaip kai kuriom mamom atrodo ir dar pas jauną, nes viena drauge sakė, kad ji geriausiai ugdo?!  Juk į lengvąjį automobilį neįtalpins niekas kad ir 50 norinčiųjų, nes aišku ir taip kad vairuotojui reikėtų mokėti baudas ir t.t.  Ar nevertėtų apskritai ateiti į mokyklą, pasiteirauti apie ugdymą, apsilankyti atvirų durų dienose, pristatyti reikiamus dokumentus ir laukti mokslo metų pradžios. 
Galų gale, kitos su tokiais prašymais save pateikia, taip lyg pačios 9 metus iš eilės eitų į pirmą klasę ir būtų niekaip nepatenkintos mokytoja....  Šiaip ar taip bet kuri mokykla yra gera, visose visko būna ir gero ir blogo, tik ne visi apie "juodus" dalykus išgirsta arba ne visi "juodi" dalykai išlenda į viešumą.  Nejau pačios ir dėstytojus rinksite savo pirmosioms atžaloms, kai jie paaugs? Juk tada jie irgi bus pirmakursiai, paskui bus pirmoji meilė, pirmas kartas ir t.t.  Juk pačios kai ėjot į mokyklą visai gerai jautėtės, kai jūsų pačių mamos nerinko jums mokytojų, kažkaip sugebėjot prisitaikyt prie esamos aplinkos ir buvo gerai, baigėt tas 4 klases ir seniai pamiršot... 
Juk ne mamoms reikės mokytis mokykloje, o ir vaikai vieni kai būna, yra visiškai kitokie, nei prie tėvų.  Net ir pats geriausias vaikas šeimoje, tikrai tol kol mokosi pradinėje mokykloje save parodo visokį, ir ne visos mokytojos apie tai garsiai kalba ir perpasakoja tėvams...  7 m. vaikai - patys prisitaiko aplinkoje ir prie mokytojos ir tikrai neverta rinktis mokytojos pagal kažkokius išsigalvotus kriterijus - jauna/sena, maža/aukšta, graži/negraži...  Kitavertus mokytoja ne tam kad patiktų mamai, ar tėčiui ar seneliams, o tam kad išugdytų mokinį, o kadangi mokyklose mokytojos dirba daugiau nei 10 m., todėl tikrai bet kurioje pradinėje mokykloje (išskyrus "Suzuki" ar "Valdorfą") pradinio ugdymo mokytojos išmoko vaikus vienodai...  O kas dėl auklėjimo ar klasės branduolio - vaikai yra šeimos "veidrodis" ir mokytoja tikrai ne tas žmogus, kad klasėje būtų amžina tvarka, I - II klasėse taip - kadangi vaikai yra maži, jiems taisyklės mokyklos ir pamokos yra įskiepijamos vienodai, tačiau, būkim biedni bet teisingi, pačios mamos ir tėvai PRIVALO SKIRTI DĖMESĮ PO PAMOKŲ SAVO ATŽALAI IR NEPRIMESTI KALTĖS KAD MOKYKLA VAIKĄ GADINA AR KLASĖS AUKLĖTOJA...  Vaikai dažnai mėgdžioja iš namų atsineštas situacijas ir tikrai tada nepadeda net ir pati geriausia Kauno m. Mokytoja...
Galų gale visos mokytojos mokyklose ugdo vaikus vienodai, reikalavimai mokiiams vienodi visose klasėse, visose klasėse vienodas skaičius vaikų - tiek judrių ir gabių, tiek mažai gabių ir lėtesnių.  Dažniausiai į klases mokiniai paskirstomi pagal gebėjimus, kad visų būtų po lygiai, ir atsižvelgiama, kad ir mergaičių ir berniukų skaičius klasėse būtų lygus, kad "neliūdėtų" vienas vaikas likęs be draugo pirmąją dieną...
Pačios prieš vesdamos vaikus į mokyklą, pagalvokite apie pačius paprasčiausius dalykus - kaip atrodote iš šalies, ir į kokią padėtį save statote...  Juk darbo taip dažnai nekeičiate dėl to, kad darbdavys "negražus" nors moka nemažą algą...
Papildyta:
Laba diena,
Norėtume pagelbėti, kad ne mokytoja mokykloje formuoja klasę...  Pirmiausia jei iškyla toks klausimas, kadangi mokyklos steigėjas yra savivaldybė, dėl klasių skaičiaus sprendžia miesto savivaldybės taryba.  Gavus tokį sprendimą, mokykla atsižvelgdama į sprendimą, rengia posėdį, kuriame pedagogų taryba nusprendžia, kurios mokytojos "gali turėti" pirmas klases ir kuri, kai pedagogų taryba nusprendžia, mokytoja turėtų "pailsėti" ir jeigu darbdavys turi laisvą vietą, tuo laiku, tas "laisvas" mokytojas pats apsisprendžia ar likti ugdymo įstaigoje ar išeit į kitą darbą ir pan.  Kita vertus klasių mokytojos niekada Lietuvoje nesiformavo sau klasės... To nebuvo ir kaip žinia iki šiol niekada to ir nedarė... Žinoma, net ir JAV tokių atvejų nėra.  Viską sprendžia vadovas su pavaduotojais, bei pedagogų tarybos, gelbstint psichologinėms tarnyboms ir kt.

Atsakyti
Sveikos mamos,noriu ir as cia savo trigrasi iterpti blush2.gif Mano dukra baige sia mokykla(tiesa dabar ji jau devintoke) ir jos ir mano prisiminimai apie sia istaiga patys palankiausi(bent jau kas liecia ugdyma ir pedagogus).Siuo metu paparti lanko mano sunenas,tai problemu jokiu is brolio seimos kaip ir neisgirdau,isskyrus tai,kad vedeja grieztai priziuri savo "uki"ir grazina bei gerina mokyklos vidu didele dalim teveliu pinigeliu...Pirmas pasiulymas jau rugsejo pirmaja buvo-"tai teveliai,vaikuciam reikia stadiono,gal teveliai paremsit iki trukstamos sumos "..manau komentuoti nereikia,kad tai laaabai nepigus malonumas.Visos klases remontuojamos isskirtinai teveliu lesom,aisku norisi suteikti vaikam grazia aplinka,bet juk ne kiekvieno kisenei kartais buna ismesti po kelis simtus litu,juolab kad dauguma seimu augina po kelis vaikus.Musu valstybes garantuotas "nemokamas"mokslas greitu laiku taps tikra prabanga.. verysad.gif
Atsakyti
Mano žiniomis,stadionas bus statomas iš tų 2 %...Mūsų tai nieko neprašė ir jokių rinkliavų nedarė.Beje,mano dukra čia mokosi paskutinius metus,gal todėl? g.gif O mažiukė tik rudenį eis.Žiūrėsim tada kas bus...Džiaugiuosi bent tuo,kad aš niekada nebijau pasakyti,jog neturiu pinigų.Žinoma,jei jų neturiu.Jei neturėsiu,tai ir stadiono nestatysiu schmoll.gif
biggrin.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

gal galite pasakyt kada bus atviru duru diena g.gif nes mane labai sudomino si mokyklele bigsmile.gif ir kaip tik maniske eis rudeneli i pirmaja klase 4u.gif
Atsakyti
Prašymus su visais reikalingais dokum. priiminės tik apie gegužę...skambinau - teiravausi:)...o kada atvirų durų dienos nežinau...taip pta ruošiamės lankyti Paprtį nuo rugsėjo :0, tad ir aš domiuosi... tongue.gif
Atsakyti