Įkraunama...
Įkraunama...

Mažieji vagišiai

Sveikutes, turiu namie problema. 4 metu sunus megsta parsinesti namo svetimu daiktu. pvz. is darzelio arba is draugo. trumpai tariant pasisavinti. gal kuri susiduret su panasia problema. blogiausia, kad su tokiu pasitenkinimu namie traukia is kisenes, gerai, kad dar kol kas to nuslepti nesugeba. kokiu priemoniu emetes, ar tai rimta, jei daroma pakankamai samoningai ir zinant, kad to daryti negalima.
Atsakyti
Papasakosiu savo atvejį:buvau kažkur 2,5-3 metų,kai vieną vakarą iš kaimynų į namus parsinešiau puodelį(kavos ar arbatos),mama dieną kažkaip nepastebėjo aš jį padėjau virtuvėj ant palangės,tačiau 22 valandą vakaro ji jį ten pamatė.Aš žinoma nė negalvojau puodelio slėpti aš net nesupratau kad tai vagystė 4u.gif
Taigi 22 val.ji mane aprengė ir liepė nešti tą puodelį ir padėti ten iš kur paėmiau ir dar būtinai atsiprašyti tetos ir pažadėti kad taip daugiau nebus doh.gif nes sakė rytoj ji paklaus kaimynės ar viskas taip ir buvo kaip buvo lipta...aš žinoma nuėjau ir viską atlikau sąžiningai 4u.gif blush-anim-cl.gif
Man vos tik sugrįžus mama mane apkabino,pamylavo ,nieko neklausė,palydėjo į lovelę ir palinkėjo geros nakties unsure.gif
Kaip sužinojau gerokai vėliau - ji nuėjo pas kaimynę pasikalbėti.
Patikėk aš šį įvykį prisimenu taip gerai,kad rodos visa tai vyko vakar,nuo to laiko kažkaip pradėjau skirti savus daigtus nuo svetimų lotuliukas.gif
Didžiuojuosi mamos išmone ,tyliai ,ramiai be jokio pykčio ar triukšmo,bet UŽTIKRINTAI thumbup.gif
Atsakyti
Tikrai gražiai mamai pavyko, bet ir tamsta buvai šaunus vaikas, kad viską sąžiningai atlikai.
Kažkur skaičiau straipsnį, buvo neblogų patarimų tėvams. Vienas iš jų - kad vaikas turi suvokti apskritai nuosavybę kaip tokią, jam reikia turėti SAVO stalčių, daikčiukus, kuriuos saugoja ir pan. Manau, psichologė, kuri konsultuoja, galėtų daugiau patarimų duoti.
Maniškė kitų neima, bet savo labai sunkiai duoda. Net mokėmės eilėraštį "Negodus esu visai, juk vaišingi meškinai"... lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniškė sugebėjo šį savaitgalį parsivežti kamuolį..nuskriaudė 2 metukų antros eilės pusbrolį doh.gif
Jei būčiau galėjusi, tai būčiau liepusi neštm, atiduot..bet aš tai pastebėjau jau Vilniuje..negrįši gi į Kauną, kad atiduot..dabar atiduosim tik prie progos, kai vėl važiuosim į Kauną ax.gif
Bambėjau, skaičiau moralą, bariausi mašinoje, buvo taip pikta...sakau "kodėl ėmei? ar tavo?" Sėdi. Tyli. Močiutė sako, kai klausiau kur jos daiktai, tai ji pasakė, kad ir kamuolys jos. Bet matyt supranta, kad ne savo ima g.gif Neparodė man to kamuolio dar Kaune, tik Vilniuje išdrįso ištraukt doh.gif O šiaip tai aš iškart stebiu, kad ko svetimo namo nevilktų, liepiu atiduot iškart ar palikt daiktą, kur jį rado.
Atsakyti
QUOTE(Ir Guste @ 2006 05 22, 13:32)
Tikrai gražiai mamai pavyko, bet ir tamsta buvai šaunus vaikas, kad viską sąžiningai atlikai.
Kažkur skaičiau straipsnį, buvo neblogų patarimų tėvams. Vienas iš jų - kad vaikas turi suvokti apskritai nuosavybę kaip tokią, jam reikia turėti SAVO stalčių, daikčiukus, kuriuos saugoja ir pan. Manau, psichologė, kuri konsultuoja, galėtų daugiau patarimų duoti.
Maniškė kitų neima, bet savo labai sunkiai duoda. Net mokėmės eilėraštį "Negodus esu visai, juk vaišingi meškinai"...  lotuliukas.gif

Manau kad buvau permaža,kad nedaryčiau taip kaip liepia mama bigsmile.gif
Atsakyti
man atrodo nieko cia baisaus.mano dukra 3m.is parduotuves visada ka nors nugvelbia pamatau tik kai iseinam is parduotuves.cia visu vaiku tokia mada kol neisauga.labai neimkit i galva aisku tik reik mokint taip nedaryt.
Atsakyti
QUOTE(vilmutte @ 2006 05 24, 21:42)
man atrodo nieko cia baisaus.mano dukra 3m.is parduotuves visada ka nors nugvelbia pamatau tik kai iseinam is parduotuves.cia visu vaiku tokia mada kol neisauga.labai neimkit i galva aisku tik reik mokint taip nedaryt.

Na va čia tai požiūris... g.gif Aš apstulbus mega_shok.gif net komentaro neturiu verysad.gif
Atsakyti
Iki ketveriu metu vaikas negali saves isivaizduoti kito vietoje.Nors atrodo, kad jam aiskios savokos "mano" ir "tavo", bet tuo momentu jis mano, kad paemus daikta jis tampa jo.Galbut jam suprantamiausia butu paaiskinti, kad paemus kito daikta, mes priverciame daikto savininka liudeti.
Niekada neklijuoti etikeciu-tai nepadeda, o zeidzia.Neklauskit ar vaikas paeme, jei ir taip zinote atsakyma-vaikas gali pameluoti.
VISADA privalo grazinti daikta savininkui.
Kita karta uzbegti ivykiams uz akiu- ar pameni, kad darzelio zaislai turi likti darzelyje ? Ar pameni, kad daiktus paimtus parduotuveje visada paduodame pardavejai?
Remiausi Dorothy Einon- man patinka sios autores poziuris i auklejima ir jos knygos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa_uoga @ 2006 05 30, 02:40)
Iki ketveriu metu vaikas negali saves isivaizduoti kito vietoje. ir t.t...


Rasai, kad iki ketveriu metu. Bet vaikinas jau eina penktus metus... ir man regis suvokima apie svetimus daiktus jau turi, nes parsinesa uzsislepes kiseneje. kita vertus vis dar paemes svetima daikta mano ji esant savu..

Sprendem ta problema grubiai: kadangi per ta savaite buvo ne pirmas kartas, ir buvo kalbeta anksciau, vyras mane isvare is kambario, ir auklejo vaika pats: sunus gavo per nagus, be to ir daiktus turejo grazinti savininkui. Kadangi paprastai auklejam be fizines jegos, tai sunus raudojo gera pusvalandi, o gal ir daugiau... Negaliu pasakyti ir kiek jam buvo geda kai daiktus grazino, ir iki siol abu su vyru nemanom, kad esam teisus del jegos panaudojimo, bet tikimes, kad bent jau kitam kartui gerai atsimins, kad liesti svetimu daiktu negalima.
Atsakyti
Mums tai irgi buvo šokas, kad nepastebint mano 3 metų dukra iš parduotuvės išsinešė kramtomą gumą. Atėmėm ir pabarėm, sakydami, kad kitą kart gali ir policininkai prisistatyti, tėveliu nubausti už tokius jos darbus ir tada jau ..ilgam tiutiu jos malonumai. O vyresnioji ir darželyje ir mokykloj dažnai su draugėm keičias visokiais tušinukais, pieštukais irt.t., bet čia iš didelės draugystės, tai skandalo nekeliu, nors kartais pagalvoju - daviau 5 litus savaitei, oji per vieną dieną draugėms bandelių pripirko (kitą dieną negavo pinigų, tai draugės pirko lotuliukas.gif ).
Atsakyti
mano vyresnėliui buvo tokia problema apie 4m.Su draugaite gėrėm kavą,o jis iškraustė jos striukės kišenę ir paėmė litą popierinį.Išdidus atneša parodyt savo grobį.Aš bart ir gėdint vaiką o draugė tik juokias ir atidavė ,,močiutę,,.labai supykau ant draugės kad juokais tokį rimtą dalyką nuleido.Uz savaitės nuvaziavom pas mano mamą.Ji atlyginimą gavus ir pinigus pasidėjus ant stalo.Vakare rengiu miegui vaiką o jam iš kelnių šimtinės byra...Čia kaip pasakoj avinėli pasipurtyk...tada mudvi su mama padarėm rimtą psichologinį spaudimą(mama l.gerai tai sugeba)vaikinukas apsiašarojo,bet vagystės baigėsi.rasdavo centą tai klausa kieno ir tik tada ima.Ir po šiai dienai dėl vogimo esu rami.O po ,,močiutės ,,vagystės reikėjo nieko nesakyt arba pagirt ir būtų vagis profas.Čia šimtu procentų esu garantuota.
Atsakyti
Perverčiau temelių pavadinimus panašios į mano nemačiau.
Taigi turiu didelį galvos skausmą verysad.gif mano 6 metų duktė pradėjo vogti iš parduotuvių, draugų, mano tėvų. Kai bandžiau su ja kalbėti, kodėl taip darai, ji pasakė man buvo gražu tu nepirkai ir aš pasiėmiau. Iš tiesų nežinau kiek laiko jau tai tęsiasi, bet kartą pastebėjau svetimus daiktus namie, nuo to laiko ėmiau ją sekti ir kontroliuoti tada ir aptikau, kad daiktus ji nešasi ir iš draugių, mano sesers kosmetiką slapta dedas i kišenę ir nešas namo. Žodžiu, šiemet pradėjo lankyti mokyklą bijau, kad kada mokytoja praneš, kad mano vaikas apsivogė mokykloj. Dar bijau, kad tai nevirstų manija. doh.gif
Gal ir kam taip buvo ir kaip išsprendėt šią problemą?
Atsakyti